کتایون ریاحی و گلاب آدینه بدون روسری در مراسم خاکسپاری کیومرث پوراحمد شرکت کردند
تلویزیون فارسی بیبیسی: پخش زنده اینترنتی
خبرهای ایستگاه خبر؛ جمعه ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۲ برابر با ۷ آوریل ۲۰۲۳ از ایران، افغانستان، جهان، علم و دانش، ورزش، دنیای هنر، سرگرمی و ...
گزارش زنده
سامسونگ پیشبینی کرده که سودش در سه ماهه اول امسال با کاهش زیادی رو به رو شود
شرکت سامسونگ الکترونیکس، بزرگترین سازنده تراشههای حافظه میگوید طی سه ماه اول سال جاری، انتظار کاهش زیاد سود را دارد.
این شرکت کره جنوبی دلیل این موضوع را تقاضای کم جهانی برای محصولات فنآوری در پی رونق در اوج همهگیری کووید دانست.
انتظار میرود سود سه ماهه اول، نود و پنج درصد کمتر از سال قبل باشد، بهعبارتی، کاهش سود به ۴۵۵ میلیون دلار برسد.
سامسونگ گفت این شرکت تولید تراشه حافظه را قطع خواهد کرد، موضوعی که بهگفته تحلیلگران باید زودتر انجام میگرفت.
اما در دراز مدت، این شرکت طرح ساخت پنج کارخانه جدید نیمه هادی در کرهجنوبی را دارد.
دیدار وزرای خارجه ایران و فرانسه در پکن
وزارت خارجه ایران از دیدار دوجانبه حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران و کاترین کولونا، وزیر خارجه فرانسه در پکن خبر داد.
همزمان با حضور وزیر خارجه ایران در پکن یک هیات بلندپایه از فرانسه با حضور امانوئل مکرون، رئیس جمهوری و خانم کولونا، وزیر خارجه فرانسه از چهارشنبه وارد چین شدند.
هدف سفر مکرون به چین متقاعد کردن چین برای میانجیگیری میان روسیه و اوکراین عنوان شده است.
وزارت خارجه ایران میگوید که در حاشیه سفر مقامات دو کشور به چین، وزرای خارجه ایران و فرانسه دیشب در پکن ملاقات کردند.
وزارت خارجه ایران درباره جزئیات این دیدار میگوید: «در این ملاقات در خصوص موضوعات مختلف روابط دوجانبه و نیز موضوعات مورد اهتمام مشترک منطقهای و بينالمللی گفتگو و تبادل نظر شد. برخی موضوعات کنسولی نیز در این ديدار مطرح و تبادل نظر گردید.»
وزارت خارجه ایران مشخص نکرده که موضوعات کنسولی چه بوده و آیا درخواست آزادی شهروندان فرانسوی زندانی در ایران هم از سوی وزیر خارجه فرانسه عنوان شده است یا خیر.
کتایون ریاحی و گلاب آدینه بدون روسری در مراسم خاکسپاری کیومرث پوراحمد شرکت کردند
در مراسم تشییع و خاکسپاری کیومرث پوراحمد که امروز در بهشت زهرا تهران برگزار شد جمع بزرگی از بازیگران و سینماگران حضور داشتند.
کتایون ریاحی و گلاب آدینه دو بازیگر سینمای ایران بدون روسری در این مراسم حاضر شدند.
کتایون ریاحی از اولین هنرمندانی بود که در همراهی با جنبش زن زندگی آزادی در ایران عکسی بدون حجاب از خود در صفحه اینستاگرامش منتشر کرد.
خانم ریاحی نوشته در واکنش به کشته شدن مهسا امینی نوشته بود: «در سوگ زنان ایران زمین».
او مدتی در زندان بود.
گلاب آدینه، هم پیشتر در حاشیه اجرای نمایش پرده خانه بدون روسری با تماشاگران عکس یادگاری گرفت.
حسین رونقی، فعال سیاسی که به تازگی از زندان آزاد شده است با انتشار عکسی از این دو بازیگر در توییتی نوشت: «ایستادگی و مقاومت کتایون ریاحی الگویی برای همه است. او نمونه یک هنرمند شریف و مردمی است که در روزهای سیاه و سخت در کنار مردم، بر باورهای خود برای دفاع از ارزشهای انسانی ایستاده است. قدردان این زنان شجاع و آگاه هستیم.»
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران: ۱۴۰۱ سال «پرتنشی با غربیها» بود
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران میگوید «غربیها تحریمهایی را به بهانه هستهای با اتهامات واهی به کشور اعمال کردند و با عملیات سیاسی و روانی این تنشها و فشارها را در سال ۱۴۰۱ به اوج خود رساندند».
به گزارش ایرنا، محمد اسلامی به عنوان سخنران پیش از خطبه نماز جمعه تهران گفته «اگرچه آنها اذعان داشتند که می خواهند به تفاهم هستهای برگردند و میگفتند که تنها راه حل و فصل این مسائل با ایران، دیپلماسی هست و برجام بهترین راه حل است، ولی باز هم بر بیان و منطق خود پایبند نبودند و فشارها را از حد گذراندند و در سال ۱۴۰۱ سالی پرتنش با رفتارهای پیچیده مواجهه بودیم».
۱۳ اسفندماه سال گذشته در پایان سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران دو طرف بیانیهای مشترک منتشر کردند. براساس این بیانیه ایران موافقت کرد درباره یافت شدن ذرات اورانیوم در سه مرکز اعلام نشده به آژانس، اطلاعات بیشتری به این نهاد بدهد.
بر اساس این بیانیه گفته شده است که «ایران به صورت داوطلبانه» به آژانس اجازه میدهد «فعالیتهای راستی آزمایی و نظارتی بیشتر ی را اجرا کند.»
سفر دو روزه آقای گروسی به ایران در آستانه نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی بود. این سفر همچنین پس از انتشار اخبار مربوط به غنی سازی تقریبا ۸۴ درصدی در ایران صورت گرفت.
سفارت ژاپن در کابل: طالبان به رویههای سرکوبگرانه خود در مورد زنان پایان دهد
سفارت ژاپن در کابل از طالبان خواسته که به رویههای «سرکوبگرانه» حقوق دختران و زنان پایان دهد.
در بیانیه سفارت ژاپن که پس از تسلط طالبان همچنان در کابل فعال است، به اهمیت کار نهادهای سازمان ملل در کمکرسانی در افغانستان تاکید شده است.
سفارت ژاپن میگوید همراه با جامعه جهانی از طالبان میخواهد که به رویههای «سرکوبگرانه» دختران و زنان پایان دهد، در حالی که به تلاشهای خود برای صلح و ثبات در افغانستان ادامه میدهد.
ممانعت از حضور کارکنان زن سازمان ملل از سوی طالبان از روز ۴ اپریل، با محکومیتهای گسترده بینالمللی روبرو شده است، اتحادیه اروپا گفته در صورتی که امکان کمکرسانی فارغ از تبعیض جنسیتی در افغانستان نباشد، در مورد تداوم حمایتهای بشردوستانه خود «بازبینی» میکند.
به گفته ارتش بریتانیا، نیروهای روسیه در چند ماه اخیر برای کنترل شهر باخموت شتاب گرفتهاند
سازمان اطلاعات ارتش بریتانیا در آخرین ارزیابی خود از جنگ اوکراین گفته که نیروهای روسیه در نبرد طولانی چند ماه اخیر برای کنترل باخموت در استان دونتسک شتاب گرفتهاند.
