گزارش زنده

  1. تاخیر در پرداخت حقوق فرهنگیان؛ سازمان برنامه از رئیس کمیسیون آموزش مجلس ایران شکایت کرد

    مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه بودجه ایران می گوید در ماجرای تاخیر در پرداخت حقوق فرهنگیان از علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی رسما شکایت کرده است.

    آقای میرکاظمی پس از جلسه هیات دولت ایران گفته است «رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در رابطه با مساله حقوق فرهنگیان، هم تحریک کننده و هم تشویق کننده به بی انضباطی است؛ آقای منادی، الف را در قانون می‌نویسد بعد از دولت توقع دارد که دولت ب را انجام بدهد این نشدنی است و ما ملزم به اجرای قانون هستیم.»

    این کمیسیون روز گذشته در گزارشی سازمان برنامه و بودجه، سازمان امور اداری و استخدامی و وزارت آموزش و پرورش را مقصر تاخیر در پرداخت حقوق فرهنگیان عنوان کرده بود.

    بر اساس این گزارش، سازمان برنامه و بودجه به علت «عملکرد غیرمسئولانه و عدم لحاظ آسیب‌های ناشی از تاخیر در اجرای قانون و عدم درک نقش حساس معلمان در کشور» از مقصران تاخیر در پرداخت حقوق فرهنگیان عنوان شده بود.

    دو روز پیش یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش ایران، در اقدامی که رسانه‌ها آن را مربوط به تاخیر در پرداخت حقوق فرهنگیان اعلام کردند از سمت خود کناره‌گیری کرد.

    ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران با پذیرش این استعفا، رضا مراد صحرایی را به عنوان سرپرست این وزاتخانه معرفی کرده است.

  2. زن و شوهر روسی به اتهام «جاسوسی برای اوکراین» بازداشت شدند

    به گزارش خبرگزاری دولتی تاس در روسیه، یک زن و شوهر به اتهام خیانت به کشور از طریق جاسوسی برای اوکراین بازداشت شده‌اند.

    به گزارش تاس، این دو نفر اطلاعاتی را از یک سایت صنایع دفاعی روسیه در منطقه سوردیوسک واقع در دوهزار کیلومتری شرق روسیه گردآوری کرده بودند.

    تلویزیون دولتی روسیه هم فیلمی از لحظه دستگیری این دو پخش کرده و گفته است آنها اعتراف کردند که اطلاعات نظامی را در برابر دریافت مبلغی معادل ۱۲۰۰ دلار در اختیار اوکراین قرار داده‌اند.

    از زمان حمله روسیه به اوکراین، هرگونه انتقاد از این جنگ در روسیه خیانت به کشور و جرم کیفری انگاشته می‌شود و تا کنون صدها تن به همین اتهام بازداشت شده‌اند.

    دولت روسیه و رسانه‌‌های دولتی این جنگ را که بیش از یک سال به طول انجامیده و با تلفات سنگین نظامی برای روسیه همراه بوده همچنان عملیات ویژه و هدف از آن را «آزادی مردم اوکراین» از دولت این کشور توصیف می‌کنند.

  3. پرونده قتل کیان پیرفلک «از ایذه به اهواز ارجاع شده»

  4. خبر فوریکرونا در ایران؛ فوت ۳۰ نفر در شبانه روز اخیر

    ️وزارت بهداشت ایران اعلام کرده است که در شبانه روز اخیر ۳۰ نفر در این کشور به علت ابتلا به ویروس کرونا و بیماری کووید-۱۹ فوت کرده‌اند.

    بر اساس این گزارش طی همین مدت ۱۱۰۳ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در ایران شناسایی شده است.

    وزارت بهداشت ایران می گوید ۷۷۸ نفر از بیماران مبتلا به هم اکنون در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

    در حال حاضر ۱۹ شهرستان ایران در وضعیت قرمز، ۴۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۳۳ شهر در وضعیت زرد و ۱۵۱ شهر هم در وضعیت آبی است.

    مقام های بهداشتی در دولت می گوید موج جدیدی از شیوع ویروس کرونا در ایران آغاز شده است.

