گزارش زنده

  1. شماری از زندانیان زن سیاسی سابق در ایران خواستار آزادی فوری کاره ایرایی شدند

    ۲۰ فعال سیاسی و اجتماعی و زندانیان سیاسی سابق، در بیانیه‌ای خواستار آزادی بی قید و شرط گلرخ ایرایی شدند.در این بیانیه گفته شده که «گلرخ ایرایی پس از بارها بازداشت و زندان‌های طولانی از اوین تا زندان قرچک و آمل، در ۴ مهر سال گذشته در روزهای آغازین قیام ژینا بازداشت شد و پس از ماه‌ها بلاتکلیفی در بازداشت، در یک فرآیند مذبوحانه، ناعادلانه و کین‌توزانه به هفت سال زندان محکوم شده است.»

    امضا کنندگان بیانیه خواستار «آزادی فوری و بی قید و شرط» خانم ایرایی هستند.

    آتنا دائمی، لیلا حسین‌زاده، پروین محمدی، نازنین زاغری-رتکلیف و عالیه مطلب‌زاده از جمله امضا کنندگان این بیانیه هستند.

  2. «گلوله ساچمه‌ای را از فاصله ۳۰ سانتی متری شلیک کردند»

  3. سفر رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی و اعضای ارشد حماس به عربستان

    محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، با محمد بن سلمان، ولیعهد و نخست وزیر عربستان سعودی در جده ملاقات و گفتگو کرده است.

    به گزارش خبرگزاری دولتی سعودی، در این دیدار، جدیدترین تحولات در اراضی فلسطینی مورد بررسی قرار گرفت و دو طرف بر اهمیت «تداوم تلاش‌ برای تضمین حقوق مشروع مردم فلسطین برای ایجاد کشور مستقل با پایتختی بیت‌المقدس شرقی در انطباق با طرح صلح کشورهای غربی و قطعنامه‌های بین‌المللی» تاکید نهادند.

    براساس این گزارش، وزیران خارجه، کشور، دفاع و سفیر عربستان در اردن و چند تن دیگر از مقامات ارشد سعودی در این نشست حضور داشتند.

    محمود عباس بعد از ظهر امروز عربستان را ترک کرد. همزمان با دیدار محمود عباس به عربستان، هیئتی از اعضای ارشد گروه اسلامگرای حماس نیز به عربستان سفر کرده است.

    در حالیکه تشکیلات خودگردان فلسطینی اداره امور کرانه باختری رود اردن را در دست دارد، گروه حماس از سال ۲۰۰۶ با اخراج ماموران این تشکیلات از نوار غزه، بر این بخش از اراضی فلسطینی تسلط داشته است.

    قبل از اقدام حماس در جدا کردن نوار غزه، عربستان سعودی چندین بار برای رفع اختلاف این دو گروه فلسطینی بین آنها میانجیگری کرد.

    تشکیلات خودگردان فلسطینی صلح با اسرائیل را پذیرفته و موجودیت آن کشور را به رسمیت شناخته اما حماس همچنان به نابودی اسرائیل از طریق مبارزه مسلحانه معتقد است.

    دیدار رهبران این دو گروه رقیب از عربستان در حالی گزارش می‌شود که اسرائیل در تلاش برای بهبود روابط با عربستان با هدف نهایی عادی سازی روابط دوجانبه است.

  4. اتحادیه اروپا از کشاورزان عضو در برابر غله صادراتی اوکراین حمایت بیشتری می‌کند

    مقامات کمیسیون اروپا اعلام کرده‌اند که از کشاورزان کشورهای عضو اتحادیه در برابر واردات غله از اوکراین حمایت بیشتری به عمل خواهند آورد.

    از زمان محاصره بنادر اوکراین توسط نیروی دریایی روسیه به منظور جلوگیری از صادرات غله از آن کشور، بخشی از غله تولیدی اوکراین از راه زمینی به بازارهای جهانی ارسال شده است.

    هنگام عبور این محصولات از کشورهای همسایه، خریداران محلی مقادیری از آن را به بهای کمتر از بهای غله تولیدی داخلی خریداری می‌کنند و به این ترتیب، باعث کاهش قیمت غله کشاورزان محلی می‌شوند.