این سازمان گفت جنگجویان روسی بهاحتمال زیاد به مرکز شهر پیشروی داشتند و یک مسیر اصلی تدارک اوکراینی به سمت غرب احتمالا شدیدا در معرض تهدید است.
روز جمعه، رئیس نیروهای شبهنظامی روسی واگنر، گزارشها درباره عقبنشینی نیروهای اوکراینی از باخموت را رد کرد. گزارشهای متعدد پیشین بیاساس بوده. مقامات نظامی اوکراینی بار دیگر شرایط را خیلی دشوار توصیف کردند.
شهر باخموت عمدتا در اشغال نیروهای روسیه است و حدود ۱۴ ماه است که درگیریهای خونین در آن ادامه یافته است.
این درگیریها تلفات سنگینی را به دو طرف تحمیل کرده و خسارات زیادی به این شهر به دلیل نبردهای خیابانی و بمباران، وارد شده است.
عدم توافق ترکیه و روسیه بر سر تمدید صادرات غلات اوکراین از دریای سیاه
ترکیه و روسیه درباره تمدید قرارداد صادرات غلات اوکراین از طریق دریای سیاه به توافق نرسیدند.
سرگی لاوارف، وزیر خارجه روسیه در پی گفتوگوهایش در آنکارا، پایتخت ترکیه گفت که مفاد توافق فعلی که تا اواسط ماه آینده ادامه دارد، اجرا نشده است.
او گفت اگرچه صادرات کود و غلات روسی تحریم نشده بود، اما موانعی مانند دسترسی به بیمه مانع حمل و نقل شده است.
مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه گفت که چنین موانعی باید برطرف شود.
ترکیه و سازمان ملل در ماه ژوئیه توافق اولیه را که دو بار تمدید شده است، میانجیگری کردند.
پیش از این، روسیه بهدلیل انسداد مسیر حمل و نقل، کلیه صادرات اوکراین را از بنادر دریای سیاه متوقف کرده بود.
رادیو صدای بانوان در بدخشان با تعهد عدم «نشر موسیقی» کارش را از سر گرفت
Social MediaCopyright: Social Media
رادیو «صدای بانوان» در فیض آباد مرکز ولایت بدخشان که یک هفته قبل به دستور طالبان بسته شده شده بود، از طالبان اجازه ادامه فعالیت گرفت.
ناجیه سروش، مدیر مسؤل رادیو صدای بانوان به مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است، این رادیو نشراتش را از صبح امروز بنا به «تعهد کتبی» به طالبان مبنی بر «نشر نکردن موسیقی» از سر گرفته است.
رادیو صدای بانوان هفته گذشته بعد از آن که یک سرود دینی همراه با موسیقی نشر کرد، به دستور مسؤلان محلی طالبان در بدخشان بسته شد.
حکمت الله محمدی، آمر اطلاعات ریاست اطلاعات و فرهنگ طالبان در بدخشان گفته بود رادیو صدای بانوان به دلیل تخلف از «پالیسی نشراتی امارت اسلامی» و نشر آهنگ در ماه رمضان، از سوی این اداره بسته شد.
خبرنگار بازداشت شده تاجیک به عضویت در «سازمانهای ممنوعه» متهم شد
در تاجیکستان خورشید فاضلف، یک روزنامهنگار ۳۷ ساله تاجیک به عضویت در سازمانهای ممنوع متهم شد. ماموران امنیتی یک ماه پیش او را در زادگاهش، در شهر پنجکینت، واقع در شمال تاجیکستان بازداشت کردند.
دلافروز صمدوا، وکیل مدافع خورشید فاضلف در صفحه فیسبوکش نوشته که موکلش عضویت در سازمانهای ممنوع را رد کرده و گفته که او تنها در «چهارچوب قوانین و سیاست کشور» به فعالیت حرفهای خود مشغول بوده است.
به گفته وکیلش او را «مجبور کردهاند علیه خودش شهادت بدهد و اعتراف کند.»
خانم صمدوا نوشته که موکل او نسبت به «بازداشت خودسرانه، عدم رعایت مصونیت و وادار شدن به اعترافات اجباری و دروغ علیه خود»، به دادستانی ولایت سغد تاجیکستان شکایت برده است.
مقامات تاجیکستان در باره قضیه خورشید فاضلف و جزئیات اتهامات علیه او تا حال رسماً چیزی نگفتهاند.
با این حال، اگر دادگاه این خبرنگار تاجیک را مجرم شناسد، ممکن است او با حکم ۵ تا ۸ سال زندان رو به رو شود.
کمیته حمایت از خبرنگاران و پنج سازمان دیگر مدافع حقوق روزنامه نگاران در جهان از جمله مشارکت جهانی برای حقوق بشر، بنیاد هلسینکی برای حقوق بشر خواهان آزادی این روزنامه نگار شدند.
خورشید فاضلف هشتمین روزنامهنگاریست که طی یک سال اخیر در تاجیکستان بازداشت میشود.
سال گذشته میلادی دلیر امامعلی، عبدالله غربتی، ذوقیبیک سعیدامینی و عبدالستار پیرمحمدزاده از سوی دادگاههای این کشور به اتهام مشابه عضویت در سازمانهای ممنوع محاکمه و زندانی شدند.این خبرنگاران این اتهامات را رد کرده و از اعمال شکنجه نسبت به آنها در بازداشتگاه و زندان شکایت کردند.
مولوی عبدالحمید در نماز جمعه زاهدان: «مذهب گرایی کشور را به بن بست رسانده است»
ABDOLHAMID.NETCopyright: ABDOLHAMID.NET
مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی امام جمعه اهل تسنن زاهدان بار دیگر خواستار آزادی زنداینان سیاسی شد و از مسئولان خواست مشکلات هویتی شهروندان بلوچ را حل کنند.
به گزارش حالوش، مولوی عبدالحمید در خطبه های امروز نماز جمعه از حاکمیت خواست که صدای مردم را بشنوند و با مردم کنار بیایند و دنبال یک طیف و قشر و مذهب خاصی نباشند چرا که مذهب گرایی کشور را به بن بست رسانده است.
آقای عبدالحمید با اشاره به اینکه مردم بلوچ اواراق شناسایی ندارند گفته این شهروندان بیشناسنامه بدلیل نداشتن اوراق هویتی به ناحق بازداشت می شوند و از تمام حقوق شهروندی و اجتماعی خود محروم شدهاند در صورتی که چند برادر و خواهر که فرزندان یک پدر هستند تعدادی شناسنامه دارند و تعدادی ندارند».
امام جمعه اهل سنت زاهدان با اشاره به فقر و مشکلات معیشتی مردم استان گفته «وقتی فقر وجود داشته باشد مردم دین گریز میشوند اکثر مردم ایران معتقدند با این شیوه حکومت داری و زندان کردن مردم مشکلات حل نخواهد شد».
براساس گزارشها و بنابر نوشتههای کاربران در شبکههای اجتماعی، سرعت اینترنت امروز در زاهدان به شدت کاهش یافت و ارتباطات اینترنتی قطع یا مختل شده بود.
دفتر مولوی عبدالحمید نیز در اطلاعیهای در اینستاگرام خبر داد که به دلیل قطع اینترنت امکان پخش مستقیم خطبههای نماز جمعه وجود ندارد.
آفریقای جنوبی میگوید امارات متحده عربی در خواست استرداد دو برادر تاجر متهم به فساد را رد کرده
آفریقای جنوبی میگوید که امارات متحده عربی، درخواست استرداد برادران گوپتا، تاجران فراری به اتهام فریب، پولشویی و فساد را رد کرده است.
