شورای امنیت قطعنامه «وقفه انساندوستانه» در غزه را تصویب کرد
خبرهای چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۲ برابر با ۱۵ نوامبر ۲۰۲۳ از جنگ اسرائیل-غزه
گزارش زنده
سفیر اسرائیل قطعنامه شورای امنیت را رد کرد
EPACopyright: EPA
تصویب قطعنامهای در شورای امنیت سازمان ملل که خواستار «وقفههای مدتدار انساندوستانه» در غزه میشود واکنشهایی به دنبال داشته است.
این قطعنامه با ۱۲ رای مثبت و سه رای ممتنع - آمریکا، بریتانیا و روسیه - تصویب شد.
گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، میگوید که این قطعنامه «ارتباطی با واقعیت ندارد و بیمعنی است.»
او میگوید که اسرائیل «همچنان براساس قوانین بینالمللی عمل خواهد کرد» و از این قطعنامه به خاطر عدم اشاره به حمله روز ۷ اکتبر حماس به اسرائیل انتقاد میکند.
لیندا توماس گرینفیلد سفیر آمریکا در سازمان ملل هم گفت «وحشتناک است که شمار کمی از اعضای این شورا هنوز نمیتوانند حملات وحشیانه تروریستی که حماس علیه اسرائیل انجام داد را محکوم کنند.»
او افزود: «از چه می ترسند؟».
لوئی شاربنو، مدیر دیدبان حقوق بشر که یک سازمان غیردولتی است، از این قطعنامه استقبال کرد.
او گفت که این قطعنامه پیامی نادر و قدرتمند به اسرائیل، حماس و سایر گروههای مسلحی میفرستد مبنی بر این که پایبندی به قوانین بشردوستانه بین المللی قابل مذاکره نیست.»
سرنوشت نوزادان نارس بیمارستان شفا چه شد؟
در چند روز گذشته یکی از نگرانیها درباره محاصره و قطع برق و سوخت در بیمارستان شفا، سرنوشت چند نوزاد نارس و بیسرپرست بود که پزشکان میگفتند با نبود برق و سوخت خطر مرگ آنها را تهدید میکند.
این نگرانی نیمه شب گذشته و همزمان با یورش نیروهای ارتش اسرائیل به این بیمارستان به اوج خود رسید.
ایثار شلبی، خبرنگار بخش عربی بیبیسی، امروز از دکتر مروان ابو سعدا، مدیر بخش جراحی عمومی بیمارستان شفا تلفنی از سرنوشت این ۳۹ نوزاد پرسیده و پاسخ شنیده که: «اینها ۳۹ نوزاد بودند اما ۳ نوزاد را از دست دادیم».
«اونهایی که زنده ماندهاند یا والدین و اقوامشان را از دست دادهاند یا در میانه این جنگ هنوز خانواده آنها شناسایی نشده است».
دکتر مروان به ایثار شلبی گفته: «دو نوزاد را تک و تنها و پس از حملات هوایی اسرائیل پیدا کردند و به بیمارستان آوردند. چهار نوزاد دیگر در حالی که مادر آنها جان داده بود با سزارین به دنیا آمدند».
به گفته این پزشک بیمارستان شفا به علت کمبود سوخت، این نوزادان از دستگاههای نگهداری نوزادان نارس به بخش نوزادان و زنان و زایمان منتقل کردیم و در آنجا روی یک پتو برقی گرم گذاشته شدند و هر کدام هم با ورق آلومینیومی قنداق شدند که گرم بمانند.
هر ۸-۱۰ نوزاد در یک تخت خوابانده شده اند و با برچسبی که روی آن نوشته «دختر فلانی یا پسر فلانی» که نام مادرشان است - اگر بدانیم نام مادرشان را - شناسایی میشوند.
با کمبود آب ، ناتوانی در حفظ شرایط بهداشتی و میکروبزدایی منظم در بیمارستان شفا، دکتر مروان ابو سعدا گفته که نگران عفونت ریوی این نوزدان است چرا که امکان استرلیزه کردن مداوم لولههای اکسیژن آنها وجود ندارد.
«برای همین است که ما خواستهایم این نوزادان هر چه زودتر از اینجا منتقل شوند».
دکتر مروان ابو سعدا به خبرنگار بخش عربی بیبیسی گفته شب گذشته و هنگام یورش سربازان اسرائیلی به بیمارستان، ارتباط میان ساختمان جراحی و بخش نوزادان قطع شده و برای مدتی وی از سرنوشت این نوزادان بیخبر مانده بوده است.
پزشکان بیمارستان شفا از «خسارت فراوان» به تجهیزات و دستگاهها خبر میدهند
تام بیتمن، خبرنگار خاورمیانه بیبیسی میگوید دکتر مروان ابو سعدا که رئیس بخش جراحی بیمارستان شفا است گفته در پی یورش شب گذشته نیروهای اسرائیل، به بخش رادیولوٓژی این بیمارستان «خسارات جدی» وارد شده است.
این مقام بیمارستان شفا به بیبیسی گفته: «ارتش اسرائیل بخش رادیولوٓژی را که در ساختمان جانبی جراحی بود تصرف کردند».
«آنها چند مرد را در یک اتاق دستبند زدند و به دستگاههای سیتی اسکن، امآرآی و چند دستگاه اولتراساند و مبلمان آنجا آسیب جدی وارد کردند».
به گفته این مقام بیمارستان شفا، «دو نفر از بخش نگهداری و سرویس هم دستگیر شدند».
ارتش اسرائیل در اطلاعیه امروز خود مدعی شد که در بخش امآرآی بیمارستان شفا تسلیحات و تجهیزات عملیاتی «متعلق به حماس» پیدا کرده و در این بیمارستان با چند شبهنظامی گروه حماس درگیر و آنها را کشته است.
حماس میگوید ارتش اسرائیل سلاح و تجهیزات نظامی را «به بیمارستان شفا برده و جلوی دوربین گذاشته»
همان طور که ساعتی پیش برایتان گزارش کردیم ارتش اسرائیل با انتشار بیانیه و تصاویری مرتبط به حمله دیشب خود به بیمارستان شفا، مدعی شده که در بخش امآرای این بیمارستان «یک مقر عملیاتی و هماهنگی» حماس را پیدا کرده و در حین یورش با چند شبهنظامی حماس در داخل بیمارستان شفا درگیر و آنها را کشته است.
اکنون حماس مدعی شده که سلاحهایی که در تصاویر پیوست اطلاعیه ارتش اسرائیل آمده، متعلق به این گروه نیست، بلکه به گفته بسام نعیم، مقام ارشد حماس ادعاهای ارتش اسرائیل «بیارزش و احمقانه» است و به ادعای او «آنها سلاحها را با خود به بیمارستان برده و آنجا گذاشتهاند».
