۱۳۹۳ مهر ۲۲, سه‌شنبه

انواع آرد

انواع آرد را بشناسید

آرد 150:
آردی است که قسمت کمی از پوسته و جوانه آن گرفته شده باشد(حداکثر درصد استخراج 93)
آرد 180 یا آرد کامل:
آردی که شامل قسمت اعظم پوسته و جوانه گندم با حداقل درصد استخراج 97 درصد می باشد.
آرد فوری یا آرد آگلومره:
آردی که به آ سانی و بدون به هم چسبیدن وگلوله شدن، با آب سرد یا گرم مخلوط و خمیر می شود . آرد معمولی این خاصیت را ندارد . برای تهیه این آرد، ابتدا آرد معمولی را خیس می کنند تا ذرات آن به هم بچسبند و دوباره آن را خشک می کنند . ذرات اگلومره خشک شده، دارای اندازه یکنواخت و فاقد غبار و ذرات ریز بوده، به آسانی با آب یا شیر مخلوط می شوند.
آرد تریتیکاله:
از نظر ویژگی ها و خواص عمل آوری بین آرد گندم و چاودار قرار دارد . آرد تریتیکاله در مقایسه با آرد چاودار، حاوی نشاسته بیشتری بوده، مواد محلول آن کمتر و آمینواسیدهای آن مورد توجه قرار دارد . آرد تریتیکاله به تنهایی جهت پخت نان مناسب نیست . علت آن به درصد بالای صدمه دیدگی نشاسته و فعال بودن نسبی آلفا آمیلاز آن مربوط می شود . تریتیکاله بی شتر برای ته یه نان بلغور و نان های نازك و مسطح، همچنین محصولات اکسترود شده و غذای دام و طیور مناسب است.
آرد تیره:
آردی که از تمام قسمت های دانه به غیر از جوانه آن تهیه می شود و جهت تهیه نان های تیره اروپایی و نان سنگک مناسب است. درجه استخراج این آرد تا 93 درصد نوسان دارد و سابقاً این آرد را در ایران آرد سنگی یا سنگکی 45 درصد نوسان دارد. خاکستر این آرد از 1/35 تا 1/45 درصد نوسان دارد.
آرد جو:
آردی که از اسیاب و الک کردن جو بدست می آید ، البته می توان از باقیمانده کارخانجات تهیه جو پوست کنده و یا بلغور جو نیز برای این منظور استفاده کرد.
آرد جوانه گندم:
آردی که شامل آندوسپرم و جوانه است و سبوس در این گونه آردها وجود ندارد.
آرد خبازی:
آردی با حدود درجه استخراج 85 درصد قابل استفاده برای نان های لواش، تافتون و بربری است.
آرد دست:
بخشی از آرد مورد استفاده برای تهیه نان است که برای گرد کردن چانه ها بکار می رود.
آرد روشن:
آردی که قسمت اعظم آن از آندوسپرم گندم تشکیل شده و میزان استخراج آن حداکثر 81 درصد می باشد . این آرد که از قسمت وسیع تری از مغز دانه تهیه می شود به نام آرد ( 505 ) شناخته می شود . خاکستر این آرد حدود 0.70-0.60 درصد است و برای پخت نان های فانتزی مناسب است
آرد سبوس گرفته:
آردی که 12 درصد از آن سبوس گرفته شده باشد.خاکستر این نوع آرد درحدود 1.2 گرم رصد گرم می باشد
آرد ستاره:
