تنش در مجلس ایران بر سر «وتوی طرح دو فوریتی رفع فیلترینگ»
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی پس از اعتراض یک نماینده به آنچه عدم رسیدگی به طرح دو فوریتیاش درباره رفع فیلترینگ خواند، به تشنج کشیده شد.
محمدقسیم عثمانی، نماینده بوکان در مجلس ایران در اخطاری درجلسه علنی مجلس شورای اسلامی گفت: «من طرحی دو فوریتی تهیه و تقدیم هیات رئیسه کردم. این طرح تمام مراحل خود را طی کرده است، اما آقای [محمدباقر] قالیباف این طرح را وتو کردند. با چه حقی این کار را انجام دادید؟ آقای قالیباف شما به قرآن سوگند یاد کردید که آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی را رعایت کنید.»
آقای عثمانی خطاب به آقای قالیباف که رئیس مجلس شورای اسلامی است گفت: «اینجا پادگان نیست بلکه اینجا مجلس شورای اسلامی است. اینجا خانه ملت است، بنده به عنوان نماینده مردم طرحی را در جهت منافع مردم طراحی کرده و طبق آییننامه مراحل دو فوریتی آن را طی کردم چرا آقای قالیباف این طرح را وتو کردند؟»
او سپس ادامه داد: «مگر هیات رییسه نباید آییننامه مجلس را رعایت کند؟ اگر من به عنوان نماینده مردم نتوانم صحبت کنم چه کسی باید حرف مردم را بزند؟»
ریاست جلسه علنی امروز در غیاب آقای قالیباف، با علی نیکزاد نائب رئیس مجلس بود.
End of مطالب پیشنهادی
آقای نیکزاد خطاب به نماینده معترض گفت «انتسابی که شما به رئیس مجلس شورای اسلامی دادید درست نیست. اکنون ۳۰ طرح دو فوریتی در هیات رئیسه وجود دارد و هر کدام باید به موقع مطرح شود.»
اشاره او از جمله به «پادگان» نبودن مجلس بود. محمدباقر قالیباف سابقه طولانی به عنوان یکی از فرماندهان سپاه دارد و پیش از دوره طولانی شهرداری تهران و سپس ریاست مجلس، فرمانده نیروی انتظامی بود.
رسانه های ایران می گویند پس از صحبتهای آقای نیکزاد تعدادی از نمایندگان که از نظر سیاسی از طرفداران رئیس مجلس هستند، اطراف صندلی محمدقسیم عثمانی حاضر شدند و با او به بحث پرداختند و در نهایت با حضور حمیدرضا حاجیبابایی دیگر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی بحث خاتمه پیدا کرد.
موضوع فیلترینگ اینترنت در ایران از مسائل مهم سیاسی و اجتماعی در این کشور است که به طور دائم در بحثها و اظهارنظرهای عمومی از جمله در وعده های انتخاباتی مورد توجه قرار میگیرد.
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور منتخب ایران در روزهای تبلیغات انتخاباتی اعلام کرده است که با وضعیت کنونی فیلترینگ موافق نیست و وعده هایی برای بهبود شرایط کنونی داده است.
منتقدان آقای پزشکیان میگویند اموری همچون سیاستگذاری در زمینه رفع فیلترینگ در اختیار رئیسجمهور نیست و نباید با چنین وعدههایی شهروندان را ترغیب به رای دادن میکرد.
آقای پزشکیان در اولین سخنرانی پس از پیروزی در انتخابات گفته است که وعدهای مطرح نکرده که قادر به تحقق آن نباشد.
شورای عالی فضای مجازی که اعضای آن متشکل از نهادهای مختلف حکومتی است و کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه که زیر نظر دادستان کل کشور فعالیت می کند، اختیار وسیعی در زمینه فیلترینگ در ایران دارند.