    دولت‌های لهستان، مجارسان و اسلواکی پیشتر محدودیت‌هایی را برای فروش غله ترانزیتی اوکراین در این کشورها به اجرا گذاشته‌اند تا از کشاورزان محلی در برابر محصول ارزان وارداتی حمایت بیشتری شود.

    امروز بلغارستان و رومانی هم اعلام کردند که تدابیر مشابهی را به اجرا می‌گذارند.

    اورسلا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا هم پیشنهاد کرده است که این اتحادیه بودجه‌ای به مبلغ بیش از یکصد میلیون دلار را برای جبران خسارت کشاورزان در اختیار دولت‌های مربوطه قرار دهد.

    او همچنین گفته است که اتحادیه اروپا خواهد کوشید تمهیداتی به کار گیرد که غله ترانزینی اوکراین در کشورهای مسیر عرضه نشود.

    اوکراین از تامین کنندگان عمده غله در جهان بوده و محاصره بنادر آن کشور توسط روسیه تاثیری ناگوار بر بهای غله گذاشته که به خصوص کشورهای فقیر جهان را با بحران غذایی مواجه کرده است.

    با میانجیگری سازمان ملل و ترکیه، توافق‌های موقتی بین روسیه و اوکراین برای عبور مقادیری غله صادراتی اوکراین به مقصد بازارهای جهانی به دست آمده هرچند روسیه در موارد متعدد تهدید کرده است که این توافق‌ها را تجدید نخواهد کرد.

    میزان غله صادراتی اوکراین از مسیرهای زمینی در مقایسه با غله صادراتی قبل از جنگ ناچیز است.

  5. دیدار رسمی شاهزاده رضا پهلوی و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل

    وزیر اطلاعات اسرائیل که میزبان رسمی شاهزاده رضا پهلوی در آن کشور است از دیدار رسمی او با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل خبر داده است.

    آقای پهلوی برای حضور در مراسم بزرگداشت قربانیان هولوکاست به اسرائیل سفر کرده. او در این سفر گفته وقتی جمهوری اسلامی از بین برود «تخاصم‌ها در منطقه هم از بین خواهد رفت».

    جمهوری اسلامی، اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد و آیت‌الله علی خامنه‌ای می‌گوید این کشور تا ۲۵ سال آینده از بین خواهد رفت.

  6. گزارش‌ها از مسمومیت دانش آموزان در ارومیه و‌ همدان

    گزارش‌ها از ایران حاکی از تداوم مسمومیت دانش آموزان است.

    بر اساس گزارش‌ها امروز دختران دانش‌آموز در مدارس ارومیه و‌ همدان دچار مسمومیت شدند.

    مقام‌های جمهوری اسلامی ایران می‌گویند سرنخی از عوامل این مسمومیت‌ها به دست نیاورده اند اما همزمان بعضا خود دانش‌آموزان را مقصر می‌خوانند.

    اولین مورد مسمومیت ها که عمدتا دختران دانش‌آموز هستند، مربوط به چهار ماه پیش است.

  7. بازنشستگان تامین اجتماعی دست به تجمع اعتراضی زدند

  8. خبر فوریآمریکا یک ایرانی و شش نهاد مرتبط با برنامه پهپادی حکومت ایران را وارد فهرست تحریم‌ها کرد

    دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت دارایی آمریکا، یک ایرانی و شش نهاد مرتبط با برنامه پهپادی حکومت ایران را وارد فهرست تحریم‌ها کرد.

    فرد تحریم شده مهدی خوش‌قدم‌ از شرکت پردازان سیستم نامدار آرمان است. این شرکت هم وارد فهرست تحریم شده است.

    شرکت‌های تحریم شده از سوی وزارت دارایی آمریکا، موسسات فرعی وابسته به شرکت پردازان سیستم نامدار آرمان هستند.

    این موسسات مرتبط با برنامه پهپادی و نظامی جمهوری اسلامی ایران ‌و مشخصا تامین کننده قطعات الکتریکی مورد نیاز آن شده‌اند.

    موسسات فرعی شرکت ایرانی، در چین، مالزی و هنگ‌کنگ واقع شده است.