آردی که از قسمت اعظم اندوسپرم و مقداری از پوسته تهیه شده است. آرد ستاره با درصد سبوس گیری حدود 18 درصد تولید می شود و در جهت برطرف نمودن نیازهای صنعتی از جمله نان فانتزی و انواع کیک و شیرینی به کار می رود. آرد ستاره در دو گروه مختلف جهت تهیه انواع نان های فانتزی، فرآورده های حجیم و نیمه حجیم قابل تولید است. این آردها با رنگ، پروتیین و خاکستر مناسب برای تولید محصولات متنوع مورد استفاده قرار می گیرد. محصولات تهیه شده از این آرد دارای بافتی انعطاف پذیر و اسفنجی می باشد. با مصرف این نوع آرد نیاز به مصرف بهبود دهنده ها به حداقل می رسید.
  آرد سفید:
آردی که فقط از آندوسپرم گندم گرفته شده است و نشاسته ای بودن یا نبودن آرد بستگی به این قسمت دارد.
آرد سوخاری:
آردی که از آرد گندم (حداکثر 80 درصد استخراج) پس از طی مراحل مناسب تخمیر و پخت و یا از خورد کردن و الک کردن انواع نان سوخاری و سفید مانند (نان ساندویچی ، نان سفید ، نان تست ، نان همبرگر ، بروتشن و باکت) تحت شرایط بهداشتی نتیجه می شود
آرد شیرینی پزی:
آرد سفیدی که از گندم نرم تهیه می شود و مقدار پروتیین آن کم است. مصرف عمده آن در تهیه شیرینی و کلوچه پزی است.
آرد غلات:
غلات پودر شده که قسمت عمده آن از آندوسپرم است.
آرد غنی شده:
آردی که به آن مواد غذایی کم نیاز و ضروری، مثل، ویتامینها یا مواد معدنی افزوده باشند. در برخی کشورها، اضافه کردن این مواد مغذی به آرد سفید اجباری است.
آرد فوری:
آردی که به آ سانی و بدون به هم چسبیدن وگلوله شدن، با آب سرد یا گرم مخلوط و خمیر می شود . آرد معمولی این خاصیت را ندارد . برای تهیه این آرد، ابتدا آرد معمولی را خیس می کنند تا ذرات آن به هم بچسبند و دوباره آن را خشک می کنند . ذرات اگلومره خشک شده، دارای اندازه یکنواخت و فاقد غبار و ذرات ریز بوده، به آسانی با آب یا شیر مخلوط می شوند.
آرد گندم سیاه:
آرد تهیه شده از گندم سیاه، که در آلمان و کشورهای اسکاندیناویی صرف تهیه خمیرهای ترش می شود. آن را با آرد گندم مخلوط نموده و بعد استفاده می کنند، چون میزان گلوتن آن بسیار پایین است. دسته ای از نان های آلمانی هم تماماً از آرد گندم سیاه تهیه می شوند. این نوع آرد در تهیه پنکیک به خصوص در امریکا استفاده می شود. در ژاپن در از آن استفاده می شود. در روسیه این آرد را به کره اضافه کرده و با آن نوعی پنکیک به soba به نام noodle تهیه نوعی درست می کنند که با خاویار مصرف می شود. bilinis نام
آرد گیاهک:
1درصد پروتیین / نوعی فرآورده فرعی گندم که حاوی گیاهک گندم و مقداری سبوس و زبره است. خوراك آن حاوی 31 7درصد چربی بوده و به عنوان یک خوراك مکمل مناسب در تغذیه طیور و گوساله ها مصرف می شود / خام و 9
آرد نرم:
آردی که از گندم نرم تهیه می شود.
آرد نول:
آردی که از قسمت مرکزی آندوسپرم گندم تهیه شده و درجه استخراج سبوس آن بالای 25 درصد باشد.
آرد کهنه:
آرد با اسیدیته بالا

