۱۴۰۱ بهمن ۳۰, یکشنبه

 

کشتار صدها حیوان باربر در منطقه مرزی سیستان و بلوچستان «توسط ماموران»

لاشه حیواناتی که قتل عام شدند

منبع تصویر،SOCIAL MEDIA

یک منبع محلی در گفتگو با بی‌بی‌سی گزارش‌ها از کشته شدن صدها راس الاغ توسط ماموران نظامی ایران در منطقه مرزی کله‌گان سیستان و بلوچستان را تایید کرده است.

نخستین بار شنبه ۲۹ بهمن کمپین فعالین بلوچ ویدیویی از اجساد صدها راس الاغ در یک جاده خاکی را منتشر کرد. این کمپین گفته بود که ماموران سپاه پاسداران در منطقه کله‌گان «به بهانه مبارزه با قاچاق سوخت» این حیوانات را کشته‌اند.

منطقه کوهستانی مرزی کله‌گان از توابع سراوان استان سیستان و بلوچستان یکی از مناطق سوخت‌بری با قاطر است.

در گذشته نیز بعضی از فرماندهان مرزبانی برای جلوگیری یا کند کردن قاچاق سوخت این حیوانات را با تیر جنگی می‌کشتند و لاشە آنها را به حال خود رها می‌کردند.

سیستان و بلوچستان با ۱۱۰۰ کیلومتر مرز خاکی با دو کشور پاکستان و افغانستان و به دلیل آمار بالای بیکاری محلی برای قاچاق فرآورده‌های نفتی بویژه گازوئیل است.

منابعی بە بی‌بی‌سی فارسی گفتەاند کە در منطقە گلەکان کە این تصاویر در آن ثبت شدە از صدها راس الاغ و قاطر نگهداری می‌شود و پس از حمل سوخت بە آن سوی مرز در این منطقە اطراق می‌کنند.

نیروهای مرزبانی در بسیاری موارد در زمان برخورد با کاروان‌های حمل سوخت یا فقط با دیدن گله‌های الاغ و قاطر که در این منطقه فقط برای حمل سوخت از آنها استفاده می‌شود، حیوانات را با شلیک گلوله می‌کشند.

از پادکست رد شوید و به خواندن ادامه دهید
پادکست
پادکست چشم‌انداز بامدادی رادیو بی‌بی‌سی
رادیو فارسی بی‌بی‌سی

پادکست چشم‌انداز بامدادی رادیو بی‌بی‌سی – دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱

پادکست

پایان پادکست

این حیوانات معمولا از مناطق دیگر کشور به این نقطه قاچاق می‌شوند. کاسبکاران محلی معمولا بین دە تا بیست راس الاغ یا قاطر دارند و گاهی این تنها سرمایە آنهاست.

همچنین سرمایه‌گذارهایی با توانایی مالی بیشتر حیوانات بیشتری برای حمل سوخت دارند کە در اختیار کارگرهای محلی قرار می‌دهند تا در ازای دست مزد برای سرمایە گذارها کار کنند.

کشتن این حیوانات در ایران سابقە دارد. نیروهای نظامی جمهوری اسلامی بارها حیوانات باربر را در سیستان و بلوچستان و کردستان با گلولە جنگی کشتەاند. تاکنون هیچ نهادی برای کشتن این حیوانات پاسخگو نبودە و اعتراض فعالان حقوق حیوانات بە جایی نرسیدە است.

سازمان جهانی حفاظت از حیوانات (WAP) مستقر در لندن که در زمینه رفاه حیوانات و پایان بی رحمی علیه آنها فعالیت می کند در گزارشی گفته است که ایران از جمله کشورهایی است که چارچوب های حقوقی پایه برای حفاظت از حیوانات هنوز در آنها وجود ندارد.

برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۵ خواستار پایان کشتار حیوانات باربر در مناطق مرزی ایران و عراق شدند.

شکور پورحسین‌شقلان، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، در آن زمان با غیرقانونی خواندن برخورد نیروی انتظامی با متخلفان، گفته بود ماموران نباید اسب ها را بکشند، بلکه صاحبان آنها باید بر اساس قانون دستگیر شده و به مراجع قضایی معرفی شوند.

اما در یک مورد فرمانده مرزبانی استان کردستان این نوع درخواست ها را رد کرده بود.

در سال ۱۳۹۱ گزارش شد که سرتیپ عزت اله رشیدیان گفته است: «چندی پیش نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه ای گفته بود که ۲۳۰ راس حیوان باربر در حین عبور از ارتفاعات بر اثر تیراندازی ماموران مرزبانی کشته شده اند و باید وزارت کشور موضوع را مورد بررسی قرار دهد. برخورد با قاچاقچیان و متجاوزان مرزی از وظایف اصلی نیروهای مرزبانی استان است.»