۱۴۰۳ شهریور ۱۳, سه‌شنبه

 

نیروی ویژه رهبر طالبان چیست؟

توضیح ویدئو،

در سفر هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان به شمال افغانستان، عکس و ویدیوهایی در شبکه‌های اجتماعی نشر شد از کاروان نیروهای ویژه‌ای که رهبر طالبان را همراهی می‌کنند.

از ایجاد یک نیروی ویژه جدا از وزارت دفاع و تحت فرمان مستقیم رهبر طالبان قبلا خبرهای نشر شده بود اما اطلاعات کمی در باره آن وجود دارد. ظاهرا اولین‌بار است که این نیروها آقای آخوندزاده را در یک سفر چند روزه در خارج از مقرش در قندهار همراهی می‌کنند.

شمار نیروهای ویژه رهبر طالبان مشخص نیست. ناظران این نیروی ویژه را بین ۲۰ تا ۴۰ هزار نفر تخمین می‌زنند که به‌عنوان بازوی نظامی رهبر طالبان ایجاد شده است و در تثبیت قدرت شخصی رهبر طالبان نقش مهمی دارد.

گفته شده که افراد این نیرو عمدتا از نورزی‌ها، قبیله آقای آخوندزاده هستند.

سه هفته پیش در مراسم رژه به مناسبت سومین سالگرد بازگشت طالبان به قدرت در قندهار، نیروهای ویژه رهبر طالبان با آرم و پرچم مخصوص شرکت داشتند.

شمار این نیروها و و تجهیز آنها به بهترین سلاح‌هایی که در اختیار حکومت طالبان است نشان می‌دهد که به محافظت از آقای آخوندزاده توجه ویژه‌ای شده است.

در افغانستان دست‌کم سه گروه شبه‌نظامی فعالند که در پی کشتن رهبران طالبان هستند. داعش سال گذشته توانست داوود مزمل، والی بلخ را در دفتر کارش ترور کند، او یکی از چهره‌های نزدیک به رهبری بود که در دفتر کارش با عملیات انتحاری یک عضو داعش خراسان کشته شد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در ۳۰ اکتبر ۲۰۲۳ گفته بود که عبدالأحد طالب، والی قبلی هلمند به‌عنوان فرمانده «نیروی خاص عالیقدر امیرالمؤمنین» تعیین شده است.

او مشهور به «طالب مولوی» است و گفته می‌شود در سال ۲۰۱۹ نیروهای امنیتی دولت پیشین او را بازداشت کرده بودند.

رهبر طالبان در سفر به شمال افغانستان به مزارشریف و همچنین به چندین ولایت سفر کرده و با مسئولان محلی طالبان صحبت کرده است.

آقای آخوندزاده از «دشت لیلی» نیز دیدن کرده و با مسئولان محلی سرپل و جوزجان دیدار کرده است.

عبدالأحد طالب فرمانده نیروهای ویژه رهبر طالبان است

منبع تصویر،ALHANAFI_1/X

توضیح تصویر،عبدالأحد طالب فرمانده نیروهای ویژه رهبر طالبان است

چهره‌های سیاسی در کابل از کشمکش قدرت میان کابل و قندهار به‌عنوان «دارالحکومه کابل در برابر دارالاخلافه قندهار» صحبت می‌کنند.

آنتونیو جیوستوزی، پژوهشگر گروه‌های جهادی می‌گوید رهبر طالبان تلاش‌هایی برای جابجایی یعقوب مجاهد از وزارت دفاع و سراج‌الدین حقانی از وزارت داخله داشته است.

در سه سالگی حکومت طالبان نیز او نوشت: «به نظر می‌رسد رهبر طالبان توانسته است مخالفت‌ها در میان طالبان جنوب را خنثی کند، اما سؤال این است که آیا این می‌تواند برای او پایگاهی کافی برای تثبیت قدرتش فراهم آورد.»

وزارت دفاع طالبان اعلام کرده بود که ساختاری برای تشکیل یک ارتش صد هزار نفری مجهز را در برنامه خود دارد. نیروی عمده امنیتی دیگر، استخبارات است که در راس آن عبدالحق وثیق، نزدیک به سراج الدین حقانی است.

هنوز سخنگوی حکومت طالبان جزئيات سفر او را نشر نکرده است.