اداره مهاجرت کانادا اخراج ۵ مقام سابق ایران را بررسی میکند
4 ساعت پیشآژانس خدمات مرزی کانادا از سازمان مهاجرت و پناهندگی این کشور خواسته است جلسه استماع برای اخراج پنج مقام احتمالی که در دولت پستهای بالایی داشتند برگزار کند.
اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه وله
طبق گزارش "گلوبال نیوز"، این افراد با استناد به تحریمهای تصویب شده در سال ۲۰۲۲ اخراج میشوند.
تحریمهای کانادا پس از آن اعمال شد که گشت ارشاد مهسا (ژینا) امینی را به دلیل "بد حجابی" در خیابان دستگیر کرد و در بازداشت به قتل رساند.
در پی کشته شدن مهسا امینی در ۲۵ شهریور ۱۴۰۱، در دهها شهر ایران اعتراضات گستردهای صورت گرفت که "به طرز وحشیانهای سرکوب شد".
کانادا پس از تصویب این تحریمها در آنزمان، اعلام کرده بود که مقامات جمهوری اسلامی را از این کشور اخراج خواهد کرد.
تحریمهای اعمال شده شامل سران حکومتی، اعضای کابینه، سفرا، دیپلماتهای ارشد، اعضای قوه قضاییه، فرماندهان نظامی و مقامات بلندپایه اطلاعاتی وامنیتی و کارمندان ارشد دولت جمهوری اسلامی میشود.
بیشتر بخوانید: استقبال آمریکا از تصمیم کانادا برای "تروریستی" نامیدن سپاه
دادگاه مهاجرت کانادا پیش از این نیز حکم اخراج سلمان سامانی، قائممقام سابق وزیر کشور ایران، و مجید ایرانمنش، مشاور فناوری معاون رئیس جمهور ایران را صادر کرده است.
گلوبال نیوز در گزارش خود آورده است که برخلاف پرونده سامانی و ایرانمنش که به صورت علنی به آنها رسیدگی شده، جلسات رسیدگی به پرونده این پنج نفر، پشت درهای بسته برگزار میشود و دولت کانادا تا کنون نام آنها را اعلام نکرده است.
جلسات اخراج در کانادا باید به صورت علنی برگزار شود، مگر اینکه فرد مورد نظر درخواست پناهندگی داده باشد. گلوبال نیوز درخواست کرده است که دادگاه رسیدگی به این پرونده علنی برگزار شود و اسناد آن در اختیار مطبوعات قرار گیرد.
بیشتر بخوانید: کانادا سپاه پاسداران را سازمان تروریستی اعلام کرد
کانادا از سال ۲۰۱۲ روابط دیپلماتیک با حکومت ایران را قطع کرده است و جمهوری اسلامی ایران را به عنوان "کشور حامی تروریسم" میشناسد.
دولت کانادا اخیرا نیز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داد. این اقدام کانادا از جمله بدین معناست که هر کس که در این کشور از سپاه پاسداران به شکل مالی یا مادی حمایت کند، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت و داراییهای این نهاد نظامی در کانادا مسدود خواهد شد.
دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید
سپاه پاسداران در سرکوب معترضان در سالهای ابتدایی انقلاب اسلامی، نقش اصلی را بازی کرده است و بعدها نیز این نیروی نظامی و به ویژه بازوی امنیتی آن "سازمان اطلاعات سپاه" دخالت مستقیمی در سرکوب جنبشهای سیاسی−اجتماعی در ایران، از جمله اعتراضات مردمی سالهای ۹۶، ۹۸ و خیزش سراسری "زن، زندگی، آزادی" داشتهاند.
سعید دهقان: شورای اروپا میتواند سپاه را تروریستی اعلام کند