کانفت. [فِ]. (اسم. روسی) [روسی کامفیِت= Конфетти] [انگلیسی: Candy، در فرانسه بن بن= Bonbons، در آلمانی سوزِشکَیت= Süssigkeit، در عربی:حَلَویات]. نوعی شیرینی شبیه آب نبات که گاه در لفاف پیچند و نوع چهارگوش بی لفاف را در فارسی اطلسی گویند.
///////////////////
///////////////////
کانفت یا کامفت یا قانفت نوعی شیرینی یا شکلات استوانهای کوچک است که از هسته زردآلو، کاکائو و شکر با روکشی از آبنبات به صورت راه راه ساخته میشود و ممکن است در کاغذ پیچیده شدهباشد.[۱][۲]
کانفت روکشی سخت از آبنبات دارد ولی مغز آن بسیار نرم است. این شکلات بسیار مقوی است و در کنار قهوه مصرف می شود.
منشأ این شکلات اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی پیشین (فدراسیون روسیه امروزین) است و در دوران جنگ جهانی دوم توسط مهاجران به ایران انتقال یافت و به صورت خانگی ساخته می شد. پس از مدتی در سال 1340 یک کارگاه شکلات سازی در خیابان ایرانمهر تهران توسط حاج علی فتاح تأسیس گردید و کامفت را به صورت انبوه تولید کرد. لذا همیشه کامفت قرین نام حاج فتاح بوده و شوکو فتاح هم شناخته می شده.
در فارسی نوع کوچکتر مربع شکل را اطلسی گویند.
جستارهای وابسته
وغوغ صاحاب
منابع:
کانفت بادامی
ناصر نجمی. دارالخلافه طهران. چاپ اول. تهران: انتشارات عطار، ۱۳۶۷. ISBN.
ردهها: شکلات شیرینیهای ایرانی وام واژههای روسی
ویکی پدیا
کانفت روکشی سخت از آبنبات دارد ولی مغز آن بسیار نرم است. این شکلات بسیار مقوی است و در کنار قهوه مصرف می شود.
منشأ این شکلات اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی پیشین (فدراسیون روسیه امروزین) است و در دوران جنگ جهانی دوم توسط مهاجران به ایران انتقال یافت و به صورت خانگی ساخته می شد. پس از مدتی در سال 1340 یک کارگاه شکلات سازی در خیابان ایرانمهر تهران توسط حاج علی فتاح تأسیس گردید و کامفت را به صورت انبوه تولید کرد. لذا همیشه کامفت قرین نام حاج فتاح بوده و شوکو فتاح هم شناخته می شده.
در فارسی نوع کوچکتر مربع شکل را اطلسی گویند.
جستارهای وابسته
وغوغ صاحاب
منابع:
کانفت بادامی
ناصر نجمی. دارالخلافه طهران. چاپ اول. تهران: انتشارات عطار، ۱۳۶۷. ISBN.
ردهها: شکلات شیرینیهای ایرانی وام واژههای روسی
ویکی پدیا