نشست مخالفان در کنفرانس مونیخ؛ «مردم ایران خواهان تغییر رژیم هستند»

کنفرانس مونیخ

امروز و در دومین روز کنفرانس امنیتی مونیخ، سه چهره سرشناس مخالف حکومت جمهوری اسلامی شاهزاده رضا پهلوی، مسیح علی نژاد و نازنین بنیادی در نشستی که در حاشیه این کنفرانس با عنوان «زن، زندگی، آزادی» برگزار شد، شرکت کرده و سخنانی بیان کردند.

در این نشست باب منندز، رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا و هانا نیومن، نماینده آلمان در پارلمان اروپا هم حضور داشتند.

در نشست امسال این کنفرانس از نمایندگان جمهوری اسلامی دعوت نشده بود و به جای آن‌ها از سه چهره سرشناس مخالف جمهوری اسلامی دعوت شده است.

شرکت کنندگان در این نشست تاکید کردند که جنبش اعتراضی اخیر در ایران با آن چه که تا پیش از این در گذشته در این کشور رخ داده، متفاوت است و در واقع موجودیت رژیم جمهوری اسلامی را هدف قرار داده است.

مسیح علی نژاد در ابتدای صحبت هایش گفت: « از این که برای اولین بار دیکتاتورهایی را از ایران نمی بینم، و نمایندگانی از مردم ایران به این کنفرانس دعوت شدند، خوشحالم.»

او با اشاره به این که این اعتراضات تنها برای مخالفت با حجاب اجباری نیست گفت که همه می دانیم «حجاب اجباری یکی از ستون‌های اصلی این دیکتاتوری مذهبی است و به مثابه دیواری است که اگر شکسته شود، دیکتاتوری مذهبی جمهوری اسلامی نابود خواهد شد.»

هانا نیومن هم گفت: «آن چیزی که مردم ایران در ماه‌های اخیر نشان دادند این بود که رژیم جمهوری اسلامی چگونه و تا چه اندازه وحشیانه با شهروندان خود برخورد می‌کند.»

شرکت کنندگان در این نشست تاکید کردند که یک ایران دموکراتیک و سکولار می تواند شریک بهتری برای سایر کشورها باشد.

شاهزاده رضا پهلوی گفت جامعه جهانی باید درکنار فشار حداکثری به حکومت ایران، از جامعه ایران حمایت حداکثری کند.

رضا پهلوی همچنین با اشاره به نگرانی‌های اکولوژیکی و همچنین بحران آب گفت که «ما باید بتوانیم در زمینه های مختلف با همسایگان خودمان در زمینه های مختلف همکاری کنیم با سعودی‌ها با اسرائیلی‌ها و یک ایران متفاوت با همه این ‌ها به عنوان یک شریک کار خواهد.»

در این نشست بر محوری بودن نقش زنان در این اعتراضات تاکید شد و سناتور باب منندز گفت که «زن ها رهبری اعتراضات اخیر را برعهده دارند و این یک فرصت برای جهان است.»

سناتور منندز اعتراضات اخیر را فرصتی دانست که نباید از دست داد و افزود که جامعه جهانی باید اکنون که لحظه ای تعیین کننده است، حمایت خود را از مردم ایران اعلام کند.

سناتور منندز همچنین گفت: «ما در سال ۲۰۰۹ در مواجهه با انقلاب سبز، فرصت را از دست دادیم و این بار نباید فرصت را از دست بدهیم.»

نازنین بنیادی یکی دیگر از شرکت کنندگان در این نشست هم گفت که « هر وقت زنان نقش رهبری در انقلابی را برعهده داشتند، امکان به موفقیت رساندن آن بیشتر است.»

نشست مونیخ

چهره های مخالف جمهوری اسلامی که در این نشست شرکت داشتند بار دیگر بر حمایت سایر کشورها از جنبش اعتراضی داخل ایران تاکید کردند.

رضا پهلوی با اشاره به این که بعد از بیش از ۴۰ سال سرانجام صدای آلترناتیو جمهوری اسلامی شنیده شده، گفت که «پیام ما این است که از جهان می خواهیم که با حداکثر سرعت از ما حمایت کند تا وضعیت را در اسرع وقت تغییر دهیم. یک ایران دموکراتیک و سکولار رقم بزنیم تا جهان تغییر کند.»

مسیح علی نژاد هم با یادآوری این که مردم ایران متحد هستند گفت که توقع آن ها این است که جامعه جهانی یکپارچه از آن‌ها حمایت کند. او گفت که باید به مردم ایران در ساقط کردن حکومت کمک کرد.