http://www.mbico.ir/index.php/fa/

گندم و آرد
  Gramineaeكندم : كندم دانه گیاهی از جنس    از خانواده   Triticum.spp است .
پوسته گندم :پوسته یا سبوس از لایه هایی تشكیل شده كه سطح دانه گندم را احاطه كرده است وبیشترین تركیب آنرا مواد سلولزی شامل می شود .
جوانه گندم : جزء كوچكی از دانه گندم است كه در قسمت زیرین آن قرار گرفته و مولد گیاه جدید است .
آندوسپرم : قسمت داخلی گندم است كه بیشتر از مواد نشاسته ای و پروتئینی تشكیل یافته است .
آلورون : لایه خارجی آندوسپرم كه عمدتا از اسید فیتیك معدنی به همراه مقداری پروتئین تشكیل یافته است .
مغز دانه : قسمتی از آندوسپرم دانه است كه لایه آلورون را شامل نمی شود .
آرد
آرد گندم : آرد ذرات ریزحاصل ازآسیاب كردن گندم بوجاری شده است .بهتر است گندم قبل ازانتقال به كارخانه آردسازی مدت چهارماه استراحت نماید.دركارخانجات آردسازی برای جداسازی آسانتر پوسته گندم از آرد استحصالی به گندم  پس از ورود به كارخانه مقداری مشخص وكنترل شده رطوبت زده می شود  .در گذشته ای نه چندان دور گندم قبل از انتقال به آسیاب بطور سنتی بوجاری وشسته می شد. پس از طی دوره كامل استراحت ، گندم تمیز وخشك به آسیاب انتقال وپس از گذشتن از میان دو سنگ سخت وسنگین به آرد تبدیل وجهت پخت آماده می گشت .با پیشرفت دانش بشری كارخانجات بزرگ آردسازی پا به عرصه وجودگذاشته درمدت كوتاهی رشته كار رادر دست گرفتند .كشت ، داشت ، برداشت ، بوجاری و آسیاب گندم در اختیار ماشین قرارگرفت و صدای امیدبخش آسیاب آبی به نعره گوش خراش دینام تبدیل وعطر وبوی نان مادران سرزمین پاك وآرزویی من به باد فراموشی سپره شد . سفره رنگارنگ وپر از غذاهای متنوع امروز، لذت سفره ونان خالی دیروز را نمی دهد و ما مانده ایم وحسرت روزهای گذشته وفراموش شده كه چاره ای جز تسلیم نداریم .                                                                          
كندم در كارخانه آردسازی پس از بوجاری ورطوبت زنی وگذر از مراحل مختلف به آرد تبدیل و بعداز سبوس گیری ، بسته بندی وبرای پخت به خبازیها ارسال می شود.درصد استخراج وسبوس گیری آرد در كارخانه آردسازی بطور اتوماتیك صورت می گیرد.                                                                                                                                                                                                      
درصد استخراج : مقدار آردحاصل از صد قسمت گندم را هنگام آسیاب درصداستخراج گویند .هر چه میزان درصداستخراج آردبیشتر باشدرنگ نان ویا هرمحصول دیگرتولیدی تیره ترخواهد شد واگر درصداستخراج آردكمترباشد محصول استحصالی از آن رنگ روشن بخودخواهدگرفت .                                                                                                                                                                
سبوس گیری : جداكردن مقداری از پوسته یا سبوس گندم تمیز وپاك شده را سبوس گیری ومقدارسبوس جداشده از صد قسمت گندم را درصد سبوس گیری می گویند .آرد متناسب با میزان ودرصد سبوس گیری به چهاردسته كامل ، سبوس گرفته ، ستاره و نول  تقسیم می شود.                                                                                                                                                                                         
آرد كامل : آردی است كه تقریبا ازتمامی اجزای دانه گندم تهیه شده وكلیه مواد معدنی مفید را برای سلامتی انسان باخود دارد.محصول تولیدی با این نوع آرد رنگ تیره داشته ولی سرشار از ویتامینها وپروتئینها می باشد .از این آرد برای تولیدانواع  نانهای  رژیمی ، كیك ، بیسكویت و . . . بهره میگیرند .                                                                                                                              
آردسبوس گرفته : آردی است كه عملا از تمامی آندوسپرم ومقداری از پوسته تهیه شده است میزان سبوس گیری این نوع آرد  10  الی 14  درصد میباشد وبرای تهیه نانهای لواش ، تافتون ، سنگك وبعضی از شیرینیها بسیار مناسب است .رنگ محصول تولیدی با این نوع آرد نسبت به محصول تولیدی از آرد كامل روشنترمی باشد .                                                                                   
آرد ستاره : آردی است كه از قسمت اعظم آندوسپرم ومقداری از پوسته گندم تهیه شده است مقدار سبوس این نوع آرد كمتراز آرد سبوس گرفته می باشد .میزان سبوس گیری آرد ستاره بیش از 18  درصد بوده وبرای پخت انواع نانهای بربری ، سنگك ، روغنی ، فانتزی و . . . مناسب است .                                                                                                                                                              
آرد نول : آردی است كه از قسمت اعظم آندوسپرم ومقداركمی ازپوسته گندم تهیه شده است در صد سبوس گیری این نوع آرد  24  وبیشتر می باشدوبرای پخت نانهای حجیم ، فانتزی ، فرانسوی و انواع شیرینی ها و . . . كاربرد دارد .محصول تولیدی با آرد نول ظاهری بسیار روشن وزیبا خواهد داشت.                                                                                                                                      