  9. فرونشست زمین «حدود ۱۰ درصد از مساحت ایران را دربرمی‌گیرد»

    علی بیت‌اللهی مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی کشور گفت: بر اساس آخرین مطالعات، حدود ۴۰ میلیون نفر معادل ۴۹ درصد از جمعیت کشور در پهنه‌بندی فرونشست زمین، زندگی می‌‎کنند.

    بر اساس گزارش خبرگزاری ایرنا، آقای بیت‌اللهی گفته «طبق جدیدترین مطالعات انجام شده، وسعت پهنه‌بندی فرونشست زمین در ایران به حدود ۱۵۸ هزار کیلومترمربع می‌رسد که حدود ۱۰ درصد از مساحت کشور را دربرمی‌گیرد».

    به گفته وی وسیعترین پهنه‌بندی فرونشست زمین در خراسان رضوی است و اصفهان، رتبه پنجم کشور را در این زمینه دارد اما از نظر تعداد شهرها و میزان بافت فرسوده، در پهنه‌بندی فرونشست دارای رتبه اول است.

  10. اهمیت حضور جهانی ورزشکاران روسیه برای پوتین چیست؟

  11. استیصال سازمان ملل؛ آیا جامعه جهانی «گام‌های کوچک» برای به رسمیت‌شناختن طالبان بر می‌دارد؟

    ضیا شهریار

    بی‌بی‌سی

    اظهارات امینه محمد، معاون سازمان ملل در مورد آغاز بحث به رسمیت شناختن طالبان در پی رویارویی دو هفته گذشته این سازمان با حکومت طالبان بر سر ممنوعیت کار زنان ابراز می‌شود.

    خانم محمد که در یک نشست یک ساعته در دانشگاه پرینستون در موارد مختلف صحبت می‌کرد، از ناگزیری سازمان ملل و جامعه بین‌المللی از تعامل با طالبان گفت ولی با استفاده از یک ضرب‌المثل معروف غربی تاکید کرد که در عین حال خیلی باید مواظب بود.

    او حتی از ویروس کرونا برای توصیف رفتار غیرقابل پیش‌بینی طالبان استفاده کرد و گفت تا مذاکرات جدی انجام نشود، فکر می‌کند بازگشت کارمندان زن سازمان ملل به کار، آنها را با خطر مواجه می‌کند.

    صحبت‌های خانم محمد در مورد «گام‌های کوچک در مسیر به رسمیت‌شناختن طالبان»، در برابر اظهارات یک مقام ارشد دیگر سازمان ملل قرار می‌گیرد که دیروز گفت اگر سازمان ملل نتواند طالبان را در مورد کار زنان متقاعد کند، آماده است با «دل‌شکستگی» تصمیم بگیرد در ماه می از افغانستان خارج شود.

    این اظهارات نسبتا ضد و نقیض مقامات سازمان ملل تا حدی بیانگر استیصال این سازمان در برخورد با طالبان است.

    اما طالبان با اعمال محدودیت‌های روز افزون علیه فعالیت این سازمان در افغانستان این پیام را صریحا به جامعه بین‌المللی داده است که ادامه کار این سازمان به برداشتن تحریم‌ها علیه طالبان و به رسمیت شناختن حکومت آنها وابسته است.

    شرایط سازمان ملل و کشورهای همسایه افغانستان تاکنون رعایت حقوق بشر و حقوق زنان، تشکیل «حکومت فراگیر» و جلوگیری از پناه گرفتن «گروه‎‌های تروریستی» در افغانستان برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان بوده است.

    بنابراین نشست سازمان ملل که احتمالا در اول ماه می و در دوحه با حضور نمایندگان کشورهای مختلف از جمله پنج عضو شورای امنیت سازمان ملل برگزار می‌شود، باید تصامیم سرنوشت‌ساز بگیرد.

    تصمیم‌هایی از جمله اینکه طالبان تا چه حدی شرایط به رسمیت شناختن را کسب کرده است و اینکه آیا این کشورها می‌توانند روی یک چارچوب زمانی و مشروط برای به رسمیت شناختن طالبان توافق کنند.

    سازمان ملل در مورد «شرایط به رسمیت شناختن حکومت طالبان» نشستی را برگزار می‌کند

  12. دادگاه روسی درخواست تجدیدنظر در حبس منتقد پوتین را رد کرد

    دادگاهی در مسکو درخواست تجدیدنظر در حکم زندان یکی از منتقدان اصلی ولادیمیر پوتین را رد کرده است.

