۱۴۰۳ مرداد ۳۰, سه‌شنبه

 BBC News, فارسی

زنده,درگیری لفظی در مجلس هنگام بررسی صلاحیت رضا صالحی امیری

پخش برگه حاوی اتهام‌ به رضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی در جلسه رسیدگی به صلاحیت وزرا در مجلس ایران جنجال‌برانگیز شد. محمدباقر قالیباف پخش این برگه را غیرقانونی دانست و آقای امیری آن را شبنامه توصیف کرد. نمایندگان امروز صلاحیت وزرای صنعت، علوم، فرهنگ و ارشاد و کشور و میراث فرهنگی را بررسی کرده‌اند.

پوشش زنده

  1. آغاز بررسی صلاحیت محسن پاک‌نژاد، وزیر پیشنهادی نفت

    بررسی صلاحیت محسن پاک‌نژاد، وزیر پیشنهادی نفت آغاز شده است.

    هادی محمدپور، به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی در حال سخنرانی است و از آقای پاک‌نژاد خواست برنامه خود را برای کمبود گاز و قاچاق سوخت توضیح دهد.

    پیش از او اسفندیار عبداللهی به عنوان موافق وزارت آقای پاک‌نژاد سخنرانی کرد و از جمله دانستن زبان انگلیسی را از مزیت‌های وزیر پیشنهادی خواند.

  2. خبر فوری,رضا صالحی امیری پخش برگه‌های اتهاماتی را در مجلس شبنامه خواند و اتهامات را رد کرد

    کاغذ

    منبع تصویر،IRIB

    توضیح تصویر،کاغذی که علیه آقای صالحی امیری در مجلس پخش شد

    رضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی با اشاره به انتقادها علیه خودش گفت «اتهامات ۱۰ سال قبل مجددا در قالب شبنامه امروز در مجلس مطرح شد.»

    او در پاسخ به انتقادها گفت: «من از ملت ایران و نمایندگان مجلس عذرخواهی می‌کنم که اتهامات ۱۰ سال قبل مجدداً اینجا مطرح شد. چرا در این تریبون مقدس همه را تخریب می‌کنید؟ من که در کمیسیون سند ارائه دادم و شما قانع شدید. طرح دوباره در پشت تریبون جز تخریب یک وزیر پیشنهادی چه سودی دارد؟ سال ۷۸ تبرئه شدم ولی امروز می‌خواهند دوباره توضیح دهم.»

    از نخستین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در مجلس، بحث موافق و مخالف درباره وزارت میراث فرهنگی و گردشگری خبرساز شده بود.

    اکنون آقای صالحی امیری با توضیح درباره پرونده انفجار خط لوله خوزستان گفت شکایت در آن پرونده از مدیرکلی اطلاعات خوزستان بود.

    او گفت «من سند ارائه کردم و دادگاه قرار منع تعقیب صادر کرد. هیچ کس هم در آن پرونده خودکشی نکرد.»

    او حکم دادگاه را در رابطه با پرونده انفجار خوزستان در زمان مدیرکلی اداره اطلاعات خوزستان به ریاست مجلس داد.

    او گفت همین سند را در کمیسیون ارائه دادم و شما گفتید قانع شدید. طرح مجدد از پشت تریبون چه معنایی می‌دهد. آقای امیری در ادامه گفت که «من با شما اختلاف سیاسی دارم اما در انسانیت با شما مشترکم.»

    آقای امیری گفت «کاری نکنید که دیگران حاضر نباشند در این کشور مسئولیت قبول کنند.»

    او در خصوص اظهارات نمایندگان که گفته بودند که در جریان اعتراض‌های سال ۱۳۸۸ نقش داشته و خواستار برائت او شده بودند نیز گفت «به من می‌گویند شما بگو تقلب در انتخابات گفتی و بعدش عذرخواهی کن، نه من عذرخواهی نمی‌کنم چیزی را که نگفته و شما از من می‌خواهید اعتراف کنم. من به جرم نکرده اعتراف نخواهم کرد، من هیچ وقت نگفتم تقلب شده اگر سند دارید بیاورید.»

