گزارش زنده

  1. حسن ناهید، نوازنده نی و موسیقی‌دان سرشناس ایرانی درگذشت

    ایران

    حسن ناهید، نوازنده نی و موسیقیدان سرشناس ایرانی در ۷۹ سالگی درگذشت.

    آقای ناهید ازجمله نوازندگان نی و ردیف‌دان دستگاه‌های موسیقی ایرانی بود.

    او در سال ۱۳۲۲ در کرمان به دنیا آمد. از ۱۸ سالگی تحت آموزش حسین تهرانی،‌ نوازنده تنبک و موسیقدان ایرانی قرار گرفت و از شاگردان حسن کسایی، نوازنده سرشناس نی، بود.

    آقای ناهید گفته بود: «من هیچ وقت از زنده‌یاد کسایی تقلید نکردم و دنبال کار خودم رفته‌ام.»

    این نوازنده نی با اغلب نوازندگان و موسیقی‌دانان سرشناس ایرانی همکاری کرده بود و در همین رابطه بیست سال با گروه فرامرز پایور موسیقی‌دان ایرانی کار کرد.

    ازجمله گروه‌های موسیقی که آقای ناهید با آنها همکاری کرد می‌توان ارکستر «گل‌ها» به رهبری روح‌الله خالقی، ارکستر «صبا» به‌رهبری حسین دهلوی و گروه پایور را نام برد.

    در جشنواره بین‌اللملی موسیقی فجر هم در سال ۱۳۸۴ از او تقدیر شد.

  2. خبر فوری«حدود ده مهاجم مسلح» وارد مقر پلیس در شهر کراچی پاکستان شده‌اند

    .

    بنا به گزارش‌ها، تبادل آتش سنگین در دفتر مرکزی پلیس در شهر کراچی پاکستان جریان دارد، صدای چندین انفجار شنیده می‌شود که احتمالا ناشی از پرتاب بمب‌دستی باشد.

    گفته شده که کارکنان این مرکز چراغ ها را خاموش کرده و ورودی‌ها را مسدود کرده اند و نیروهای کمکی از مناطق دیگر به محل اعزام شده‌اند.

    نیروهای امدادی نیز در محل حضور دارند.

    مسئولان پلیس معتقد است که تا ۱۰ مهاجم وارد این مرکز شده‌اند. هنوز هویت مهاجمان مشخص نشده است.

    ویدیوهایی از این درگیری در شبکه‌های اجتماعی نشر شده و برخی تلویزیونهای پاکستانی به طور زنده آن را پوشش می‌دهند.

    این حمله در حالی رخ داده که اخیرا شهر پیشاور مرکز ایالت خیبرپختونخواه شاهد حملات مرگبار به نیروهای پلیس بود که به گروه طالبان پاکستانی نسبت داده شد.

  3. توماج صالحی، خواننده رپ ایران ۱۱۱ روز است که در انفرادی است: نگرانی از وضعیت «چشم و پای» او

    با گذشت ۱۱۱ روز از بازداشت توماج صالحی، خواننده رپ مشهور ایران،‌ ‌نزدیکان او گفتند که با وجود روحیه خوب او «چشم و پای او نیاز به درمان دارد.»

  4. جمعیت انبوه در تظاهرات امروز شهر زاهدان

    به رغم تدابیر امنیتی امروز هم مثل هفته های گذشته در شهر زاهدان پس از نماز جمعه به امامت مولوی عبدالحمید تظاهرات گسترده ای برگزار شد.

  5. کشته شدن ۶ ایرانی در زلزله ترکیه تایید شد: «۳ عضو تیم نقص عضو و ۳ زن» دیگر

    زلزله ترکیه
    Image caption: زلزله ترکیه

    خبرگزاری ایسنا به نقل از مقامات سفارت و کنسولگری ایران در ترکیه از کشته شدن ۶ شهروند ایرانی در زلزله اخیر ترکیه خبر داده است.

    در گزارش ایسنا آمده که ۳ نفر از آنها محمدرضا میراحمدی، مهدی سعیداوی و حامد مطرودی اعضای تیم نقص عضو بلدیه اسپور مالاتیا بودند که همراه تیم‌شان در هتل کرچوال حضور داشتند.