رونالد لامولا، وزیر دادگستری آفریقای جنوبی میگوید که از این تصمیم شوکه و نومید شده است.
او گفت آفریقای جنوبی درخواست تجدیدنظر خواهد کرد.
آتول و راجش گوپتا به پرداخت رشوه برای کسب قراردادهای پرسود دولتی و تاثیرگذاری بر انتصابات در وزرات طی ریاستجمهوری جیکوب زوما متهم شدهاند.
آقای زوما پنج سال پیش بهدلیل اتهامات مربوط به فساد سیستماتیک استعفا داد. آقای زوما ۷۹ ساله نخستین رئیس جمهور تاریخ آفریقای جنوبی است که به حبس محکوم و راهی زندان شد.
او از یاران نلسون ماندلا در مبارزه علیه نظام آپارتاید در آفریقایجنوبی بود. این برادران به دوبی گریختند اما سال گذشته بازداشت شدند.
آقای زوما و برادران گوپتا هرگونه تخلف را رد کردند.
جوزپ بورل: اتحادیه اروپا تداوم حمایت از فعالیتهای بشردوستانه در افغانستان را مورد «بازبینی» قرار میدهد
Getty ImagesCopyright: Getty Images
در پی منع کار زنان برای سازمان ملل در افغانستان، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا در بیانیهای گفته است بنا به نتیجهگیری شورای این اتحادیه در ۲۰ مارس/مارچ چنانچه بنا به فرامین طالبان اتحادیه اروپا «نتواند فعالیتهایش را مطابق با رویکرد اصولی اتحادیه، مانند ارائه کمک به روشی غیرتبعیضآمیز، بدون در نظر گرفتن جنسیت، ادامه دهد، تداوم فعالیتهایش در افغانستان را مورد بازبینی قرار میدهد.»
دراین بیانیه اتحادیه اروپا آمده «این تصمیم تبعیض آمیز تازه طالبان وضعیت زنان و دختران را در افغانستان وخیمتر میکند و نقض قوانین بین المللی حقوق بشر (شامل معاهداتی که افغانستان یکی از کشورهایی که به آنها پیوسته است)، حقوق بین المللی بشردوستانه و اصول بشردوستانه است.»
اتحادیه اروپا پس از تسلط طالبان، دومین بلوک کمک کننده بشردوستانه به افغانستان بوده است، میگوید این ممنوعیت باعث اختلال در ارايه کمکهای بشردوستانه به ۲۸ میلیون نفر، دو سوم جمعیت این کشور میشود و زنان را در موقعیتی آسیبپذیری بیشتری قرار میدهد.
اتحادیه اروپا همراه با سازمان ملل متحد «از طالبان میخواهد فوراً این ممنوعیتها را لغو کند».
وزارت خارجه آلمان نیز این اقدام طالبان را «شدیدا محکوم» کرده و گفته است در حال هماهنگی با سایر شرکای بینالمللی در مورد برداشتن «گامهای بیشتر» در این زمینه است.
عمادالدین باقی از «آزار و هجمه گسترده» به کسانی که در ایران روسری ندارند انتقاد کرد
عمادالدین باقی، حقوقدان و فعال حقوق بشر در ایران در چند توییت از سیاستهای حجاب اجباری در ایران انتقاد کرد. او معتقد است که «حجاب اجباری ضد دین و حقوق بشر است.»
آقای باقی در توییتی نوشت: «با این هجمه گسترده وهماهنگ حکومتی برای آزار آنانکه روسری ندارند ظاهرا میخواهند بگویند انهمه کشته ومجروح و زندانی جنبش مهسا اهمیت ندارد و ما از آنچه پشتوانه حقوقی ودینی هم ندارد کوتاه نمی آییم تا قشر خاکستری را از تردید وانفعال خارج وجامعه را بسوی تغییر به هرقیمتی سوق دهند.»
با سخنان سه روز پیش علی خامنهای درباره حجاب اجباری، دور تازهای از رویارویی حکومت با کسانی که نمیخواهند زیر بار فشار حکومت برسر حجاب بروند، آغاز شد.
رهبر جمهوری اسلامی ایران، روز سهشنبه، پانزدهم فروردینماه پس از ماهها سکوت درباره آتش زدن روسریها و اوج گرفتن اعتراض به حجاب اجباری در شهرهای ایران، صریح به این مساله واکنش نشان داد و کشف حجاب زنان را «حرام شرعی و حرام سیاسی» دانست و اعلام کرد «این مسئله قطعاً حل خواهد شد».
خاکسپاری کیومرث پوراحمد؛ خداحافظی هنرمندان با سینماگری که معترض بود
ILNACopyright: ILNA
مراسم تشییع و تدفین پیکر کیومرث پوراحمد کارگردان شناخته شده سینمای ایران صبح امروز با حضور جمع کثیری از هنرمندان و علاقمندان به آثار آقای پوراحمد در قطعه هنرمندان بهشت زهرا برگزار شد.
در این مراسم تعدادی از هنرمندان و خانواده آقای پوراحمد، سخنانی درباره این کارگردان مطرح سینمای ایران بیان کردند.
مرضیه برومند مدیرعامل خانه سینما در سخنرانی گفت «مرگ کیومرث کمر خانه سینما را شکست» و در ادامه این مراسم محمدرضا عرب، نماینده کانون کارگردانان خانه سینما، بیانیهای از طرف کانون کارگردانان قرائت کرد.
آقای عرب در بخشی از سخنانش گفت: «کیومرث پوراحمد سینماگر مطالبهگر و معترضی بود. او معترض بود ولی افسرده و ناامید نبود. او با کنشها و در آخربا مرگش اعتراض خود را نشان داد. اعتراض او به شرایط فعلی هم بود و آقای پوراحمد خود را قربانی کرد تا به جوانترها امید دهد».
کیانوش عیاری، کارگردان شناخته شده سینمای ایران نیز با اشاره به ویژگیهای این هنرمند گفت «افسردگی او را نمیتوانم باور کنم».
همچنین در این مراسم حبیب احمدزاده ، نویسنده، منوچهر شاهسواری، تهیه کننده سینما، مهدی عسگری، رییس هیات مدیره خانه سینما و مدیرعامل خانه هنرمندان و همسر و فرزند و برادر کیومرث پوراحمد سخنانی ایراد کردند.
مجری مراسم در ادامه از حاضران خواست بایستند و با نام هر کدام از آثار کیومرث پوراحمد او را تشویق کنند که پس از قرائت تمام کارهای هنریاو، حاضران با فریاد «درود بر پوراحمد» تشویقهای خود را ادامه دادند.
در پایان، مراسم خاکسپاری انجام شد.
کیومرث پوراحمد یکی از مهمترین فیلمسازان نسل بعد از انقلاب ۵۷ بود که در دهههای ۱۳۶۰ و ۷۰ فیلمها و سریالهای موفق و به یادماندنی در کارنامهاش ثبت کرده است.
شانزدهم فروردین امسال پیکر او در خانه ای در بندر انزلی پیدا شد. مقامات ایران گفتند که او به زندگی خود پایان داده است.
TASNIMCopyright: TASNIM
TASNIMCopyright: TASNIM
TASNIMCopyright: TASNIM
رئیس آکادمی ملی موسیقی افغانستان در تبعید خواستار کارزار برای رهایی آوازخوان محلی پنجشیر از بند طالبان شد
Social MediaCopyright: Social Media
احمد سرمست، رئیس اکادمی ملی موسیقی افغانستان که در تبعید در کشور پرتغال فعالیت میکند، خواستار کارزار برای رهایی موسی شاهین، آوازخوان محلی پنجشیر شده است.