    توضیح ویدئو،دفاعیه صالحی امیری به اتهامات نمایندگان مخالف
  3. انتقادها از پخش کاغذ اتهام‌ها علیه رضا صالحی امیری در مجلس

    پخش کاغذ محتوی اتهام‌ها

    منبع تصویر،IRIB

    توضیح تصویر،پخش کاغذ محتوی اتهام‌ها علیه صالحی امیری

    پخش کاغذ محتوی اتهام‌ها علیه رضا صالحی امیری جلسه رسیدگی به صلاحیت وزرا در مجلس را به جنجال کشید. محمدباقر قالیباف با انتقاد از کسانی که این برگه‌ها را پخش کرده بودند گفت این کار خلاف قانون و آیین‌نامه بوده است.

    پس از تذکر محمدباقر قالیباف معترضان به محل حضور هیئت رئیسه آمدند. جدال لفظی در محل هیئت رئیسه سبب شد چند بار سخنان رضا صالحی امیری قطع شود و او گفت در این شرایط نمی‌توان صحبت کرد.

    عبدالوحید فیاضی نماینده دوره نهم و دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی در دفاع از رضا صالحی امیری گفت نمایندگان با حرف‌های ۱۰ سال پیش تحت تاثیر قرار نمی‌گیرد و اگر این کاغذ دو روز زودتر پخش شده بود تکلیفی دیگر داشتند.

    سخنان آقای فیاضی اشاره است به اتهام‌های علی خضریان به رضا صالحی امیری در خصوص حمایت از اعتراضات سال ۱۳۸۸ و نظر وزارت اطلاعات که در کاغذی درباره سوابق آقای امیری بین نمایندگان پخش شده بود.

    او در پاسخ به انتقاد نمایندگان مخالفان که گفته بودند او حتی یک روز هم در وزارتخانه میراث فرهنگی نبوده است گفت او مدیری راهبردی است و این وظیفه معاونان خُرد است و گفت او معاون رئیس‌جمهوری و وزیر بوده است.

    عبدالوحید فیاضی همچنین خواستار برائت جستن عباس صالحی امیری از جریان «فتنه» شد. «فتنه» در ادبیات محافظه‌کاران اشاره به اعتراضات به نتایج انتخابات بحث‌برانگیز ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ است.

    جهانبخش قلاوند دیگر نماینده موافق وزارت آقای امیری هم گفت بحران اخلاقی است که به حرف‌هایی بپردازیم که نه امنیت ملی اجازه می‌دهد و نه تقوا که درباره آن صحبت کنیم و گفت باید از کارنامه او به عنوان دبیرکل اطلاعات خوزستان دفاع کرد.

  4. مخالف رضا صالحی امیری: دفتر بازرسی رهبری او را در مقام رئیس اطلاعات خوزستان در پرونده انفجار لوله گاز توبیخ کرد

    علی خضریان نماینده مخالف رضا صالحی امیری گفت او زمانی که مدیرکل استان خوزستان بود در جریان پرونده انفجار لوله‌های گاز از سوی دفتر بازرسی رهبری حکم توبیخ برایش صادر شد.

    به گفته این نماینده جبهه پایداری در مجلس، در آن پرونده مجبور به اعاده حیثیت از بازداشتی‌ها شدند اما متاسفانه خبرها حاکی از خودکشی یکی از افرادی است که در آن پرونده بودند.

    آقای صالحی امیری ۱۰ سال پیش زمانی که نامزد وزارت وزرش و جوانان شده بود نیز هنگام جلسه رای اعتماد با همین اتهام‌ها مواجه شد اما در پاسخ گفت: «پرونده تهیه شده توسط دفتر بازرسی رهبری به سازمان قضایی نیروهای مسلح رفته و در آنجا برای او قرار منع تعقیب صادر شده است.»

    در آن زمان، الیاس نادران نماینده مجلس نهم گفت به دستور رضا صالحی امیری تعدادی از «رزمندگان با گرایش چپ را بدون دلیل به اتهام دست داشتن در انفجار لوله‌های گاز دستگیر می‌کنند و چنان با آنها بدرفتاری می‌کنند که یکی از آنها خودکشی می‌کند.»

    در آن زمان آقای صالحی امیری به عنوان وزیر ورزش رای اعتماد مجلس را به دست نیاورد اما بعدتر و در مجلس دهم به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد با ۱۸۰ رای به مجلس راه یافت.

    اکنون علی خضریان با تکرار همان اتهام‌ها و از جمله اعتراض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۸۸، گفت: «وزارت اطلاعات گفته بود که او را حتی به‌عنوان کارشناس فرهنگی به صدا و سیما دعوت نکنید، حالا می‌خواهد وزیر شود و از فردا باید دائم به صدا و سیما برود.»