  5. انتقاد کاربران رسانه‌های اجتماعی مصر از ساخت مسجد مجلل در پایتخت جدید

    مسجد
    Image caption: ساخت مسجد یکصدهزار نفری با انتقاد گسترده مواجه شده است

    دولت مصر به دلیل ساختن یک مسجد مجلل در پایتخت جدید این کشور هدف انتقاد گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته است.

    در حال حاضر، قاهره پایتخت دولتی و اداری مصر است اما دولت با ساختن یک شهر جدید در ۴۵ کیلومتری قاهره و انتقال ادارات دولتی به آن، در نظر دارد از ازدحام جمعیت در قاهره بکاهد.

    نقشه شهر جدید شامل احداث یک مسجد بوده که اخیرا و همزمان با ماه رمضان رونمایی شد و بلافاصله هدف انتقاد گسترده قرار گرفته است.

    این مسجد بیش از ۱۹۰۰۰ مترمربع زیر بنا دارد و بیشتر از یکصد هزار نمازگزار می‌توانند همزمان در آن حضور یابند.

    هزینه ساخت مسجد نزدیک به ۲۶ میلیون دلار اعلام شده و بزرگترین مسجد آفریقاست.

    رونمایی از این مسجد با شرایط دشوار اقتصادی در مصر از جمله کاهش شدید نرخ برابری پول این کشور در برابر ارزهای خارجی، تورم نزدیک به ۳۰ درصد و در نتیجه، کاهش سطح زندگی مردم همزمان شده است اما رسانه‌های طرفدار دولت احداث این مسجد را به خاطر شکستن سه رکورد جهانی مورد. ستایش قرار داده‌اند.

    به نوشته آنها، مسجد دارای بلندترین منبر جهان به ارتفاع نزدیک به ۱۷ متر از چوب مرغوب، سنگین‌ترین چلچراغ جهان به وزن ۲۴۳۰۰ کیلوگرم و بزرگترین چلچراغ به قطر ۲۲ متر است.

    با افتتاح مسجد، صدها تن از کاربران شبکه‌های اجتماعی در مصر در توییتر و فیسبوک صرف چنین مخارجی را برای حفظ ظواهر دین در زمانی که چند ملیون از مردم به دشواری می‌توانند غذای مناسب برای خانواده خود تهیه کنند محکوم کردند.

    یکی از کاربران نوشت: «گزاف، جنون‌آمیز، اسراف‌آمیز - بلندترین منبر و سنگین‌ترین لوستر آنهم وقتی که مردم برای پیدا کردن غذا با مشکل مواجه هستند. اینها را بفروشید و خرج مردم کنید!»

    در مقابل، عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور، در مراسم افتتاح مسجد از دست‌اندرکاران ساخت مسجد تشکر کرد و آن را یک بنای ماندگار خواند. سخنگوی رسمی او هم گفت که انتشار تصاویری از این مسجد شکوهمند در رسانه‌های اجتماعی نشانه آغاز «عصری جدید در جمهوری مصر است.»

  6. مسمومیت‌ سریالی دختران دانش‌آموز در ایران؛ ۷ نفر در قم «بدحال» شدند

    رسانه های ایران به نقل از صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران از «بدحال شدن» ۷ دانش آموز دختر در یکی از مدارس قم خبر داده‌اند.

    بر اساس این گزارش این دختران، دانش آموزان مدرسه سلامت در این شهر هستند.

    یک روز پیش از این هم گزارش شده بود که ۲۰ نفر از دانش آموزان مدرسه ای در تبریز دچار مسمومیت شده بودند.

    با شروع تعطیلات نوروزی در ایران و توقف فعالیت مدارس در این کشور، بیش از دو هفته گزارشی از مسمومیت سریالی دختران منتشر نشده بود اما با آغاز به کار مدارس، گزارش ها از تداوم این مسمومیت ها حکایت دارد.

    ایالات متحده، پارلمان اروپا، نمایندگان مجلس اعیان بریتانیا و شماری از چهره های سیاسی و فرهنگی در خارج از ایران مسمومیت دختران دانش آموز اعلام نگرانی کرده بودند.

    آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی در اواخر سال گذشته، این مسمومیت ها را «جنایت بزرگ» توصیف کرده بود.