گفتگوی خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی با رضا پهلوی و مسیح علی‌نژاد

توضیح تصویر،

کسری ناجی در حال گفتگو با مسیح علی نژاد

کسری ناجی، خبرنگار اعزامی بی بی سی فارسی به کنفرانس امنیتی مونیخ در مصاحبه ای با شاهزاده رضا پهلوی از او پرسید تا چه حد امید دارد که با شرکت در این کنفرانس به اهدافی که دارد دست پیدا کند؟

شاهزاده رضا پهلوی گفت مسئله مهم این است که دنیای آزاد ببیند که یک ایران متفاوت از آنچه امروز داریم، (در شرایطی که الان از نظر بحران های منطقه‌ای، از نظر درگیری هایی که رژیم ایران باعث آنها شده و از نظر مشکالاتی که به نوعی به ایران مرتبط است)، همه چیز را تغییر می دهد که این می تواند ازهر لحاظ هم به نفع ایران و هم به نفع دنیای آزاد باشد.

رضا پهلوی همچنین در مورد اهمیت دعوت مخالفان به کنفرانس امنیتی مونیخ گفت که این نشانه قوی است که پس از ۴۳ سال برای اولین بار دنیا، صدای آلترناتیو را شنیده و به جای صحبت با نمایندگان جمهوری اسلامی با مخالفان صحبت می‌‌‌ کند. دنیا دریافته که برای پیدا کردن راه حل باید با کسانی باشند که همسو و هم نظر با آن ها هستند نه با کسانی که همیشه با آن ها ضدیت داشتند.

آقای پهلوی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار بی بی سی که آیا می تواند اپوزیسیون داخل و خارج را متحد کند، گفت که مسلما، دیالوگ اصلی به دست تمام مبارزین داخل کشور است از فعالین مدنی تا زندانیان سیاسی و حتی منشوری که بر روی آن کار می شود اساسش در داخل ایران است و ما در این جا تنها در حال تقویت این منشور و جلب حمایت بیشتر از آن هستیم،‌ بنابراین زمینه همکاری وجود دارد.

کسری ناجی همچنین با مسیح علی‌نژاد، از مخالفان سرشناس حکومت ایران که در نشست امنیتی مونیخ حضور داشته، گفتگو کرد.

خانم علی‌نژاد به خبرنگار ما گفت: مساله مهم این است که روشن شود «غرب نمی‌تواند شعار برابری و دموکراسی و فمینیسم بدهد و همزمان مدرنترین انقلاب را نادیده بگیرد و دست قاتلان زن و مرد و کودک را بفشارد‌.»

مسیح علی‌نژاد در ادامه گفت: «بالاخره غرب به این باور رسیده که باید مقامات جمهوری اسلامی را منزوی کنند تا مثل جواد ظریف نیایند و دروغ بگویند در اینجا».

او خواهان گام‌های عملگرایانه‌تر علیه حکومت ایران و سپاه شد.

کنفرانس مطبوعاتی رضا پهلوی

رضا پهلوی در حاشیه نشست مونیخ دریک کنفرانس مطبوعاتی شرکت کرد و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

یکی از خبرنگاران با اشاره به گروه‌های سلطنت‌طلب حاضر در مونیخ گفت هواداران رضا پهلوی به روشنی او را «شاهزاده» صدا می‌زنند و از او می‌خواهند که بر تخت سلطنت بنشیند. این خبرنگار پرسید آیا تصویر او به عنوان میراثدار یک رژیم غیردموکراتیک (سلطنت پدر و پدربزرگش محمدرضا شاه پهلوی و رضاشاه پهلوی) به خط مشی او که می‌خواهد برقراری دموکراسی در ایران باشد ضربه نمی‌زند؟

آقای پهلوی در پاسخ به این خبرنگار گفت نباید درباره او به واسطه عملکرد خوب یا بد اسلافش قضاوت شود. او گفت: «کسی شما را به خاطر اقدامات والدینتان قضاوت نمی‌کند، در مورد من هم نباید به خاطر اقدامات آنها قضاوت شوم، بلکه عملکرد خودم باید معیار قرار بگیرد.»

او گفت در آینده ایران و در یک نظام دموکراتیک «مبنای هر مقام و جایگاهی باید بر اساس شایستگی و انتخاب باشد.»

رضا پهلوی گفت خودش شخصا هواداران سلطنت‌طلبش را به چالش کشیده است. او گفت: «اگر انتخاب من بود بین جمهوری سکولار و یک سلطنت موروثی، جمهوری را انتخاب می‌کردم.»

او در عین حال افزود: «اما اگر آن طور که سلطنت طلبان می‌گویند به خاطر فرهنگمان به یک چتر فراگیر حمایتی نیاز داشته باشیم، از آنها می پرسم آیا می‌شود راهی نو بیابیم که سلطنت انتخابی پیدا کنیم به جای اینکه موروثی باشد و این نقش به یک خاندان محدود شود؟»

آقای پهلوی گفت «این نقض حقوق بشر است.»

رضا پهلوی پیش از این نیز گفته است که نظام جمهوری را ترجیح می‌دهد.