    علی خضریان گفت: «رضا صالحی امیری خیلی جاها گفته است که من نگفتم تقلب شده است، اما یک جمله از نامه او این است 'اگر بنا بوده از اول یک نفر از صندوق رای بیرون بیاید پس چرا مردم را به تمسخر می‌گیرند چرا این همه هزینه به نظام تحمیل می‌کنند؟'»

    علی خضریان در ادامه صحبت‌های خود گفت آقای صالحی امیری در زمان رای اعتماد وقتی قرار بود وزیر شود یک نماینده مجلس را تهدید کرد که اگر کمک نکنید حوادث هم پیش می‌‎آید. علی خضریان گفت این نماینده مجلس هم اکنون در مجلس حضور دارد و می‌تواند شهادت دهد.

    توضیح ویدئو،سخنرانی علی خضریان در مخالفت با وزارت صالحی امیری
  5. صلاحیت رضا صالحی امیری؛ کمیسیون فرهنگی تایید نکرد اما کمیسیون صنایع تایید کرد

    کمیسیون فرهنگی مجلس اعلام کرد با اکثریت آرا و پس از «بررسی گسترده سوابق، عملکرد، اظهارات و برنامه‌ها» صلاحیت رضا صالحی امیری برای تصدی میراث فرهنگی را تایید نمی‌کند.

    کمیسیون صنایع و عمران اما با اکثریت آرا صلاحیت آقای صالحی امیری را تایید کرد.

    وزرای پیشنهادی برای اخذ رای اعتماد از مجلس نیازی به تصویب کمیسیون‌های تخصصی ندارند و رای‌گیری در کمیسیون جنبه مشورتی دارد.

  6. آغاز رسیدگی به صلاحیت رضا صالحی امیری برای ریاست وزارت میراث فرهنگی

    رضا صالحی امیری

    منبع تصویر،JAMARAN

    توضیح تصویر،رضا صالحی امیری

    مجلس رسیدگی به صلاحیت رضا صالحی امیری برای ریاست وزارت میراث فرهنگی آغاز کرد.

    رضا صالحی امیری متولد ۱۳۴۰ در امیرکُلای بابل است.

    او معاون ویژه وزارت اطلاعات در دهه ۶۰ و ۷۰ بوده است.

    صالحی امیری دارای مدرک کارشناسی ارشد علوم سیاسی و دکترای مدیریت دولتی است. آقای صالحی امیری از سوی حسن روحانی برای وزارت ورزش معرفی شد اما نتوانست رای لازم را از مجلس کسب کند.

    الیاس نادران، نماینده وقت مجلس با طرح انتقادات تندی از او گفته بود: «آقای صالحی امیری مدام تغییر موضع سیاسی داده است.»

    او هم در جواب گفته بود: «سینه‌اش پر از اسرار نظام است و اگر بنا به پرده‌دری باشد، خیلی حرف‌ها برای گفتن دارد.»

    از مناصب قبلی او می‌توان به معاونت امور اجتماعی شهرداری تهران، ریاست کتابخانه ملی و ریاست کمیته المپیک ایران نام برد.

  7. خبر فوری,اسکندر مومنی وزیر پیشنهادی کشور: به حکم قانون اساسی مردم حق نقد و اعتراض دارند

    توضیح ویدئو،اسکندر مومنی در دفاع از برنامه خود به عنوان وزیر کشور

    اسکندر مومنی در آغاز سخنرانی خود در مجلس در دفاع از برنامه‌هایش گفت به حکم قانون اساسی و با رعایت ساز‌وکارهای قانونی مردم حق نقد و اعتراض دارند.

    اسکندر مومنی گفت که باید به متن جامعه باور داشت و باید به حقوق و آزادی‌های مردم احترام گذاشت.

    وزارت کشور حق صدور مجوز فعالیت‌ نهادهای مردم‌نهاد و احزاب را دارد و در عین حال می‌تواند مجوز قانونی لازم برای تجمعات و تظاهرات را صادر کند.

    وزیر پیشنهادی کشور گفت تلاش خواهد کرد تا «فرصت برابر برای زنان و مردان» فراهم شود.

    او گفت «احساس تبعیض باید ریشه‌کن شود» و از «تمرکزگرایی» پرهیز کرد.

    او وعده داد استانداران و انتصاب‌ها در این وزارتخانه از میان افراد متخصص و سازگار با مردم باشد.

