گزارش زنده

  1. رئیس برنامه توسعه سازمان ملل: ممکن است سازمان ملل تصمیم به خروج از افغانستان بگیرد

    رئیس برنامه توسعه سازمان ملل تهدید کرده است در صورتی که سازمان ملل نتواند طالبان را متقاعد کند که کارکنان زن به کارشان برای این سازمان ادامه دهند، سازمان ملل آماده است تصمیمی به گفته او با «دل‌شکستگی» برای خروج از افغانستان در ماه می بگیرد.

    آخیم اشتاینر، رئیس برنامه توسعه ملل متحد، به آسوشیتدپرس گفت، مقام‌های سازمان ملل در حال مذاکره با حکومت طالبان هستند به این امید که در مورد که‌ در مورد منع کار زنان برای سازمان ملل، «استثناهایی» قائل شوند.

    اشتاینر گفته است در وضعیت فعلی افغانستان، کل سازمان ملل «باید یک گام به عقب بردارد و توانایی خود را برای فعالیت در آنجا ارزیابی کند. اما بحث درباره اصول اساسی، حقوق بشر است.»

    با اعلام منع کار زنان برای سازمان ملل، کارکنان مرد این سازمان نیز تا ۵ ماه مه/می سر کار خود حاضر نخواهند شد.

    این مقام ارشد سازمان ملل گفته است: «فکر می‌کنم بجز دل‌شکستگی توصیف دیگری وجود ندارد. منظورم این است که اگر تصور کنم که خانواده سازمان ملل دیگر در افغانستان نباشند، تصوری از میلیون‌ها دختر و پسر خردسال، پدر، مادری است که دیگر غذای کافی نخواهند داشت.»

  2. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی: در هر ساعت دو نفر در تصادفات جان خود را از دست می‌دهند

    بنابر اعلام پلیس راهنمایی و رانندگی در ایران در هر ساعت ۲ نفر در ایران در تصادفات رانندگی جان خود را از دست می‌دهند.

    کمال هادیانفر، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا از کیفیت و ایمنی خودروها در ایران انتقاد کرده و اشتیاق شهروندان ایرانی برای خرید خودرو را به تلاش برای حفظ ارزش سرمایه‌ نسبت داده و نه «ایمنی و کیفیت خودرو.»

    آقای هادیانفر تعداد جانباختگان تصادفات رانندگی در نوروز امسال را ۹۵۴ نفر اعلام کرده است.

    بر اساس آمارهای رسمی در ایران حدود نیمی از تصادفات منجر به مرگ در ایران به دو خودروی پراید و پژو مربوط می‌شود.

    این دو خودرو از جمله خودروهای نسبتا ارزان قیمت در ایران هستند که در مقایسه با سایر خودروها در این کشور عده بیشتری توان خرید آنها را دارند.

    پس از برجام تعدادی از خودروسازان مطرح بین‌المللی به فعالیت در بازار ایران پرداختند اما این فعالیت دیری نپائید.

    با آغاز تحریم‌های آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، خودروسازان خارجی از ایران رفتند و همزمان افزایش مستمر نرخ ارز باعث جهش قیمت خودرو شد.

  3. انتقاد تند روزنامه جمهوری اسلامی از دولت ابراهیم رئیسی

    جمهوری اسل امی

    روزنامه جمهوری اسلامی در مقاله‌ای، دولت را به ناکارآمدی و برداشتی محدود از واقعیات متهم کرده و خواستار تحول در انتصابات و نگرش دولت شده است.

    این روزنامه برداشت دولت از گرایش‌های موجود در جامعه را «ناقص» خوانده و نوشته است که «حضور عده‌ای از مردم در مراسم شب‌های قدر، روز قدس و مجالس مذهبی را معیار و ملاک دین‌داری عموم مردم ندانید. لایه‌های مختلف جامعه با تنوعی که دارند، با تمایلات متفاوتی زندگی می‌کنند. کسانی که با دیدن مراسم مذهبی درباره گرایش مردم نظر می‌دهند، فقط بخشی از جامعه را می‌بینند و از آنچه در زیر پوست جامعه می‌گذرد بی‌خبرند.»