    مقام های دولتی می گویند چند نفر در ارتباط با این مسمومیت ها شناسایی شدند اما توضیحات دقیقتری درباره آن نداده‌اند.

  7. محمد حبیبی سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران بازداشت شد

    محمد حبیبی سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران (تهران) بازداشت شده است.

    خدیجه پاک ضمیر، همسر آقای حبیبی در توییتی گفته است ماموران ابتدا وی را در مدرسه بازداشت کردند.

    خانم پاک ضمیر نوشته «ظهر امروز چهارنفر از ماموران اداره اطلاعات غرب استان تهران با حضور در مدرسه و در دست داشتن حکم بازداشت، همسرم محمد حبیبی را بازداشت و جهت تفتیش خانه به خانه آوردند.»

    خانم پاک ضمیرگفته که ماموران هنگام حضور در خانه «با فحاشی نسبت به ایشان و بنده، وی را به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل کردند».

  8. خبر فوریکیومرث پوراحمد کارگردان سینما و تلویزیون ایران درگذشت

    پوراحمد

    کیومرث پوراحمد کارگردان سینما و تلویزیون ایران، در سن ۷۴سالگی درگذشت‌.

    آقای پوراحمد خالق آثار به یادماندنی همچون سریال‌های قصه‌های مجید و سرنخ، و فیلم‌های سینمایی همچون به خاطر هانیه، خواهران غریب، شب یلدا واتوبوس شب بود.

    خبرگزاری ایسنا از قول علی قائم مقامی تهیه‌کننده یکی از فیلم های آقای پوراحمد گفته این کارگردان در رشت درگذشته است.

  9. اولین هنرمند کره‌جنوبی که انفرادی در فهرست برترین آهنگ‌های آمریکا قرار گرفت

  10. وزیر کشور ایران می‌گوید که موضوع حمله با ریزپرنده در اصفهان «باید بیشتر بررسی شود»

    احمد وحیدی

    سرتیپ احمد وحیدی، وزیر کشور ایران گزارش حمله به تاسیسات وزارت دفاع در اصفهان را تایید نکرده و گفته «باید بررسی بیشتری انجام شود.»

    آقای وحیدی در حاشیه جلسه هیات دولت درباره گزارش‌های مربوط به حمله ریزپرنده به یکی از تاسیسات وزارت دفاع در اصفهان این موضوع را مطرح کرده‌است.

    ساعاتی پیش، خبرگزاری‌ها در ایران از خنثی شدن حمله پهپادی به مجموعه وزارت دفاع در اصفهان خبر داده بودند.

    تسنیم پایگاه خبری نزدیک به نهادهای امنیتی و نظامی گزارش داده «شب گذشته مجتمع امیرالمومنین وزارت دفاع در اصفهان هدف حمله ناکام یک ریزپرنده قرار گرفت».

    ایرنا خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی هم گفته بود که «این ریزپرنده توسط نیروهای حفاظت پیرامونی مستقر در مجموعه و توسط سامانه‌های پدافندی در اختیار مورد اصابت قرار گرفت و نتوانست هیچ خسارتی به این مجموعه وارد کند».

    بیشتر بخوانید:

    خبرگزاری‌های ایران از «حمله ناکام» پهپادی به یک مجتمع وزارت دفاع در اصفهان خبر دادند

  11. مجلس ایران وارد بررسی طرح «حمایت مالی از افشاگران فساد» شد

    طرح یک فوریتی «حمایت مالی از افشاگران فساد» در دستور کار مجلس شورای اسلامی در قرار گرفته است.

    بر اساس این طرح قرار است از کسانی که موارد فساد مشمول این قانون را گزارش کنند، پاداشمالی دریافت می‌کنند.

    نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز خود مقرر کرده‌اند که «صدور حکم به پرداخت پاداش به گزارشگر منوط به اعلام هویت گزارشگر در زمان ثبت گزارش یا برای گزارش‌های با گزارشگران با هویت ناشناس منوط به ارائه ادله لازم برای احراز هویت آنها باشد».