ویژگیهای عمومی آرد
1- بو ومزه : آرد باید عاری از هرنوع بو و مزه غیر طبیعی باشد .
2- رنگ : آرد باید دارای رنگ طبیعی و مخصوص بخود باشد .   
3- آفت : آرد باید عملا عاری از هر نوع آفت زنده باشد .            
4 – موادخارجی : آرد باید عملا عاری از مواد خارجی باشد .    
5 – پروتئین : پروتئین آرد نباید كمتر از  5/8  درصد باشد .
6- رطوبت : حداكثر رطوبت مجاز آرد   2/14   درصد می باشد .
7 - زمان مصرف : بهترین ومناسبترین زمان مصرف آرد پس از تولید با رعایت شرایط نگهداری  3  ماه می باشد .
8 - شرایط نگهداری : آرد باید در جای خشك وخنك و دور از تابش مستقیم نور خورشید  نگهداری شود .
9 – بسته بندی آرد : آرد بمنظور حمل ونقل آسان به دو نوع  كلان و جزء بسته بندی میشود .
بسته بندی كلان : این نوع بسته بندی برای توزیع آرد در واحدهای صنعتی و نانوایی ها در اوزان  40  ،  50  و  80  كیلوگرمی انجام می یابد .
بسته بندی جزء : این نوع بسته بندی برای مصارف جزئی و خانگی در اوزان  500  گرمی ، 1  ،  2  ،  5   و  10   كیلوگرمی صورت می گیرد .
كیسه های بسته بندی آرد یك بار مصرف بوده ونباید برای بار دوم از آن در جهت بسته بندی آردو سایر مواد غذایی  استفاده نمود .
10 – آرد ازنظر میزان گلوتن به سه  نوع قوی ، متوسط و ضعیف تقسیم می شود .
آرد قوی : آردی است كه دارای گلوتن بیش از  27 درصدباشد .
آرد متوسط : آردی است كه دارای گلوتن بین  20  تا  27  درصد باشد .
آرد ضعیف : آردی است كه دارای گلوتن پایین تر از  20  درصد باشد .

