آدامس
آدامس جویدنی است که معمولاً برای خوشبو کردن دهان، سرگرمی و پاکیزگی دندان به کار میرود. پیشتر به آن سَقِّز گفته میشد.[نیازمند منبع]
ترکیبات این جویدنی امروزه عبارتند از پایهٔ آدامس (۳۰٪)، شیرینکنندهها (۵۹٪)، شیرینکنندههای قوی (۰٫۵٪)، نرمکنندهها (۲٪)، شیرهٔ ذرت (۱۰٪)، طعمدهندهها (۴٪)، اجزای فعال (۵٪) و رنگهای خوراکی. توماس آدامز[۱] از نخستین آفرینندگان شکل امروزی این آدامسها بود. وی آدامس تولیدیِ خود را سقّزِ جویدنیِ نیویورکیِ آدامز (به انگلیسی: Adams New York Chewing Gum) نامید.[۲] یکی از ترکیبات عمدهٔ آدامسها، پلیمرهایی است که ویژگی آبگریزی دارند.[۳]
آدامسهای ویژه:
- آدامس جویدنی
- آدامس قلقلی
- آدامس استیکی
- آدامس نیکوتیندار
- آدامس بادکنکی
- آدامسهای حاوی ویتامین که ویژهٔ کودکان تهیه میشود.
در واقع آدامس نوعی جویدنی با ماده نرم و منسجم است که بافت آن مانند لاستیک است زیرا خواص فیزیکی و شیمیایی اجزای پلیمر و رزین در آن است.[۴]