۱۴۰۳ مرداد ۴, پنجشنبه

 

گشت‌زنی مشترک بمب‌افکن‌های روسیه و چین بر فراز شمال اقیانوس آرام و آلاسکا

 بمب‌افکن‌های روسی و چینی

منبع تصویر،RUSSIAN DEFENCE MINISTRY

توضیح تصویر،وزارت دفاع روسیه با انتشار این عکس از گشت‌زنی مشترک بر فراز شمال اقیانوس آرام خبر داد

روسیه و چین گشت‌زنی مشترکی بر فراز شمال اقیانوس آرام و دریای برینگ در نزدیکی سواحل آلاسکا انجام دادند.

دو کشور گشت‌زنی مشترک زیادی داشتند و گشت‌زنی بمب‌افکن‌های روسیه به طور منظم بر فراز دریای برینگ انجام می‌شود اما این اولین بار است که بمب‌افکن‌های دو کشور در شمال اقیانوس آرام پرواز کردند.

«بمب‌افکن‌های شیان اچ-۶ چین و یک فروند توپولف تو-۹۵ روسیه» روز چهارشنبه ۲۴ ژوئیه بر فراز آلاسکا و شمال اقیانوس آرام پرواز کردند.

مسکو و پکن اعلام کردند که هیچ کشور ثالثی هدف نبوده است. در همین حال فرماندهی دفاع هوافضای آمریکای شمالی و کانادا (NORAD) هم اعلام کرد که بمب‌افکن‌هایی که رهگیری کرده‌اند، در حریم هوایی بین‌المللی باقی ماندند و «به عنوان یک تهدید تلقی نمی‌شوند.»

اما لیسا مرکاوسکی،‌ سناتور ایالت آلاسکا در سنای آمریکا آن را «اقدام تحریک‌آمیز بی‌سابقه از سوی دشمنان» توصیف کرد و افزود که این اولین بار است که «عملیات مشترک آنها رهگیری می‌شود.»

چین گفته است که این گشت‌زنی «هیچ ارتباطی با وضعیت کنونی منطقه‌ای و بین‌المللی» ندارد.

به گفته منابع روسی، بمب‌ا‌فکن راهبردی سنگین تی یو ۹۵ که قادر به حمله موشک است و همچنین بمب افکن‌های شیان اچ-۶ چین در این عملیات شرکت داشتند.

از فوریه سال ۲۰۲۲ که روسیه به دلیل جنگ اوکراین از سوی غرب تحریم شده است،‌ روابط مسکو و پکن گسترده‌تر شده است.

ایالات متحده آمریکا و کشورهای اروپایی با نگرانی تعمیق روابط این دو کشور را زیرنظر دارند.

اوایل ماه جاری میلادی،‌ مسکو و پکن چهارمین مانور دریایی مشترک خود را در شمال و غرب اقیانوس آرام انجام دادند.

در هفتاد و پنجمین اجلاس سران ناتو در واشنگتن، یکی از محورهای اصلی حمله روسیه به اوکراین بود و کشورهای عضو نسبت به کمک‌های نظامی کشورهای مختلف از جمله ایران، کره شمالی و چین به روسیه ابراز نگرانی کردند.

اعضای ناتو چین را به «توانمندسازی تعیین کننده» روسیه در جنگ این کشور علیه اوکراین متهم کردند اما چین و ایران این را به شدت رد کردند.

ینس استولتنبرگ،‌ دبیرکل ناتو در حاشیه این اجلاس به بی‌بی‌سی گفته بود که روسیه از نظر تولید محصولات نظامی با حمایت چین، کره شمالی و ایران «توان ادامه جنگ» را یافته و رهبران کشورهای عضو ناتو «نمی‌توانند اجازه دهند این وضعیت ادامه یابد».

در گزارشی درباره امنیت قطب شمال که روز دوشنبه منتشر شد،‌ وزارت دفاع آمریکا نسبت به همسویی رو به رشد دو کشور چین و روسیه ابراز نگرانی کرد و پیش‌بینی کرد که همکاری نظامی این دو ادامه خواهد یافت.

در مقابل دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین این را رد کرد و گفت که همکاری روسیه و چین در قطب شمال فقط می‌تواند به «ایجاد ثبات و فضایی قابل پیش‌بینی» در این منطقه کمک کند.

چهار ماه پیش ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در سخنانی در کنگره آمریکا گفت که افزایش همکاری بین ایران، روسیه و چین، تا سال‌ها برای برای آمریکا مشکل‌ساز خواهد شد.

او در کمیسیون نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا گفته بود که جنگ هم‌زمان با روسیه و چین برای آمریکا «بسیار دشوار» خواهد بود.

این مقام ارشد آمریکایی همکاری بین سه کشور ایران،‌ روسیه و چین را «یک اتحاد کامل واقعی» ندانست و گفت: «اما ما شاهد نزدیک‌تر شدن آنها به یکدیگر هستیم و این مشکل‌ساز است.»