۱۴۰۳ فروردین ۱۷, جمعه

 

حمله به کاروان امدادگران؛ ارتش اسرائیل: کیسه کمک‌ها را با تفنگ اشتباه گرفتیم

لباس های امدادگران کشته شده در حملات اسرائیل

منبع تصویر،EPA

به دنبال فشارهای بین‌المللی بر اسرائیل برای تغییر رویکردش در غزه، برقراری آتش‌بس و اجازه به افزایش امدادرسانی، از جمله هشدار جو بایدن درباره احتمال چرخش سیاست آمریکا، اسرائیل از بازگشایی دو مسیر انتقال کالا به غزه خبر داده و به اشتباه خود در کشتن امدادگران اذعان کرده است.

ارتش اسرائیل ضمن اعلام برکناری دو «افسر ارشد» به خاطر حمله مرگبار به کاروان امدادگران، در نشستی خبری جزئیاتی از روایت خود از این رویداد را با خبرنگاران در میان گذاشته است.

جو فلوتو، رئیس دفتر بی‌بی‌سی در بیت‌المقدس، که در این نشست خبری حضور داشت، می‌گوید ویدئویی به رسانه‌ها ارائه نشده، اما ارتش اسرائیل گفته است که مشاهده یک مرد مسلح در نزدیکی حمله به کاروان امدادگران، و سپس اشتباه گرفتن کیسه کمک‌ها با تفنگ باعث شد خودروی امدادگران هدف قرار بگیرد.

ارتش اسرائیل می‌گوید پخش کمک‌ها از طرف تیم خیریه «آشپزخانه مرکزی جهان» با هماهنگی با ارتش اسرائیل انجام می‌شد که متصدیان پهپادها مردی مسلح را روی سقف کامیونی مشاهده کردند که امدادگران همراهش در حرکت بودند.

بر مبنای روایت ارتش اسرائیل، تماس با هماهنگ‌کننده کاروان امدادگران ممکن نبود و کاروان امدادرسانی، از جمله کامیونی که مردی مسلح بر آن بود، وارد یک انبار شد. کامیون در انبار ماند و چهار خودرو از انبار خارج شدند که افرادی مسلح در آن قابل مشاهده بودند، اما به گفته ارتش اسرائیل به دلیل نزدیکی آنها به امدادگران، در آن مقطع به آنها حمله نشد.

پس از آن سه خودروی امدادگران راهی شد و متصدیان پهپاد با تصور اینکه با اعضای حماس طرف هستند، یکی از امدادگران را هنگام ورود به خودرو با فردی مسلح اشتباه گرفتند.

ارتش اسرائیل همچنین در بیانیه‌ای که در رابطه با همین حمله امروز منتشر کرده گفته است که تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که این حادثه «نباید رخ می‌داد.»

در این بیانیه گفته شده آن‌هایی که انجام این حمله را تایید کردند، متقاعد شده بودند که عوامل حماس را هدف قرار می‌دهند نه امدادگران خیریه «آشپزخانه مرکزی جهانی.»

در بخش دیگری از بیانیه ارتش اسرائیل آمده است حمله به خودروهای تیم خیریه یک «اشتباه فاحش ناشی از خطایی جدی به دلیل شناسایی اشتباه، تصمیم گیری اشتباه و حمله برخلاف رویه‌های عملیاتی استاندارد» بود.

در این بیانیه همچنین با اشاره به دو «افسر اخراج شده» گفته شده که سه فرمانده دیگر ارتش هم رسما «توبیخ خواهند شد.»

یکی از خودروهای متعلق به کاروان تیم کمک رسانی

منبع تصویر،REUTERS

«ارتش اسرائیل منبع معتبری برای بررسی اشتباه خودش نیست»

در واکنش به توضیحات ارتش اسرائیل درباره حمله مرگبار به کاروان امدادگران «آشپزخانه مرکزی جهانی»، این سازمان خیریه گفته عذرخواهی اسرائیل «تسلایی سرد» برای بازماندگان قربانیان حمله است.

آشپزخانه مرکزی جهانی خواهان تشکیل «کمیسیونی مستقل» برای بررسی کشتن امدادگرانش شده و گفته ارتش اسرائیل «نمی‌تواند به طور معتبر اشتباه خودش را بررسی کند.»

این سازمان خیریه گفته بدون «تغییر سیستماتیک» در ارتش اسرائیل، با «اشتباهات نظامی بیشتر، عذرخواهی‌های بیشتر و خانواده‌های داغدار بیشتر» مواجه خواهیم شد.

بیانیه این سازمان همچنین افزوده که «دلیل ریشه‌ای» حمله «توجیه‌ناپذیر» نظامیان اسرائیل به امدادگرانش کمبود شدید غذا در غزه است. این سازمان خواهان «افزایش چشمگیر» کمک‌رسانی از طریق زمینی شده است.

در خواست شورای حقوق بشر سازمان ملل برای ممنوعیت جهانی فروش جنگ‌افزار به اسرائیل

صادرات اسلحه به اسرائیل

در پی حمله مرگبار اسرائیل به کاروان امدادی «آشپزخانه مرکزی جهانی»، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز با تصویب قطعنامه‌ای خواستار ممنوعیت جهانی فروش تسلیحات به اسرائیل به دلیل رویکردش در جنگ غزه شده است.

این شورا امروز با تاکید بر هشدارهای مربوط به «نسل کشی» در جنگ غزه که منجر به کشته شدن بیش از ۳۳ هزار نفر تاکنون شده است، خواستار توقف فروش تسلیحات به اسرائیل شد.

