۱۴۰۲ آبان ۱۵, دوشنبه

 

حواشی شغلی به نام "خانم جلسه‌ای"

حواشی شغلی به نام "خانم جلسه‌ای"

ایسنا/قم با توجه به شروع ماه ربیع الاول که مردم به انجام مراسم‌ شادی می پردازند، در این راستا از خانم های مداح و سخنران یا اصطلاحا خانم‌های جلسه‌ای دعوت می کنند.

از آنجایی که معمولا اکثر خانم‌های جلسه‌ای توان علمی کافی در مسائل دینی را ندارند و برای مثال در مراسم‌ ایام محرم و صفر صرفا هدف‌شان اشک گرفتن از مردم است، به بررسی این موضوع پرداختیم.

آسیب این افراد صرفا در علم ناکافی‌شان خلاصه نمی‌شود و هزینه‌های گزافی که مطالبه می‌کنند یا برای مثال در مراسم شادی، پوشش‌های نامناسب در مراسم و استفاده از آلات غنا و بازخوانی موسیقی‌های شاد و غیر مجاز از دیگر مواردی است که جدیدا اعتراض مردم را به همراه داشته است.

در این خصوص معصومه یوسفی کارشناس امور فرهنگی بانوان سازمان تبلیغات اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا عنوان کرد: خانم جلسه ای پدیده ایست که در سطح استان قم جامعه آماری بالایی دارد که ازاین تعداد 700الی 800 نفر آنها در سازمان تبلیغات پرونده دارند و دارای کارت مداحی هستند.

وی با بیان اینکه در ایام محرم استقبال مردم از این افراد بسیار بالا بود، خاطرنشان کرد: از این میان هستند کسانی که به دلیل نداشتن تحصیلات حوزوی، فعالیت این افراد آسیب هایی را به همراه دارد که در این راستا و به منظور جلوگیری از افزایش آسیب، سازمان دوره های آموزش را قبل از ماه محرم برای این افراد ترتیب داد که در آن از تمام خانم‌هایی که در سازمان پرونده داشتند، دعوت به عمل آمد که با استقبال بسیار خوب خانم های مداح همراه بود.

یوسفی در خصوص محتوای این جلسات عنوان کرد: در این جلسات که به صورت مقدماتی، متوسطه و تخصصی برگزار شد به آموزش مواردی از قبیل اصول و فنون مداحی، احکام، سیره اهل بیت، موارد اخلاقی، دستگاه موسیقی، آشنایی با فرقه های نوظهور و بهداشت حنجره پرداخته شد که شایان ذکر است تمام این دوره ها به صورت کاملا رایگان برای علاقه مندان برگزار شد.

این کارشناس فرهنگی خاطرنشان کرد: اگر در موارد جشن ها و عروسی هایی که در سالن های پذیرایی انجام می شود، کار خارج از عرفی از قبیل همراه داشتن آلات غنا یا پوشش نامناسب و دریافت هزینه زیاد و بالاخص بازخوانی آوازهای نامناسب از سمت خانم‌های جلسه ای صورت گرفت، مسئولین تالارها موظفند به سازمان اطلاع دهند تا به آنها تذکر داده شود.

وی با بیان اینکه اکثر خانم های جلسه ای به صورت آزاد و بدون داشتن کارت مداحی به فعالیت می پردازند، خاطرنشان کرد: در طرحی که از استان تهران ابلاغ شده‌، سعی بر شناسایی مبلغان خانگی و سنتی است.

یوسفی تاکید کرد: مردم بر انجام فعالیت های غیر قانونی برخی مداحان دامن نزنند و فقط از مداحانی دعوت کنند که دارای کارت مداحی هستند.

وی هم چنین ادامه داد: در این راستا مردم می توانند با سازمان تبلیغات اسلامی تماس بگیرند و سازمان، خانم های جلسه ای که هم دارای علم کافی و هم شرایط مناسب برای مداحی هستند و مبلغ بسیار مناسب تری را دریافت کرده را به مردم معرفی می کنند که همین امر سبب جلوگیری از آسیب‌های زیاد این پدیده است.

یوسفی در پایان گفت: مردم اگر نابهنجاری یا آسیبی از سمت خانم جلسه ای ها دیدند حتما با سازمان در میان بگذارند تا با آنها برخورد انجام گیرد.


انتهای پیام