  8. هشدار مخالف اسکندر مؤمنی درباره ریاست یک نظامی بر وزارت کشور؛ قالیباف: این مغایر قانون استخدامی سپاه نیست

    از راست به چپ: اسکندر مومنی، مسعد پزشکیان، محمدباقر قالیباف، محمدرضا عارف

    منبع تصویر،ICANA

    توضیح تصویر،از راست به چپ: اسکندر مومنی، مسعد پزشکیان، محمدباقر قالیباف، محمدرضا عارف

    رضا باقری نماینده مخالف با انتخاب اسکندر مومنی به‌عنوان وزیر کشور گفت او یک نظامی است و رهبران ایران به صراحت آنها را از دخالت در سیاست نفی کرده است..

    آقای باقری گفت: «او نه تخصص لازم را دارد و نه تحصیلات لازم را. آقای پزشکیان باید در جلسه رای اعتماد پاسخ دهد چرا او اسکندر مومنی را به عنوان وزیر این وزارتخانه انتخاب کرده است.»

    اسکندر مومنی کارشناسی ارشدش را در علوم سیاسی با گرایش روابط بین‌الملل و دکترای خودش را با تخصص امنیت ملی اخذ کرده است.

    او گفت: «همکاران عزیز دقت کنید اگر می‌خواهید دولت وفاق ملی تشکیل دهید باید به همه وزرا رای بدهید. وگرنه این دیگر دولت وفاق ملی نیست.»

    محمدباقر قالیباف هم در پاسخ گفت در قانون استخدامی سپاه ماده ۱۰۲ و ۸۷ مقررات مامور کردن آنها به دوائر و نهادها و دستگاه‌های دولتی است. او گفت اوج فعالیت سیاسی انتخابات ریاست جمهوری است که نیروهای نظامی حتی برای شرکت در آن ضرورت استعفا دادن هم ندارند. آقای شمخانی در دور دوم انتخابات ۱۳۸۰ با لباس نظامی در انتخابات حاضر شده بود.

    آقای باقری همچنین در ادامه مخالفت خود با وزیر کشور گفت: «در سه سال گذشته ببینید چند استاندار و فرماندار وارد شدند. چه تضمینی هست که دوباره اتوبوسی آدم وارد نکنند.»

    او گفت چینش کابینه پزشکیان به مهندسی انتخابات ۷-۱۴۰۶ مربوط می‌شود.

    او گفت: «جبهه مشارکت واقعا مضر است و برای کشور خسارت‌بار، اما مراقب جریان انحرافی باشید که در انتخاب کابینه نفوذ نکند.»

    در ادبیات محافظه‌کاران حکومتی در ایران جریان انحرافی به اطرافیان و نزدیکان محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور پیشین اطلاق می‌شود.

  9. حضور غیرمنتظره مسعود پزشکیان در مجلس

    مسعود پزشکیان

    منبع تصویر،ISNA

    در ادامه نشست علنی نوبت صبح سه‌شنبه ۳۰ مرداد ماه مجلس، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران به شکل غیرمنتظره وارد صحن علنی مجلس شد و مورد استقبال مجلس قرار گرفت.

    آقای پزشکیان که خود پیش از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری نماینده تبریز بود، شناخت خوبی از همکاران پیشینش دارد و در روزهای گذشته جلسات جداگانه‌ای با گروه‌هایی از نمایندگان مجلس داشته است.

    مسعود پزشکیان شب گذشته در دیدار با شماری از نمایندگان تازه‌‌وارد به مجلس دوازدهم گفت «همانگونه که دولت به شعار وفاق ملی عمل کرد، اکنون از مجلس و نمایندگان نیز انتظار می‌رود پایبندی به وفاق را در عمل نشان دهند.»

    آقای پزشکیان تاکید کرد که «هیچ یک از وزرای پیشنهادی بدون مشورت با سطوح عالی کشور به مجلس معرفی نشده‌اند.»

    در روزهای گذشته شماری از نمایندگان مجلس به درخواست‌‎ها برای رای اعتماد به تمام وزرای کابینه اعتراض کردند از جمله امیرحسین ثابتی نماینده تهران گفت با چنین رویه‌ای که «یک نفر» گفته است همه وزرای پیشنهادی رای بیاورند، «باید مجلس را تعطیل کرد».

  10. ببینید: گزیده‌ای از چهارمین روز بررسی صلاحیت وزرا در مجلس

    نمایندگان مجلس در چهارمین روز رسیدگی به صلاحیت وزرای پیشنهادی مسعود پزشکیان برنامه‌های نامزدهای ریاست وزارت صنعت و معدن، علوم و تحقیقات، فرهنگ و ارشاد، و کشور را بررسی کردند.