    ایلیا یاشین به دلیل اطلاع‌رسانی در مورد کشتار غیرنظامیان اوکراینی در بوچا محاکمه و به هشت سال و نیم حبس در یک مجتمع تنبیهی محکوم شده است.

    سال گذشته او در یک برنامه زنده در کانال خود در یوتیوب، به بررسی این قتل عام پرداخت و احتمال ارتکاب جنایت جنگی توسط نیروهای روسی را مطرح کرد.

    در آن زمان، مقامات دولتی اعلام کردند که در مورد وقوع کشتار بوچا «تحقیقات مستقلی» صورت داده و نتیجه گرفته‌اند که این واقعه رخ نداده است.

    در نتیجه آقای یاشین را به جعل و انتشار اخبار کذب متهم و با این اتهام محاکمه کردند.

    ایلیا یاشین یک سیاستمدار محلی محبوب در ناحیه مسکو است و به خاطر موضعگیری شفاف در قبال جنگ اوکراین شهرت فراوانی به دست آورده است.

    او نیز مانند ولادیمیر کارا مورزا، که این هفته به بیست و پنج سال حبس محکوم شد، در مورد جنگ اوکراین و عملکرد دولت در این زمینه اطلاع‌رسانی کرده بود.

    با آغاز حمله روسیه به اوکراین، که دولت روسیه آن را عملیات ویژه نظامی خوانده است، هرگونه انتقاد یا اطلاع‌رسانی غیر دولتی در مورد این جنگ ممنوع و برای آن مجازات تعیین شد.

  13. حجاب اجباری؛ ستاد امر به معروف می گوید «نباید سراغ شیوه‌های پوسیده و شکست‌خورده قبلی رفت»

    با وجود تهدیدات متعدد، زنان ایرانی که معترض حجاب اجباری هستند، از جمله با انتشار عکس‌های خود در شبکه های اجتماعی گفته‌اند که از رعایت اجباری حجاب خودداری می کنند.

    ستاد امر به معروف و نهی از منکر که یکی از بازوهای اعمال حجاب اجباری در جمهوری اسلامی ایران است در اطلاعیه‌ای درباره مخالفت ها با حجاب اجباری در ایران، سیاست ها و شیوه های حکومت در مورد حجاب را به طور کم سابقه ای «پوسیده» خوانده است.

    بیانیه ستاد امر به معروف گفته «در مواجهه با معضل کشف حجاب نباید سراغ شیوه‌های پوسیده و شکست‌خورده قبلی رفت بلکه باید به شیوه‌های موثر و کم هزینه روی آورد».

    بیانیه به دلیل اظهارات مجتبی توانگر، نماینده مجلس شورای اسلامی صادر شده که از وضعیت کنونی اعمال حجاب اجباری و قوانین مرتبط با آن و مخالفت شهروندان با حجاب اجباری، انتقاد کرده بود.

    ستاد امر به معروف در این بیانیه گفته در نامه سه صفحه‌ای بهمن ماه سال گذشته به رئیس مجلس شورای اسلامی، این ستاد توضیح داده که به تعبیر آن «عمده دلایل مشکل عفاف و حجاب، قانون مصوب مجلس شورای اسلامی است که افراد ضعیف الحجاب را مجرم نامیده و برای آنها دستگیری و محاکمه پیش بینی کرده است».

    قانون مجازات اسلامی به تظاهر به فعل حرام مجازات تعیین کرده و مقام های جمهوری اسلامی هم می گویند که برداشتن حجاب، یکی از اعمال حرام است. برخی از فقها و روحانیون شیعه، نداشتن حجاب را حرام نمی دانند.

    مخالفت ها با حجاب اجباری در ایران که از روزهای اول انقلاب بهمن ۵۷ وجود داشته، از شهریور سال گذشته وارد مرحله تازه ای تری شده است.

    اعتراضاتی که به مرگ مهسا امینی شهروند ۲۲ ساله در زمان بازداشت توسط گشت ارشاد آغاز شد، عمدتا در ابتدا به حجاب اجباری بود اما با سرکوب گسترده و خونین اعتراضات، شهروندان معترض مطالبات تازه ای از جمله برچیده شدن حکومت جمهوری اسلامی را مطرح کرده ‌ند.

