مأالجبن/آب پنیر
در این دارو نفع بسیار براى مصرف كننده وجود دارد منجمله:
1- نیروى آن زیاد است به علت رقت و لطافت.
2- اخلاط و حالات شدید را آرام مى سازد.
3- نرم كننده جرم بیمارى زا است.
4- ماده بیمارى زاى مقاوم را بتدریج تجزیه و حل مى نماید، این دارو از
نظر خاصیت گرم است، مسهل و باز كننده، مدر مسكن و تسكین دهنده حالات التهاب است.
در بیمارى حاد و سوداوى، التهاب، مالیخولیا، جذام دأالفیل، سوزش
ادرار و ضعف كلیه ها و كمك به انجام عمل آنها و ضد سنگ و ضد زخم مثانه و زخمهاى
تازه و كهنه و كم سوئى چشم، استسقا، و ضعف بدن ضد خارش چه از راه گوارش و چه از طریق
مالیدنى، مى باشد.
طرز مصرف آن بدین طریق است كه هر دو ساعت بكار برند: بعد از خوردن
دارو اگر بیمار مقدارى راه برود بهتر است، بهترین وقت مصرف صبح زود است، كمترین
مقدار مصرف 200 گرم است.
حد متوسط مصرف آن 450 گرم است حدود نیم كیلو مى باشد - پس از مصرف آن
حدود 4 تا 6 ساعت بعد مى توان خوراک روزانه را مصرف نمود قبل و بعد از مصرف آن بایستى
خوراک شور و سرخ كرده و ترشیجات مصرف نمایند از مصرف لبنیات نیز خوددارى نمایند.
طرز تهیه مأالجبن به سه طریق ساختن و تهیه آن مقدور است
1- شیر را جوشانده پس از جوشاندن گرماگرم به مقدار یك سوم آن سكنجبین
اضافه نمایند، اگر سكنجبین خیلى ترش نباشد مى توان از سركه و یا از آب لیمو به
نسبت یك سوم اضافه نمود، سپس آن را در پارچه اى تمیز ریخته تا آب آن خارج شود، آب
خارج شده داروى مقصود است (بنام مأالجبن/آب پنیر[1])
2- مى توان پس از جوشیدن شیر مایه پنیر به آن زده پس از اینكه شیر برید
آن را در پارچه اى ریخته تا آب آن جدا شود (به نسبت هر 5/2 كیلو شیر 5 گرم مایه پنیر
لازم است)
3- مغز تخم كاوشه را به نسبت
100 گرم در یك لیتر شیر به صورت نرم سائیده به كار برند. موقعى كه شیر برید در پارچه نازك می ریزند تا آب جدا شود.
از نسخه شفا، دکتر صفدر صانعی
از نسخه شفا، دکتر صفدر صانعی
[1] - شیخ الرئیس بوعلی سینا می فرماید: در تمام طب هیچ مقوله ای را به اندازه
این دو، مظلوم و فراموش شده نیافتم؛ اول حجامت و سپس ماءالجبن (آب پنیر).
دستور آماده سازی
یک کیلو شیر تازه محلی را بجوشانید، 5 دقیقه
که جوشید آن را خاموش کنید و یک استکان آبلیموی طبیعی یا سرکه طبیعی به آن اضافه کنید
و بگذارید یک ساعت بماند، سپس آن را داخل کیسه پارچه ای ریخته و آبگیری کنید. آبی که
از آن می ماند ماءالجبن (آب پنیر) نامیده می شود كه براي درمان بيماري شما مفيد است.
طریقه مصرف
این آب را باید صبح ناشتا و با شکم خالی
میل کنید. تمام آب پنیر را بهتر است یکجا بخورید و اگر نشد در دو وعده میل کنید. پس
از مصرف آن گاها حالت اسهال يا استفراغ ایجاد می گردد که کاملا طبیعی است و نوعی سم
زدایی از بدن است و جای نگرانی ندارد. ممكن است بعد از مصرف ماءالجبن تا چند ساعت گرسنه
نشويد و نياز به خوردن غذا نداشته باشيد و اسيدهاي آمينه ضروري بدن شما از طريق تأمين
شده است. یک دوره کامل درمان با ماءالجبن چهل روز است که برای هر روز باید یک کیلو
شیر تازه و جدید تهیه شده و جوشانده شود.
توجه:
1-
می توانید یک جلسه برای سه روز ماء الجبن آماده نمائید. ماء الجبن باید ولرم
مصرف شود.