    همچنین اعلام شده که سه زن دیگر از جمله دو دانشجوی ایرانی در این حادثه کشته شدند.

    بر اساس این گزارش یکی از دانشجویان ایرانی به نام شهره نجفی که در قبرس تحصیل می‌کرده در تعطیلات خود به ترکیه سفر کرده که در این زلزله جان باخته است.

    گزارش شده که اجساد این سه زن در مناطق عثمانیه، آدیامان و دیاربکر شناسایی شده است.

    احتمال داده شده که با ادامه آواربرداری شمار ایرانیان کشته شده در زلزله اخیر افزایش یابد.

    بر اساس آخرین آمار دستکم ۴۳ هزار و ۸۰۰ نفر در ترکیه و شمال سوریه در اثر زلزله شدید جان باختند.

    دو زلزله شدید بامداد روز دوشنبه ۱۷ بهمن ماه مناطقی از جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند.

  6. وزارت بهداشت طالبان: فروش داروهای ضد بارداری مجاز با نسخه پزشک است

    کاندوم در افغانستان

    وزارت بهداشت طالبان خبرهای نشر شده در مورد منع فروش داروهای ضد بارداری را رد کرده و می‌گوید داروهای «ضد بارداری» که برای «کنترل خانواده» استفاده می‌شوند، هنوز «در فهرست داروهای مجاز» در افغانستان هستند.

    جاوید هژبر، سخنگوی وزارت صحت عامه (بهداشت و درمان) طالبان در پاسخ به سوال بی‌بی‌سی گفت داروهای «برنامه ملی کنترل خانواده» مربوط به وزارت صحت عامه می‌شوند، و اقلام دارویی که به عنوان داروهای «ضد بارداری» استفاده می‌شوند، هنوز جزئی از فهرست «مجاز اداره ملی دوا و غذای افغانستان هستند».

    او تاکید کرد داروخانه‌ها باید این گونه دواها را با تجویز و نسخه پزشک معالج بفروشند. داروخانه‌ها تنها مجاز به فروش «در حدود ۲۸-۲۹ قلم ادویه» بدون نسخه هستند.

    او گفت تمام داروها و محصولات بهداشتی مربوط به «اداره ملی دوا و غذای افغانستان» است و در زمینه منع این نوع داروهای ضد بارداری «ما تا فعلا به هیچ ولایتی یک مکتوب روان نکردیم».

    بی‌بی‌سی امروز با یک پزشک و یک ماما (قابله) و یک داروخانه در کابل و یک داروخانه در شهر مزارشریف صحبت کرده که همه این افراد چنین خبری را رد کردند.

    روزنامه بریتانیایی گاردین امروز در گزارشی گفته است که «دریافته که طالبان خانه به خانه می‌روند، قابله‌ها را تهدید می‌کنند و به داروخانه‌ها دستور می‌دهند که قفسه‌های خود را از همه داروها و وسایل ضدبارداری خالی کنند.»

    صاحب یک داروخانه در کابل به گاردین گفته که افراد طالبان «دو بار با اسلحه به دواخانه من آمدند و مرا تهدید کردند که قرص‌های ضد بارداری را برای فروش نگه ندارم. آنها مرتباً هر دواخانه را در کابل چک می‌کنند و ما فروش این اقلام را متوقف کرده‌ایم.»

  7. کنفرانس امنیتی مونیخ؛ زلنسکی خواستار تسریع در دریافت کمک تسلیحاتی شد

    ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین
    Image caption: ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین با ارتباط تصویری در کنفرانس مونیخ شرکت کرد

    ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در سخنرانی در کنفرانس امنیتی مونیخ از رهبران جهان خواسته است تا در شرایطی که کشورش با تهاجم روسیه مبارزه می‌کند، به تامین نیاز تسلیحاتی کشورش سرعت بخشند.

    وی گفت هرگونه تاخیر در این زمینه اشتباه بزرگی خواهد بود و افزود برای جهان آزاد هیچ گزینه دیگری برای پیروزی اوکراین وجود ندارد.