    در این مقاله آمده است که «این واقعیت را ما که با مردم سروکار داریم می‌بینیم ولی حکمرانان به دلیل اینکه در خانه‌ها و دفترهای کارشان با خواندن گزارش‌هائی که برایشان تهیه می‌شود می‌خواهند از آنچه در جامعه می‌گذرد باخبر شوند، از واقعیت‌ها بی‌خبر می‌مانند. علت این است که گزارشگرها معمولا بله‌قربان‌گو هستند.»

    این روزنامه با اشاره به تغییراتی که اخیرا در تیم اقتصادی دولت روی داده نوشته است که « اگر بنایشان بر این باشد که به همین عزل و نصب‌ها اکتفا کنند، معلوم می‌شود هنوز هم فقط به بخشی از واقعیت‌ها پی برده‌اند. بخش اقتصادی کشور بطور کامل دچار فقر مدیریت است، بخش فرهنگی نیز همینطور و بخش سیاست، اعم از داخلی و خارجی، نیز.»

    به نوشته این روزنامه «وقتی تصور این باشد که مشکلات فرهنگی و اجتماعی را می‌توان با زور و جریمه حل کرد، وقتی گمان کنند تورم را با ۲۰ یا ۳۰ درصد افزایش حقوق و در همان زمان بالا بردن ۳۰ تا ۵۰ درصد قیمت کالاها و هزینه خدمات می‌توان مهار کرد و وقتی استقبال فوق‌العاده مردم از برقراری روابط با عربستان نتواند به حکمرانان بفهماند که این مردم با تمام وجود خواهان تنش ‌زدائی با غرب و برقرار کردن روابط متوازن بین‌الملل هستند، چگونه می‌توان انتظار داشت با عزل و نصب چند نفر از وزیران و مدیران ارشد مشکلات کشور حل شود؟»

    ابراهیم رئیسی اخیرا در تلاش برای بهبود ضعیت اقتصادی،بعضی از اعضای تیم اقتصادی خود را تغییر داده است.

    روزنامه جمهوری اسلامی یکی از قدیمی‌ترین روزنامه‌ها در جمهوری اسلامی است که ابتدا به عنوان ارگان رسمی حزب جمهوری اسلامی پایه‌گذاری شد و بعد از انحلال این حزب به دستور آیت الله روح‌الله خمینی، با مدیریت مسئول علی خامنه‌ای، رئیس جمهور وقت انتشار آن ادامه یافت.

    سردبیری نشریه با مسیح مهاجری، از روحانیون حکومتی است که پس از رسیدن آیت‌الله خامنه‌ای به رهبری جمهوری اسلامی، مدیریت مسئول این روزنامه را هم برعهده گرفت.

    این روزنامه در گذشته نیز مقالات انتقادی علیه دولت‌های وقت منتشر کرده است.

  4. پلمب «هایپراستار» بندرعباس به دلیل همکاری نکردن در طرح «عفاف و حجاب»

  5. تلاش امارات متحده عربی و قطر برای «احیای روابط دیپلماتیک»

    G

    خبرگزاری رویترز به نقل از مقام دولتی گفته قطر و امارات متحده عربی در حال احیای روابط دیپلماتیک و بازگشایی سفارت‌خانه‌های خود هستند.

    یک مقام امارات متحده عربی در بیانیه‌ای گفته است: «در حال حاضر، فرآیند فعالسازی روابط دیپلماتیک؛ از جمله بازگشایی سفارت‌ها از طرف دو کشور در دست اقدام است.»

    یک مقام دیگر به رویتر گفته که انتظار می‌رود بازگشایی سفارت‌ها و معرفی سفیران جدید تا نیمه ژوئن انجام شود؛ رویترز به نقل از منبع دیگری گفته روابط کامل دیپلمایتک تا چند هفته دیگر برقرار خواهد شد.

    در سال ۲۰۱۷ میلادی، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین و مصر روابط خود را با قطر به دلیل طرح اتهامات «حمایت از ترورسیم» قطع کردند؛ اتهاماتی که قطر آن را رد کرد.

    این تحولات پس از آن است که در منطقه به نوعی آشتی در جریان است؛ اخیرا عربستان سعودی و ایران توافق کردند روابط خود را پس از سالها خصومت احیا کنند.