این قطعنامه غیرالزام آور با رای مثبت ۲۸ کشور از ۴۷ کشور عضو این شورا، ۶ کشور مخالف و ۱۳ رای ممتنع به تصویب رسید.

این اولین باری است که نهاد عالی حقوق بشر سازمان ملل درمورد «خونین ترین جنگ تاریخ» در سرزمین‌های فلسطینی موضع گیری می‌کند.

در همین حال دفتر حقوق بشر سازمان ملل امروز اعلام کرد که پس از حمله مرگبار اسرائیل به امدادگران در نوار غزه، حملات علیه افراد یا هر گونه تجهیزاتی که در کمک‌های بشردوستانه دخیل هستند، ممکن است جنایات جنگی محسوب شود.

مردم غزه

منبع تصویر،REUTERS

اسرائیل از بازگشایی دو مسیر انتقال کالا به غزه خبر داد

اسرائیل اعلام کرده که با گشایش گذرگاه ارز(بیت حانون) در شمال نوار غزه و بندر اشدود برای ارسالی کمک های بشردوستانه موافقت کرده است.

اسرائیل گفته است که اجازه ورود کمک‌های بیشتری را هم از طریق «معبر کرم ابو سالم» خواهد داد.

این خبر ساعاتی بعد از آن اعلام شد که جو بایدن برای اولین بار از زمان کشته شدن هفت امدادرسان در غزه با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل صحبت کرد.

براساس بیانیه کاخ سفید آقای بایدن در این تماس هشدار داد که اگر اسرائیل می‌خواهد همچنان روی حمایت آمریکا حساب کند، باید گام‌هایی برای جلوگیری از آسیب دیدن غیرنظامیان و رنج جمعیت غزه بردارد.

تصور می‌شود که بازگشایی این کریدورها از درخواست‌های مشخص آقای بایدن در این تماس بوده است.

آقای بایدن در این تماس به دولت اسرائیل اولتیماتوم داد که اسرائیل باید اقدامات مشخصی برای جلوگیری از آسیب رسیدن به غیرنظامیان و اطمینان از ایمنی امدادگران انجام دهد، در غیر این صورت آمریکا سیاست‌هایش در قبال غزه را تغییر خواهد داد.

شورای امنیت ملی آمریکا در واکنش به تصمیم در مورد گشودن مسیرهای کمک‌رسانی گفت که از گام‌های اعلام شده توسط اسرائیل استقبال می‌کند و افزود «اکنون باید به طور کامل و فورا اجرا شود.»

این بیانیه می‌افزاید که سیاست آمریکا را گام‌هایی تعیین خواهد کرد که اسرائیل برای حفاظت از «غیرنظامیان بی‌گناه و ایمنی امدادرسان‌ها برمی‌دارد.»

آنتونی بلینکن روز پنجشنبه گفت که اگر اسرائیل این گام‌ها را برندارد سیاست آمریکا تغییر خواهد کرد.

در این میان به خصوص اقدام برای گشودن گذرگاه شمالی اسرائیل به غزه در اِرِز مهم است. الی کوهن، وزیر خارجه اسرائیل، در ماه نوامبر به رسانه‌های این کشور گفته بود که «دیگر تماسی میان اسرائیل و غزه وجود نخواهد داشت.»

آقای نتانیاهو به دلیل رفتار اسرائیل در غزه با خشم فزاینده بین‌المللی و داخلی روبرو بوده است.

ماه‌ها است که صفی طولانی از کامیون‌های حامل کمک در آن سوی مرز رفح در مصر وجود دارد، چون کامیون‌ها فقط بعد از یک رشته بازرسی‌های پیچیده و بوروکراتیک امکان عبور پیدا می‌کنند.

فقدان تدارکات کافی انساندوستانه، اردن، آمریکا و بریتانیا را وادار کرده است کمک‌ها را با هواپیما از آسمان روی غزه بریزند که کم‌اثرترین راه توزیع کمک‌های انساندوستانه است.

علاوه بر این، ریختن کمک از آسمان خطرناک است. فلسطینی‌ها در مواردی به دلیل باز نشدن چتر در اثر برخورد محموله له شده‌اند یا در تلاش برای رسیدن به کمک‌هایی که در دریا افتاده غرق شده‌اند.

یک گزارش اخیر مورد حمایت سازمان ملل شواهدی ارائه کرد که فاجعه انسانی در غزه به یک قحطی انسان‌ساخته بدل می‌شود.

به علاوه وولکر تورک، بلندپایه‌ترین مقام حقوق بشری سازمان ملل متحد، در مصاحبه‌ای با بی‌بی‌سی گفت که اسرائیل مقصر این وضع است و این گزینه‌ای «باورپذیر» است که اسرائیل قحطی را همچون سلاحی در جنگ غزه به کار گرفته است.

به گفته «پایگاه داده‌های امنیت امدادرسانان» در آمریکا، که موارد عمده خشونت علیه خدمه کمک‌رسانی را ثبت می‌کند، از ماه اکتبر تاکنون ۱۹۶ امدادرسان در غزه کشته شده‌اند. همه آنها هنگام انجام وظیفه کشته نشده‌اند.

بیشتر نوار غزه در جریان عملیات نظامی اسرائیل، که بعد از حمله روز ۷ اکتبر مردان مسلح حماس شروع شد، ویران شده است. در حمله حماس حدود ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۳ نفر گروگان گرفته شدند.

به گفته وزارت بهداشت حماس، بیش از ۳۳ هزار نفر از آن زمان در غزه کشته شده‌اند.