آقای سرمست در توییتی از فعالان هنری و گروههای حقوق بشری خواسته است که برای رهایی فوری موسی شاهین، خواننده افغانستان صدای خود را بلند کنند، طالبان او را «بیرحمانه شکنجه» کرده است، او بیمار است و دسترسی به امکانات درمانی ندارد.
اعضای خانواده او در شبکههای اجتماعی گفتند که او در ریاست ۴۰ استخبارات طالبان نگهداری میشود و شکنجه شده است.
طالبان در کل در مورد بازداشت و اتهامات شکنجه افراد ابراز نظر نمیکند.
شماری از فعالان دیگر از جمله نرگس سادات، فعال حقوق زن، مرتضی بهبودی خبرنگارافغان-فرانسوی، ذکریا اصولی، استاد دانشگاه نیز بیش از چند ماه است که در بند استخبارات طالبان هستند.
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی خواستار «تجدیدنظر» طالبان در منع کار زنان در سازمان ملل شد
OICCopyright: OIC
حسین طه، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی از منع کار زنان افغان در سازمانهای بینالمللی سوی طالبان «ابراز نگرانی عمیق» کرده و خواستار «تجدید نظر در این تصمیم غیرقابل قبول» شده است.
در بیانیه این سازمان آمده است اعلام روز ۴ اپریل از سوی طالبان مبنی بر منع کار زنان در سازمان ملل «نقض هشداردهنده دیگر حقوق اساسی زنان افغان» است.
ممنوعیت کار زنان افغان در دفاتر سازمان ملل در افغانستان از سوی طالبان، با واکنشها و محکومیتهای گسترده بینالمللی روبرو شده است.
روز چهارشنبه (۱۴حمل/فروردین) سازمان ملل اعلام کرد که مسئولان طالبان به آنها اطلاع داده که دیگر هیچ زن افغان اجازه کار در دفاتر سازمان ملل در افغانستان را نخواهد داشت. سازمان ملل نیز به تمام کارمندان (زن و مرد) خود گفته که تا اطلاع ثانوی به محل کار خود حاضر نشوند.
دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی ابراز نگرانی عمیق، گفته که این ممنوعیت در ادامه سختتر شدن محدودیتهای «تحمیلی» بر زنان و دختران در آموزش و منع کار در حکومت و سازمانهای غیردولتی داخلی و بینالمللی است.
سازمان کنفرانس اسلامی گفته این ممنوعیت، «تصمیم سازنده نیست و پیامدهایی نهتنها برای زنان افغان بلکه اساسا بر فعالیت بشردوستانه سازمان ملل در سراسر کشور دارد.»
وزیران خارجه آمریکا، نروژ/ناروی و چند کشور دیگر و نهادهای بینالمللی این اقدام طالبان را نکوهش کردهاند.
کیک تولد بر مزار جواد شیازی، یکی از کشته شدگان اعتراضات آبان ۹۸
مسمومیت سریالی در مدارس:«کمیته حقیقتیاب» مجلس ایران از ادامه «بازجویی یکسری افراد» خبر داد
رئیس کمیته ویژه حقیقت یاب علل مسمومیت دانش آموزان در مجلس ایران میگوید «براساس گزارشات دریافتی یکسری از افراد که اقداماتی انجام داده بودند، دستگیر شدند و در حال بازجویی هستند».
به گزارش ایسنا، حمیدرضا کاظمی خبر داده اولین جلسه کمیته حقیقتیاب در سال جدید با حضور دستگاههای مرتبط برگزار شد و در صورت جمع بندی نهایی، گزارش کمیته پیرامون علل مسمومیت دانش آموزان تا اردیبهشت ماه به صحن مجلس خواهد رفت.
این در حالی است که با بازگشایی مدارس پس از تعطیلات نوروز، در تعدادی از شهرها از جمله تبریز وقم ، مواردی از آنچه که مسمومیت خوانده شد، مشاهده شده و تعدادی از دانشآموزان به مراکز درمانی منتقل شدند.
آقای کاظمی گفته «کمیته حقیقتیاب» در سال گذشته دو جلسه با دستگاه های مرتبط امنیتی، حوزه سلامت و سایر دستگاه ها برگزار کرده و گزارشی از اقدامات آنها دریافت کرده است.
این نماینده مجلس توضیحی درباره علل مسمومیت دانشآموزان و افراد بازداشتی ارایه نداده است.
اسفندماه سال گذشته، چهار ماه پس از آغاز مسمومیت زنجیرهای مدارس و دانشگاههای عمدتا دخترانه در ایران، علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در اولین واکنش خود خواستار «اشد مجازات» عاملان شد.
با اینکه یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفته بود مسمومیت دانشآموزان «یک حرکت سازمان یافته» است اما تاکنون خبر رسمی درباره افراد دستگیر شده منتشر نشده است.
وزارت معارف طالبان طرح «لباس شرعی» دانش آموزان با بیرق طالبان را ارائه کرده است
وزارت معارف (آموزش و پرورش) طالبان طرحی برای یونیفرم دانش آموزان مدارس/مکاتب موسوم به «لباس شرعی» را تنظیم کرده است.
در طرح وزارت معارف طالبان که با امضاب عبدالخالق صادق، معاون وزیر در تضمین کیفیت این وزارت منتشر شده است، از بخشهای مختلف این وزارت در مورد آن نظرخواهی شده است.
مشخصات لباس شرعی «از حد لازم کوتاه نباشد، تنگ و چسب نباشد، نازک و شفاف نباشد و با لباس جنس مخالف مشابهت نداشته باشد.»
بر روی لباس «بیرق امارات اسلامی افغانستان» بیاید، طالبان حکومت «موقت و سرپرست» فعلی خود را با این عنوان اعلام کرده است.
طالبان پس از بازگشت به قدرت در ماه آگست ۲۰۲۱، مدارس دخترانه بالاتر از کلاس ششم را منع اعلام کرده است و بازگشایی مدارس دخترانه منوط به فرمان رهبر طالبان از قندهار است.
این طرح با هدف «ایجاد نظم و انظباط در موسسات تعلیمی معارف» خوانده شده و براساس قانون معارف دولت پیشین تنظیم شده است.
مدارس خصوصی میتوانند از لوگوی خود بر روی یونیفرم استفاده کنند.
لباس شاگردان پسر «پیراهن و تنبان با دامنهای پایین زانوها» از کلاس اول تا ششم به رنگ «آسمانی» (آبی روشن) و از کلاس ششم تا دوازدهم به رنگ «پستهای» است و لباس شاگردان مرد در دارالمعلمینها به رنگ «سرمهای» باشد.
لباس دختران دانش آموز شامل «پیراهن، تنبان و چادر و دامن پیراهن تا پایین زانو» از کلاس اول تا ششم به رنگ «کریمی غیر روشن و چادر به رنگ سفید» باشد.
لباس دختران دانش آموز از کلاس ششم تا دوازدهم به رنگ «ماشی و چادر به رنگ سیاه» باشد.
دختران دانش آموز از کلاس ششم تا دوازدهم در مسیر راه به مدرسه «ترجیحا ماسک» به صورت خود بزنند.
از معلمان زن نیز خواسته شده که «لباس شرعی» داشته باشند و صورت خود را در مسیر راه بپوشانند.
دختران دانش آموز و معلمان زن «پوشیدن پیراهن کوتاه و پتلون ممنوع» است.
برخی رسانههای محلی، این طرح را نشانهای از آمادگی وزارت معارف طالبان برای بازگشایی مدارس دخترانه خواندهاند.