بیبیسی قادر نیست ادعاهای هیچ کدام از طرفین جنگ اسرائیل-غزه را در این باره تایید و راستیآزمایی کند.
خبر فوریقطعنامه «وقفه انساندوستانه» در غزه در شورای امنیت تصویب شد
بعد از حدود ۴۰ روز اختلاف نظر میان اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد بر سر متن و محتوای قطعنامهای مرتبط با جنگ اسرائیل-غزه، این شورا عصر چهارشنبه با ۱۲ رای موافق و سه رای ممتنع توانست بر سر قطعنامهای که کشور مالت به عنوان عضو غیردايم شورای امنیت پیشنهاد کرده بود به توافق برسد.
بریتانیا، روسیه و آمریکا سه عضو اصلی شورای امنیت به این قطعنامه رای ممتنع دادند و بدون استفاده از حق وتوی خود، اجازه دادند آرای موافق ۱۲ عضو دیگر این شورا به کرسی بنشیند.
این قطعنامه خواستار وقفه در غزه با هدف کمکرسانی به صدها هزار غیرنظامی است که از چهل روز پیش تاکنون در میانه درگیری سنگین میان ارتش اسرائیل و حماس گیر افتادهاند.
اعضای این شورا در ماه اکتبر گذشته نتوانسته بودند بر سر مفاد ۴ قطعنامه پیشنهادی دیگر به توافق برسند.
در متن این قطعنامه علاوه بر درخواست برقراری وقفه فوری با هدف اقدامات انساندوستانه، شورای امنیت خواستار آزادی فوری گروگانها از سوی حماس شده و همچنین از طرفین مخاصمه خواسته به تمامی قوانین و معاهدات بینالمللی احترام بگذارند.
در این قطعنامه تعیین شده که در صورت برقراری وقفه انساندوستانه در غزه، دبیرکل سازمان ملل متحد موظف به نظارت بر حسن اجرای آن شود.
تظاهرات حمایت از «آتشبس غزه» در لندن همزمان با رای «نه» در پارلمان
BBCCopyright: BBC
در بریتانیا، نمایندگان پارلمان طرح حزب کارگر برای درخواست آتشبس در خاورمیانه را با ۲۹۳ رای مخالف در برابر ۱۲۵ رای موافق رد کردند.
پیش از برگزاری این رایگیری عصر چهارشنبه تظاهراتی در حمایت این طرح در مرکز لندن و نزدیک پارلمان برگزار شد که در آن هزاران نفر شرکت کردند.
اسد احمد، گزارشگر بیبیسی که در لندن به میان این تظاهراتکنندگان رفته میگوید مسیحی، مسلمان، یهودی و اعضای دیگر مذاهب و یا ناخداباوران، همگی در این تظاهرات با یک شعار و پیرامون یک باور حضور پیدا کرده بودند که آن را مگنن اینون روی پلاکارد نوشته بود و آن این که «همه بنی بشر یکسانند و همگان شایسته احترام و امنیتاند».
اسد احمد میگوید همسر خانم اینون یکی از جان باختگان حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل است و او به خبرنگار بی بی سی گفته: «من این طوری بزرگ شدم و اکنون هم فرزندانم را همین طور بزرگ میکنم».
ارتش اسرائیل میگوید در بیمارستان شفا سلاح و «تجهیزات جنگی متعلق به حماس» کشف کرده است
ارتش اسرائیل در جدیدترین اطلاعیه خود درباره جزییات حمله شب گذشته به بیمارستان شفا در غزه، گفته نیروهای این کشور در بخش امآرای این بیمارستان یک مقر هماهنگی عملیاتی حماس را تصرف و چند قبضه سلاح و تجهیزات عملیاتی در آن پیدا کردهاند.
در اطلاعیه عصر چهارشنبه ارتش اسرائیل آمده: «تجهیزات تکنولوژیکی و حجم مفصلی از دادههای اطلاعاتی» پیدا شده که «برای بررسی دقیق به بخشهای مربوطه انتقال داده شده» است.
در این اطلاعیه گفته شده نیروهای اسرائیلی شب گذشته پس از ورود به بیمارستان شفا با چند پیکارجو حماس درگیر و آنها را کشتهاند هر چند جزییات بیشتری درباره تعداد، مشخصات و یا نحوه این درگیریها در این اطلاعیه درج نشده است.
ارتش اسرائیل گفته «همچنان در حال ادامه عملیات در بیمارستان شفا است و مشغول استخراج اطلاعات و همچنین پیشگیری از آسیبرسیدن به کارکنان بیمارستان و غیرنظامیانی» است که در این بیمارستان همچنان حضور دارند.
به همراه این اطلاعیه چند عکس و ویدیو هم از سوی ارتش اسرائیل مخابره شده - که هنوز بیبیسی نتوانسته مستقلا اصالت و جزییات آنها را تایید کند - اما ارتش اسرائیل میگوید آنچه در تصاویر دیده میشود سلاح های ضبط شده از حماس در داخل بیمارستان شفا است.
حماس مکررا منکر انجام عملیات نظامی یا استفاده از بیمارستان شفا برای مقاصد نظامی شده اما بیبیسی قادر به تایید یا رد ادعاهای دو طرف در این باره نیست.
گزارشهایی از آغاز «ترک» بیمارستان شفا از سوی سربازان ارتش اسرائیل
روزنامهنگاری که در داخل بیمارستان شفا است میگوید نیروهای ارتش اسرائیل شروع به ترک این بیمارستان کردهاند و به پشت دیوارهای محوطه آن میروند.
هنوز ارتش اسرائیل رسما آغاز روند تخلیه نیروهای خود از این بیمارستان و یا پایان عملیات خود در این محوطه را اعلام نکرده است.
بیبیسی هم هنوز نمیتواند مستقلا ادعای خروج نیروهای اسرائیل از این بیمارستان را تایید کند.
اما در تحولی جداگانه، بخش عربی بیبیسی میگوید یکی از خبرنگارانش با دکتر محمد ابو سلامیه، مدیرعامل بیمارستان شفا صحبت کرده و او گفته که سربازان بخش ویژه جراحی بیمارستان را ترک کردهاند.
با این حال، دکتر سلامیه هم نتوانسته تایید کند که آیا نظامیان اسرائیلی بقیه بخشها و ساختمانهای این بیمارستان را ترک کردهاند یا خیر.
او گفته: «هنوز تانکهایی را میبینم که در ورودی به محوطه بیمارستان مستقرند».
دکتر سلامیه نیروهای اسرائیلی را متهم کرده که در جریان یورش شب گذشته به تجهیزات تخصصی بیمارستان آسیب رساندهاند.
