۱۴۰۲ فروردین ۱۸, جمعه

 

ما برای بهبود خدمات خود از کوکی‌ها استفاده می‌کنیم. جزئیات بیشتر را در صفحه "حفظ حریم خصوصی کاربران" در وبسایت دویچه وله بخوانید.
  1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
نیروهای نظامی آمریکا در فرودگاه کابل (۲۰ اوت ۲۰۲۱)
سیاستافغانستان

خروج از افغانستان؛ کاخ سفید ترامپ را مسئول هرج و مرج دانست

2 ساعت پیش

دو سال پیش بود که ارتش آمریکا به‌ نحوی شتابزده از افغانستان خارج شد. اکنون گزارشی تحقیقی از سوی کاخ سفید در این باره منتشر شده که بخش بزرگی از خطاها و ضعف‌ها در عملیات خروج از افغانستان را متوجه دولت ترامپ می‌داند.

https://p.dw.com/p/4PoWi

دولت آمریکا گزارشی تحقیقی در مورد مورد خروج شتابزده نیروهای ایالات متحده آمریکا از افغانستان منتشر کرده ا‌ست. این گزارش توسط سازمان‌های امنیتی و اطلاعاتی ایالات متحده تحت هدایت و نظارت شورای امنیت ملی این کشور تهیه شده است.

در این گزارش دولت بایدن دولت پیشین ایالات متحده به ریاست جمهوری دونالد ترامپ را مسئول خطاها و کوتاهی‌ها و هرج‌ومرج در افغانستان در ارتباط با خروج شتابزده نظامیان آمریکا از این کشور می‌داند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا این گزارش را "بازی اطلاعات جعلی" دانسته و در سایت اینترنتی خود نوشته است: «فقط بایدن مقصر است و نه هیچ فرد دیگر.»

در خلاصه ۱۲ صفحه‌ای این گزارش که نخست در نشریه نیویورک تایمز منتشر شده، مقامات دولت بایدن از جمله ترامپ را متهم کرده‌اند که توافقی شتابزده با طالبان به امضا رسانده است.

طبق این گزارش تحقیقی، امکانات جو بایدن در ارتباط با کم‌وکیف خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان به خاطر شرایط و تصمیم‌گیری‌های پیشین که از سوی دولت ترامپ صورت گرفت، محدود بوده است.

در این گزارش آمده است که برنامه و جدول زمانی که از پیشین توسط ترامپ تعیین شده بوده، بسیار تنگ و فشرده بوده است. هنگامی که بایدن کار خود به عنوان رئیس جمهور را آغاز کرد، طالبان از لحاظ نظامی به قوی‌ترین جایگاه خود از سال ۲۰۰۱ به این سو دست یافته بودند.

همزمان با این مسئله، تنها ۲۵۰۰ سرباز آمریکایی در افغانستان حضور داشتند که این شمار از سال ۲۰۰۱ به این طرف، پایین‌ترین رقم محسوب می‌شود.

در جریان انتقال قدرت از دولت دونالد ترامپ به دولت جو بایدن، دولت دونالد ترامپ هیچ برنامه‌ای برای خروج نهایی از افغانستان و یا تخلیه آمریکایی‌ها و افغان‌های متحد با آمریکا ارائه نکرده بود؛ در واقع در شرایطی که از زمان ورود جو بایدن به کاخ سفید تا آغاز عملیات خروج از افغانستان تنها سه ماه بیش باقی نمانده بود.

در این گزارش تحقیقی همچنین به وضعیت نامساعد ادارات و نهادهایی اشاره شده که وظیفه برنامه‌ریزی و هماهنگ‌سازی خروج نیروهای نظامی افغانستان را برعهده داشتند.

دویچه وله را در تلگرام دنبال کنید

در گزارش کاخ سفید آمده است: آمریکا تحت ریاست‌جمهوری ترامپ، در فوریه ۲۰۲۰ به طالبان قول داد که تا ماه مه ۲۰۲۱ از افغانستان خارج شود و طالبان نیز در مقابل قول داد که حمله به نیروهای آمریکایی خودداری کند.

طبق این گزارش بایدن با توجه به این توافق‌ها و قرارهای زمانی چاره‌ای جز از این نداشت که این کار سریع انجام شود، چون در غیر این صورت ستیزه‌جویان طالبان حملات خود به سربازان و نیروهای ائتلاف نظامی و آمریکا را از سر می‌گرفتند.

در این گزارش به ارزیابی‌های خوشبینانه سازمان‌های اطلاعاتی از آمادگی نیروهای ارتش افغانستان برای مقابله با طالبان سخن رفته است.

جو بایدن در آوریل سال ۲۰۲۱ اعلام کرد که تمامی سربازان آمریکایی را بدون قید و شرط تا ۱۱ سپتامبر آن سال از افغانستان خارج کند. او اما در ماه ژوئیه تاریخ خروج را به ۳۱ اوت جلو انداخت، یعنی ۱۱ روز زودتر.

در روز ۱۵ اوت اما نیروهای طالبان کابل را به تصرف خود درآوردند. بایدن نیز سیاست‌ها و تصمیم‌های خود را با توصیه‌های مشاوران نظامی‌اش هماهنگ کرد که گفته بودند، در صورت وخیم‌تر شدن اوضاع باید عملیات خروج را تسریع بخشید.

با خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان یکی از طولانی‌ترین جنگ‌های که ایالات متحده در طول تاریخ خود با آن درگیر بوده، به پایان رسید؛ جنگی که ۲۰ سال طول کشید. آخرین نظامیان ایالات متحده اوخر اوت سال ۱۲۰۲۱ افغانستان را ترک کردند.

پرش از قسمت در همین زمینه
پرش از قسمت گزارش روز

گزارش روز

Iran | Frauen ohne Hijab

تلاش برای مقابله با آزادی پوشش؛ از قوه قضاییه تا شهرداری

پرش از قسمت تازه‌ترین گزارش‌های دویچه وله

تازه‌ترین گزارش‌های دویچه وله

بازگشت به صفحه اصلی