  6. نیایش شاهزاده رضا پهلوی پای دیوار ندبه در اسرائیل

  7. گروه هفت: عملکرد طالبان شرط عادی‌سازی روابط با جامعه جهانی است

    نشست وزیران خارجه گروه هفت
    Image caption: نشست وزیران خارجه گروه هفت در هتل پرنس کارویزاوا ژاپن

    آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در توییتی نوشته است در نشست وزیران خارجه گروه هفت در ژاپن «توافق کردیم که عادی‌سازی روابط با جامعه جهانی که طالبان در پی آن است، مشروط به عملکرد آنهاست.»

    در بیانیه نشست وزیران خارجه هفت قدرت صنعتی موسوم به «گروه هفت» از طالبان خواسته شده که «فورا» در تصمیم‌های خود در مورد منع کار و آموزش زنان به ویژه در نهادهای سازمان ملل را لغو کند.

    در بیانیه وزیران خارجه گروه هفت آمده است: «ما خواستار لغو فوری تصمیم‌های غیرقابل قبول [حکومت طالبان] که حقوق بشر و آزادی‌های اساسی را محدود می‌کنند، از جمله آخرین ممنوعیت‌هایی که زنان افغان را از کار برای سازمان‌های غیردولتی و سازمان ملل منع می‌کند، هستیم».

    در بیانیه همچنین از آنچه که «نقض سیستماتیک حقوق بشر زنان و دختران و تبعیض علیه اعضای اقلیت‌های مذهبی و قومی» در حکومت طالبان گفتند، نیز انتقاد شده است.

    در همین حال، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی اصلی طالبان که از قندهار، مقر رهبری گروه کار می‌کند، به خبرگزاری فرانسه، گفته است که «کشورهای خارجی نباید در امور داخلی افغانستان مداخله کنند».

    آقای مجاهد افزوده که «ارزش‌ها و قوانینی که در افغانستان اجرا می‌شوند، فقط مربوط به افغان‌هاست و ربطی به کشورهای دیگر ندارد.»

    به گفته سخنگوی طالبان کشورهای خارجی «باید با تعامل با کابل وضعیت افغانستان را مطالعه و به دقت رصد کنند» و پس از در میان گذاشتن مسائل با حکومت طالبان «موضع‌گیری کنند».

  8. پیام عید فطر رهبر طالبان: کشورها در مسائل و امور داخلی ما مداخله نکنند

    تنها عکسی که از هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان نشر شده
    Image caption: تنها عکسی که از هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان نشر شده، به گفته طالبان مقر او در قندهار است و در ملا‌عام ظاهر نمی‌شود و با رسانه‌ها مصاحبه نمی‌کند

    رهبر طالبان در پیام تبریک عید فطر گفته است به نفع افغانستان و سایر کشورهاست که «در مسائل و امور داخلی ما» مداخله نکنند.

    پیام مفصل ۱۴ ماده‌ای عید هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان که به مناسبت عید فطر منتشر شده است، بر عدم مداخله جامعه جهانی در حکومتداری طالبان تاکید کرده و در آن آمده است: «همانگونه که افغانستان نمی‌خواهد در امور داخلی هیچ کشوری مداخله کند، تأکید می‌کند که دیگر کشورها نیز در مسایل و امور داخلی ما مداخله نداشته باشند که انجام این کار هم به نفع جهان و هم به نفع افغانستان است.»

    در حالی که رویارویی حکومت طالبان با سازمان ملل در مورد کار زنان سبب خانه‌نشینی سایر کارکنان و تعطیلی موقتی برخی فعالیت‌های بشردوستانه در افغانستان شده است رهبر طالبان تاکید کرده که «آبادی افغانستان مسئولیت خود افغان‌هاست، باید از دیگران امید نداشته باشیم».

    او به ویژه تاکید کرده که «در این خصوص تاجران ملی و سرمایه‌داران کشور نسبت به دیگران ملکفیت بیشتر دارند که امارت اسلامی [طالبان] با آنان همکاری کامل و کمک می‌نماید.»

    رهبر طالبان همچنین گفته است که «همه (مردم) اطمینان داشته باشند که حقوق شرعی هر یک به وجه احسن داده می‌شود.»

    این در حالی است که بنا به فرمان‌های مستقیم و غیرمستقیم منسوب به رهبر طالبان، ادامه تحصیل دختران بالاتر از کلاس ششم، کار و تحصیلات عالی برای زنان ممنوع شده است.

    رهبر طالبان همچنین بر از بین بردن گروه‌های مخالف تاکید کرده و گفته است «هر ملت و کشور زمانی به عزت و امن و رفاه واقعی دست می‌یابد که در آن بغاوت و سرکشی وجود نداشته باشد.»