رئیس امور انساندوستانه سازمان ملل متحد همزمان با درخواست آتشبس در غزه: سلاحهایتان را پایین بگیرید
Getty ImagesCopyright: Getty Images
مارتین گریفیتس، رئیس بخش امور انساندوستانه سازمان ملل متحد از هر دو طرف جنگ در غزه خواسته که «سلاحهایشان را پایین بگیرند» و همزمان یک بار دیگر درخواست آتشبس در غزه کرده است.
آقای گریفیتس امروز در یک کنفرانس خبری گفت: «دست از روی ماشه بردارید. جنگ را متوقف کنید و اجازه دهید مردم بتوانند در امنیت حرکت کنند و جابجا شوند. سلاحهایتان را خاموش کنید بلکه مردم غزه بتوانند نفسی بکشند در میانه این هم بدبختی، در میان این همه مصیبتی که تنها طی چند هفته گذشته به سرشان آمده».
این مقام ارشد سازمان ملل متحد از اسرائیل خواسته اجازه دهد کامیونهای حاوی اقلام انساندوستانه (علاوه بر گذرگاه رفح) از نقطه مرزی کرم شالوم در اسرائیل هم وارد غزه شوند.
کاخسفید میگوید حمله اسرائیل به بیمارستان شفا با «چراغ سبز» آمریکا آغاز نشده است
EPACopyright: EPA
جان کربی، سخنگوی کمیته امنیت ملی کاخسفید امروز به خبرنگاران گفت حمله شب گذشته ارتش اسرائیل به بیمارستان شفا با «چراغ سبز» کاخسفید شکل نگرفته است.
اشاره آقای کربی تلویحا به بیانیه شب گذشته گروه حماس و منتقدان آمریکا در حمایت از اسرائیل معطوف است که اظهارات روز گذشته جو بایدن و مقامهای آمریکایی درباره «استفاده حماس از بیمارستان شفا» برای امور نظامی و عملیاتی را «چراغ سبز» رئیس جمهور آمریکا به اسرائیل برای حمله به بیمارستان شفا و سایر بیمارستانها در غزه تلقی کردهاند.
با این حال، جان کربی صبح چهارشنبه به خبرنگاران گفت حمله اسرائیل به بیمارستان شفا همچون سایر عملیاتهای نظامی این کشور در غزه بوده که طی ۴۰ روز گذشته هیچکدام «با تایید یا اوکی دادن» کاخسفید آغاز یا سرانجام نگرفته است.
سخنگوی کمیته امنیت ملی کاخسفید تاکید کرده اسرائیل این حملات و عملیاتها را بر مبنای پروسههای مدون خود انجام داده و میدهد و آمریکا هم انتظار ندارد که اسرائیل قبل از یک عملیات کاخسفید را در جریان بگذارد.
با وجود این، آقای کربی از توضیح درباره جزییات مکالمه تلفنی جو بایدن و بنیامین نتانیاهو که روز گذشته و تنها چند ساعت قبل از حمله به بیمارستان شفا روی داده بود، سر باز زد هر چند گفت تمرکز این گفتگوی تلفنی بیمارستان شفا نبوده است.
این مقام کاخسفید افزود که از نظر او انتشار گزارش اطلاعاتی کاخسفید درباره «استفاده نظامی حماس از بیمارستان شفا» و حمله چند ساعت بعد نیروهای اسرائیلی به این بیمارستان به هم مرتبط نیستند.
حماس ادعای اسرائیل و کاخسفید مبنی بر استفاده از بیمارستان شفا و دیگر مراکز پزشکی غزه برای مقاصد نظامی و عملیاتی را رد میکند و پیشنهاد کرده یک کمیته بینالمللی برای برررسی این موضوع راهی غزه شود.
در یک نگاه؛ استقرار نیروهای ارتش اسرائیل در اطراف بیمارستانهای غزه
این نقشه موقعیت نیروهای اسرائیلی تا دیروز، ۱۴ نوامبر/۲۳ آبان نشان میدهد:
.Copyright: .
نتانیاهو: هیچ جایی در غزه دور از دسترس ما نخواهد بود
EVNCopyright: EVN
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در بازید از اردوگاهی نظامی در نزدیکی غزه گفت پس از حمله ۷ اکتبر «هیچ مخفیگاهی» برای نظامیان حماس وجود ندارد و «هیچ جایی در غزه» دور از دسترس ارتش اسرائیل نخواهد بود.
نتانیاهو گفت: «یادتان هست که میگفتند وارد غزه نخواهیم شد؟ ما وارد شدیم. میگفتند به حومه شهر غزه نمیرسیم، اما رسیدیم. میگفتند وارد (بیمارستان) شفا نخواهیم شد، اما شدیم.»
«هیچ جایی در غزه دور از دسترس ما نخواهد بود. هیچ مخفیگاهی، هیچ پناهگاهی و هیچ محل امنی برای جنایتکاران حماس وجود ندارد. ما میرسیم و حماس را از بین میبریم و گروگانها را بازمیگردانیم.»
Post update
.Copyright: .
پزشکان بدون مرز: هنوز ۳۰۰ بیمار و کادر درمانی در بیمارستان شفا هستند
ReutersCopyright: Reuters
ناتالی ترتل، معاون هماهنگی سازمان پزشکان بدون مرز، میگوید کسانی که تلاش میکنند از بیمارستان شفا فرار کنند «در معرض تیراندازی، گلولهباران و شلیک پهپاد هستند.»
خانم ترتل گفت با وجود اختلال دائمی، سرانجام موفق شدهاند تماس کوتاهی با کادر پزشکی داخل بیمارستان شفا بگیرند.
او به بیبیسی گفت دستکم ۳۰۰ بیمار و کارمند به همراه سربازان اسرائیلی در داخل این مرکز و بیش از ۱۰۰ کارمند بیمارستان و خانوادهشان هم در نزدیکی آنها هستند.
خانم ترتل گفت امکان خروج از بیمارستان شفا وجود ندارد: «ما سه روز است که سعی میکنیم آنها را خارج کنیم اما به دلیل درگیری مستمر در اطراف بیمارستان، چنین امکانی وجود ندارد و خطرناک است.»
بنا بر گزارشها، پزشکانی که در بیمارستان هستند گفتهاند تا آخر با بیماران میمانند.
در همین حال، رئیس بیمارستان شفا هم به تلویزیون الجزیره عربی گفته است که نیروهای اسرائیل همچنان در این بیمارستان هستند.
محمد ابوسلمیه گفت: «ما نمیتوانیم برای درمان بیماران به داروخانه برویم زیرا اشغالگران به هر کسی که حرکت کند تیراندازی میکنند.»
آقای ابو سلمیه گفت از زمان حمله به بیمارستان، هیچ کس از ارتش اسرائیل با او تماس نگرفته است و آب، برق و اکسیژن کاملا قطع شده است.