گزارش زنده
سامسونگ پیشبینی کرده که سودش در سه ماهه اول امسال با کاهش زیادی رو به رو شود
شرکت سامسونگ الکترونیکس، بزرگترین سازنده تراشههای حافظه میگوید طی سه ماه اول سال جاری، انتظار کاهش زیاد سود را دارد.
این شرکت کره جنوبی دلیل این موضوع را تقاضای کم جهانی برای محصولات فنآوری در پی رونق در اوج همهگیری کووید دانست.
انتظار میرود سود سه ماهه اول، نود و پنج درصد کمتر از سال قبل باشد، بهعبارتی، کاهش سود به ۴۵۵ میلیون دلار برسد.
سامسونگ گفت این شرکت تولید تراشه حافظه را قطع خواهد کرد، موضوعی که بهگفته تحلیلگران باید زودتر انجام میگرفت.
اما در دراز مدت، این شرکت طرح ساخت پنج کارخانه جدید نیمه هادی در کرهجنوبی را دارد.
دیدار وزرای خارجه ایران و فرانسه در پکن
وزارت خارجه ایران از دیدار دوجانبه حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران و کاترین کولونا، وزیر خارجه فرانسه در پکن خبر داد.
همزمان با حضور وزیر خارجه ایران در پکن یک هیات بلندپایه از فرانسه با حضور امانوئل مکرون، رئیس جمهوری و خانم کولونا، وزیر خارجه فرانسه از چهارشنبه وارد چین شدند.
هدف سفر مکرون به چین متقاعد کردن چین برای میانجیگیری میان روسیه و اوکراین عنوان شده است.
وزارت خارجه ایران میگوید که در حاشیه سفر مقامات دو کشور به چین، وزرای خارجه ایران و فرانسه دیشب در پکن ملاقات کردند.
وزارت خارجه ایران درباره جزئیات این دیدار میگوید: «در این ملاقات در خصوص موضوعات مختلف روابط دوجانبه و نیز موضوعات مورد اهتمام مشترک منطقهای و بينالمللی گفتگو و تبادل نظر شد. برخی موضوعات کنسولی نیز در این ديدار مطرح و تبادل نظر گردید.»
وزارت خارجه ایران مشخص نکرده که موضوعات کنسولی چه بوده و آیا درخواست آزادی شهروندان فرانسوی زندانی در ایران هم از سوی وزیر خارجه فرانسه عنوان شده است یا خیر.
کتایون ریاحی و گلاب آدینه بدون روسری در مراسم خاکسپاری کیومرث پوراحمد شرکت کردند
در مراسم تشییع و خاکسپاری کیومرث پوراحمد که امروز در بهشت زهرا تهران برگزار شد جمع بزرگی از بازیگران و سینماگران حضور داشتند.
کتایون ریاحی و گلاب آدینه دو بازیگر سینمای ایران بدون روسری در این مراسم حاضر شدند.
کتایون ریاحی از اولین هنرمندانی بود که در همراهی با جنبش زن زندگی آزادی در ایران عکسی بدون حجاب از خود در صفحه اینستاگرامش منتشر کرد.
خانم ریاحی نوشته در واکنش به کشته شدن مهسا امینی نوشته بود: «در سوگ زنان ایران زمین».
او مدتی در زندان بود.
گلاب آدینه، هم پیشتر در حاشیه اجرای نمایش پرده خانه بدون روسری با تماشاگران عکس یادگاری گرفت.
حسین رونقی، فعال سیاسی که به تازگی از زندان آزاد شده است با انتشار عکسی از این دو بازیگر در توییتی نوشت: «ایستادگی و مقاومت کتایون ریاحی الگویی برای همه است. او نمونه یک هنرمند شریف و مردمی است که در روزهای سیاه و سخت در کنار مردم، بر باورهای خود برای دفاع از ارزشهای انسانی ایستاده است. قدردان این زنان شجاع و آگاه هستیم.»
Social embed from instagram
شکایتReport this social embed, make a complaintرئیس سازمان انرژی اتمی ایران: ۱۴۰۱ سال «پرتنشی با غربیها» بود
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران میگوید «غربیها تحریمهایی را به بهانه هستهای با اتهامات واهی به کشور اعمال کردند و با عملیات سیاسی و روانی این تنشها و فشارها را در سال ۱۴۰۱ به اوج خود رساندند».
به گزارش ایرنا، محمد اسلامی به عنوان سخنران پیش از خطبه نماز جمعه تهران گفته «اگرچه آنها اذعان داشتند که می خواهند به تفاهم هستهای برگردند و میگفتند که تنها راه حل و فصل این مسائل با ایران، دیپلماسی هست و برجام بهترین راه حل است، ولی باز هم بر بیان و منطق خود پایبند نبودند و فشارها را از حد گذراندند و در سال ۱۴۰۱ سالی پرتنش با رفتارهای پیچیده مواجهه بودیم».
۱۳ اسفندماه سال گذشته در پایان سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران دو طرف بیانیهای مشترک منتشر کردند. براساس این بیانیه ایران موافقت کرد درباره یافت شدن ذرات اورانیوم در سه مرکز اعلام نشده به آژانس، اطلاعات بیشتری به این نهاد بدهد.
بر اساس این بیانیه گفته شده است که «ایران به صورت داوطلبانه» به آژانس اجازه میدهد «فعالیتهای راستی آزمایی و نظارتی بیشتر ی را اجرا کند.»
سفر دو روزه آقای گروسی به ایران در آستانه نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی بود. این سفر همچنین پس از انتشار اخبار مربوط به غنی سازی تقریبا ۸۴ درصدی در ایران صورت گرفت.
سفارت ژاپن در کابل: طالبان به رویههای سرکوبگرانه خود در مورد زنان پایان دهد
سفارت ژاپن در کابل از طالبان خواسته که به رویههای «سرکوبگرانه» حقوق دختران و زنان پایان دهد.
در بیانیه سفارت ژاپن که پس از تسلط طالبان همچنان در کابل فعال است، به اهمیت کار نهادهای سازمان ملل در کمکرسانی در افغانستان تاکید شده است.
سفارت ژاپن میگوید همراه با جامعه جهانی از طالبان میخواهد که به رویههای «سرکوبگرانه» دختران و زنان پایان دهد، در حالی که به تلاشهای خود برای صلح و ثبات در افغانستان ادامه میدهد.
ممانعت از حضور کارکنان زن سازمان ملل از سوی طالبان از روز ۴ اپریل، با محکومیتهای گسترده بینالمللی روبرو شده است، اتحادیه اروپا گفته در صورتی که امکان کمکرسانی فارغ از تبعیض جنسیتی در افغانستان نباشد، در مورد تداوم حمایتهای بشردوستانه خود «بازبینی» میکند.
Social embed from twitter
شکایتReport this social embed, make a complaintبه گفته ارتش بریتانیا، نیروهای روسیه در چند ماه اخیر برای کنترل شهر باخموت شتاب گرفتهاند
سازمان اطلاعات ارتش بریتانیا در آخرین ارزیابی خود از جنگ اوکراین گفته که نیروهای روسیه در نبرد طولانی چند ماه اخیر برای کنترل باخموت در استان دونتسک شتاب گرفتهاند.
این سازمان گفت جنگجویان روسی بهاحتمال زیاد به مرکز شهر پیشروی داشتند و یک مسیر اصلی تدارک اوکراینی به سمت غرب احتمالا شدیدا در معرض تهدید است.
