۱۴۰۳ مرداد ۲, سه‌شنبه


ویکی‌پدیا

احمد آزاد (۱۷ فروردین ۱۳۴۰ – ۱۱ آبان ۱۴۰۰)[۲] خواننده و ترانه‌سرای اهل ایران بود.[۳][۴] ترانه ساقی، پرآوازه‌ترین ترانه او است. همچنین وی تهیه‌کننده و مجری برنامه بامداد آدینه بود، که بامداد هر جمعه از تلویزیون پارس پخش می‌شد.

احمد آزاد
زادهٔ۱۷ فروردین ۱۳۴۰
خمک، سیستان و بلوچستان، ایران
درگذشت۱۱ آبان ۱۴۰۰ (۶۰ سال)
لس آنجلس، ایالات متحده آمریکا
علت مرگایست قلبی
مدفنایران، اصفهان، باغ رضوان (قطعه ۴۳، بلوک F10)[۱]
تحصیلاتمهندسی برق، مهندسی پرواز دکتری متافیزیک، خلبان، روانشناسی اجتماعی، هیپنوتیزم بالینی
پیشه
  • خواننده
  • ترانه‌نویس
  • مجری

زندگی‌نامه

ویرایش

احمد آزاد در ۱۷ فروردین ۱۳۴۰ در روستای خمک استان سیستان و بلوچستان زاده شد. او در کودکی به همراه خانواده به اصفهان رفت و پس از آن فراگیری ردیف‌ها و دستگاه‌های موسیقی ایران را نزد جلال‌الدین تاج (تاج اصفهانی) و سلفژ را نزد هوشنگ بهشتی آغاز کرد.[۳] پس از خروج از ایران و زمانی که در رشته مهندسی برق به تحصیل اشتغال داشت مبانی موسیقی را با لقمان ادهمی و مهدی تاکستانی آغاز کرد.

با رفتنِ سیاوش زندگانی به آمریکا احمد آزاد همکاری خود را با او آغاز کرد و به اجرای کنسرت پرداخت. او همچنین به خواندن و تمرین ردیف‌های آوازی موسیقی ایرانی از جمله ردیف آوازی عبدالله دوامی، میرزا عبدالله فراهانی، محمود کریمی و دیگر استادان پرداخت. وی از آموزش‌های حبیب‌الله بدیعی، جلیل زلاند و ایرج خواجه‌امیری نیز بهره برد.

آشنایی بیشتر احمد آزاد با موسیقی ایرانی و روش خواندن و اجرای ردیف‌های موسیقی، پس از رفتن ایرج و اکبر گلپایگانی به آمریکا و آشنایی با این دو موسیقی‌دان بود. وی همچنین در دانشگاه‌های آمریکا به تحصیل در رشته‌های مهندسی برق، مهندسی پرواز، خلبانی، دکترای متافیزیک، روان‌شناسی اجتماعی، و هیپنوتیزم بالینی پرداخت. او همچنین مجری و برنامه‌ساز برنامهٔ «بامداد آدینه» بود که در هر قسمت به گفتگو با یکی از چهره‌های موسیقی می‌پرداخت.

درگذشت

ترانه‌شناسی

پانویس

منابع