http://www.azartash209.blogfa.com/post-4.aspx



مضرات نان های سفید باید برای مصرف کنندگان آن بیان گردد
مضرات نان های سفید باید برای مصرف کنندگان آن بیان گردد
معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت:استفاده از نان های سفید مضرات بسیار قابل توجهی به همراه دارد که نمونه ای از آنان ابتلا به بیماری  کم خونی در صورت استفاده مداوم است.
دکتر رسول دشتی  در ادامه اظهار نمود: در جریان سبوس گیری مقادیر فراوانی از املاح معدنی مثل آهن ،کلسیم ، فسفر ، روی و منیزیم دور ریخته می شود . همچنینهرچه آرد سفیدتر باشد چاقی بیشتر میشود و کلسترول ، تری گلیسیرید و قند خون بالا می رود.
وی خاطر نشان نمود: مصرف نانهای سفید و سبوس گیری شده منجر به افزایش بیماریهای قلبی میگردد که عامل شماره 1 مرگ و میر در جامعه است .
معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ادامه به انواع آرد تولید کارخانجات استان بر اساس پروانه ساخت وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی اشاره نمود و بیان داشت: انواع آرد تولیدی در استان شامل آرد کامل با درصد سبوس گیری 5 تا 7 درصد ( تهیه نان سنگک )،آرد سبوس گرفته با درصد سبوس گیری 12 درصد ( آرد خبازی – نانهای لواش ، تافتون و ریزشی )، آرد ستاره با درصد سبوس گیری 18 درصد ( آرد قنادی و نانهای حجیم و نیمه حجیم ) و آرد سمولینا جهت تولید ماکارونی می باشد که در اختیار مصرف کنندگان و تولید کنندگان قرار می گیرد.
وی ابراز داشت:با توجه به گرایش مردم به استفاده از نان های سفید ، در حال حاضر نانوائی ها در تهیه نان بجای آرد خبازی 12 یا 15 درصد سبوس گیری شده ، از آرد سفید قنادی که 18  درصد سبوس گیری شده استفاده می نمایند.
دشتی در ادامه این مبحث اضافه نمود: به منظور پیشگیری از افزایش ابتلاء به بیماری های چاقی ، فشار خون و کم خونی و سایر عوارض ناشی از مصرف نان های سفید در استان ایلام مقرر گردید کمیته ای متشکل از نمایندگان سازمانهای ذیربط تشکیل و در خصوص افزایش آگاهی مردم در زمینه مزایای استفاده از نان های تیره و سبوس دار از طریق شرکت کارشناسان در برنامه های صدا وسیمای استان و رسانه های مختلف اقدام نماید.
وی یادآور شد: تغییر ذائقه مردم و استقبال آنان از نان های حاوی سبوس قطعا راهگشا خواهد بود چون که کارخانجات آرد توانائی تولید آرد با درصدهای مختلف سبوس را دارند و نانوایان در صورت استقبال مردم میتوانند از آرد دارای سبوس بیشتر در تهیه نان استفاده نمایند .

1. کارخانه آرد ایران
امتیاز دهید:
تولید و پخش آرد
 ایران - تهران - منطقه 20 - جاده ورامین

اطلاعات بیشتر تماس
آرد
2. کارخانه آرد آسیاب قرمز
امتیاز دهید:
تولید و پخش آرد
 ایران - تهران - منطقه 20 - جاده قدیم قم

اطلاعات بیشتر تماس
آرد
گزارش نتیجه نادرست؟
3. شرکت پوسان آرد
امتیاز دهید:
تولید و پخش آرد
 ایران - تهران - منطقه 06 - میرزای شیرازی

اطلاعات بیشتر تماس
آرد

5. کارخانه آردداران
امتیاز دهید:
تولید و پخش آرد
 ایران - تهران - اسلام شهر - بزرگراه قزوین

اطلاعات بیشتر تماس
آرد
6. فناوران نافع
امتیاز دهید:
تولید و پخش آرد
 |
نان صنعتی
 ایران - تهران - منطقه 02 - شهرک قدس

وب سایت
اطلاعات بیشتر تماس
آرد

صنعتی

غذا

نان

نان صنعتی


۱۳۹۳ سه شنبه ۲۲ مهر
صفحه اصلیآدرسگالریارتباط با مادرباره ما
آرد آذرغله
آرد داران
آرد اتحاد
آرد البرز
آرد امین
آرد پاک
آرد تک
آرد خوشه طلایی
آرد روشن تهران
آرد زر ساوجبلاغ
آرد زرین خوشه
آرد سمولینای زر
آرد ستاره کردان
آرد سرو کرج
آرد سفید اکبری
آرد سفید ماهدشت
آرد کردان کرج
آرد مرکزی کرج
آرد واحد تهران
آرد هلیانه
فهرست مطالب
تاریخچه
اعضاء هئیت مدیره
فهرست کامل کارخانجات
اخبار