روز جمعه، رئیس نیروهای شبهنظامی روسی واگنر، گزارشها درباره عقبنشینی نیروهای اوکراینی از باخموت را رد کرد. گزارشهای متعدد پیشین بیاساس بوده. مقامات نظامی اوکراینی بار دیگر شرایط را خیلی دشوار توصیف کردند.
شهر باخموت عمدتا در اشغال نیروهای روسیه است و حدود ۱۴ ماه است که درگیریهای خونین در آن ادامه یافته است.
این درگیریها تلفات سنگینی را به دو طرف تحمیل کرده و خسارات زیادی به این شهر به دلیل نبردهای خیابانی و بمباران، وارد شده است.
بیشتر بخوانید:
جنگ اوکراین؛ ادامه رایزنیهای دیپلماتیک به امید پایان درگیریها
عدم توافق ترکیه و روسیه بر سر تمدید صادرات غلات اوکراین از دریای سیاه
ترکیه و روسیه درباره تمدید قرارداد صادرات غلات اوکراین از طریق دریای سیاه به توافق نرسیدند.
سرگی لاوارف، وزیر خارجه روسیه در پی گفتوگوهایش در آنکارا، پایتخت ترکیه گفت که مفاد توافق فعلی که تا اواسط ماه آینده ادامه دارد، اجرا نشده است.
او گفت اگرچه صادرات کود و غلات روسی تحریم نشده بود، اما موانعی مانند دسترسی به بیمه مانع حمل و نقل شده است.
مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه گفت که چنین موانعی باید برطرف شود.
ترکیه و سازمان ملل در ماه ژوئیه توافق اولیه را که دو بار تمدید شده است، میانجیگری کردند.
پیش از این، روسیه بهدلیل انسداد مسیر حمل و نقل، کلیه صادرات اوکراین را از بنادر دریای سیاه متوقف کرده بود.
رادیو صدای بانوان در بدخشان با تعهد عدم «نشر موسیقی» کارش را از سر گرفت
رادیو «صدای بانوان» در فیض آباد مرکز ولایت بدخشان که یک هفته قبل به دستور طالبان بسته شده شده بود، از طالبان اجازه ادامه فعالیت گرفت.
ناجیه سروش، مدیر مسؤل رادیو صدای بانوان به مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است، این رادیو نشراتش را از صبح امروز بنا به «تعهد کتبی» به طالبان مبنی بر «نشر نکردن موسیقی» از سر گرفته است.
رادیو صدای بانوان هفته گذشته بعد از آن که یک سرود دینی همراه با موسیقی نشر کرد، به دستور مسؤلان محلی طالبان در بدخشان بسته شد.
حکمت الله محمدی، آمر اطلاعات ریاست اطلاعات و فرهنگ طالبان در بدخشان گفته بود رادیو صدای بانوان به دلیل تخلف از «پالیسی نشراتی امارت اسلامی» و نشر آهنگ در ماه رمضان، از سوی این اداره بسته شد.
خبرنگار بازداشت شده تاجیک به عضویت در «سازمانهای ممنوعه» متهم شد
در تاجیکستان خورشید فاضلف، یک روزنامهنگار ۳۷ ساله تاجیک به عضویت در سازمانهای ممنوع متهم شد. ماموران امنیتی یک ماه پیش او را در زادگاهش، در شهر پنجکینت، واقع در شمال تاجیکستان بازداشت کردند.
دلافروز صمدوا، وکیل مدافع خورشید فاضلف در صفحه فیسبوکش نوشته که موکلش عضویت در سازمانهای ممنوع را رد کرده و گفته که او تنها در «چهارچوب قوانین و سیاست کشور» به فعالیت حرفهای خود مشغول بوده است.
به گفته وکیلش او را «مجبور کردهاند علیه خودش شهادت بدهد و اعتراف کند.»
خانم صمدوا نوشته که موکل او نسبت به «بازداشت خودسرانه، عدم رعایت مصونیت و وادار شدن به اعترافات اجباری و دروغ علیه خود»، به دادستانی ولایت سغد تاجیکستان شکایت برده است.
مقامات تاجیکستان در باره قضیه خورشید فاضلف و جزئیات اتهامات علیه او تا حال رسماً چیزی نگفتهاند.
با این حال، اگر دادگاه این خبرنگار تاجیک را مجرم شناسد، ممکن است او با حکم ۵ تا ۸ سال زندان رو به رو شود.
کمیته حمایت از خبرنگاران و پنج سازمان دیگر مدافع حقوق روزنامه نگاران در جهان از جمله مشارکت جهانی برای حقوق بشر، بنیاد هلسینکی برای حقوق بشر خواهان آزادی این روزنامه نگار شدند.
خورشید فاضلف هشتمین روزنامهنگاریست که طی یک سال اخیر در تاجیکستان بازداشت میشود.
سال گذشته میلادی دلیر امامعلی، عبدالله غربتی، ذوقیبیک سعیدامینی و عبدالستار پیرمحمدزاده از سوی دادگاههای این کشور به اتهام مشابه عضویت در سازمانهای ممنوع محاکمه و زندانی شدند.این خبرنگاران این اتهامات را رد کرده و از اعمال شکنجه نسبت به آنها در بازداشتگاه و زندان شکایت کردند.
مولوی عبدالحمید در نماز جمعه زاهدان: «مذهب گرایی کشور را به بن بست رسانده است»
مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی امام جمعه اهل تسنن زاهدان بار دیگر خواستار آزادی زنداینان سیاسی شد و از مسئولان خواست مشکلات هویتی شهروندان بلوچ را حل کنند.
به گزارش حالوش، مولوی عبدالحمید در خطبه های امروز نماز جمعه از حاکمیت خواست که صدای مردم را بشنوند و با مردم کنار بیایند و دنبال یک طیف و قشر و مذهب خاصی نباشند چرا که مذهب گرایی کشور را به بن بست رسانده است.
آقای عبدالحمید با اشاره به اینکه مردم بلوچ اواراق شناسایی ندارند گفته این شهروندان بیشناسنامه بدلیل نداشتن اوراق هویتی به ناحق بازداشت می شوند و از تمام حقوق شهروندی و اجتماعی خود محروم شدهاند در صورتی که چند برادر و خواهر که فرزندان یک پدر هستند تعدادی شناسنامه دارند و تعدادی ندارند».
امام جمعه اهل سنت زاهدان با اشاره به فقر و مشکلات معیشتی مردم استان گفته «وقتی فقر وجود داشته باشد مردم دین گریز میشوند اکثر مردم ایران معتقدند با این شیوه حکومت داری و زندان کردن مردم مشکلات حل نخواهد شد».
براساس گزارشها و بنابر نوشتههای کاربران در شبکههای اجتماعی، سرعت اینترنت امروز در زاهدان به شدت کاهش یافت و ارتباطات اینترنتی قطع یا مختل شده بود.
دفتر مولوی عبدالحمید نیز در اطلاعیهای در اینستاگرام خبر داد که به دلیل قطع اینترنت امکان پخش مستقیم خطبههای نماز جمعه وجود ندارد.
آفریقای جنوبی میگوید امارات متحده عربی در خواست استرداد دو برادر تاجر متهم به فساد را رد کرده
آفریقای جنوبی میگوید که امارات متحده عربی، درخواست استرداد برادران گوپتا، تاجران فراری به اتهام فریب، پولشویی و فساد را رد کرده است.
رونالد لامولا، وزیر دادگستری آفریقای جنوبی میگوید که از این تصمیم شوکه و نومید شده است.
او گفت آفریقای جنوبی درخواست تجدیدنظر خواهد کرد.