    در حال حاضر علاوه بر شاخه خراسان گروه دولت اسلامی (داعش)، دستکم سه گروه دیگر از نیروهای امنیتی و ارتش پیشین به مبارزه مسلحانه پراکنده با حکومت طالبان ادامه می‌دهند.

    رهبر طالبان وعده تحقق فرمان سال گذشته خود در مورد محو کشت و قاچاق موادمخدر را داده و گفته است که «افغانستان دیگر عاری از مواد مخدر می‌شود.»

    گزارش‌ نوامبر ۲۰۲۲ دفتر مبارزه باموادمخدر سازمان ملل نشان داد که کشت خشخاش افزایش یافته و درآمد حاصل از موادمخدر در افغانستان چند ماه پس از فرمان سال گذشته رهبر طالبان «تا سه برابر» شده است.

  9. وزیر کشور ایران از پایان ارائه خدمات به افراد «بی‌حجاب‌» خبر داد

    حجاب

    یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به نقل از وزیر کشور ایران از پایان ارائه خدمات به افرادی که او «بی‌حجاب» خوانده، خبر داده است.

    رئیس کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی گفته: «وزیر کشور گفته کسانی که مرتکب کشف حجاب در سطح جامعه شوند و یا بی‌حجاب و بدحجاب داشته باشند، ابتدا به صورت پیامکی تذکر دریافت می‌کنند.»

    به گفته او بعد از تذکر پیامکی «در صورت اصرار فرد بر عدم رعایت حجاب در مراکز خدمات عمومی، به این قبیل افراد خدمتی ارائه داده نمی‌شود.»

    بگفته وزیر کشور ایران در صورت ادامه، پرونده این افراد به قوه قضائیه ارسال خواهد شد.

    این اظهارات در حالیست که همزمان با اجرای طرح موسوم به «عفاف و حجاب» که هدف آن فشار بر زنانی است که حجاب اجباری را در اماکن عمومی نادیده گرفته‌اند، تصاویر زیادی از زنان در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که بدون حجاب اجباری در سطح شهرهای مختلف ظاهر شده‌اند.

  10. وکیل خانواده قربانیان هواپیمای اوکراینی: نسبت به احکام صادره علیه متهمان اعتراض می‌کنیم

    قربانیان
    Image caption: ادای احترام به قربانیان سرنگونی هواپیما در فرودگاه بروسپیل، اوکراین

    وکیل گروهی از خانواده‌های قربانیان هواپیمای اوکراینی گفته است که نسبت به احکام داگاه نظامی در ایران علیه متهمان پرونده اعتراض خواهد کرد.

    به گزارش روزنامه اعتماد، محمود علیزاده طباطبایی، وکیل تعدادی از خانواده‌ها گفته است که موکلان او خواستار تجدید نظر در این احکام هستند.

    او در مصاحبه با این روزنامه گفته است که احکام صادره رسما به او ابلاغ نشده و برخلاف مقررات، این احکام قبل از ابلاغ به اصحاب دعوا در رسانه‌ها انتشار یافته و در سامانه قوه قضاییه ثبت شده و او از این طریق از احکام اطلاع یافته است.

    آقای علیزاده طباطبایی گفته است که «اکثریت شکات قبل از جلسه آخر شکایت خود را مسترد داشته و اعلام کردند امیدی به عدالت در این دادگاه ندارند. اما من و تعداد دیگری از موکلین که امیدوار بودیم عدالت اجرا شود. دیدیم که این رای مورد انتظار موکلین ما نیست و پس از ابلاغ قطعا به آن اعتراض می‌کنیم.»

    دو روز پیش، دادگاه نظامی تهران احکام متهمان را صادر کرد که شامل ۱۳ سال حبس برای متهم ردیف اول که با احتساب سه سال بازداشت، ۱۰ سال آن لازم االاجراست. متهمان ردیف دوم و سوم هرکدام به یک سال حبس محکوم شدند.

    سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته است که با صدور این احکام و آمادگی برای پرداخت غرامت مورد نظر،جمهوری اسلامی ایران به وظایف و مسئولیت‌های خود عمل کرده است اما بسیاری از خانواده‌های قربانیان این محاکمه را صوری و احکام صادره را بی‌ارزش دانسته‌اند.