لیست کارخانجات آرد استان البرز
کارخانه
تلفن
آدرس
مدیر عامل
آرد آذرغله
026-37311011-13
کرج- ماهدشت- خ سرداران – خ 8 جنوبی
علی حسن زاده
آرد داران
026-445224000
کیلومتر 14 جاده قدیم کرج قزوین - سیف آباد - خ آرد سازان
محمدرضا صادقیان
آرد اتحاد
026-36311984-6
کرج - کیلومتر 4 جاده محمد شهر به ماهدشت - مقابل خ پدم
بهزاد معمارزاده
آرد البرز
026-36671024-28
کرج-شهرک صنعتی سیمین دشت-خیابان امید2-پلاک11
محمدرضا میثمی فرد
آرد امین
026-37304324
کرج - ماهدشت - شهرک صنعتی سرداران - انتهای خ 6 شمالی
محمد طهانی
آرد پاک
026-36615252
کرج- شهرک صنعتی سیمین دشت- خ امید - بین امید 2 و 3
محمد ابراهیم سرباشی
آرد تک
026-36602300
کرج- جاده ملارد - روبروی انبار نفت - جاده شهریار- شهرک صنعتی سیمین دشت
جعفر چنگیزی
آرد خوشه طلایی
026-37304287-88
کرج- ماهدشت- خ سردرآباد - انتهای خ ششم جنوبی
علی عسگری
آرد روشن تهران
026-373043450
کرج- ماهدشت- خ سرداران - خ 6 جنوبی
حسین شهرکی
آرد زر ساوجبلاغ
026-44385564-5
جاده قدیم کرج- قزوین چهار باغ - خ صنعت 5 یا مرغک قدیم
مهدی امینی
آرد زرین خوشه
026-44522990-91
کیلومتر 14 جاده قدیم کرج- هشتگرد بعد از سهیلیه - خ آرد سازان
فیض اله شریفی
آرد سمولینای زر
026-44385564-5
جاده قدیم کرج- قزوین چهار باغ - خ صنعت 5 یا مرغک قدیم
امیر امینی
آرد ستاره کردان
026-44525530-9
اتوبان تهران - قزوین - کیلومتر 75
ملک حسین آقاطاهر
آرد سرو کرج
026-37304334
کرج- ماهدشت- شهرک صنعتی ماهدشت - خ سرداران - خ 7 جنوبی
مهدی نصیریانی
آرد سفید اکبری
026-44333860
کرج- کردان خیابان ثامن الحجج
هوشیار اکبری
آرد سفید ماهدشت
026-37850336
کرج- ماهدشت- شهرک صنعتی ماهدشت - خ سردر آباد - خ 8 جنوبی
فرزاد جلالی
آرد کردان کرج
026-44333344
کیلومتر 20 اتوبان کرج - قزوین - ابتدای شهرک کردان - خ ثامن الحجج
داوود زوله
آرد مرکزی کرج
026-36670967
کرج- جاده ملارد - شهرک صنعتی سیمین دشت خ امید 2
محمدآقاطاهر
آرد واحد تهران
026-37310726
کرج- ماهدشت - شهرک صنعتی ماهدشت خ سردر آباد خ 8 جنوبی
علیرضا شهرکی
آرد هلیانه
026-44373603
جاده قدیم کرج هشتگرد - سه راه سهیلیه - خ یاران سوم
آقای علیپور
شماره تماس
026-33418129
026-33418130


فاکس:
026-33418023

​info@karajflour.com​