    آقای زلنسکی نبرد اوکراین را «جنگ داوود علیه جالوت» توصیف کرد و گفت نباید اجازه داد آزادی به خطر بیفتد.

    اوکراین حمله روسیه به این کشور را تهاجم به دموکراسی و آزادی توصیف کرده و حمایت جهانی برای جنگ علیه روسیه را برای دفاع از آزادی ضروری دانسته است.

    امسال برای اولین بار روسیه به کنفرانس سالانه مونیخ دعوت نشده است.

    پیش از سخنرانی آقای زلنسکی، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در سخنان خود گفت که این سازمان از نزدیک گسترش روابط بین روسیه و چین را دنبال می‌کند.

    چین گفته است که یکی از دیپلمات‌های ارشد خود را به نشست مونیخ می‌فرستد.

    گمانه‌زنی‌هایی وجود دارد در این مورد که او ممکن است از حضور در این نشست برای دیدار با وزیر امور خارجه آمریکا و تلاش برای کاهش تنش‌ بین دو کشور استفاده کند.

  8. فرمانده سابق نیروی انتظامی چابهار، متهم «تجاوز به دختر نوجوان بلوچ» به زندان و انفصال از خدمت محکوم شد

    IR

    دادگاه نظامی استان سیستان و بلوچستان، ابراهیم کوچک زایی، فرمانده سابق انتظامی چابهار را به ۱۵ ماه حبس تعزیری و انفصال از خدمات دولتی و عمومی محکوم کرد.

    در خبر منتشره از سوی قوه قضاییه اشاره به اتهام آقای کوچک‌زایی نشده است اما او متهم به «تجاوز» به یک دختر ۱۵ ساله بلوچ شده بود و گفته شده حکم صادره «قطعی و لازم الاجرا است».

    در حکم صادره آمده که او «به جرم ایجاد جو بدبینی نسبت به نیروی انتظامی به ۱۵ ماه حبس و از باب تهیه صورتجلسه خلاف واقع به ۱۵ ماه حبس تعزیری و از جهت لغو دستور و تهدید نیز هرکدام به ۱۵ ماه حبس تعزیری محکوم کرد.»

    او همچنین به انفصال از خدمات دولتی و عمومی نیز محکوم شده است.

    گفته شده «پرونده ابراهیم کوچک زایی در زمینه برخی اتهامات مطروحه دیگر، در دیوان عالی کشور در حال بررسی و رسیدگی است».

    مولوی عبدالغفار نقشبندی، امام جمعه موقت اهل سنت شهرستان راسک، پنجم مهرماه در بیانیه‌ای خبر «تجاوز» این فرمانده وقت چابهار را تائید کرده بود.

    امام جمعه موقت راسک با انتقاد از «سکوت مرگبار» مقام‌های جمهوری اسلامی در خصوص این «دست‌درازی»، از قوه قضاییه خواسته بود «این مجرم مفسد را در ملاعام مجازات کند».

    در پی انتشار این بیانیه، آقای نقشبندی به دادگاه ویژه روحانیت مشهد احضار شد.

    همچنین رئیس هیئت اعزامی رهبر جمهوری اسلامی به سیستان و بلوچستان روز سه‌شنبه، ۲۲ آذرماه، به طور غیرمستقیم موضوع تعرض یک فرمانده بلندپایه انتظامی به یک دختر نوجوان بلوچ را تائید کرده بود.

    انتشار خبر تجاوز به دختر بلوچ همزمان با نخستین روزهای جنبش اعتراضی در ایران بود و پنجم مهرماه اعتراضات گسترده‌ای در شهرهای مختلف سیستان و بلوچستان از جمله چابهار شروع شد.

    پس از گذشت بیش از پنج ماه از انتشار خبر «تجاوز» فرمانده سابق نیروی انتظامی مرکز رسانه قوه قضائیه اعلام کرده «در پی شکایت از فرمانده انتظامی سابق چابهار توسط یکی از شهروندان و پس از ارائه گزارش از سوی بخش‌های نظارتی مسئول در فراجا مبنی بر روی دادن برخی تخلفات از سوی نامبرده در شهریور ماه امسال، دادگاه نظامی استان سیستان و بلوچستان بلافاصله و با قید فوریت موضوع را در دستور کار ویژه قرار داد و تحقیقات در این زمینه را آغاز نمود».

    ابراهیم کوچک‌زایی در ۱۸ آذرماه یکی ازسه مقام ایرانی بود که به دلیل دست داشتن در نقض حقوق بشر در لیست تحریم آمریکا قرار گرفت.

  9. وزیر دفاع اسرائیل: همه گزینه‌ها برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای روی میز است

    کنفرانس امنیتی مونیخ
    Image caption: کنفرانس امنیتی مونیخ امروز در مونیخ آلمان با سخنرانی کریستوف هوسگن رئیس کنفرانس آغاز به کار کرد

    یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز جمعه گفت که برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای «تمام ابزارهای ممکن روی میز است».

    وزیر دفاع اسرائیل گفت که لازم است جامعه بین‌المللی درجهت جلوگیری از گسترش تسلیحات اتمی، برای متوقف کردن حکومت ایران در دستیابی به تسلیحات اتمی تلاش کند.

    آقای گالانت هشدار داد که «ایران در حال حاضر مشغول مذاکره برای فروش تسلیحات از جمله پهپاد و موشک هدایت‌شونده هدف‌زن و انواع مهمات به دست‌کم پنجاه کشور است».

    وزیر دفاع اسرائیل که در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با خبرنگاران سخن می‌گفت افزود: «وقتی ما از جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای صحبت می‌کنیم، باید تمام امکانات را در نظر بگیریم و همه گزینه‌ها - تکرار می‌کنم همه گزینه‌های ممکن - را در نظر بگیریم».

    مقامات اسرائیل هشدار داده‌اند که در صورت لزوم، از توسل به قدرت نظامی برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات اتمی پرهیز نخواهند کرد.

    در کنفرانس امنیتی مونیخ، شماری از مقامات و شخصیت‌های برجسته از کشورهای مختلف از جمله امارات متحده عربی و بحرین شرکت دارند. این دو کشور عرب در سال ۲۰۲۰ با اسرائیل روابط سیاسی برقرار کردند.

    برخلاف سال‌های قبل، مقامات حکومتی ایران امسال به این نشست دعوت نشده‌اند و به جای آنان، تعدادی از شخصیت‌های مخالف جمهوری اسلامی در کنفرانس امنیتی مونیخ شرکت دارند.

    انتظار می‌رود آنان با مسئول دانستن حکومت جمهوری اسلامی در ایجاد بی‌ثباتی و ناامنی در مننطقه، تلاش جامعه جهانی برای وادار کردن آن به تغییر روش خود را بی‌تاثیر بدانند.

  10. تظاهرات در شهر زاهدان با شعار مرگ بر دیکتاتور

    امروز هم مثل جمعه های ماه‌های اخیر بعد از نماز جمعه در شهر زاهدان تظاهرات شد.

    تظاهرکنندگان شعارهای «مرگ بر دیکتاتور» را سردادند و در پلاکاردهایی خواهان آزدی زندانیان سیاسی شدند.

    حا‌ل‌وش که خبرهای سیستان و بلوچستان را پیگیری می‌کند از تظاهرات زنان در شهر زاهدان تصاویری منتشر کرده است.

  11. پلاکاردهای معترضان در شهر زاهدان و انتقاد از دیدار معتمدین بلوچ با مقامات حکومتی

    در پایان نماز جمعه در شهر زاهدان،‌ تعدادی از حاضران با پلاکاردهایی خواهان آزادی زندانیان سیاسی شدند.

    برخی از معترضان هم در پلاکاردهایشان از دیدار تعدادی از ریش سفیدان و معتمدین بلوچ با نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سیستان و بلوچستان انتقاد کردند.