    با وجود تصمیم مقامات قضایی برای بازداشت چند نفر به عنوان مسئولان این حادثه و متهم کردن آنان به سهل‌انگاری و کوتاهی در انجام وظیفه، اکثر خانواده‌های قربانیان محاکمه آنان را نمایشی توصیف کرده و تاکید دارند که مسئولان واقعی این حادثه از جمله گروهی از مقامات ارشد نظامی و دولتی باید پاسخگو باشند.

    برخی از خانواده‌ها پیگیر ارجاع پرونده به مراجع قضایی بین‌المللی هستند.

    ایران احکام متهمان سرنگونی هواپیمای اوکراینی را اعلام کرد

  11. گزارش‌ها درباره رکورد بازار کامپیوتر در پی افزایش نرخ ارز

    روزنامه اعتماد در گزارشی به رکود بازار سخت افزار کامپیوتر در پی افزایش نرخ ارز پرداخته است.

    در این گزارش آمده که اوج گرفتن نرخ دلار، باعث شوك‌های قيمت در این بازار شده؛ «در بازار لپ‌تاپ و رايانه اين روزها قيمت‌ها نجومي است و صاحبان اين كسب و كارهاي مرتبط با فروش سخت‌افزار از ركود شديد به دليل پايين بودن قدرت خريد مردم مي‌گويند.»

    در این گزارش گفته شده فروشندگان مجبورند محصولات خود را با قيمتي بسيار بالاتر از قيمت متعارف عرضه كنند.

    يكي از فروشندگان كامپيوتر به روزنامه اعتماد گفته: «فروش نسبت به سه سال قبل به يك‌ دهم رسيده است ولي فروشندگان براي اينكه زيان نكنند سود خود را افزايش داده‌اند؛ در واقع ما با بالا بردن سود خودمان را حفظ كرديم.»

    قطعات و محصولات کامپیوتری تابعی از نرخ دلار است و قیمتها همزمان با نوسان نرخ ارز تغییر می‌کند؛ در زمان اوج قیمت‌ها بعضی از فروشندگان به دلیل عدم اطمینان از وضعیت قیمتها در روزهای آتی، از فروش خودداری می‌کردند.

    در اوایل اسفند ماه پارسال قیمت دلار آمریکا در بازار آزاد به بیش از ۶۰ هزار تومان هم رسیده بود؛ در دی ماه پارسال نرخ دلار حدود ۴۳ هزار تومان بود.

    نرخ امروز دلار در معاملات بازار آزاد بیش از ۵۱ هزار تومان است.

  12. روسیه و ایران؛ کماکان در صدر بزرگترین خریداران خارجی خانه در ترکیه

    G

    بر اساس اعلام مرکز آمار ترکیه، روسیه و ایران در ادامه روند ماههای اخیر، در صدر بزرگترین خریداران خارجی خانه در ترکیه باقی مانده‌اند.

    این مرکز در تازه‌ترین گزارش خود درباره فروش خانه در ماه مارس اعلام کرده شهروندان روس با خرید ۱۱۷۵ خانه در این ماه بیشترین خانه را در مقایسه با اتباع غیرترک خریدند؛ در این ماه شهروندان ایرانی با خرید ۴۷۲ خانه در رتبه دوم این فهرست قرار داشتند.

    مدتی پس از حمله روسیه به اوکراین، شهروندان ایرانی جایگاه اول خود را در این فهرست از دست دادند و شهروندان روسی به بزرگترین خریدار خارجی خانه در ترکیه تبدیل شدند.

    چندی پیش مجتبی یوسفی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ایران از «خروج ۷ میلیارد دلار ارز از ایران برای خرید ملک در ترکیه» طی سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ خبر داده بود.

    حدود چهار سال پیش بود که دولت ترکیه برای جذب سرمایه خارجی و جلوگیری از افت ارز لیره با اعمال تغییراتی قوانین مرتبط با سرمایه‌گذاری از طریق خرید ملک را تسهیل کرد.

    تا پیش از آن، متقاضیان باید خانه‌هایی به ارزش حداقل یک میلیون دلار می‌خریدند تا بتوانند شهروندی ترکیه را کسب کنند که با معرفی قوانین جدید این رقم به یک چهارم یعنی ۲۵۰ هزار دلار کاهش پیدا کرد.