او اظهار نگرانی کرد که «زخمهای بیماران پس از توقف کار بیمارستان شروع به عفونت کرده و بوی مرگ همه جا را گرفته است.»
تصاویر ماهوارهای از نیروهای زرهی اسرائیل در نزدیکی بیمارستان شفا
تصویر مربوط به ساعت ۱۴:۵۳ به وقت محلی دیروز (۲۳ آبان) نشان میهد نیروهای اسرائیلی تقریبا در ۳۰۰ متری بیمارستان شفا در شهر غزه مستقر شده بودند.
تیم وریفای، گروه راستیآزمایی خبر بیبیسی، با تحلیل این تصویر به این نتیجه رسید که حدود ۲۰ وسیله خودرو نظامی از جمله تانک و بلدوزر، در شمال بیمارستان و نزدیک دبستان الشاطی قرار داشتند.
در ۲۵۰ متری جنوب بیمارستان هم حدود ۱۰ وسیله نقلیه در فضای باز مستقر بودند.
.Copyright: .
ببینید؛ تحویل کمک پزشکی به بیمارستان شفا
ارتش اسرائیل ویدیویی منتشر کرده که سربازانش را در حال تحویل اقلام پزشکی به بیمارستان شفا نشان میدهد.
حماس اظهارات اسرائیل درباره بیمارستان شفا را «پروپاگاندای مبتذل» خواند
حماس اظهارات مقامهای اسرائیلی درباره دفتر مرکزی این گروه در بیمارستان شفا را «پروپاگاندای مبتذل» خواند. اسرائیل میگوید «شواهد عینی» پیدا کرده است که نشان میدهد از بیمارستان شفا به عنوان «مرکز» فرماندهی مورد استفاده قرار گرفته است.
اکنون حماس در بیانیهای گفته است که «این اظهار نظر چیزی جز ادامه دروغ و تبلیغات پیشپاافتاده اسرائیل نیست که از طریق آن [اسرائیل] تلاش میکند جنایت خود را با هدف تخریب بخش بهداشت غزه توجیه کند.»
حماس گفت: «این همان تبلیغات بیارزشی است که اشغالگران در حمله به بیمارستان کودکان رانتیسی انجام دادند و اکنون در حال جاسازی سلاح هستند.»
یک مقام اسرائیلی که نخواست نامش فاش شود به خبرگزاری رویترز گفته است: «سربازان در شفا سلاح و زیرساختهای تروریستی پیدا کردهاند.»
یک متخصص بیمارستان شفا: هرگز نه نیروهای حماس را در بیمارستان دیدم نه حتی یک اسلحه
اورلا گورین
در بیتالمقدس
ما توانستیم با دکتر احمد مخللاتی در داخل بیمارستان شفا صحبت کنیم. او که عصبانی و ناامید بود گفت: «صلیب سرخ و دولتهای بریتانیا و آمریکا کجا هستند؟ آیا همه منتظرند همه ما اینجا بمیریم و بعد بگویند ما مردم خوبی بودیم؟»
این جراح پلاستیک از وحشتی گفت که عملیات سربازان و جستجوی اتاق به اتاق در میان کارکنان و بیماران داخل ساختمان بیمارستان شفا ایجاد کرده است. او گفت نیروهای اسرائیلی افرادی را که در روزهای اخیر تلاش میکردند بیمارستان را ترک کنند هدف قرار میدادند و تعدادی کشته شدند.
این پزشک به ما گفت که هرگز نه حتی یک اسلحه یا نه حتی حضور حماس را در بیمارستان ندیده است. او افزود که در هر ساختمانی در غزه از جمله بیمارستان شفا تونلهایی وجود دارد.
دکتر مخللاتی اصرار داشت که فقط غیرنظامیان در بیمارستان حضور دارند و ارتش اسرائیل را برای ارائه مدرکی دال بر فعالیت حماس در آنجا به چالش کشید.
بیمارستان «برق و آب و اکسیژن ندارد»
دکتر مخللاتی گفت بیمارستان بدون برق، اکسیژن و آب است. به گفته او، شش نوزاد نارس در روزهای اخیر جان خود را از دست دادند و او نگران است که بقیه هم به دلیل کمبود اکسیژن و کمبود برق «یکی یکی» از دست بروند.
این دکتر گفت که جراحیهای ضروری روز سهشنبه تنها با آرامبخشی خفیف انجام شد و بیماران «از درد فریاد میکشیدند و هیچ عمل جراحی در روز چهارشنبه امکان پذیر نیست.»
دکتر مخللاتی گفت که پزشکان دیروز به دلیل کمبود تجهیزات از جمله دستگاه تنفس مصنوعی قادر به کمک به یک بیمار سوختگی نبودند و مجبور شدند «بگذارند او بمیرد».
او در پاسخ به این سوال که آیا نیروهای اسرائیلی کمکهای پزشکی به بیمارستان آوردهاند، گفت: «اگر به من بستگی داشت، [هر گونه کمکی] را رد میکردم. ۴۰ روز است ما را میکشند و حالا میخواهند به من سرم بدهند.»
نظرسنجی رویترز: اکثر مردم آمریکا خواهان آتشبس در غزه هستند
طبق یک نظرسنجی که خبرگزاری رویترز انجام داده است، بیشتر مردم آمریکا خواهان برقراری آتشبس بین اسرائیل و حماس هستند.
حدود ۶۸ درصد از پاسخ دهندگان به رویترز/ایپسوس گفتند «اسرائیل باید آتشبس برقرار کند و مذاکره کند.» تنها ۳۱ درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی گفتند که از ارسال سلاح به اسرائیل حمایت میکنند، در حالی که ۴۳ درصد مخالف ارسال سلاح بودند. ۲۶ درصد هم گفتند «مطمئن نیستند».
۳۲ درصد از کسانی که در این نظرسنجی دو روزه (که سهشنبه تمام شد) شرکت کردند، در پاسخ به این که آمریکا در جنگ غزه چه نقشی باید به عهده بگیرد، گفتهاند: «آمریکا باید از اسرائیل حمایت کند.» این در حالی است که در نظرسنجی حدود یک ماه پیش (۱۳-۱۲ اکتبر) این رقم ۴۱ درصد بود.
در این نظرسنجی ۳۹ درصد میگویند «آمریکا باید نقش میانجی بیطرف» را بازی کند، آماری که در نظرسنجی ماه پیش ۲۷ درصد بود. در هر دو نظرسنجی ۴ درصد شرکتکنندگان میگویند آمریکا باید از فلسطین حمایت کند و ۱۵ درصد معتقدند که آمریکا اصلا نباید دخالت کند.