  12. زلزله در بدخشان شماری از خانه‌ها را «ویران» کرده است

    زلزله در بدخشان خانه‌های روستایی را ویران کرده

    شام گذشته زمین‌لرزه‌ای در بخش‌های از ولایت بدخشان در شمال شرق افغانستان رخ داد که بنا به گزارش‌ها، شماری از خانه‌ها را ویران کرده است.

    مرکز زلزله‌نگاری آمریکا گزارش داده که زلزله‌ای به بزرگی ۴.۷ در ساعت ۱۸.۱۷ دقیقه شام دیروز رخ داده است و این زلزله درعمق ۵۷.۱ کیلومتری زمین و مرکز آن در ۲۱ کیلومتری شهر فیض‌آباد مرکز ولایت بدخشان بوده است.

    در همین حال، طلوع‌نیوز کابل به نقل از محمد اکرم اکبری، رئیس رسیدگی به حوادث طبیعی طالبان در بدخشان گزارش داده که «۷۶ منزل مسکونی در زمین‌لرزه شب گذشته در مرکز و ولسوالی‌های این ولایت، تخریب شده است.»

    این مقام طالبان افزوده که این زلزله تلفات جانی در پی نداشته است.

    تصاویری از خانه‌های گلی ویران شده در بدخشان در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده اما از تلفات احتمالی تاکنون گزارشی منتشر نشده است.

  13. تظاهرات و شعار علیه خامنه‌ای در شهر خاش سیستان و بلوچستان

  14. کنفرانس امنیتی مونیخ؛ چرا به جای ایران و روسیه مخالفانشان دعوت شدند؟

    امسال مدیران و مجریان کنفرانس امنیتی مونیخ اعلام کردند که به جای نمایندگان دولت‌های روسیه و جمهوری اسلامی ایران، هیئت‌هایی از مخالفان این حکومت‌ها دعوت شده‌اند.

    قرار است مسیح علینژاد، نازنین بنیادی و شاهزاده رضا پهلوی به نمایندگی از مخالفان جمهوری اسلامی در این نشست سه روزه شرکت کنند.

    در پی عدم دعوت مقام‌های جمهوری اسلامی به کنفرانس امنیتی مونیخ، وزارت خارجه ایران از دولت آلمان انتقاد کرد.

    در چشم‌انداز بامدادی امروز،‌ در این‌باره گفتگویی با محمد قائدی، مدرس علوم سیاسی و روابط بین الملل در دانشگاه جورج واشنگتن، آمریکا گفتگو شده است.

    Video content

    Video caption: کنفرانس امنیتی مونیخ؛ چرا به جای ایران و روسیه مخالفانشان دعوت شده‌اند؟
  15. تجمع مخالفان جمهوری اسلامی در مقابل محل کنفرانس امنیتی مونیخ

    پنجاه و نهمین دوره کنفرانس امنیتی مونیخ امروز آغاز شد و به مدت سه روز ادامه دارد.

    همزمان با این کنفرانس گروهی از مخالفان جمهوری اسلامی در مقابل محل برگزاری کنفرانس تجمع کردند.‌

  16. اقدام اعتراضی یک زن در مجمع عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران

    این زن معترض می‌گوید که اعتراض او به اجازه ندادن به کاندیداتوری یک مهندس زن به دلیل «روسری سر نکردن» وعدم شفافیت در انتخابات مجمع سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران است و او به این مجمع «رسمیت» نمی‌دهد.

  17. کاردار سفارت ایران به اتهام ارتباط سپاه پاسداران با اقدامات تروریستی در بریتانیا پاسخ داد

    سفارت ایران

    کاردار ایران در لندن ارتباط نهادهای دولتی کشورش با طرح ترور در بریتانیا را تکذیب کرده است.

    محمد حسینی متین، کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن، در واکنش به گزارش روزنامه دیلی تلگراف با عنوان «تروریسم ایرانی خطری آشکار و موجود در بریتانیاست» در توییتر نوشته است که این گزارش «پر از اتهامات نادرست، بی‌اساس و ساختگی علیه جمهوری اسلامی ایران است.»

