مشاور وزیر خارجه ایران: مشروعیت‌زدایی از جمهوری اسلامی در دنیا بسیار خطرناک است

عباس عراقچی دبیر شورای راهبردی روابط خارجی وضعیت بین المللی جمهوری اسلامی ایران را نامناسب خوانده است

منبع تصویر،JAMARAN

توضیح تصویر،

عباس عراقچی دبیر شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به وضعیت توافق اتمی، فروش پهپاد به روسیه و پرونده حقوق بشری، وضعیت بین المللی جمهوری اسلامی ایران را نامناسب خوانده است

عباس عراقچی، دبیر شورای راهبردی روابط خارجی و مشاور وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفته «مشروعیت‌زدایی از جمهوری اسلامی در دنیا بسیار خطرناک است».

آقای عراقچی درباره آنچه «پروژه بدنام‌سازی، امنیتی سازی و مشروعیت‌زدایی از جمهوری اسلامی در دنیا» خوانده، هشدار داده و گفته باید جلوی ادامه این وضعیت گرفته شود.

مشاور وزیر خارجه ایران به تلویزیون حکومتی این کشور گفته این وضعیت «بسیار خطرناک است. خطرناک به این معنا که منافع ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ما باید مراقبت کنیم».

آقای عراقچی دبیر شورای راهبردی روابط خارجی به ریاست کمال خرازی از سیاستمداران محافظه کار ایران است که با حکم آیت‌الله خامنه‌ای، تشکیل شده و به رهبر جمهوری اسلامی ایران در امور بین‌المللی مشورت می‌دهد.

آقای عراقچی گفته «در قضیه برجام دارند اهریمن‌سازی می‌کنند؛ در قضیه حقوق بشر و مسائل داخلی تبلیغات و نمایش بسیاری دارند؛ سر قضیه اوکراین و پهبادها حسابی مانور می‌دهند و کار می‌کنند و در هر سه مورد بیشتر از واقعیت، دارند فضای منفی ایجاد می‌کنند».

مذاکرات احیای توافق هسته ای برجام که در فروردین ۱۴۰۰ توسط خود عباس عراقچی انجام می شد، نزدیک به دو سال از آغاز آن می‌گذرد اما بدون هیچ نتیجه و چشم‌اندازی از تابستان امسال متوقف شده است.

طی این مدت اوکراین ایران را متهم کرده که با فروش پهپادهای انتحاری به روسیه، از آن در تجاوز نظامی به اوکراین استفاده می شود. حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران فروش این پهپادها به روسیه را تایید کرده اما گفته پیش از شروع جنگ اوکراین بوده است.

همزمان با شروع اعتراضات گسترده و سرکوب خونین آن از سوی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، صدها معترض کشته و چهار معترض زندانی به دار آویخته شدند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به ابتکار آلمان و ایسلند، در قطعنامه رای به تاسیس هیات حقیقت یاب بین المللی داده که قرار است موارد نقض گسترده حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی ایران را به صورت مکتوب به این شورا ارائه کند.

از زمان شروع سرکوب اعتراضات در ایران، به طور پیوسته تجمعات اعتراضی در شهرهای مختلف جهان به نشانه حمایت از مطالبات شهروندان ایرانی در جریان است و گروهی از مخالفان نظام جمهوری اسلامی هم خواستار فشار بین المللی بر حکومت ایران و از جمله قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمان های تروریستی اتحادیه اروپا هستند.

عراقچی می‌گوید وضعیت جاری درباره حکومت ایران «می‌تواند بستر فشارهای بعدی باشد»

رضا پهلوی همراه گروهی از مخالفان نظام جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ سخنرانی کرده. در کنفرانس امسال از جمهوری اسلامی ایران هیچ مقامی دعوت نشده بود
توضیح تصویر،

رضا پهلوی همراه گروهی از مخالفان نظام جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ سخنرانی کرده. در کنفرانس امسال از جمهوری اسلامی ایران هیچ مقامی دعوت نشده بود

از پادکست رد شوید و به خواندن ادامه دهید
پادکست
پادکست چشم‌انداز بامدادی رادیو بی‌بی‌سی
رادیو فارسی بی‌بی‌سی

پادکست چشم‌انداز بامدادی رادیو بی‌بی‌سی – دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱

پادکست

پایان پادکست

مشاور وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران گفته «نباید اجازه دهیم اینطور مرتب علیه ما تظاهرات شود و مرتب پیام‌هایی داده شود. علی‌رغم اینکه معتقدم جمهوری اسلامی قوی‌تر از اینهاست و بیدی نیست که با این بادها بلرزد ولی به هرحال نباید اجازه دهیم هزینه‌های آن بیشتر شود».

آقای عراقچی گفته وضعیت جاری بین المللی درباره جمهوری اسلامی ایران «می‌تواند بستر فشارهای بعدی باشد که باید حواسمان جمع باشد. من نمی‌گویم جلوی این فشارها کم می‌آوریم. ما قبلا فشارهای بیشتری هم داشتیم و رد کردیم ولی چرا باید هزینه به ما تحمیل شود».

مشاور وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران گفته اسرائیلی ها «در تلاشند که ایران را به عنوان یک تهدید و یک نظام غیرقابل قبول معرفی کنند. این اثرات خود را در روابط خارجی ما می‌گذارد و باعث کاهش همکاری‌های ما با کشورهای دیگر می‌شود. یعنی فضایی را به وجود می‌آورند که کشورها برای همکاری با ایران تردید پیدا کنند».

به نظر می رسد اشاره عباس عراقچی به انتقادات گسترده از جمهوری اسلامی ایران از سوی برخی از کشورهای اروپایی، کانادا و ایالات متحده است.

این کشورها سرکوب خونین اعتراضات در ایران و فروش سلاح از سوی ایران به روسیه برای استفاده در تجاوز نظامی به اوکراین را محکوم می کنند.

در جریان برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ هم مقام های جمهوری اسلامی ایران به این کنفرانس دعوت نشدند اما شماری از چهره های مخالفت حکومت ایران از جمله شاهزاده رضا پهلوی، با دعوت به کنفرانس، در آن سخنرانی کردند و خواستار پایان حمایت بین المللی از حکومت ایران شدند.

آقای عراقچی گفته «فضای سیاسی منفی که علیه ما در خارج از کشور شکل می‌گیرد را نباید دست کم بگیریم. در این فضا ممکن است هر فشاری را به جمهوری اسلامی توجیه و اعمال کنند. ما باید قدرت رسانه‌ای و دیپلماسی عمومی خود را به کار بگیریم و سیاست‌های داخلی و خارجی را به نوعی تنظیم کنیم که بتوانیم این هزینه‌ها را کاهش دهیم».

از زمان سرکوب اعتراضات در ایران و گزارش ها درباره استفاده روسیه از پهپادهای ساخت جمهوری اسلامی ایران در جنگ اوکراین، تحریم های آمریکا، کانادا، بریتانیا و اتحادیه اروپا علیه حکومت ایران شدت کم سابقه ای یافته است.

مقام های اروپایی و آمریکایی اعلام کرده که به فشارهای خود برای «پاسخگو» کردن حکومت ایران درباره عملکرد داخلی و خارجی اش، ادامه می دهند.

کنفرانس مونیخ

بیشتر بخوانید: