گزارش زنده

  1. وزارت دفاع ایران «بیش از ۲۰۰ پهپاد» به ارتش تحویل داد

    پهپادهای ایرانی
    Image caption: گزارش شده که تحویل این پهپادها در چند منطقه ایران انجام شده است

    رسانه‌های رسمی در ایران گزارش دادند که طی چندین مراسم در «چند منطقه» ایران بیش از ۲۰۰ پهپاد تولید وزارت دفاع ایران به ارتش تحویل داده شده است.

    این پهپادها ساخت وزارت دفاع ایران با همکاری ارتش است و «افزایش چند برابری پهپادهای ارتش در راستای ارتقای توان و آمادگی رزمی» ایران هدف تولید و ساخت این پهپادها عنوان شده است.

    افزایش چند برابری پهپادهای ارتش در راستای ارتقای توان و آمادگی رزمی در دستور کار مشترک ارتش و وزارت دفاع قرار گرفته و مسیر طراحی و تولید انواع پهپادها متناسب با تهدیدات و نیازهای راهبردی و عملیاتی ادامه دارد.

    خبرگزاری ایسنا درباره نوع این پهپادها نوشته: «انواع پهپادهای راهبردی از قبیل ابابیل ۵ و ابابیل ۴، آرش، جت کرار، دهم شهریور، اخگر، سوییچ بلید، هما و پهپادهای دریاپایه و عمودپرواز با ماموریت‌های متفاوت شناسایی، انهدامی، شناسایی رزمی، ضد رادار، پرسه‌زن، رهگیری هوایی، مقابله با اهداف متحرک و ثابت همچنین با ویژگی سطح مقطع راداری پایین» به ارتش ملحق شد.

    بر اساس این گزارش این پهپادها طی چند مراسم در نقاط مختلف ایران بوسیله فرماندهان و مقامات سیاسی در ایران از جمله فرمانده کل ارتش،‌ وزیر دفاع و جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران و رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به ارتش تحویل داده شد.

  2. شکایت علیه مصاحبه تولید شده توسط «هوش مصنوعی» با مایکل شوماخر، قهرمان هفت دوره فرمول یک

    مایکل شوماخر
    Image caption: صفحه روی جلد مجله Die Aktuelle با تصویری از مایکل شوماخر

    خانواده مایکل شوماخر، قهرمان هفت دوره فرمول یک، گفته‌ علیه مجله‌ای که «مصاحبه‌ای» تولید شده توسط هوش مصنوعی با این راننده سابق را منتشر کرده، دست به اقدام قانونی می‌زند.

    شوماخر در دسامبر ۲۰۱۳ در یک حادثه اسکی از ناحیه سر دچار آسیب شدید شد و از آن زمان دیگر در انظار عمومی دیده نشده است.

    مجله (Die Aktuelle)، تصویری خندان از این این ورزشکار سابق ۵۴ ساله را بر روی جلد آخرین نسخه خود با تیتر «مایکل شوماخر، اولین مصاحبه» منتشر کرده است.

    نوشته‌های این مصاحبه «به طرزفریبنده‌ای واقعی » بنظر می‌رسد و در مقاله مشخص می‌شود که نقل قول‌های فرضی توسط هوش مصنوعی تهیه شده است.

    خانواده مایکل شوماخر به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که قصد دارند این موضوع را از طریق قانونی پیگیری کنند.

    کورینا، همسر شوماخر در سال ۲۰۲۱ در یک مستند نتفلیکس گفته بود: « ما با هم زندگی می کنیم. ما درمان را برای او انجام می‌دهیم. ما هر کاری که بتوانیم انجام می دهیم تا مایکل را بهتر کنیم تا مطمئن شویم که او راحت است. ما سعی می‌کنیم به عنوان یک خانواده ادامه دهیم. همانطور که مایکل دوست داشت.»

    بیشتر بخوانید:

    پنجاه سالگی شوماخر؛ اسطوره‌ای که پنج سال است ناپدید شده

  3. سفر وزیر خارجه اسرائیل به ترکمنستان و افتتاح سفارت اسرائیل در عشق‌آباد

    الی کوهن، وزیر خارجه اسرائیل امروز وارد ترکمنستان شد و با سردار بردی‌محمداف،‌ رئیس جمهور ترکمنستان دیدار کرد.

    او اولین وزیر خارجه اسرائیل است که طی ۳۰ سال اخیر به ترکمنستان سفر کرده است.

    قرار است در این سفر سفارت اسرائیل در عشق آباد هم افتتاح شود.

    آقای کوهن در توییتی نوشت: «سفر تاریخی با ترکمنستان را با دیداربردی محمداف شروع کردم. در این دیدار درباره تقویت رابطه بین دو کشور صحبت کردیم و رئیس جمهور ترکمنستان گفت که افتتاح سفارت در اسرائیل را بررسی خواهد کرد.»

    او در ادامه به موقعیت استراتژیک ترکمنستان و همسایگی این کشور با ایران اشاره کرد و نوشت: «ترکمنستان یک نیروگاه انرژی است که در موقعیت استراتژیک و مرز مشترک با ایران قرار دارد و تقویت روابط بین کشورها به امنیت، ثبات و اقتصاد کمک می کند.»

    آقای کوهن پیش از سفر به ترکمنستان به آ‌ذربایجان رفته بود و در باکو با رئیس جمهوری و وزیر خارجه جمهوری آذربایجان دیدار کرده بود.

    نشست مشترک تجاری آذربایجان-اسرائیل هم قرار است در باکو برگزار شود.

  4. فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی از هشدار به یک زیردریایی آمریکا در تنگه هرمز خبر داد

    شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی از هشدار به یک «زیردریایی هسته‌ای آمریکایی» در تنگه هرمز خبر داده است.

    به گزارش تسنیم، فرمانده نیروی دریایی ارتش گفته که "این زیردریایی در سکوت کامل و در زیر آب در حال نزدیک شدن به تنگه هرمز بود که توسط زیردریایی فاتح رصد و شناسایی شد و با مانورهای ایذایی مجبور شد به سطح آب بیاید و مسیر تنگه را در سطح آب عبور کند.»

    او همچنین گفته که این زیر دریایی «تا حدودی به آب‌های ایران نزدیک شده بود. که با هشدارهای لازم و به همراه یک اسکورت مسیر خود را تغییر و ادامه مسیر داد.»

    فرمانده نیروی دریایی ارتش افزوده که این زیردریایی آمریکایی یک «زیردریایی به روز هسته‌ای به اسم فلوریدا» بود

  5. نامه سرگشاده فعالان زن به دبیرکل سازمان ملل؛ «سیاست مماشات و رشوه به طالبان نتیجه برعکس داشته است»

    در واکنش به نشست سازمان ملل در دوحه قطر برای بررسی به رسمیت شناختن طالبان «ائتلاف زنان افغان برای تغییر» در نامه سرگشاده‌ به دبیرکل سازمان ملل به این اقدام اعتراض کرده‌ است.

    در نامه آمده است: «با نگرانی گام‌های خطرناکی که سازمان ملل متحد در راستای به رسمیت شناختن طالبان برداشته را می‌بینیم.»

    با وجود گزارش‌های متعدد دفتر نمایندگی سازمان ملل در کابل (یوناما) و گزارشگر ویژه حقوق بشر «جامعه بین المللی از جمله سازمان ملل به کار خود ادامه داده و با سیاست مماشات و رشوه به طالبان به این امید که منجر به تغییر نگرش طالبان نسبت به زنان افغان و سایر جوامع آسیب پذیر از جمله اقلیت‌های مذهبی و قومی شود، اما نتیجه برعکس داشته است.»

    این زنان می‌گویند «هر کشور یا سازمانی بین‌المللی که یک گروه تروریستی را به عنوان حکومت قانونی افغانستان به رسمیت بشناسد را با شدیدترین الفاظ محکوم می‌کنیم. چنین حرکتی خیانت دیگری به امیدهای خیانت‌شده میلیون‌ها زن و دختر در افغانستان است که به دلیل جنسیت‌شان توسط گروه تروریستی طالبان با آپارتاید روبرو هستند.»

    در بیانیه تاکید شده کسانی از رهبران طالبان که امینه محمد و دیپلمات‌های غربی با آنها تعامل دارند تصمیم‌گیرنده نیستند، تصمیم‌گیری در دست هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان است که از دیدار با امینه محمد ابا ورزید.

    فعالان زن از سازمان ملل می‌خواهند در راستای بیطرفی این سازمان و حفاظت از حقوق مردم افغانستان طالبان را به رسمیت نشناسد.

  6. دادستان قزوین از بازداشت یک زن به اتهام خبررسانی از دانش‌آموزان مسموم شده در بیمارستان خبر داد

    دادستان عمومی و انقلاب قزوین از بازداشت یک زن به اتهام فیلمبرداری و ارسال تصویر دانش‌آموزانی که در اثر علائم مسمومیت در بیمارستان بستری شده بودند، به رسانه‌های خارج از ایران خبر داد.

    حسین رجبی امروز به خبرنگاران گفت: «پس از بررسی دوربین های مداربسته بیمارستان مشخص شد، یک زن از زمان ورود دانش آموزان به بیمارستان» از وضعیت دانش‌آموزان عکس و فیلم گرفته است.

    او همچنین گفت که «با اقدامات فنی صورت گرفته این فرد قبل از وقوع حادثه مسمومیت برای دانش آموزان در اطراف مدرسه نیز حضور داشته است.»

    مشخص نیست که چرا عامل یا عاملان این مساله شناسایی و دستگیر نمی‌شوند و فقط کسانی که از دانش‌آموزان در بیمارستان تصویر گرفتند یا در این‌باره خبررسانی کردند،‌ بازداشت می‌شوند.

    طی ماه‌های اخیر بارها دانش‌آموزان مدارس در سراسر ایران از جمله قزوین در اثر بروز علائم شبیه مسمومیت به بیمارستان منتقل شدند.

    مسئولان جمهوری اسلامی هنوز پاسخ روشنی به نگرانی‌ها ندادند و بیشتر در پی انکار این مساله هستند و خبررسانی در این رابطه را محدود کرده‌اند.

    خبرنگار یک رسانه محلی در قم که گزارش این نوع مسمومیت‌ها در مدارس دخترانه این شهر را پیگیری کرده بود از جمله بازداشت شدگان این پرونده است.

  7. راشد غنوشی،‌رهبر حزب «نهضت» تونس زندانی شد

    راشد غنوشی

    یک قاضی تونسی دستور زندانی شدن راشد غنوشی، رهبر حزب «نهضت»، حزب اصلی مخالف این کشور را صادر کرده است.

    آقای غنوشی که یکی از منتقدان سرشناس قیس سعید، رئیس جمهور تونس است، سه روز پیش دستگیر و به توطئه علیه امنیت ملی متهم شد.

    یک سخنگوی وزارت کشور گفته که این رهبر اسلامگرا «اظهاراتی تحریک آمیز» بیان کرده است. اتهامی که سوی حزب «نهضت» رد شده است.

    در بیانیه حزب «نهضت» آمده که بازداشت آقای غنوشی بحران‌های فلج کننده تونس را حل نخواهد کرد.

    در هفته جاری مقامات تونس، این حزب را از برگزاری جلسات منع کرده و مقر جبهه نجات، ائتلاف اصلی مخالفان را بستند.

    آمریکا گفته که اقدامات اخیر رئیس جمهور تونس نشان دهنده افزایش تنش‌ها در این کشور است.

    آقای غنوشی تا سال ۲۰۲۱، یعنی تا قبل از برکناری توسط قیس سعید، رئیس مجلس تونس بود.

  8. شورای چهره‌های سیاسی افغانستان: تلاش برای به رسمیت شناختن طالبان مشروعیت بخشی به هراس افکنی است

    «شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان» از مقام‌های دولت پیشین و چهره‌های جهادی در تبعید در واکنش به اظهارات اخیر امینه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد نشست دوحه درباره به رسمیت شناختن طالبان را «غیرمنصفانه، دور از انتظار و خلاف اراده و آرزوی مردم افغانستان» دانسته است.

    در بیانیه این شورا آمده است که «هر گونه تلاش برای مشروعیت‌بخشی به طالبان به معنای تقویت گروه‌های تروریستی در کشورهای ناامن جهان است.»

    این شورا می‌گوید: «در نزدیک به دو سال اخیر ثابت شده که طالبان نه‌تنها قادر به تشکیل حکومت و پیشبرد حکومتداری مدرن و زیست سالم درون کشوری و جهانی نیستند که در میزبانی از گروه‌‌های هراس‌افکن منطقه‌ای و جهانی نیز به صورت گسترده عمل کرده‌اند.»

    در اعلامیه به رفتار طالبان در این مدت در محدودیت کار و تحصیل و سرکوب حقوق ابتدایی شهروندان اشاره شده است.

    «سازمان ملل متحد با وجود گزارش‌های مستند گزارشگر ویژه خود، ریچارد بنت، از جنایات گسترده حقوق بشری در مناطق معین (مشخص) افغانستان توسط گروه طالبان، بر اساس کدام اصول، شناسایی طالبان را طرح می‌کند؟ مگر جهان امروز شناسایی یک گروه ناقض حقوق بشر، هراس افکن، جنایت‌کار و مستبد را می‌تواند مبنای حقوقی بدهد؟»

    این شورا تاکید کرده که به رسمیت شناختن طالبان «در حقیقت امر مشروعیت‌بخشی هراس‌افگنی است.»

    این چهره‌های سیاسی افغانستان تاکید دارند که «اگر تصور این باشد که با این روش طالبان را می‌توان کنترل کرد، این نوع نگاه از بنیاد نادرست است، زیرا طالبِ محتاج امروز به جامعه جهانی وقعی نمی‌گذارد.»

  9. اف‌بی‌آی: چین و ایران از تاکتیک‌های جدیدی برای آزار و اذیت منتقدان در خاک آمریکا استفاده می‌کنند

    پلیس فدرال آمریکا، اف‌بی‌آی، روز گذشته در نشستی خبری هشدار داد که چین و ایران در تلاش‌های خود برای ساکت کردن مخالفان در خاک آمریکا از ابزارها و تاکتیک‌های جدیدی استفاده می‌کنند.

    اف‌بی‌ای گفته که در حال پیگیری روند رو به رشد رژیم‌های اقتدارگرای خارجی است که قوانین آمریکا را برای ارعاب مخالفان زیرپا می گذارند.

    به گفته پلیس فدرال آمریکا، این کشورها با بکار گرفتن مامورانی خصوصی، مخالفان را زیر نظر می‌گیرند و چندین پرونده جنایی توسط دادستان‌های فدرال در ارتباط با استفاده از این افراد مطرح شده است.

    یکی از مقامات اف‌بی‌آی گفته: «بسیاری از این‌ها تاکتیک‌های جدیدی هستند که در تحقیقات قبلی در ارتباط با چین و ایران در خاک آمریکا مشاهده نشده است.»

    او همچنین گفته که اف‌بی‌آی امیدوار است که در این مورد به کاراگاهان خصوصی و مجریان قانون ایالتی و محلی آگاهی و هشدار دهد.

    اف‌بی‌آی می‌گوید که اهداف طرح‌های سرکوب مخالفان «چندوجهی» است و در مواقعی هدف آن «تحت تاثیر قرار دادن تصمیمات و سیاست‌های آمریکا از طریق اتخاذ تاکتیک‌های بد است».

  10. سخنگوی سازمان ملل: به رسمیت شناختن طالبان تنها در دست کشورهاست

    .

    استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل می‌گوید روشن است که به رسمیت شناختن طالبان در دست کشورهاست، با توجه به منشور سازمان ملل و در این مورد پرسشی مطرح نیست.

    او افزود که در این مورد با امینه محمد، معاون دبیرکل صحبت کرده است که پیش‌تر سفری به کابل، قندهار و هرات داشته و «رودررو» با رهبران طالبان دیدار کرده است.

    سخنگوی سازمان ملل تاکید کرد که اظهارات خانم محمد در دانشگاه پرینستون در مورد «نیاز جامعه جهانی به رویکرد هماهنگ در مورد افغانستان از جمله دست یافتن به نگاه درازمدت مشترک به این کشور و فرستادن پیام متحدانه به حاکمان فعلی [حکومت طالبان] و اطمینان یافتن از جایگاهی که زنان در جامعه دارند.»

    او گفت خانم محمد «به هیچ صورتی نگفته است که ‌کس دیگری بجز کشورها صلاحیت به رسمیت شناختن را دارد».

    او گفت در نشست دوحه در اول و دوم ماه می/مه که دبیرکل سازمان ملل میزبان آن خواهد بود، نمایندگان ویژه کشورهای مختلف برای افغانستان شرکت دارند و هدف این گروه کوچک بررسی مجدد تعامل بین‌المللی، اهداف مشترک پیش‌رو در مورد وضعیت در افغانستان است.

    او گفت: «دبیرکل سازمان ملل گفته و همچنان به این باور است که اولویت فوری بر مبنای عملگرایی و اصول و همراه با صبر استراتژیک برای یافتن معیارهای انعطاف‌پذیری در تعامل [با حکومت طالبان] است. بحث‌های این نشست دو روزه پشت درهای بسته خواهد بود.»

    اظهارات خانم محمد در این مورد واکنش‌های گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی و چهره‌های سیاسی افغانستان داشته است.

  11. کنترل حجاب در بازارچه‌ای در قشم توسط شخص امام جمعه انتقادها را برانگیخت

    اقدام امام جمعه قشم در سرکشی از پاساژها و تذکر و تهدید به پلمب مغازه‌ها واکنش‌های زیادی را برانگیخت.علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری در روزنامه اعتماد ۳۱ فروردین نوشته است: «صدور دستور پلمب كسب و كارها و مراكز عمومی تنها در صلاحيت مراجع قضايی آنهم در چارچوب قوانین است. كجای كدام قانون به يك امام جمعه اختيار چنين كاری را داده است؟ او مرتكب دو عمل غيرقانونی همزمان شده است.»

  12. تسنیم: پیامک تذکر حجاب در ایران برای «همه موبایل‌های فعال» ارسال شده چه زن و چه مرد

    نمونه پیامک حجاب که برای مردم فرستاده شد
    Image caption: نمونه پیامک حجاب که برای مردم فرستاده شد و باعث نگرانی و سردرگمی افراد شده بود

    ارسال پیامکی درباره حجاب در ایران برای تعداد زیادی از شهروندان برای مردان و زنان و حتی کسانی که به خیابان نرفته بودند، باعث نگرانی و سردرگمی شده بود.

    امروز خبرگزاری تسنیم، از رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران گزارش داده که این پیامک «برای تمام افرادی که دارای خط فعال تلفن همراه دارند،‌ ارسال شده و صرفا برای یادآوری یک قانون بوده و ربطی به بی‌حجاب یا با حجاب بودن افراد ندارد.»

    خبرگزاری تسنیم می‌گوید که پیامک‌های که مربوط به «تخلف» از قانون عفاف و حجاب باشد صرفا با «سرشماره police ارسال می‌شود.»

    ارسال این پیامک‌ها با واکنش بسیاری رو به رو شد.عباس عبدی، از فعالان سیاسی در ایران در توییتی نوشت: «چرا پیامک سرقت نکردن برای کسی نمی‌آید؟ چون افراد بسیار بسیار اندکی مرتکب آن می‌شوند. پس اگر برای حجاب پیامک فراگیر می‌فرستند طبعا فکر می‌کنند که بسیاری از مردم مخاطب آن هستند.»

    محمدعلی ابطحی هم دیروز در توییتی از گرفتن این پیامک خبر داد و نوشت: «به خدا تنها بودم تو ماشین! از بس هوشمنده عبا و عمامه را حجاب شرعی ما میدونه. گیری کردیم.بپوشیم می‌پرانند. نپوشیم تذکر حجاب!»

  13. صدور کیفرخواست برای چهار فعال صنفی معلمان در مریوان به اتهام «تبلیغ علیه نظام»

    هرانا، ارگان خبری فعالان حقوق بشردر ایران از صدور کیفرخواست برای چهار فعال صنفی معلمان در مریوان خبر داده است.

    براساس این گزارش این کیفرخواست برای آرام محمدی، تحسین مصطفی، سیوان سلیمانی و آرام قادری فعالین معلمان صادر و پرونده آن‌ها به دادگستری مریوان ارجاع شده است.

    براساس این کیفرخواست این افراد به «تبلیغ علیه نظام» متهم شده‌اند.

    این چهار فعال صنفی در خرداد ماه سال گذشته در جریان تجمعات اعتراضی معلمان از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و در نهایت پس از یک روز بازداشت با قرار کفالت آزاد شدند.

  14. وقوع نوع نادری از خورشید گرفتگی در بخش‌هایی از جهان

    خورشید گرفتگی

    نوع نادری از خورشید گرفتگی رخ داده و جمعیت زیادی در بخش‌هایی از استرالیا و مناطقی دیگر به تماشای این رخداد طبیعی نشستند.

    این خورشیدگرفتگی که به کسوف «هایبریدی یا مرکب» شناخته می شود، زمانی اتفاق می افتد که برخی از نقاط جهان یک کسوف کامل را می‌بینند،‌ در حالی که قسمت‌های دیگر شاهد خورشید گرفتگی حلقوی هستند.

    آسمان در اکسموث درغرب استرالیا روز پنج شنبه برای حدود ۶۰ ثانیه تاریک شد، زمانی که ماه سایه‌ای به وسعت ۴۰ کیلومتر بر این منطقه انداخت.

    گردشگران و محققانی که برای دیدن این خورشدی گرفتگی به این منطقه سفر کرده بودند،‌ شاهد کاهش دما و تاریک شدن آسمان و بیرون آمدن ستارگان بودند.

    بخش‌هایی از آسیا و اقیانوسیه هم شاهد خورشید گرفتگی جزیی بودند.

    این خورشید گرفتگی در هر قرن تنها چند بار اتفاق می‌افتد. آخرین بار این نوع کسوف در نوامبر سال ۲۰۱۳ اتفاق افتاد و سازمان فضایی آمریکا، ‌ناسا انتظار دارد چنین خورشید گرفتگی در سال ۲۰۳۱ رخ دهد.

    کسوف
  15. پانته‌آ بهرام،‌ بازیگر سرشناس ایران در یک مراسم رسمی در تهران بدون حجاب اجباری حاضر شد

    ‌پانته‌آ بهرام، بازیگرسرشناس ایران دیشب، چهارشنبه ۳۰ فروردین در مراسم اکران آخرین قسمت سریال «پوست شیر» در پردیس سینمایی لوتوس در نازی‌آباد تهران، بدون حجاب اجباری حاضر شد.

    او از جمله سینماگرانی بود که از اعتراضات اخیر در ایران حمایت کرد و چندی پیش در پستی نوشته بود: « بی‌ذره‌ای تردید، بی‌لحظه‌ای توقف، نه کنار مردم،‌ که ذره‌ای در میان این مردمم.»

  16. دادگاه هندی درخواست تعلیق محکومیت حبس رائول گاندی را رد کرد

    گاندی
    Image caption: رائول گاندی

    دادگاهی در غرب هند با درخواست رائول گاندی، رهبر حزب کنگره - حزب اصلی مخالف دولت - برای تعلیق محکومیت او مخالفت کرده است.

    آقای گاندی در ارتباط با اظهارات افترا‌آمیز در مورد افراد دارای نام خانوادگی مشترک با نارندرا مودی، نخست وزیر هند تحت پیگرد قانونی قرار گرفته و مجرم شناخته شده است.

    این سخنرانی عمومی در سال ۲۰۱۹ انجام شد.

    در پی شکایت یکی از اعضای پارلمان ایالتی با نام خانوادگی مودی، دادگاهی در ایالت گجرات اقای گاندی را به دو سال حبس محکوم کرد.

    محکومیت وی باعث شد تا او کرسی خود در پارلمان را از دست بدهد.

    وکلای آقای گاندی گفته‌اند که علیه این حکم استیناف خواهند خواست.

    رائول گاندی فرزند راجیو گاندی و نوه ایندیرا گاندی، نخست وزیران پیشین هند است که هر دو نفر ترور شدند. خانم ایندیرا گاندی فرزند جواهر لعل نهرو، اولین نخست وزیر هند پس از استقلال از بریتانیا بود.

  17. با ادامه درگیری بین جناح‌های نظامی سودان ساکنان پایتخت شهر را تخلیه می‌کنند

    خارطوم
    Image caption: ساکنان پایتخت در صدد خروج از شهر برآمده‌اند

    با ادامه درگیری بین جناح‌های نظامی در سودان، و کاهش عرضه مواد غذایی و خدمات درمانی در خارطوم، پایتخت، ساکنان پایتخت به سرعت از شهر خارج می‌شوند.

    با وجود تلاش برای پایان دادن به این درگیری، زدوخورد مسلحانه در سراسر سودان در طول شب گزارش شده است.

    شماری از کشورهای خارجی در صدد ترغیب دو طرف به برقراری آتش‌بس و خروج شهروندان خود از سودان هستند.

    کنیا، تانزانیا، آلمان و ژاپن از جمله کشورهایی هستند که امیدوارند شهروندان خود را تخلیه کنند، اما مشخص نیست که آیا هواپیماها بتوانند در امنیت در فرودگاه خارطوم فرود بیایند.

    قطعی آب و برق در مناطقی از پایتخت گزارش و جاده‌ها و پل‌های منتهی به شهر بمباران شده است.

    ساکنان شهر از کمبود مواد غذایی و سایر اقلام اساسی خبر داده و گفته‌اند که بسیاری از بیمارستان‌ها ارائه خدمات پزشکی را متوقف کرده‌اند.

  18. هشدار یونیسف: شیوع کرونا برنامه واکسیناسیون اطفال را مختل کرده است

    صندوق کودکان سازمان ملل - یونیسف - می‌گوید برنامه معمول واکسیناسیون بیش از شصت و هفت میلیون کودک در جهان به خاطر شرایط قرنطینه دوران شیوع کرونا و اختلال ناشی از آن به طور کامل انجام نشده یا اصلا صورت نگرفته است.

    این نهاد گفته که پوشش واکسیناسیون در بیش از صد کشور کاهش یافته و هشدار داده است که درک عمومی از اهمیت واکسن برای کودکان هم در سراسر جهان رو به کاهش بوده است.

    یونیسف در گزارش خود، اعلام کرده است که گسترش اطلاعات نادرست در طول همه‌گیری، همراه با دو قطبی‌سازی بیشتر سیاسی در جهان تردید در مورد لزوم واکسیناسیون را تشدید کرده است.

    کاهش میزان واکسیناسیون در افزایش ابتلای کودکان به بیماری‌های قابل پیشگیری موثر بوده است.

    سال گذشته موارد ابتلای به سرخک دو برابر شد و شمار مبتلایان به فلج اطفال به شدت افزایش یافت.

  19. ماهیت «نور مرموز» در آسمان کی‌یف همچنان مبهم است

    کی‌یف
    Image caption: ظاهر شدن نور مرموز در آسمان کی‌یف باعث گمانه‌زنی شد

    منشاء نور روشنی در آسمان کی‌یف که آژیر حمله هوایی را در شامگاه چهارشنبه کیف به صدا درآورد همچنان مبهم است.

    ظاهر شدن این نور در آسمان باعث گمانه‌زنی در رسانه‌های اجتماعی در مورد بشقاب پرنده و ورود ساکنان سیارات دیگر شد.

    فرماندار نظامی کی‌یف در تلگرام اعلام کرد که این شیء درخشان، بقایای فضاپیمای قدیمی‌ ناسا بوده که به زمین سقوط کرده است اما بعدا به نقل از یک منبع در ناسا گزارش شد که این شیء به سقوط یک فضاپیمای قدیمی ناسا به زمین ارتباطی ندارد.

    فضاپیمای رسی در سال ۲۰۰۲ برای مشاهدات اخترشناسی به فضا پرتاب و در سال ۲۰۱۸ از رده خارج شد.

    پیشتر ناسا گفته بود که انتظار دارد بقایای یک فضاپیما عصر چهارشنبه به زمین سقوط کند.

  20. جسد بیجان ستاره پاپ کره جنوبی در آپارتمانش پیدا شد

    به گزارش رسانه‌های کره جنوبی جسد بیجان مونبین، ستاره ۲۵ ساله کی-‌پاپ در آپارتمانش در سئول یافت شده است.