تصاویری از تظاهرات حامیان اسرائیل در واشنگتن
روز گذشته در واشنگتن حامیان اسرائیل گرد هم آمدند.
تجمعکنندگان یهودستیزی را محکوم کردند و خواستار آزادی گروگانها شدند.
گزارش زنده
سفیر اسرائیل قطعنامه شورای امنیت را رد کرد
تصویب قطعنامهای در شورای امنیت سازمان ملل که خواستار «وقفههای مدتدار انساندوستانه» در غزه میشود واکنشهایی به دنبال داشته است.
این قطعنامه با ۱۲ رای مثبت و سه رای ممتنع - آمریکا، بریتانیا و روسیه - تصویب شد.
گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، میگوید که این قطعنامه «ارتباطی با واقعیت ندارد و بیمعنی است.»
او میگوید که اسرائیل «همچنان براساس قوانین بینالمللی عمل خواهد کرد» و از این قطعنامه به خاطر عدم اشاره به حمله روز ۷ اکتبر حماس به اسرائیل انتقاد میکند.
لیندا توماس گرینفیلد سفیر آمریکا در سازمان ملل هم گفت «وحشتناک است که شمار کمی از اعضای این شورا هنوز نمیتوانند حملات وحشیانه تروریستی که حماس علیه اسرائیل انجام داد را محکوم کنند.»
او افزود: «از چه می ترسند؟».
لوئی شاربنو، مدیر دیدبان حقوق بشر که یک سازمان غیردولتی است، از این قطعنامه استقبال کرد.
او گفت که این قطعنامه پیامی نادر و قدرتمند به اسرائیل، حماس و سایر گروههای مسلحی میفرستد مبنی بر این که پایبندی به قوانین بشردوستانه بین المللی قابل مذاکره نیست.»
سرنوشت نوزادان نارس بیمارستان شفا چه شد؟
در چند روز گذشته یکی از نگرانیها درباره محاصره و قطع برق و سوخت در بیمارستان شفا، سرنوشت چند نوزاد نارس و بیسرپرست بود که پزشکان میگفتند با نبود برق و سوخت خطر مرگ آنها را تهدید میکند.
این نگرانی نیمه شب گذشته و همزمان با یورش نیروهای ارتش اسرائیل به این بیمارستان به اوج خود رسید.
ایثار شلبی، خبرنگار بخش عربی بیبیسی، امروز از دکتر مروان ابو سعدا، مدیر بخش جراحی عمومی بیمارستان شفا تلفنی از سرنوشت این ۳۹ نوزاد پرسیده و پاسخ شنیده که: «اینها ۳۹ نوزاد بودند اما ۳ نوزاد را از دست دادیم».
«اونهایی که زنده ماندهاند یا والدین و اقوامشان را از دست دادهاند یا در میانه این جنگ هنوز خانواده آنها شناسایی نشده است».
دکتر مروان به ایثار شلبی گفته: «دو نوزاد را تک و تنها و پس از حملات هوایی اسرائیل پیدا کردند و به بیمارستان آوردند. چهار نوزاد دیگر در حالی که مادر آنها جان داده بود با سزارین به دنیا آمدند».
به گفته این پزشک بیمارستان شفا به علت کمبود سوخت، این نوزادان از دستگاههای نگهداری نوزادان نارس به بخش نوزادان و زنان و زایمان منتقل کردیم و در آنجا روی یک پتو برقی گرم گذاشته شدند و هر کدام هم با ورق آلومینیومی قنداق شدند که گرم بمانند.
هر ۸-۱۰ نوزاد در یک تخت خوابانده شده اند و با برچسبی که روی آن نوشته «دختر فلانی یا پسر فلانی» که نام مادرشان است - اگر بدانیم نام مادرشان را - شناسایی میشوند.
با کمبود آب ، ناتوانی در حفظ شرایط بهداشتی و میکروبزدایی منظم در بیمارستان شفا، دکتر مروان ابو سعدا گفته که نگران عفونت ریوی این نوزدان است چرا که امکان استرلیزه کردن مداوم لولههای اکسیژن آنها وجود ندارد.
«برای همین است که ما خواستهایم این نوزادان هر چه زودتر از اینجا منتقل شوند».
دکتر مروان ابو سعدا به خبرنگار بخش عربی بیبیسی گفته شب گذشته و هنگام یورش سربازان اسرائیلی به بیمارستان، ارتباط میان ساختمان جراحی و بخش نوزادان قطع شده و برای مدتی وی از سرنوشت این نوزادان بیخبر مانده بوده است.
پزشکان بیمارستان شفا از «خسارت فراوان» به تجهیزات و دستگاهها خبر میدهند
تام بیتمن، خبرنگار خاورمیانه بیبیسی میگوید دکتر مروان ابو سعدا که رئیس بخش جراحی بیمارستان شفا است گفته در پی یورش شب گذشته نیروهای اسرائیل، به بخش رادیولوٓژی این بیمارستان «خسارات جدی» وارد شده است.
این مقام بیمارستان شفا به بیبیسی گفته: «ارتش اسرائیل بخش رادیولوٓژی را که در ساختمان جانبی جراحی بود تصرف کردند».
«آنها چند مرد را در یک اتاق دستبند زدند و به دستگاههای سیتی اسکن، امآرآی و چند دستگاه اولتراساند و مبلمان آنجا آسیب جدی وارد کردند».
به گفته این مقام بیمارستان شفا، «دو نفر از بخش نگهداری و سرویس هم دستگیر شدند».
ارتش اسرائیل در اطلاعیه امروز خود مدعی شد که در بخش امآرآی بیمارستان شفا تسلیحات و تجهیزات عملیاتی «متعلق به حماس» پیدا کرده و در این بیمارستان با چند شبهنظامی گروه حماس درگیر و آنها را کشته است.
حماس میگوید ارتش اسرائیل سلاح و تجهیزات نظامی را «به بیمارستان شفا برده و جلوی دوربین گذاشته»
همان طور که ساعتی پیش برایتان گزارش کردیم ارتش اسرائیل با انتشار بیانیه و تصاویری مرتبط به حمله دیشب خود به بیمارستان شفا، مدعی شده که در بخش امآرای این بیمارستان «یک مقر عملیاتی و هماهنگی» حماس را پیدا کرده و در حین یورش با چند شبهنظامی حماس در داخل بیمارستان شفا درگیر و آنها را کشته است.
اکنون حماس مدعی شده که سلاحهایی که در تصاویر پیوست اطلاعیه ارتش اسرائیل آمده، متعلق به این گروه نیست، بلکه به گفته بسام نعیم، مقام ارشد حماس ادعاهای ارتش اسرائیل «بیارزش و احمقانه» است و به ادعای او «آنها سلاحها را با خود به بیمارستان برده و آنجا گذاشتهاند».
