۱۴۰۲ آبان ۱۳, شنبه

 

سفر معاون نخست وزیر طالبان به تهران به دعوت رسمی جمهوری اسلامی

عبدالغنی برادر و حسن کاظمی قمی،

منبع تصویر،IRNA

توضیح تصویر،

عبدالغنی برادر و حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئيس جمهور و سرپرست سفارت ایران در کابل در تهران

عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان ظهر امروز (شنبه ۱۳ آبان) در رأس یک «هیات عالیرتبه» حکومت طالبان وارد تهران شد.

این هیات اقتصادی ۳۰ نفره به تهران و سایر شهرهای ایران خواهد رفت و با مقام‌های جمهوری اسلامی دیدار خواهد کرد.

دفتر معاونت اقتصادی دولت طالبان گفته است که این هیات بنا به «دعوت رسمی» ایران به تهران سفر کرده است.

این هیات در جریان سفر به ایران در مورد روابط دو کشور، تجارت، حمل و نقل و سایر موضوعات اقتصادی با مقام‌های ایرانی گفتگو خواهد کرد.

او بلندپایه‌ترین مقام حکومت طالبان است که در دو سال پس از به قدرت رسیدن این گروه، به تهران سفر می‌کند.

خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا گزارش داده که هیات طالبان در بدو ورود به تهران، مورد استقبال حسن کاظمی قمی، سفیر و نماینده ویژه رییس جمهوری در امور افغانستان قرار گرفت.

سفر آقای برادر در این زمان که حکومت طالبان با بحران فزاینده اخراج اجباری از پاکستان مواجه شده و ایران نیز روزانه هزاران پناهنده و مهاجر را به صورت «اجباری و داوطبانه» بر می‌گرداند.

ملا برادر در سال ۲۰۱۹ در زمانی که او ریاست مذاکرات صلح این گروه با آمریکا در دوحه را داشت نیز به تهران سفر کرد و با مقام‌های ارشد از جمله جواد ظریف، وزیر خارجه وقت دیدار کرده بود.

جمهوری اسلامی متهم به ارسال سلاح به طالبان در زمانی بود که این گروه با آمریکا می‌جنگید.

هیات طالبان تهران

منبع تصویر،@FDPM_AFG

توضیح تصویر،

در ترکیب هیات طالبان به تهران، بیشتر مقام‌های اقتصادی کابینه حضور دارند

در بیش از دوسالی که از حکومت طالبان گذشته است برای اولین بار ایران «بزرگترین» شریک تجاری افغانستان شده است.

میثم مهدی پور، معاون رسانه‌ای آقای قمی به ایرنا گفته است هدف از سفر آقای برادر و هیات همراه، دیدار و رایزنی با مسئولان اقتصادی جمهوری اسلامی ایران به منظور ارتقای سطح همکاری‌های تجاری و اقتصادی، توسعه روابط دوجانبه و بررسی زمینه‌ همکاری‌های بیشتر در حوزه تجارت، ترانزیت، سرمایه‌گذاری، همکاری‌های گمرکی و داد و ستد مالی است.

به گفته ایرنا، این سفر در حالی صورت می‌گیرد که براساس تازه‌ترین آمار، سهم ایران از بازار افغانستان به ۳۵ درصد می‌رسد و سرمایه‌گذاران افغانستان نیز بخشی قابل توجه از سرمایه‌گذاران خارجی در ایران را به خود اختصاص می‌دهند.

ایران این بار وارد مناسبات متفاوتی در مقایسه با قبل با حکومت این گروه شده است اما همچنان مساله حقابه ایران از هیرمند، دولت فراگیر و درگیری‌های پراکنده مرزی میان دو کشور خبرساز شده است.

اگرچه تهران، حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته اما سفارت افغانستان در تهران را به نمایندگان طالبان واگذار کرده است و سفیر خود در کابل، سفارت و نمایندگی‌های ایران را در شهرهای افغانستان همچنان باز نگه‌داشته است.