    همزمان با شروع سال نوی ایرانی، مقام های جمهوری اسلامی ایران تهدید کرده اند که بر شدت نظارت ها بر حجاب افراد می افزایند.

    احمدرضا رادان فرمانده فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران گفته اند که از طریق دوربین هایی که در سطح شهر نصب شده پس از تذکر به زنانی که حجاب اجباری را رعایت نمی کنند، آنها را به قوه قضائیه ارجاع می دهند.

    با وجود تهدیدات متعدد، زنان ایرانی که معترض حجاب اجباری هستند، از جمله با انتشار عکس‌های خود در شبکه های اجتماعی گفته‌اند که از رعایت اجباری حجاب خودداری می کنند.

  14. اولین سامانه دفاع هوایی پیشرفته آمریکا به اوکراین رسید

    سخنگوی دولت اوکراین گفته است که اولین واحد سامانه دفاع هوایی پاتریوت ساخت آمریکا به ارتش این کشور تحویل شده است.

    ایالات متحده پیشتر وعده داده بود این نوع سامانه را در اختیار ارتش اوکراین قرار دهد تا در برابر حملات هوایی روسیه به کار گرفته شود.

    سخنگوی دولت اوکراین ورود این سامانه قدرتمند زمین به هوا را گامی تاریخی توصیف کرد و گفت که استقرار آن به ارتش توانایی آن را می‌دهد تا هواپیماهای روسی را از خاک خود دور نگه دارد.

    دولت آلمان پیشتر گفته بود که این نوع سامانه را به اوکراین ارسال می‌کند.

    ایالات متحده گفته بود که دو یگان از این نوع سامانه را به اوکراین تحویل خواهد داد و هلند نیز وعده ارسال دو پرتابگر را داده است.

    اولین واحد آمریکایی پیش از حمله بهاری پیش‌بینی شده روسیه به اوکراین رسیده است در حالیکه این نگرانی وجود داشت که زرادخانه موشکی ضدهوایی اوکراین رو به اتمام است.

  15. دختران دانش آموزان در یک مدرسه در همدان دچار مسمومیت شدند

  16. طالبان گفته صدها زندانی را به مناسبت حلول عید فطر آزاد کرده‌اند

    .

    دادگاه عالی طالبان با انتشار اعلامیه‌ای از آزادی ۲۴۶۰ زندانی و کاهش دوره محکومیت ۵۰۰ زندانی دیگر خبر داده است.

    اخیرا دیوان عالی طالبان هیاتی را به منظور بررسی پرونده‌های هزاران زندانی‌ای تعیین کرده است که به اتهامات مختلفی در بازداشت این گروه هستند.

    در اعلامیه دادگاه طالبان آمده است که این تصمیم را در پی دستور رهبر مذهبی این گروه گرفته‌اند تا این زندانیان بتوانند ایام عید را در کنار خانواده‌هایشان بسر کنند.

    گزارش اخیر بی‌بی‌سی نشان می‌دهد که بیش از ۱۲۰۰۰ نفر از جمله کودکان و زنان در زندان‌های طالبان نگهداری می‌شوند.

    این گزارش تحقیقی دو ماه پیش منتشر شده که در آن طالبان مدعی شده‌اند که زندانیان آن‌ها بیشتر مجرمان یا فروشندگان مواد مخدر هستند و به گفته آن‌ها هیچ زندانی سیاسی ندارند.

    طالبان در اطلاعاتی که به بی‌بی‌سی داده است، گفته است: «تعداد زندانیان زن در این زندان‌ها حدود ۸۰۰ نفر است».

    مقامات طالبان تایید نکردند که آیا در میان زندانیان آزاد شده زنان نیز وجود داردند یا خیر.

    گفته می‌شود که بیشترین رقم زندانیان طالبان را افرادی تشکیل می‌دهد که متهم به همکاری به «جبهه مقاومت ملی» و سایر گروه‌های مخالف طالبان اند.

    در بیست سال گذشته پیش از سقوط نظام جمهوریت اکثریت زندانیان در زندانهای افغانستان بر عکس افرادی از گروه طالبان بودند که همواره از سوی دولت سابق به ویژه به مناسبت روزهای عید، رها میشدند.