بیبیسی قادر نیست ادعاهای هیچ کدام از طرفین جنگ اسرائیل-غزه را در این باره تایید و راستیآزمایی کند.
خبر فوریقطعنامه «وقفه انساندوستانه» در غزه در شورای امنیت تصویب شد
بعد از حدود ۴۰ روز اختلاف نظر میان اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد بر سر متن و محتوای قطعنامهای مرتبط با جنگ اسرائیل-غزه، این شورا عصر چهارشنبه با ۱۲ رای موافق و سه رای ممتنع توانست بر سر قطعنامهای که کشور مالت به عنوان عضو غیردايم شورای امنیت پیشنهاد کرده بود به توافق برسد.
بریتانیا، روسیه و آمریکا سه عضو اصلی شورای امنیت به این قطعنامه رای ممتنع دادند و بدون استفاده از حق وتوی خود، اجازه دادند آرای موافق ۱۲ عضو دیگر این شورا به کرسی بنشیند.
این قطعنامه خواستار وقفه در غزه با هدف کمکرسانی به صدها هزار غیرنظامی است که از چهل روز پیش تاکنون در میانه درگیری سنگین میان ارتش اسرائیل و حماس گیر افتادهاند.
اعضای این شورا در ماه اکتبر گذشته نتوانسته بودند بر سر مفاد ۴ قطعنامه پیشنهادی دیگر به توافق برسند.
در متن این قطعنامه علاوه بر درخواست برقراری وقفه فوری با هدف اقدامات انساندوستانه، شورای امنیت خواستار آزادی فوری گروگانها از سوی حماس شده و همچنین از طرفین مخاصمه خواسته به تمامی قوانین و معاهدات بینالمللی احترام بگذارند.
در این قطعنامه تعیین شده که در صورت برقراری وقفه انساندوستانه در غزه، دبیرکل سازمان ملل متحد موظف به نظارت بر حسن اجرای آن شود.
تظاهرات حمایت از «آتشبس غزه» در لندن همزمان با رای «نه» در پارلمان
در بریتانیا، نمایندگان پارلمان طرح حزب کارگر برای درخواست آتشبس در خاورمیانه را با ۲۹۳ رای مخالف در برابر ۱۲۵ رای موافق رد کردند.
پیش از برگزاری این رایگیری عصر چهارشنبه تظاهراتی در حمایت این طرح در مرکز لندن و نزدیک پارلمان برگزار شد که در آن هزاران نفر شرکت کردند.
اسد احمد، گزارشگر بیبیسی که در لندن به میان این تظاهراتکنندگان رفته میگوید مسیحی، مسلمان، یهودی و اعضای دیگر مذاهب و یا ناخداباوران، همگی در این تظاهرات با یک شعار و پیرامون یک باور حضور پیدا کرده بودند که آن را مگنن اینون روی پلاکارد نوشته بود و آن این که «همه بنی بشر یکسانند و همگان شایسته احترام و امنیتاند».
اسد احمد میگوید همسر خانم اینون یکی از جان باختگان حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل است و او به خبرنگار بی بی سی گفته: «من این طوری بزرگ شدم و اکنون هم فرزندانم را همین طور بزرگ میکنم».
ارتش اسرائیل میگوید در بیمارستان شفا سلاح و «تجهیزات جنگی متعلق به حماس» کشف کرده است
ارتش اسرائیل در جدیدترین اطلاعیه خود درباره جزییات حمله شب گذشته به بیمارستان شفا در غزه، گفته نیروهای این کشور در بخش امآرای این بیمارستان یک مقر هماهنگی عملیاتی حماس را تصرف و چند قبضه سلاح و تجهیزات عملیاتی در آن پیدا کردهاند.
در اطلاعیه عصر چهارشنبه ارتش اسرائیل آمده: «تجهیزات تکنولوژیکی و حجم مفصلی از دادههای اطلاعاتی» پیدا شده که «برای بررسی دقیق به بخشهای مربوطه انتقال داده شده» است.
در این اطلاعیه گفته شده نیروهای اسرائیلی شب گذشته پس از ورود به بیمارستان شفا با چند پیکارجو حماس درگیر و آنها را کشتهاند هر چند جزییات بیشتری درباره تعداد، مشخصات و یا نحوه این درگیریها در این اطلاعیه درج نشده است.
ارتش اسرائیل گفته «همچنان در حال ادامه عملیات در بیمارستان شفا است و مشغول استخراج اطلاعات و همچنین پیشگیری از آسیبرسیدن به کارکنان بیمارستان و غیرنظامیانی» است که در این بیمارستان همچنان حضور دارند.
به همراه این اطلاعیه چند عکس و ویدیو هم از سوی ارتش اسرائیل مخابره شده - که هنوز بیبیسی نتوانسته مستقلا اصالت و جزییات آنها را تایید کند - اما ارتش اسرائیل میگوید آنچه در تصاویر دیده میشود سلاح های ضبط شده از حماس در داخل بیمارستان شفا است.
حماس مکررا منکر انجام عملیات نظامی یا استفاده از بیمارستان شفا برای مقاصد نظامی شده اما بیبیسی قادر به تایید یا رد ادعاهای دو طرف در این باره نیست.
گزارشهایی از آغاز «ترک» بیمارستان شفا از سوی سربازان ارتش اسرائیل
روزنامهنگاری که در داخل بیمارستان شفا است میگوید نیروهای ارتش اسرائیل شروع به ترک این بیمارستان کردهاند و به پشت دیوارهای محوطه آن میروند.
هنوز ارتش اسرائیل رسما آغاز روند تخلیه نیروهای خود از این بیمارستان و یا پایان عملیات خود در این محوطه را اعلام نکرده است.
بیبیسی هم هنوز نمیتواند مستقلا ادعای خروج نیروهای اسرائیل از این بیمارستان را تایید کند.
اما در تحولی جداگانه، بخش عربی بیبیسی میگوید یکی از خبرنگارانش با دکتر محمد ابو سلامیه، مدیرعامل بیمارستان شفا صحبت کرده و او گفته که سربازان بخش ویژه جراحی بیمارستان را ترک کردهاند.
با این حال، دکتر سلامیه هم نتوانسته تایید کند که آیا نظامیان اسرائیلی بقیه بخشها و ساختمانهای این بیمارستان را ترک کردهاند یا خیر.
او گفته: «هنوز تانکهایی را میبینم که در ورودی به محوطه بیمارستان مستقرند».
دکتر سلامیه نیروهای اسرائیلی را متهم کرده که در جریان یورش شب گذشته به تجهیزات تخصصی بیمارستان آسیب رساندهاند.