    بر اساس این مصوبه چنانچه فردی موضوعی را گزارش کرد که به نظر او «فساد» است و قوه قضائیه دلایل را برای تعقیب قضایی ناکافی دانست، فرد می‌تواند با جمع آوری ادله تازه، مجددا خواستار تعقیب قضایی موضوع شود.

    موارد این طرح پس از تصویب نهایی در مجلس، برای لازم‌الاجرا شدن باید به تایید شورای نگهبان برسد.

  12. ژاپن «تجهیزات نظامی غیرکشنده» به کشورهای دوست می‌دهد

    دولت ژاپن اعلام کرده که کمک‌های نظامی «غیرکشنده» در اختیار «کشورهای دوست» قرار می‌دهد.

    اطلاعیه دولت ژاپن به معنی رسمیت بخشیدن به روندی است که پیش از این آغاز شده و از سیاست نظامی این کشور پس از جنگ دوم فاصله گرفته است.

    در پی شکست در جنگ جهانی دوم، ژاپن از هرگونه عملیات یا فعالیت نظامی در خارج از مرزها خودداری ورزیده و قانون اساسی دامنه عملیات ارتش را محدود کرده است.. دولت ژاپن در صدد گسترش محدوده کمک نظامی به سایر کشورهاست.

    در سال‌های اخیر و با تغییر در شرایط بین‌المللی، ژاپن به تدریج در فعالیت‌های نظامی خارجی مشارکت کرده هرچند این مشارکت به جنبه‌های غیرتسلیحاتی منحصر بوده است.

    بیش از یک سال است که ژاپن تجهیزات «غیرکشنده» از جمله کلاه ایمنی، جلیقه ضدگلوله نظامی و پهپادهای شناسایی در اختیار ارتش اوکراین قرار داده است.

    دولت ژاپن نگفته است که کدام کشورهای دیگری کمک دریافت خواهند کرد اما ممکن است فیلیپین و مالزی از جمله این کشورها باشند.

  13. ۸۷۱ نفر در تصادفات جاده‌ای ایران در نوروز امسال کشته شدند

    تصادفات نوروز

    بر اساس گزارش‌های رسمی، ۵۱ درصد خودروها در تصادفات فوتی نوروز ۱۴۰۲ از نوع پراید و پژو بوده است.

    سرتیپ تیمور حسینی، جانشین رئیس پلیس راهور فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران گفته است که از ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ تا ۱۴ فروردین ۱۴۰۲، ۸۷۱ نفر در تصادفات جاده‌ای کشته شدند.

    بر اساس این گزارش ۲۸ درصد از این افراد زیر ۱۸ سال، ۳ درصد عابرین پیاده، ۱۰ درصد موتورسواران و ۳۳ درصد رانندگان وسایل نقلیه بوده‌اند.

    به گفته جانشین پلیس راهور در ایران از کل تصادفات فوتی در دوره زمانی یاد شده، ۲۷ درصد خودروها درتصادفات فوتی خودروی پژو، ۲۴ درصد خودروی پراید، پنج درصد خودروهای خارجی و کمتر از یک درصد هم اتوبوس بودند، مابقی نیز مربوط به انواع دیگر خودرو و موتورسیکلت بوده است.

  14. اولین سفر رئیس جمهوری اوکراین به لهستان از زمان حمله روسیه

    ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، برای اولین بار از زمان حمله روسیه به کشورش امروز به لهستان سفر می‌کند.

    با حمله روسیه، لهستان مهمترین حامی اوکراین بوده و کمک‌های گسترده‌ای در اختیار آن کشور قرار داده است.

    با شروع جنگ، میلیون‌ها شهروند اوکراینی به لهستان پناهنده شدند، برخی از آنان از این طریق به کشورهای دیگر رفته‌اند و بسیاری نیز همچنان در لهستان هستند.

    لهستان تا کنون بیش از سیصد دستگاه تانک در اختیار ارتش اوکراین قرار داده و اولین کشوری بوده که جت‌های جنگنده به اوکراین فرستاده است.

    انتظار می رود آقای زلنسکی در سخنانی در قصر سلطنتی لهستان در ورشو از مردم لهستان تشکر کند.

    او همچنین به مناطقی سفر می‌کند که از سیاست دولت اوکراین ناخرسند هستند.