    آقای پزشکیان هم امروز برای لحظاتی به مجلس رفت.

    مسعود پزشکیان در چهارمین روز بررسی صلاحیت‌ وزرا به مجلس آمد

    منبع تصویر،SNN

    توضیح تصویر،مسعود پزشکیان در چهارمین روز بررسی صلاحیت‌ وزرا به مجلس آمد
    عباس صالحی که گفته می‌شود گزینه مورد تایید رهبر ایران برای وزارت فرهنگ و ارشاد است در مجلس مخالفی نداشت

    منبع تصویر،ICANA

    توضیح تصویر،عباس صالحی که گفته می‌شود گزینه مورد تایید رهبر ایران برای وزارت فرهنگ و ارشاد است در مجلس مخالفی نداشت
    آقای سیمایی وزیر پیشنهادی علوم وکیل است و در سال ۱۳۸۸ وکیل محمدعلی ابطحی رئیس دفتر محمد خاتمی بود

    منبع تصویر،ICANA

    توضیح تصویر،آقای سیمایی وزیر پیشنهادی علوم وکیل است و در سال ۱۳۸۸ وکیل محمدعلی ابطحی رئیس دفتر محمد خاتمی بود
    محمد اتابک از فعالان بخش خصوصی است و گفته می‌شود چندین شرکت خصوصی سیمان دارد در حالی به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت معرفی شده است که نمایندگان نگران تعارض منافع شخصی او با وظایف دولتی هستند

    منبع تصویر،ICANA

    توضیح تصویر،محمد اتابک از فعالان بخش خصوصی است و گفته می‌شود چندین شرکت خصوصی سیمان دارد در حالی به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت معرفی شده است که نمایندگان نگران تعارض منافع شخصی او با وظایف دولتی هستند
  11. نماینده مخالف وزیر کشور: افراد متخصص وزارت کشور به واسطه افکار سیاسی‌شان ذبح شدند

    مصطفی پوردهقان نماینده اردکان به‌عنوان مخالف اسکندر مومنی وزیر پیشنهادی کشور گفت: «افراد متعهد، متخصص و با سواد به واسطه افکار سیاسی‌شان از بدنه وزارت کشور حذف شدند. آنها در دولت‌های مختلف ذبح سیاسی شدند و در گوشه وزارتخانه خاک می‌خورند.»

    او خطاب به اسکندر مومنی گفت: «در برخی از استان‌ها افراد با نردبان‌های سیاسی بالا آمدند و به عنوان استاندار منصوب شدند، آن هم فقط به این خاطر که در ستاد انتخاباتی شربت دادند و پوستر چسباندند. انتظار می‌رود آقای مومنی از سرمایه‌های اجتماعی استفاده کند و افراد غیرمتخصص را کنار بگذارد.»

    او گفت گمان می‌رود اسکندر مومنی رای اعتماد بالایی از مجلس کسب کند و از او خواست «دغدغه‌های اجتماعی و فرهنگی نباید با ابزار نظامی و امنیتی حل شود.»

    آقای پوردهقان گفت این نکات را به واسطه ۱۸ سال فعالیت در حوزه وزارت کشور یادآوری می‌کند وگرنه با وجود حمایت از مسعود پزشکیان، از ترکیب کابینه او انتقاد کرده است.

    نمایندگان موافق وزیر کشور اما می‌گویند «از ۲۴۰ نفر، ۲۱۱ نفر برای نطق موافقت با وزیر پیشنهادی کشور ثبت‌نام کردند» و به همین دلیل به او «تبریک» گفتند.

    اسکندر مومنی پس از انقلاب کارش را در سپاه پاسداران آغاز کرد و پس از آن وارد نیروی انتظامی شد.

    توضیح ویدئو،مصطفی پوردهقان در جلسه بررسی صلاحیت وزیر کشور
  12. کمیسیون‌های تخصصی صلاحیت اسکندر مؤمنی وزیر پیشنهادیِ کشور را تایید کردند

    سردار اسکندر مومنی

    منبع تصویر،ISNA

    توضیح تصویر،سردار اسکندر مومنی بیشتر عمر خود را در نیروهای مسلح از جمله پلیس و سپاه گذرانده است

    کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس صلاحیت اسکندر مؤمنی برای تصدی وزارت کشور را تایید کرد. کمیسیون امور داخلیِ مجلس هم با برنامه‌های اسکندر مؤمنی وزیر پیشنهادیِ کشور موافقت کرد.