    اما پس از جنگ اوکراین و همزمان با افزایش تقاضا برای خرید خانه در شهرهایی نظیر استانبول و آنتالیا، رقم کسب شهروندی از طریق سرمایه‌گذاری افزایش یافت.

  13. دیدارهای نماینده ویژه آمریکا با چهره‌های سیاسی افغانستان در استانبول

    باتور دوستم، عضو پیشین هیات مذاکراتی افغانستان با طالبان و فرزند مارشال دوستم و جمعی دیگر
    Image caption: باتور دوستم، عضو پیشین هیات مذاکراتی افغانستان با طالبان و فرزند مارشال دوستم و جمعی دیگر

    توماس وست، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان در سفر منطقه‌ای خود در ترکیه روز دوشنبه با شماری از چهره‌های سیاسی و فعالان مدنی افغانستان دیدار کرده است.

    نماینده ویژه آمریکا تاکید کرده که «راه پیش‌رو باید مسالمت آمیز باشد. ترجیح بر گفتگوست، نه خشونت».

    او پیش‌تر نیز پس از حضور در یک نشست افغان‌ها در دوحه تاکید مشابهی داشت.

    او در یک رشته توییت همراه با عکس‌هایی از دیدارهایی که ظاهرا به صورت جداگانه انجام شده، نوشته است که آمریکا «در مشورت با افغان‌ها رویکرد خود را ادامه می‌دهد.» و افزوده که در این دیدارها «نگرانی عمیق در مورد تصمیم‌های طالبان، به ویژه در مورد حقوق زنان در تحصیل، کار و آینده را شنیدم.»

    آقای وست می‌گوید که در پاسخ به نگرانی‌ها «من نیز بر تعهد پایدار آمریکا به مردم افغانستان، عزم ما در همکاری با [طرف‌های] دیگر برای رسیدگی به بحران انسانی و حمایت از گفتگو میان افغان‌ها درباره آینده کشورشان تاکید کردم.»

    پس از تسلط طالبان، شمار زیادی از مقام‌های دولت پیشین و چهره‌های سیاسی افغانستان به استانبول رفته‌اند و فعالیت‌‌های سیاسی در تبعید به عنوان «شورای عالی برای نجات افغانستان» را علیه حکومت طالبان پیش می‌برند.

    دیدار با صلاح‌الدین ربانی، وزیر خارجه پیشین و رهبر حزب جمعیت اسلامی
    Image caption: دیدار با صلاح‌الدین ربانی، وزیر خارجه پیشین و رهبر حزب جمعیت اسلامی
    جامعه مدنی افغانستان
    Image caption: دیدار با فعالان مدنی افغانستان
    کریم خلیلی، معاون پیشین حامد کرزی و رهبر حزب وحدت اسلامی
    Image caption: دیدار کریم خلیلی، معاون پیشین حامد کرزی و رهبر حزب وحدت اسلامی
  14. طرح استیضاح وزیر اقتصاد ایران «منتفی شد»

    TASNIM

    در حالیکه طی روزهای اخیر بحث استیضاح احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد ایران قوت گرفته بود، یکی از اعضای هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی آن را منتفی دانسته است.

    احمد نادری، عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفته: «با توجه به اینکه تعداد امضاهای متقاضیان استیضاح وزیر اقتصاد به کمتر از ۱۰ نفر رسید لذا این استیضاح منتفی شد.»

    با این احتساب، طبق آیین نامه استیضاح وزیر بایگانی شد.

    این استیضاح در حالی منتفی شده که ابراهیم رئیسی در تلاش برای احیای اقتصاد ایران، دست به تغییراتی در تیم اقتصادی خود زده است.

    اما بعید بنظر می‌رسد با توجه به حجم مشکلات ساختاری در ایران و نگاه دستوری او به اقتصاد، چاره‌ساز باشد.

  15. خبر فوریسفر پوتین به مناطق جنگی در تصرف روسیه در اوکراین

    نهاد ریاست جمهوری روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد ولادیمیر پوتین به مناطقی که در جنگ با اوکراین به تصرف این کشور در آمده سفر کرده است. تصاویری حضور آقای پوتین در منطقه منتشر شده است اما زمان انجام این سفر مشخص نیست.

    بنابر اعلام کاخ کرملین آقای پوتین از بخش‌هایی از منطقه خرسون دیدار کرده است. منطقه خرسون همچنان یکی از اصلی‌ترین میادین جنگ با اوکراین است.