    کشاورزان لهستانی گفته‌اند که ورود حجم بالایی از غله از اوکراین باعث کاهش بهای محصولات آنان شده است.

    با آغاز جنگ، روسیه مانع از صدور غله از اوکراین به بازارهای جهانی شده است. بخشی از غله تولیدی اوکراین از طریق لهستان به بازارهای خارجی فرستاده و بخشی نیز در این کشور عرضه شده است.

  15. جانسون اند جانسون آماده پرداخت غرامت به شاکیان پرونده پودر بچه است

    تالک

    شرکت داروسازی جانسون اند جانسون پیشنهاد کرده است برای حل و فصل ده‌ها هزار پرونده قضایی علیه این شرکت در آمریکای شمالی مبلغی حدود ۹ میلیارد دلار پرداخت کند.

    شاکیان این پرونده‌ها گفته‌اند که استفاده از پودر بچه و سایر محصولات این شرکت که پودر تالک در آنها به کار رفته بود باعث سرطان شده است. آنها خواستار دریافت غرامت هستند.

    اما شرکت جانسون اند جانسون گفته است که هنوز هم اعتقاد دارد که ادعای ارتباط استفاده از تالک با سرطان «ادعای واهی» است اما امیدوار است پیشنهاد جدید به این دعوای حقوقی طولانی مدت پایان دهد.

    این شرکت در سال ۲۰۲۰ فروش پودر بچه حاوی پودر تالک را در آمریکا متوقف کرد و دلیل آن را کاهش شدید تقاضا عنوان کرد.

    به گفته شرکت دلیل کاهش تقاضا «اطلاعات نادرست» بوده است. در حال حاضر، پودر بچه تولیدی این شرکت در آمریکا حاوی آرد نشاسته ذرت است.

  16. سفر مکرون و رئیس کمیسیون اروپا به چین

    امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه همراه با اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا، امیدوارند با سفر سه روزه به چین، روابط با این کشور را از سر بگیرند.

    این سفر چهارشنبه آغاز می‌شود.

    تنش بین بروکسل و پکن از زمانی که چین از محکوم کردن حمله روسیه به اوکراین خودداری کرد، افزایش یافت.

    انتظار می‌رود که آقای مکرون و خانم فون در لاین از شی جین پینگ رئیس‌جمهور بخواهند با ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین گفت‌وگو کند.

    در عین حال گفته می‌شود آنها به دنبال تحت فشار قرار دادن چین هستند تا سلاح به روسیه ارسال نکند.

    خبرنگاران می گویند که پکن نگران تجارت است و به دنبال رویکرد سختگیرانه واشنگتن در رابطه با چین، مایل است با اتحادیه اروپا به توافقاتی دست یابد.

    همزمان رسانه‌های چینی از اظهارات اخیر خانم فون در لاین در مورد ریسک تجارت با چین انتقاد کرده اند.

  17. یورش پلیس اسرائیل به مسجد الاقصی همزمان با حمله هوایی به غزه

    در حالی که در پاسخ به شلیک راکت از سوی فلسطینی‌ها ارتش اسرائیل در حملاتی هوایی مناطقی درغزه را هدف قرار داد، پلیس اسرائیل هم به فلسطینیان داخل مسجد الاقصی در بیت المقدس حمله کرد.

    پلیس اسرائیل با دهه‌ها نمازگزار داخل مسجد درگیر شد. پلیس می‌گوید نمازگزاران با بستن درها از داخل عملا درون مسجد مانده بودند و پلیس پیش از سحرگاه با حاضران درگیر شده است.

    در ویدیوها پلیس مردم را با باتوم مورد ضرب و شتم قرار می‌دهد.

    هلال احمر فلسطین از تعداد زیادی مجروح خبر داده است.

    همزمان گفته می‌شود چند موشک به سمت شهرهای جنوبی اسرائیل شلیک شد که اسرائیل در پاسخ به آن حمله هوایی به غزه داشت.

    از زمان افزایش تنش در آغاز سال جاری میلادی، بیش از ۹۰ فلسطینی و ۱۵ اسرائیلی جانشان را از دست داده‌اند.

  18. آنچه گذشت

    خبرهای دیروز را اینجا بخوانید.