    کمیسیون عمران هم صلاحیت و برنامه‌های او را مورد تایید قرار داد.

    اسکندر مؤمنی متولد ۱۳۴۱ در قائم‌شهر است که پس از سال‌ها حضور در سپاه، به نیروی انتظامی رفت.

    آقای مومنی از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ معاون عملیات نیروی انتظامی بود و از ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۳ ریاست پلیس راهنمایی و رانندگی را برعهده داشت.

    او در فاصله سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷ به‌عنوان جانشین فرمانده نیروی انتظامی فعالیت می‌کرد که همزمان با اعتراضات آبان ۹۶ و سرکوب خشن معترضان بود.

    اسکندر مومنی در دی ماه ۱۳۹۶ گفت: «پلیس در روزهای اغتشاشات برگ زرین دیگری را به تاریخ افتخارات خود افزود.»

    او در سال ۱۳۹۷ با حکم حسن روحانی به دبیرکلی ستاد مبارزه با مواد مخدر منصوب شد که تاکنون ادامه داشته است.

  13. تاکید عباس صالحی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد بر مطالبات زنان و طبقه متوسط در ایران

    عباس صالحی

    منبع تصویر،SNN

    عباس صالحی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد در سخنرانی خود بر تحولات جامعه ایران از جمله مطالبات «زنان تحول‌یافته و تحصیل‌کرده» در جامعه ایران شد.

    او همچنین گفت طبقه متوسط فرهنگی و علمی در ایران رشد یافته است و این طبقه روحی نقاد دارد و با جامعه بین‌المللی ارتباط دارد.

    او همچنین گفت سینمای ایران پس از انقلاب رشد خوبی داشته است و باید به آن توجه شود.

    آقای صالحی از آنجایی که مخالفی نداشت سخنرانی خود را کوتاه کرد و وقتش را در اختیار رئیس‌جمهور در روز رای اعتماد گذاشت.

    رای‌گیری برای وزرای پیشنهادی بعد از اتمام بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی انجام می‌شود.

    این بررسی چهارشنبه ۳۱ مرداد انجام خواهد شد.

  14. خبر فوری,موافقت کمیسیون فرهنگیِ مجلس با صلاحیت عباس صالحی برای وزارت فرهنگ؛ هیچ مخالفی صحبت نکرد

    عباس صالحی

    منبع تصویر،JAMARAN

    کمیسیون فرهنگیِ مجلس با اکثریت آرا صلاحیت عباس صالح شریعتی (عباس صالحی) برای وزارت فرهنگ را تایید کرد اما ارتباط برنامه او با سیاست‌های کلان را متوسط ارزیابی کرد.

    کمیسیون فرهنگی به عنوان نخستین دغدغه خود درباره وزارت فرهنگ و ارشاد، رعایت «عفاف و حجاب» را در اولویت قرار داد.

    این کمیسیون خواستار اجرای قوانین و مصوبات مرتبط با «حجاب و عفاف» شد.

    عباس صالحی متولد ۱۳۴۲ در مشهد است و در دولت‌های حسن روحانی ابتدا به‌عنوان معاون فرهنگی و سپس سرپرست وزارت ارشاد انتخاب شد.

    گفته می‌شود یکی از دلایل انتخاب آقای صالحی نزدیکی‌اش به روحانیون و مراجع تقلید در قم است.

    عباس صالحی در دهه ۵۰ در حوزه مشهد و در دهه ۶۰ در حوزه قم سطوح مقدماتی و عالی دروس دینی را تحصیل کرد.

  15. انتقاد مجتبی زارعی به وزیر پیشنهادی کار: نمی‌گویم چرا در طول صحبت دستشان در جیبشان بود، اما مجلس دانشجوی شما نیست

    توضیح ویدئو،مجتبی زارعی به صحبت‌های احمد میدری اخطار آیین نامه‌ای داد

    مجتبی زارعی نماینده مجلس در اخطار آیین‌نامه‌ای گفت صحبت‌های احمد میدری «خلاف شأن» مجلس بود.

    او گفت من نمی‌گویم چرا «در طول صحبت دستان مبارک آقای میدری در جیبشان بود.»

    او گفت «نمایندگان ناظرند. مجلس کارگاه آموزشی نیست. نمایندگان وطن‌خواه دانشجوی جریان نهادی توسعه نیست. مجلس مقنن است. ناظر است و شما موظفید برنامه‌های خودتان را در راست سیاست‌های کلی نظام ارائه کنید.»