    گفته شده آقای پوتین در جلسه‌ای با حضور فرماندهان نظامی شرکت کرده و گزارش‌های آنها را شنیده است.

    همچنین گفته می شود او در یک مقر گارد ملی در لوهانسک شرقی نیز توقف کرده است.

  16. خبر فوریوزیران خارجه گروه هفت: کشورهای حامی روسیه در جنگ اوکراین هزینه سنگینی خواهند پرداخت

    وزرای خارجه گروه هفت کشورهای صنعتی به کشورهایی که به روسیه در جنگ اوکراین کمک می‌کنند هشدار دادند که با هزینه‌های سنگینی مواجه خواهند شد.

    وزیران خارجه هفت کشور صنعتی موسوم به «گروه هفت»در بیانیه‌ای در پایان نشست خود در ژاپن، اقدام جدیدی علیه مسکو اعلام نکردند اما متعهد شدند که در اجرای تحریم‌ها شدت عمل بیشتری به خرج دهند.

    آنها گفتند اقدام روسیه در استقرار سلاح هسته‌ای در بلاروس را غیرقابل قبول دانستند.

    وزرای گروه هفت همچنین گفتند با فعالیت‌های نظامی چین در دریای چین جنوبی مخالفند و توافق کردند که صلح و امنیت را در تنگه تایوان حفظ خواهند کرد.

    آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، کانادا و ژاپن هفت کشور صنعتی‌اند. در حال حاضر اعضای این گروه مدعی‌اند که از صنعتی‌ترین اقتصادهای دنیا برخوردارند. توصیف «اقتصاد پیشرفته» عبارتی تفسیرپذیر است و ویژگی‌هایش بر اساس نوع نگاه و تعاریف گوناگون، متغیرند.

    اما واقعیت این است که سالهاست که جی هفت از باشگاهی اقتصادی به محفلی سیاسی-ایدئولوژیک تغییر ماهیت داده و اعضایش از یادآوری این موضوع هم ابایی ندارند.

  17. کشف محموله ۴۴۰ میلیون دلاری کوکایین سرگردان در آب‌های ساحلی ایتالیا

    پلیس ایتالیا از کشف دو تن کوکایین شناور در آب‌های سواحل سیسیل خبر داده است.

    این محموله قاچاق که شامل ۷۰ بسته بزرگ ضد آب بود، به وسیله تور ماهیگیری به هم وصل بود و بر روی آب شناور بود.

    به گفته پلیس ایتالیا، ارزش محموله کشف فشده ۴۴۰ میلیون دلار است.

    پلیس احتمال می‌دهد که یک کشتی باری این محموله را در دریا رها کرده تا به وسیله رابط‌های محلی جمع آوری شود.

    Guardia di Finanza
  18. دیوار‌نگاره در هلند برای «زن، زندگی، آزادی»

    ‌این تصاویر از دیوارنگاره‌ای در شهر گرونینگن هلند به دست بی‌بی‌سی فارسی رسیده است.گفته می‌شود این دیوارنگاره‌ را گروهی از هنرمندان هلندی و ایرانی در حمایت از «جنبش زن، زندگی آزادی و زنان ایران» کشیده‌اند.در این اثر تصاویر افرادی از جمله مهسا (ژینا) امینی، نیکا شاکرمی، خدانور لجه‌ای و گوهر عشقی دیده میشود.

  19. واکنش وریا غفوری به ادامه مسمومیت دانش آموزان دختر

    با ادامه مسمومیت زنجیره‌ای دانش‌آموزان در شهرهای مختلف ایران، وریا غفوری به این موضوع واکنش نشان داده است.کاپیتان سابق باشگاه استقلال در یک استوری در اینستاگرام با انتقاد انتقاد از مشخص نشدن منشا این مشمومیت‌ها نوشت: «آن‌چه بسیار تاسف‌برانگیز به نظر می‌آید، ناتوانی نسبت به بازداشت عوامل این جنایت است.»آقای غفوری گفت: «لعنت خدا و نفرین مردم بر کسانی ک هبا اهمال و کم‌کاری باعث شدند این فجایع ادامه داشته باشد.»با گذشت بیش از چند ماه از شروع مسمومیت های سریالی، مقامات ایران هنوز گزارشی از عوامل و منشا این حوادث منتشر نکرده‌اند.