رئیس امور انساندوستانه سازمان ملل متحد همزمان با درخواست آتشبس در غزه: سلاحهایتان را پایین بگیرید
مارتین گریفیتس، رئیس بخش امور انساندوستانه سازمان ملل متحد از هر دو طرف جنگ در غزه خواسته که «سلاحهایشان را پایین بگیرند» و همزمان یک بار دیگر درخواست آتشبس در غزه کرده است.
آقای گریفیتس امروز در یک کنفرانس خبری گفت: «دست از روی ماشه بردارید. جنگ را متوقف کنید و اجازه دهید مردم بتوانند در امنیت حرکت کنند و جابجا شوند. سلاحهایتان را خاموش کنید بلکه مردم غزه بتوانند نفسی بکشند در میانه این هم بدبختی، در میان این همه مصیبتی که تنها طی چند هفته گذشته به سرشان آمده».
این مقام ارشد سازمان ملل متحد از اسرائیل خواسته اجازه دهد کامیونهای حاوی اقلام انساندوستانه (علاوه بر گذرگاه رفح) از نقطه مرزی کرم شالوم در اسرائیل هم وارد غزه شوند.
کاخسفید میگوید حمله اسرائیل به بیمارستان شفا با «چراغ سبز» آمریکا آغاز نشده است
جان کربی، سخنگوی کمیته امنیت ملی کاخسفید امروز به خبرنگاران گفت حمله شب گذشته ارتش اسرائیل به بیمارستان شفا با «چراغ سبز» کاخسفید شکل نگرفته است.
اشاره آقای کربی تلویحا به بیانیه شب گذشته گروه حماس و منتقدان آمریکا در حمایت از اسرائیل معطوف است که اظهارات روز گذشته جو بایدن و مقامهای آمریکایی درباره «استفاده حماس از بیمارستان شفا» برای امور نظامی و عملیاتی را «چراغ سبز» رئیس جمهور آمریکا به اسرائیل برای حمله به بیمارستان شفا و سایر بیمارستانها در غزه تلقی کردهاند.
با این حال، جان کربی صبح چهارشنبه به خبرنگاران گفت حمله اسرائیل به بیمارستان شفا همچون سایر عملیاتهای نظامی این کشور در غزه بوده که طی ۴۰ روز گذشته هیچکدام «با تایید یا اوکی دادن» کاخسفید آغاز یا سرانجام نگرفته است.
سخنگوی کمیته امنیت ملی کاخسفید تاکید کرده اسرائیل این حملات و عملیاتها را بر مبنای پروسههای مدون خود انجام داده و میدهد و آمریکا هم انتظار ندارد که اسرائیل قبل از یک عملیات کاخسفید را در جریان بگذارد.
با وجود این، آقای کربی از توضیح درباره جزییات مکالمه تلفنی جو بایدن و بنیامین نتانیاهو که روز گذشته و تنها چند ساعت قبل از حمله به بیمارستان شفا روی داده بود، سر باز زد هر چند گفت تمرکز این گفتگوی تلفنی بیمارستان شفا نبوده است.
این مقام کاخسفید افزود که از نظر او انتشار گزارش اطلاعاتی کاخسفید درباره «استفاده نظامی حماس از بیمارستان شفا» و حمله چند ساعت بعد نیروهای اسرائیلی به این بیمارستان به هم مرتبط نیستند.
حماس ادعای اسرائیل و کاخسفید مبنی بر استفاده از بیمارستان شفا و دیگر مراکز پزشکی غزه برای مقاصد نظامی و عملیاتی را رد میکند و پیشنهاد کرده یک کمیته بینالمللی برای برررسی این موضوع راهی غزه شود.
در یک نگاه؛ استقرار نیروهای ارتش اسرائیل در اطراف بیمارستانهای غزه
این نقشه موقعیت نیروهای اسرائیلی تا دیروز، ۱۴ نوامبر/۲۳ آبان نشان میدهد:
نتانیاهو: هیچ جایی در غزه دور از دسترس ما نخواهد بود
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در بازید از اردوگاهی نظامی در نزدیکی غزه گفت پس از حمله ۷ اکتبر «هیچ مخفیگاهی» برای نظامیان حماس وجود ندارد و «هیچ جایی در غزه» دور از دسترس ارتش اسرائیل نخواهد بود.
نتانیاهو گفت: «یادتان هست که میگفتند وارد غزه نخواهیم شد؟ ما وارد شدیم. میگفتند به حومه شهر غزه نمیرسیم، اما رسیدیم. میگفتند وارد (بیمارستان) شفا نخواهیم شد، اما شدیم.»
«هیچ جایی در غزه دور از دسترس ما نخواهد بود. هیچ مخفیگاهی، هیچ پناهگاهی و هیچ محل امنی برای جنایتکاران حماس وجود ندارد. ما میرسیم و حماس را از بین میبریم و گروگانها را بازمیگردانیم.»
Post update
پزشکان بدون مرز: هنوز ۳۰۰ بیمار و کادر درمانی در بیمارستان شفا هستند
ناتالی ترتل، معاون هماهنگی سازمان پزشکان بدون مرز، میگوید کسانی که تلاش میکنند از بیمارستان شفا فرار کنند «در معرض تیراندازی، گلولهباران و شلیک پهپاد هستند.»
خانم ترتل گفت با وجود اختلال دائمی، سرانجام موفق شدهاند تماس کوتاهی با کادر پزشکی داخل بیمارستان شفا بگیرند.
او به بیبیسی گفت دستکم ۳۰۰ بیمار و کارمند به همراه سربازان اسرائیلی در داخل این مرکز و بیش از ۱۰۰ کارمند بیمارستان و خانوادهشان هم در نزدیکی آنها هستند.
خانم ترتل گفت امکان خروج از بیمارستان شفا وجود ندارد: «ما سه روز است که سعی میکنیم آنها را خارج کنیم اما به دلیل درگیری مستمر در اطراف بیمارستان، چنین امکانی وجود ندارد و خطرناک است.»
بنا بر گزارشها، پزشکانی که در بیمارستان هستند گفتهاند تا آخر با بیماران میمانند.
در همین حال، رئیس بیمارستان شفا هم به تلویزیون الجزیره عربی گفته است که نیروهای اسرائیل همچنان در این بیمارستان هستند.
محمد ابوسلمیه گفت: «ما نمیتوانیم برای درمان بیماران به داروخانه برویم زیرا اشغالگران به هر کسی که حرکت کند تیراندازی میکنند.»
آقای ابو سلمیه گفت از زمان حمله به بیمارستان، هیچ کس از ارتش اسرائیل با او تماس نگرفته است و آب، برق و اکسیژن کاملا قطع شده است.
او اظهار نگرانی کرد که «زخمهای بیماران پس از توقف کار بیمارستان شروع به عفونت کرده و بوی مرگ همه جا را گرفته است.»