2-
برای هم زدن آن بهتر است از چوب انجیر که سرش کوبیده شده است استفاده شود. در
صورت عدم امکان از قاشق چوبی استفاده شود.
3-
مدت مصرف 2 ماه در صورت نیاز تا 6 ماه ادامه می یابد.
4-
مقدار مصرف قابل تغییر است.
5-
در صورتیکه علائم غلبه سودا دارید، در زمان نزدیک به جوش (قبل از بجوش آمدن شیر و اضافه کردن سرکه) دو قاشق افتیمون را در یک پارچه بسته و 5 بار به مدت
هر بار 30 ثانیه در شیر زده شود.
6-
مصرف در همه سنین بلامانع است.
خواص ماء الجبن: خاصیت اصلی آن سم زدایی از کل بدن است و به دلیل
نفوذ سریع در تمام عروق انتهایی و ریز بدن، کل بدن را از اخلاط غلیظ و گرفتگی عروق
ریز پاکسازی می کند. به همین دلیل در درمان انواع لکهای پوستی، انواع سده ها، انواع
سوء مزاجها و انواع اختلالات خلقی مفید است. با توجه به اینکه امروزه به دلیل آلودگی
هوا و انواع غذاهای کارخانهای میزان سموم موجود در خون و کبد زیاد است. توصیه می شود افراد سالم نیز به نوشیدن
آن مداومت داشته باشند.
شیخ الرئیس بوعلی سینا می فرماید: در تمام
طب هیچ مقوله ای را به اندازه این دو، مظلوم و فراموش شده نیافتم؛ اول حجامت و سپس
ماءالجبن (آب پنیر).
دستور آماده سازی
یک کیلو شیر تازه محلی را بجوشانید، 5 دقیقه
که جوشید آن را خاموش کنید و یک استکان آبلیموی طبیعی یا سرکه طبیعی به آن اضافه کنید
و بگذارید یک ساعت بماند، سپس آن را داخل کیسه پارچه ای ریخته و آبگیری کنید. آبی که
از آن می ماند ماءالجبن (آب پنیر) نامیده می شود كه براي درمان بيماري شما مفيد است.
طریقه مصرف
این آب را باید صبح ناشتا و با شکم خالی
میل کنید. تمام آب پنیر را بهتر است یکجا بخورید و اگر نشد در دو وعده میل کنید. پس
از مصرف آن گاها حالت اسهال يا استفراغ ایجاد می گردد که کاملا طبیعی است و نوعی سم
زدایی از بدن است و جای نگرانی ندارد. ممكن است بعد از مصرف ماءالجبن تا چند ساعت گرسنه
نشويد و نياز به خوردن غذا نداشته باشيد و اسيدهاي آمينه ضروري بدن شما از طريق تأمين
شده است. یک دوره کامل درمان با ماءالجبن چهل روز است که برای هر روز باید یک کیلو
شیر تازه و جدید تهیه شده و جوشانده شود.
توجه:
1-
می توانید یک جلسه برای سه روز ماء الجبن آماده نمائید. ماء الجبن باید ولرم
مصرف شود.
2-
برای هم زدن آن بهتر است از چوب انجیر که سرش کوبیده شده است استفاده شود. در
صورت عدم امکان از قاشق چوبی استفاده شود.
3-
مدت مصرف 2 ماه در صورت نیاز تا 6 ماه ادامه می یابد.
4-
مقدار مصرف قابل تغییر است.
5-
در صورتیکه علائم غلبه سودا دارید، در زمان نزدیک به جوش (قبل از بجوش آمدن شیر و اضافه کردن سرکه) دو قاشق افتیمون را در یک پارچه بسته و 5 بار به مدت
هر بار 30 ثانیه در شیر زده شود.
6-
مصرف در همه سنین بلامانع است.
خواص ماء الجبن:
خاصیت اصلی آن سم زدایی از کل بدن است و به دلیل نفوذ سریع در تمام عروق انتهایی
و ریز بدن، کل بدن را از اخلاط غلیظ و گرفتگی عروق ریز پاکسازی می کند. به همین دلیل
در درمان انواع لکهای پوستی، انواع سده ها، انواع سوء مزاجها و انواع اختلالات خلقی
مفید است. با توجه به اینکه امروزه به دلیل آلودگی هوا و انواع غذاهای کارخانهای میزان
سموم موجود در خون و کبد زیاد است. توصیه می شود افراد سالم نیز به نوشیدن آن مداومت داشته
باشند.