آتول و راجش گوپتا به پرداخت رشوه برای کسب قراردادهای پرسود دولتی و تاثیرگذاری بر انتصابات در وزرات طی ریاستجمهوری جیکوب زوما متهم شدهاند.
آقای زوما پنج سال پیش بهدلیل اتهامات مربوط به فساد سیستماتیک استعفا داد. آقای زوما ۷۹ ساله نخستین رئیس جمهور تاریخ آفریقای جنوبی است که به حبس محکوم و راهی زندان شد.
او از یاران نلسون ماندلا در مبارزه علیه نظام آپارتاید در آفریقایجنوبی بود. این برادران به دوبی گریختند اما سال گذشته بازداشت شدند.
آقای زوما و برادران گوپتا هرگونه تخلف را رد کردند.
بیشتر بخوانید:
جیکوب زوما، رئیسجمهور سابق آفریقایجنوبی، خود را تسلیم پلیس کرد و به زندان رفت
جوزپ بورل: اتحادیه اروپا تداوم حمایت از فعالیتهای بشردوستانه در افغانستان را مورد «بازبینی» قرار میدهد
در پی منع کار زنان برای سازمان ملل در افغانستان، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا در بیانیهای گفته است بنا به نتیجهگیری شورای این اتحادیه در ۲۰ مارس/مارچ چنانچه بنا به فرامین طالبان اتحادیه اروپا «نتواند فعالیتهایش را مطابق با رویکرد اصولی اتحادیه، مانند ارائه کمک به روشی غیرتبعیضآمیز، بدون در نظر گرفتن جنسیت، ادامه دهد، تداوم فعالیتهایش در افغانستان را مورد بازبینی قرار میدهد.»
دراین بیانیه اتحادیه اروپا آمده «این تصمیم تبعیض آمیز تازه طالبان وضعیت زنان و دختران را در افغانستان وخیمتر میکند و نقض قوانین بین المللی حقوق بشر (شامل معاهداتی که افغانستان یکی از کشورهایی که به آنها پیوسته است)، حقوق بین المللی بشردوستانه و اصول بشردوستانه است.»
اتحادیه اروپا پس از تسلط طالبان، دومین بلوک کمک کننده بشردوستانه به افغانستان بوده است، میگوید این ممنوعیت باعث اختلال در ارايه کمکهای بشردوستانه به ۲۸ میلیون نفر، دو سوم جمعیت این کشور میشود و زنان را در موقعیتی آسیبپذیری بیشتری قرار میدهد.
اتحادیه اروپا همراه با سازمان ملل متحد «از طالبان میخواهد فوراً این ممنوعیتها را لغو کند».
وزارت خارجه آلمان نیز این اقدام طالبان را «شدیدا محکوم» کرده و گفته است در حال هماهنگی با سایر شرکای بینالمللی در مورد برداشتن «گامهای بیشتر» در این زمینه است.
تصاویر یک مخاطب از «آلودگی آب لوله کشی» در چابهار
Social embed from instagram
شکایتReport this social embed, make a complaintعمادالدین باقی از «آزار و هجمه گسترده» به کسانی که در ایران روسری ندارند انتقاد کرد
عمادالدین باقی، حقوقدان و فعال حقوق بشر در ایران در چند توییت از سیاستهای حجاب اجباری در ایران انتقاد کرد. او معتقد است که «حجاب اجباری ضد دین و حقوق بشر است.»
آقای باقی در توییتی نوشت: «با این هجمه گسترده وهماهنگ حکومتی برای آزار آنانکه روسری ندارند ظاهرا میخواهند بگویند انهمه کشته ومجروح و زندانی جنبش مهسا اهمیت ندارد و ما از آنچه پشتوانه حقوقی ودینی هم ندارد کوتاه نمی آییم تا قشر خاکستری را از تردید وانفعال خارج وجامعه را بسوی تغییر به هرقیمتی سوق دهند.»
با سخنان سه روز پیش علی خامنهای درباره حجاب اجباری، دور تازهای از رویارویی حکومت با کسانی که نمیخواهند زیر بار فشار حکومت برسر حجاب بروند، آغاز شد.
رهبر جمهوری اسلامی ایران، روز سهشنبه، پانزدهم فروردینماه پس از ماهها سکوت درباره آتش زدن روسریها و اوج گرفتن اعتراض به حجاب اجباری در شهرهای ایران، صریح به این مساله واکنش نشان داد و کشف حجاب زنان را «حرام شرعی و حرام سیاسی» دانست و اعلام کرد «این مسئله قطعاً حل خواهد شد».
خاکسپاری کیومرث پوراحمد؛ خداحافظی هنرمندان با سینماگری که معترض بود
مراسم تشییع و تدفین پیکر کیومرث پوراحمد کارگردان شناخته شده سینمای ایران صبح امروز با حضور جمع کثیری از هنرمندان و علاقمندان به آثار آقای پوراحمد در قطعه هنرمندان بهشت زهرا برگزار شد.
در این مراسم تعدادی از هنرمندان و خانواده آقای پوراحمد، سخنانی درباره این کارگردان مطرح سینمای ایران بیان کردند.
مرضیه برومند مدیرعامل خانه سینما در سخنرانی گفت «مرگ کیومرث کمر خانه سینما را شکست» و در ادامه این مراسم محمدرضا عرب، نماینده کانون کارگردانان خانه سینما، بیانیهای از طرف کانون کارگردانان قرائت کرد.
آقای عرب در بخشی از سخنانش گفت: «کیومرث پوراحمد سینماگر مطالبهگر و معترضی بود. او معترض بود ولی افسرده و ناامید نبود. او با کنشها و در آخربا مرگش اعتراض خود را نشان داد. اعتراض او به شرایط فعلی هم بود و آقای پوراحمد خود را قربانی کرد تا به جوانترها امید دهد».
کیانوش عیاری، کارگردان شناخته شده سینمای ایران نیز با اشاره به ویژگیهای این هنرمند گفت «افسردگی او را نمیتوانم باور کنم».
همچنین در این مراسم حبیب احمدزاده ، نویسنده، منوچهر شاهسواری، تهیه کننده سینما، مهدی عسگری، رییس هیات مدیره خانه سینما و مدیرعامل خانه هنرمندان و همسر و فرزند و برادر کیومرث پوراحمد سخنانی ایراد کردند.
مجری مراسم در ادامه از حاضران خواست بایستند و با نام هر کدام از آثار کیومرث پوراحمد او را تشویق کنند که پس از قرائت تمام کارهای هنریاو، حاضران با فریاد «درود بر پوراحمد» تشویقهای خود را ادامه دادند.
در پایان، مراسم خاکسپاری انجام شد.
کیومرث پوراحمد یکی از مهمترین فیلمسازان نسل بعد از انقلاب ۵۷ بود که در دهههای ۱۳۶۰ و ۷۰ فیلمها و سریالهای موفق و به یادماندنی در کارنامهاش ثبت کرده است.
شانزدهم فروردین امسال پیکر او در خانه ای در بندر انزلی پیدا شد. مقامات ایران گفتند که او به زندگی خود پایان داده است.
رئیس آکادمی ملی موسیقی افغانستان در تبعید خواستار کارزار برای رهایی آوازخوان محلی پنجشیر از بند طالبان شد
احمد سرمست، رئیس اکادمی ملی موسیقی افغانستان که در تبعید در کشور پرتغال فعالیت میکند، خواستار کارزار برای رهایی موسی شاهین، آوازخوان محلی پنجشیر شده است.