    احمد میدری در سخنرانی خود گفت به جای دفاع از برنامه‌هایش به انتقادهای نمایندگان می‌پردازد. او اما در جریان صحبت‌هایش به روایتی تاریخی از وزارت کار و تحولات سیاسی در ایران از زمان مشروطه تا امروز خواند. او گفت وزارت کار زمانی به وجود آمد که اندیشه‌های مارکسیستی تمام نظام سرمایه‌داری را به خطر انداخته بود اما در نهایت سوسیال دموکراسی آن را نجات داد. او با نام بردن از برخی از اندیشمندان به توضیح نظراتش پرداخت.

  16. خبر فوری,حسین سیمایی وزیر علوم و تحقیقات در مجلس: آزاداندیشی را جدی نگرفته‌ایم

    حسین سیمایی

    منبع تصویر،SNN

    توضیح تصویر،آقای سیمایی وکیل است و در سال ۱۳۸۸ وکیل محمدعلی ابطحی بود

    حسین سیمایی صراف وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در دفاع از خود و برنامه‌هایش گفت ما آزاداندیشی را جدی نگرفته‌ایم وتاکید کرد که این موضوع حتی از سوی آیت‌الله خامنه‌ای نیز طرح شده است.

    حسین سیمایی هشدار داد که گسست بین نسلی و فرهنگی رو به گسترش است. او گفت «مهم است که حرف یکدیگر را بفهمیم، حرف نسل زد را بفهمیم انکار نکنیم. واقعیت است.»

    آقای سیمایی خواستار احترام و حفظ کرامت اساتید و دانشگاهیان شد و گفت احترام به استادان و دانشجویان اقتضا می‌کند «استقلال نهاد علم و پرسشگری آنها را به رسمیت بشناسیم.»

    او گفت حال دانشگاه خوب نیست و بنابر یک پژوهش ۳۰ درصد دانشجویان نیازمند خدمات سلامت روان هستند. مجلس شورای اسلامی برای اولین بار بودجه فرهنگی خوبی تصویب کرده و به متصدیان اصلی آن واگذار کرده است.

    او گفت همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشورهای دوست را نیز در دستور کار قرار می‌دهد.

    حسین سیمایی صراف گفت مشی من اعتدال است و نه وام‌دار چپم و نه راست.

    او در پاسخ به انتقادها درباره اظهاراتش در روز عاشورا درباره امر به معروف و نهی از منکر توضیح داد که من گفتم حداقل رابطه جوانان با امام سوم شیعیان را «حفظ کنند».

    پیش از این، علیرضا عباسی نماینده مخالف وزیر پیشنهادی علوم خطاب به آقای سیمایی گفته بود: «درباره حضور دختران بی‌حجاب در عزاداریِ روز عاشورا گفتید 'نیازی به امر به معروف در روز عاشورا نیست.' اینطور می‌خواهید وزارت علوم را اداره کنید.»

  17. نماینده مخالف وزیر پیشنهادی علوم: حسین سیمایی حتی سابقه مدیریت یک دانشگاه، دانشکده و حتی گروه را نداشته است

    توضیح ویدئو،علریضا عباسی در مخالفت با وزارت علوم حسین سیمایی

    علیرضا عباسی مخالف وزیر پیشنهادی علوم گفت یک وزیر علوم باید سلسله مراتب اداری را در مجموعه خودش طی کرده باشد و سوابق مدیریتی داشته باشد، اما در سابقه حسین سیمایی نه مدیریت دانشگاه هست و نه حتی دانشکده و گروه.

    او با هشدار درباره سیاسی‌کاری‌ها در وزارت علوم و انتصاب‌ معاونان و مدیران این وزارتخانه هشدار داد که کسانی که تهمت «تقلب» در انتخابات ۸۸ زدند نباید در این جایگاه قرار بگیرند.

    آقای سیمایی در سال ۱۳۸۸ وکیل محمدعلی ابطحی از متهمانی بود که در جریان بازداشت گسترده فعالان سیاسی بازداتش شده بود.

    علیرضا عباسی مخالف وزیر پیشنهادی علوم گفت «۱۳۰ هزار دانشجوی خارجی در کشور داریم که باید به ۳۲۰ هزار نفر برسد» اما روشن نیست آقای سیمایی چگونه می‌خواهد این موضوع را اجرایی کند.