    روزنامه دیلی تلگراف در این گزارش که روز ۱۲ فوریه منشتر شد، بر لزوم اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک سازمان تروریستی تاکید گذاشت.

    کاردار ایران در مورد فعالیت سپاه پاسدارن گفته است که این نهاد «تنها سازمانی بود که با تروریسم در منطقه مبارزه کرد آن هم در شرایطی که خطر به اروپا خیلی نزدیک بود و هیچکس جرأت ایستادگی در مقابل آن را نداشت. سپاه همچنان مبارز اصلی در مقابله با تروریسم در کل منطقه است.»

    اشاره آقای حسینی به اظهارات مقامات ایرانی است که شکست گروه دولت اسلامی - داعش - در عراق را ناشی از مقابله سپاه پاسداران قلمداد می‌کنند.

    کاردار سفارت ایران اتهام ارسال پهپاد و تسلیحات به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین را نیز رد کرده و گفته است که «ایران بارها از اوکراین خواسته که مدارک خود را در یک کشور ثالث ارائه کرده و از آن دفاع کند، اما هیچ پاسخی از سوی اوکراینی‌ها داده نشده است».

    او افزوده است که «ایران جز وسیله‌ و ابزاری برای اوکراین به منظور به دست آوردن حمایت بیشتر از سوی متحدان این کشور نیست.»

    پاسخ کاردار ایران در حالی منتشر شده که روز گذشته، رئیس پلیس ضدتروریسم بریتانیا از ۱۵ مورد نقشه قتل یا آدم‌ربایی که سرچشمه آنها ایران بوده است خبر داد. سفارت ایران هنوز به این گزارش واکنشی نشان نداده است.

  18. گزارش‌هایی از حضور نیروهای امنیتی در مسیرهای منتهی به مسجد مکی زاهدان

  19. فرزانه فصیحی با عکسی در کنار علی دایی: می‌مانیم و می‌سازیم

    فرزانه فصیحی، دونده ایرانی و عضو تیم ملی دو و میدانی زنان ایران، با انتشار عکسی از خود در کنار علی دایی، نوشته است: می‌‌مانیم و می‌سازیم.

    در جریان اعتراضات جاری در ایران، علی دایی همچنان در داخل ایران ماند و از معترضان حمایت کرد.

  20. سخنگوی پلیس طالبان می‌گوید یک نگهبان مرسل نبی‌زاده را به اتهام قتل او بازداشت کرده است

    تصویر مرسل نبی زاده در دست زنی در تلفن همراهش در کابل

    خالد زدران، سخنگوی پلیس طالبان در کابل می‌گوید «قاتل» نماینده پارلمان پیشین افغانستان که پیش‌تر همراه با نگهبان خود در خانه‌اش در کابل کشته شدند، نگهبان دیگر او بوده است.

    آقای زدران در توییتی نوشته است: «قاتل مرسل نبی‌زاده، نماینده پیشین پارلمان و بادیگارد او به نام اسماعیل توسط بادیگار دیگرش به نام ملیار کشته شده‌اند.»

    در بامداد ۱۴ ژانویه/جنوری، مرسل نبی‌زاده به همراه محافظش در حوزه ۱۱ کابل در منطقه احمدشاه بابا مینه، توسط افراد مسلح ناشناس کشته شده و برادرش زخمی شد. او یکی از نمایندگان زن جوان از کابل در سال ۲۰۱۹ وارد آخرین دوره پارلمان افغانستان شد و پس از تسلط طالبان نیز همچنان در کابل به سر می‌برد و یک سازمان غیردولتی ایجاد کرده بود.

    به گفته او، «قاتل در حال فرار بوده که در نتیجه عملیات شناسایی نیروهای طالبان دستگیر شده و او به جرم خود اعتراف کرده است.»

    سخنگوی پلیس طالبان افزوده که «تحقیقات بیشتر در این زمینه و عوامل و جنبه‌های این جرم در حال انجام است.»

    بستگان مرسل نبی‌زاده، نماینده سابق پارلمان افغانستان، می‌گویند انگیزه قتل وی «خصومت شخصی» نمی‌تواند باشد