تصاویر ماهوارهای از نیروهای زرهی اسرائیل در نزدیکی بیمارستان شفا
تصویر مربوط به ساعت ۱۴:۵۳ به وقت محلی دیروز (۲۳ آبان) نشان میهد نیروهای اسرائیلی تقریبا در ۳۰۰ متری بیمارستان شفا در شهر غزه مستقر شده بودند.
تیم وریفای، گروه راستیآزمایی خبر بیبیسی، با تحلیل این تصویر به این نتیجه رسید که حدود ۲۰ وسیله خودرو نظامی از جمله تانک و بلدوزر، در شمال بیمارستان و نزدیک دبستان الشاطی قرار داشتند.
در ۲۵۰ متری جنوب بیمارستان هم حدود ۱۰ وسیله نقلیه در فضای باز مستقر بودند.
ببینید؛ تحویل کمک پزشکی به بیمارستان شفا
ارتش اسرائیل ویدیویی منتشر کرده که سربازانش را در حال تحویل اقلام پزشکی به بیمارستان شفا نشان میدهد.
حماس اظهارات اسرائیل درباره بیمارستان شفا را «پروپاگاندای مبتذل» خواند
حماس اظهارات مقامهای اسرائیلی درباره دفتر مرکزی این گروه در بیمارستان شفا را «پروپاگاندای مبتذل» خواند. اسرائیل میگوید «شواهد عینی» پیدا کرده است که نشان میدهد از بیمارستان شفا به عنوان «مرکز» فرماندهی مورد استفاده قرار گرفته است.
اکنون حماس در بیانیهای گفته است که «این اظهار نظر چیزی جز ادامه دروغ و تبلیغات پیشپاافتاده اسرائیل نیست که از طریق آن [اسرائیل] تلاش میکند جنایت خود را با هدف تخریب بخش بهداشت غزه توجیه کند.»
حماس گفت: «این همان تبلیغات بیارزشی است که اشغالگران در حمله به بیمارستان کودکان رانتیسی انجام دادند و اکنون در حال جاسازی سلاح هستند.»
یک مقام اسرائیلی که نخواست نامش فاش شود به خبرگزاری رویترز گفته است: «سربازان در شفا سلاح و زیرساختهای تروریستی پیدا کردهاند.»
یک متخصص بیمارستان شفا: هرگز نه نیروهای حماس را در بیمارستان دیدم نه حتی یک اسلحه
اورلا گورین
در بیتالمقدس
ما توانستیم با دکتر احمد مخللاتی در داخل بیمارستان شفا صحبت کنیم. او که عصبانی و ناامید بود گفت: «صلیب سرخ و دولتهای بریتانیا و آمریکا کجا هستند؟ آیا همه منتظرند همه ما اینجا بمیریم و بعد بگویند ما مردم خوبی بودیم؟»
این جراح پلاستیک از وحشتی گفت که عملیات سربازان و جستجوی اتاق به اتاق در میان کارکنان و بیماران داخل ساختمان بیمارستان شفا ایجاد کرده است. او گفت نیروهای اسرائیلی افرادی را که در روزهای اخیر تلاش میکردند بیمارستان را ترک کنند هدف قرار میدادند و تعدادی کشته شدند.
این پزشک به ما گفت که هرگز نه حتی یک اسلحه یا نه حتی حضور حماس را در بیمارستان ندیده است. او افزود که در هر ساختمانی در غزه از جمله بیمارستان شفا تونلهایی وجود دارد.
دکتر مخللاتی اصرار داشت که فقط غیرنظامیان در بیمارستان حضور دارند و ارتش اسرائیل را برای ارائه مدرکی دال بر فعالیت حماس در آنجا به چالش کشید.
بیمارستان «برق و آب و اکسیژن ندارد»
دکتر مخللاتی گفت بیمارستان بدون برق، اکسیژن و آب است. به گفته او، شش نوزاد نارس در روزهای اخیر جان خود را از دست دادند و او نگران است که بقیه هم به دلیل کمبود اکسیژن و کمبود برق «یکی یکی» از دست بروند.
این دکتر گفت که جراحیهای ضروری روز سهشنبه تنها با آرامبخشی خفیف انجام شد و بیماران «از درد فریاد میکشیدند و هیچ عمل جراحی در روز چهارشنبه امکان پذیر نیست.»
دکتر مخللاتی گفت که پزشکان دیروز به دلیل کمبود تجهیزات از جمله دستگاه تنفس مصنوعی قادر به کمک به یک بیمار سوختگی نبودند و مجبور شدند «بگذارند او بمیرد».
او در پاسخ به این سوال که آیا نیروهای اسرائیلی کمکهای پزشکی به بیمارستان آوردهاند، گفت: «اگر به من بستگی داشت، [هر گونه کمکی] را رد میکردم. ۴۰ روز است ما را میکشند و حالا میخواهند به من سرم بدهند.»
نظرسنجی رویترز: اکثر مردم آمریکا خواهان آتشبس در غزه هستند
طبق یک نظرسنجی که خبرگزاری رویترز انجام داده است، بیشتر مردم آمریکا خواهان برقراری آتشبس بین اسرائیل و حماس هستند.
حدود ۶۸ درصد از پاسخ دهندگان به رویترز/ایپسوس گفتند «اسرائیل باید آتشبس برقرار کند و مذاکره کند.» تنها ۳۱ درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی گفتند که از ارسال سلاح به اسرائیل حمایت میکنند، در حالی که ۴۳ درصد مخالف ارسال سلاح بودند. ۲۶ درصد هم گفتند «مطمئن نیستند».
۳۲ درصد از کسانی که در این نظرسنجی دو روزه (که سهشنبه تمام شد) شرکت کردند، در پاسخ به این که آمریکا در جنگ غزه چه نقشی باید به عهده بگیرد، گفتهاند: «آمریکا باید از اسرائیل حمایت کند.» این در حالی است که در نظرسنجی حدود یک ماه پیش (۱۳-۱۲ اکتبر) این رقم ۴۱ درصد بود.
در این نظرسنجی ۳۹ درصد میگویند «آمریکا باید نقش میانجی بیطرف» را بازی کند، آماری که در نظرسنجی ماه پیش ۲۷ درصد بود. در هر دو نظرسنجی ۴ درصد شرکتکنندگان میگویند آمریکا باید از فلسطین حمایت کند و ۱۵ درصد معتقدند که آمریکا اصلا نباید دخالت کند.
تصاویری از تظاهرات حامیان اسرائیل در واشنگتن
روز گذشته در واشنگتن حامیان اسرائیل گرد هم آمدند.
تجمعکنندگان یهودستیزی را محکوم کردند و خواستار آزادی گروگانها شدند.
تظاهرکنندگان همچنین خواستار آزادی گروگانها شدند.