    علیرضا عباسی خطاب به آقای سیمایی گفته بود: «درباره حضور دختران بی‌حجاب در عزاداریِ روز عاشورا گفتید 'نیازی به امر به معروف در روز عاشورا نیست.' اینطور می‌خواهید وزارت علوم را اداره کنید.»

  18. خبر فوری,موافقت کمیسیون آموزش مجلس با وزیر پیشنهادی علوم

    حسین سیمایی

    منبع تصویر،ALALAM

    توضیح تصویر،حسین سیمایی

    کمیسیون آموزش مجلس موافقت خود را با حسین سیمایی صراف وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد.

    حسین سیمایی صراف متولد فروردین ۱۳۴۷ در مشهد است.

    او در کنار تحصیلات حوزوی در قم، دارای مدرک دکترای حقوق از دانشگاه بهشتی است.

    حسین سیمایی از ۱۳۶۶ تا ۱۳۸۰ عضو مبلغین معاونت بین‌الملل بعثه حج علی خامنه‌ای بود.

    او پیش از این، معاون حقوقی و امور مجلس وزیر علوم در دولت دوازدهم، قائم‌مقام معاون حقوقی رئیس‌جمهور در دولت یازدهم، مدیرکل دفتر حقوقی وزرات علوم دولت یازدهم، و عضو شورای مرکزی بورس دانشجویان بوده است.

    آقای سیمایی دبیر هئیت دولت‌ دوازدهم و سیزدهم حسن روحانی و ابراهیم رئیسی بوده است.

    آقای سیمایی وکیل است و در سابقه خود وکالت محمدعلی ابطحی را هم دارد که در جریان پرونده اعتراض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ بازداشت شد.

  19. انتقادها به عدم تخصص کافی محمد اتابک؛ وزیر پیشنهادی صنعت: به سمت خنثی‌سازی اثرات تحریم پیش ‌می‌رویم

    محمد اتابک

    منبع تصویر،SNN

    محمد اتابک وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در دفاع از خود و برنامه‌هایش در مجلس گفت برنامه‌های وزارت صمت در جهت تلاش برای خنثی‌سازی اثرات ناشی از تحریم‌ها هدفگذاری شده است.

    محمد اتابک گفت که «برنامه من در راستای راهبردها و سیاست‌های کلی نظام و سند برنامه هفتم پیشرفت کشور است.»

    وزیر پیشنهادی صنعت گفت: «صنایع دریامحور را در دو سال گذشته رها کردیم، باید از این پتانسیل‌ها استفاده کنیم.»

    دیروز کمیسیون اقتصادی مجلس صلاحیت او را تایید کرد. منتقدان می‌گویند او با نسبت ۱۰ به ۹ رای آورده است.

    اما پس از اعلام نظر کمیسیون‌ها و سخنرانی مخالفان و موافقان در مجلس، فرصت به سخنرانی وزیر پیشنهادی نرسید.

    مخالفان می‌گویند سوابق اجرایی محمد اتابک تناسبی با مسئولیت‌های این وزارتخانه ندارد و او حتی یک روز هم در این وزارتخانه نبوده است. به گفته آنها، وزیر پیشنهادی نمی‌توانست به پرسش‌ها درباره صنعت و تجارت پاسخ دهد.

    عدم توجه به مسئله واردات خودرو از جمله انتقادات نمایندگان مخالف بود. اما محمد اتابکی می‌گوید «چاره‌ای جز رقابتی کردن نیست.»

    نمایندگان همچنین نسبت به «احتمال تضاد منافع وزیر پیشنهادی با مسئولیت‌های وزارت صمت» هشدار دادند.

    اما مصطفی مطورزاده نماینده خرمشهر پیشنهاد محمد اتابک را یکی از نشانه‌های توجه دولت آقای پزشکیان به بخش خصوصی خواند.

    محمد اتابک متولد ۱۳۳۷ و کارشناس ارشد مهندسی عمران از دانشگاه میشیگان آمریکا است.

  20. صلاحیت کدام وزرا بررسی شده است؟

    نمایندگان تا پایان روز دوشنبه صلاحیت ۱۰ وزیر پیشنهادی را بررسی کرده‌اند:

    • آموزش و پرورش
    • ارتباطات
    • اطلاعات
    • اقتصاد
    • امورخارجه
    • بهداشت
    • تعاون و کار
    • کشاورزی
    • دادگستری
    • دفاع
    • راه و شهرسازی