    زندان پلچرخی
    Image caption: زندان پلچرخی
  17. مقامات چینی اخبار آتش‌سوزی در یک بیمارستان را سانسور کردند

    تاخیر در انتشار اطلاعات در مورد آتش‌سوزی مرگباری در پکن باعث خشم کاربران فضای مجازی از رویکرد نهادهای دولتی شده است.

    در این آتش سوزی بیست و نه نفر جان خود را از دست دادند که به گفته منتقدان، ناشی از بی توجهی به امکانات شهری و تاخیر در اعزام گروه‌های امداد بوده است.

    فیلم‌های ویدیویی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده بیماران بیمارستان را نشان می‌دهد که با گره زدن ملافه‌ها به هم‌، می‌کوشند از پنجره‌ها به بیرون فرار کنند.

    با افزایش انتقاد از عملکرد نهادهای مسئول، دولت اظهارنظرهای آنلاین را سانسور کرده و مانع از انتشار دیدگاه‌های انتقادآمیز شده است.

    عامل وقوع آتش‌سوزی نقض در شبکه برق منطقه گزارش شده است.

    پلیس مسئولیت این حادثه را متوجه مقامات بیمارستانی دانسته و گفته است که ده نفر از جمله رئیس بیمارستان را به اتهام سهل‌انگاری بازداشت کرده است.

    اکثر قربانیان این آتش‌سوزی بیماران سالمند بستری در این بیمارستان بوده‌اند.

  18. تجمع اعتراضی کشاورزان اصفهانی برای دریافت حقابه

  19. روسیه «برای قطع کابل‌های زیردریایی برق و ارتباطات برنامه‌ریزی می‌کند»

    یک مستند که به طور مشترک توسط شبکه‌های رادیو-تلویزیونی عمومی کشورهای اسکاندیناوی و فنلاند ساخته شده گفته است که روسیه برای قطع احتمالی کابل‌های زیردریایی برق و ارتباطاتی برنامه‌ریزی می‌کند.

    در این مستند آمده است که کشتی‌های روسی برای تجسس به آب‌های اطراف نروژ، دانمارک و سوئد اعزام و در این نقاط مشاهده شده‌اند.

    اکثر این کشتی‌ها در پوشش کشتی‌های ماهیگیری یا تحقیقاتی حرکت می‌کنند اما هدف واقعی آنها تعیین محل‌های قرار گرفتن کابل‌های زیردریایی است.

    اخیرا منابع بریتانیایی هم اعلام کردند یکی از این کشتی‌های مشکوک در آب‌های نزدیک سواحل این کشور مشاهده شده است.

    در این مستند آمده است که مقصود روسیه این است که با شناسایی کابل‌های زیردریایی، در صورت بروز درگیری با ناتو، با خرابکاری در این کابل‌ها، فعالیت‌های اقتصادی و نظامی این کشورها را مختل کند.

  20. ژاپن به زن اوگاندایی همجنس‌خواه پناهندگی اعطا کرد

    ژاپن به زن اوگاندایی همجنس خواه پناهندگی اعطا کرده است.

    پیشتر دادگاهی در این کشور حکم اخراج یک زن اوگاندایی را که توسط مقامات مهاجرتی ژاپن صادر شده بود لغو کرده و به او اجازه داده بود در ژاپن بماند.

    این زن گفته بود که به دلیل گرایش جنسی تحت تعقیب پلیس قرار گرفته و ناگزیر شده از کشورش فرار کند.

    او در سال ۲۰۲۰ وارد ژاپن شد و درخواست پناهندگی به این کشو را داد اما مقامات مهاجرتی ژاپن او را واجد شرایط دریافت پناهندگی ندانستند و درخواست او را رد کرده بودند.

    ژاپن از پذیرش پناهجویان اکراه دارد و سال گذشته تنها دویست درخواست پناهندگی را تایید کرد.

    این کشور به دلیل اعطای تعداد اندک پناهندگی که به مراتب کمتر از سایر کشورهای پیشرفته است هدف انتقاد قرار داشته است.

    در سال ۲۰۲۱، مرگ یک زن پناهجوی سریلانکایی در یک اردوگاه مهاجران باعث انتقاد شدیدتر از این کشور شد.

    دولت ژاپن گفته است که کوشیده روند پذیرش درخواست پناهندگی را شفاف تر کند.