آقای سرمست در توییتی از فعالان هنری و گروههای حقوق بشری خواسته است که برای رهایی فوری موسی شاهین، خواننده افغانستان صدای خود را بلند کنند، طالبان او را «بیرحمانه شکنجه» کرده است، او بیمار است و دسترسی به امکانات درمانی ندارد.
اعضای خانواده او در شبکههای اجتماعی گفتند که او در ریاست ۴۰ استخبارات طالبان نگهداری میشود و شکنجه شده است.
طالبان در کل در مورد بازداشت و اتهامات شکنجه افراد ابراز نظر نمیکند.
شماری از فعالان دیگر از جمله نرگس سادات، فعال حقوق زن، مرتضی بهبودی خبرنگارافغان-فرانسوی، ذکریا اصولی، استاد دانشگاه نیز بیش از چند ماه است که در بند استخبارات طالبان هستند.
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی خواستار «تجدیدنظر» طالبان در منع کار زنان در سازمان ملل شد
حسین طه، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی از منع کار زنان افغان در سازمانهای بینالمللی سوی طالبان «ابراز نگرانی عمیق» کرده و خواستار «تجدید نظر در این تصمیم غیرقابل قبول» شده است.
در بیانیه این سازمان آمده است اعلام روز ۴ اپریل از سوی طالبان مبنی بر منع کار زنان در سازمان ملل «نقض هشداردهنده دیگر حقوق اساسی زنان افغان» است.
ممنوعیت کار زنان افغان در دفاتر سازمان ملل در افغانستان از سوی طالبان، با واکنشها و محکومیتهای گسترده بینالمللی روبرو شده است.
روز چهارشنبه (۱۴حمل/فروردین) سازمان ملل اعلام کرد که مسئولان طالبان به آنها اطلاع داده که دیگر هیچ زن افغان اجازه کار در دفاتر سازمان ملل در افغانستان را نخواهد داشت. سازمان ملل نیز به تمام کارمندان (زن و مرد) خود گفته که تا اطلاع ثانوی به محل کار خود حاضر نشوند.
دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی ابراز نگرانی عمیق، گفته که این ممنوعیت در ادامه سختتر شدن محدودیتهای «تحمیلی» بر زنان و دختران در آموزش و منع کار در حکومت و سازمانهای غیردولتی داخلی و بینالمللی است.
سازمان کنفرانس اسلامی گفته این ممنوعیت، «تصمیم سازنده نیست و پیامدهایی نهتنها برای زنان افغان بلکه اساسا بر فعالیت بشردوستانه سازمان ملل در سراسر کشور دارد.»
وزیران خارجه آمریکا، نروژ/ناروی و چند کشور دیگر و نهادهای بینالمللی این اقدام طالبان را نکوهش کردهاند.
کیک تولد بر مزار جواد شیازی، یکی از کشته شدگان اعتراضات آبان ۹۸
Social embed from twitter
شکایتReport this social embed, make a complaintمسمومیت سریالی در مدارس:«کمیته حقیقتیاب» مجلس ایران از ادامه «بازجویی یکسری افراد» خبر داد
رئیس کمیته ویژه حقیقت یاب علل مسمومیت دانش آموزان در مجلس ایران میگوید «براساس گزارشات دریافتی یکسری از افراد که اقداماتی انجام داده بودند، دستگیر شدند و در حال بازجویی هستند».
به گزارش ایسنا، حمیدرضا کاظمی خبر داده اولین جلسه کمیته حقیقتیاب در سال جدید با حضور دستگاههای مرتبط برگزار شد و در صورت جمع بندی نهایی، گزارش کمیته پیرامون علل مسمومیت دانش آموزان تا اردیبهشت ماه به صحن مجلس خواهد رفت.
این در حالی است که با بازگشایی مدارس پس از تعطیلات نوروز، در تعدادی از شهرها از جمله تبریز وقم ، مواردی از آنچه که مسمومیت خوانده شد، مشاهده شده و تعدادی از دانشآموزان به مراکز درمانی منتقل شدند.
آقای کاظمی گفته «کمیته حقیقتیاب» در سال گذشته دو جلسه با دستگاه های مرتبط امنیتی، حوزه سلامت و سایر دستگاه ها برگزار کرده و گزارشی از اقدامات آنها دریافت کرده است.
این نماینده مجلس توضیحی درباره علل مسمومیت دانشآموزان و افراد بازداشتی ارایه نداده است.
اسفندماه سال گذشته، چهار ماه پس از آغاز مسمومیت زنجیرهای مدارس و دانشگاههای عمدتا دخترانه در ایران، علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در اولین واکنش خود خواستار «اشد مجازات» عاملان شد.
با اینکه یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفته بود مسمومیت دانشآموزان «یک حرکت سازمان یافته» است اما تاکنون خبر رسمی درباره افراد دستگیر شده منتشر نشده است.
وزارت معارف طالبان طرح «لباس شرعی» دانش آموزان با بیرق طالبان را ارائه کرده است
وزارت معارف (آموزش و پرورش) طالبان طرحی برای یونیفرم دانش آموزان مدارس/مکاتب موسوم به «لباس شرعی» را تنظیم کرده است.
در طرح وزارت معارف طالبان که با امضاب عبدالخالق صادق، معاون وزیر در تضمین کیفیت این وزارت منتشر شده است، از بخشهای مختلف این وزارت در مورد آن نظرخواهی شده است.
مشخصات لباس شرعی «از حد لازم کوتاه نباشد، تنگ و چسب نباشد، نازک و شفاف نباشد و با لباس جنس مخالف مشابهت نداشته باشد.»
بر روی لباس «بیرق امارات اسلامی افغانستان» بیاید، طالبان حکومت «موقت و سرپرست» فعلی خود را با این عنوان اعلام کرده است.
طالبان پس از بازگشت به قدرت در ماه آگست ۲۰۲۱، مدارس دخترانه بالاتر از کلاس ششم را منع اعلام کرده است و بازگشایی مدارس دخترانه منوط به فرمان رهبر طالبان از قندهار است.
این طرح با هدف «ایجاد نظم و انظباط در موسسات تعلیمی معارف» خوانده شده و براساس قانون معارف دولت پیشین تنظیم شده است.
مدارس خصوصی میتوانند از لوگوی خود بر روی یونیفرم استفاده کنند.
لباس شاگردان پسر «پیراهن و تنبان با دامنهای پایین زانوها» از کلاس اول تا ششم به رنگ «آسمانی» (آبی روشن) و از کلاس ششم تا دوازدهم به رنگ «پستهای» است و لباس شاگردان مرد در دارالمعلمینها به رنگ «سرمهای» باشد.
لباس دختران دانش آموز شامل «پیراهن، تنبان و چادر و دامن پیراهن تا پایین زانو» از کلاس اول تا ششم به رنگ «کریمی غیر روشن و چادر به رنگ سفید» باشد.
لباس دختران دانش آموز از کلاس ششم تا دوازدهم به رنگ «ماشی و چادر به رنگ سیاه» باشد.
دختران دانش آموز از کلاس ششم تا دوازدهم در مسیر راه به مدرسه «ترجیحا ماسک» به صورت خود بزنند.
از معلمان زن نیز خواسته شده که «لباس شرعی» داشته باشند و صورت خود را در مسیر راه بپوشانند.
دختران دانش آموز و معلمان زن «پوشیدن پیراهن کوتاه و پتلون ممنوع» است.
برخی رسانههای محلی، این طرح را نشانهای از آمادگی وزارت معارف طالبان برای بازگشایی مدارس دخترانه خواندهاند.