۱۳۹۵ مهر ۱۸, یکشنبه

مداخل مخزن الادویه عقیلی خراسانی (بیست و دوم) 4

جلاب . [ ج ُل ْ ل ] (معرب ، اِ) معرب گلاب است . (منتهی الارب ) (از اقرب الموارد). || انگبینی است که با گلاب آمیخته و آنرا بپزند تا حدی که قوام آید. شربت که از قند و گلاب سازند. ایرانیان آنرابمعنی مطلق شربت بکار برند. (حاشیه ٔ برهان چ معین ) (غیاث اللغات ) (آنندراج ). گویا چیزی است که امروز ماآنرا شربت قند یا شربت (مطلق ) میگوئیم . (از یادداشت مؤلف ) : و یضع بها [ بالبصرة ] من المر عسل یسمی السبلان و هو طیب کانه الجلاب . (ابن بطوطة).
/////////
جلاب
بضم جیم و فتح لام مشدده و الف و باء موحده
ماهیت آن
از جملۀ اشربه است که جهت تقویت قلب و رفع خفقان و توحش و مالیخولیا و امثال اینها ترتیب می دهند و با عرقهای مناسبه می آشامند دستور ساختن آن آنست که بکیرند نبات سفید و یا شکر سفید مقدار یک من و با سه من کلاب بآتش ملایم بجوشانند و کف آن را بکیرند و صاف نماید تا بنصفه رسد پس یکدرهم زعفران بکلاب سوده داخل نمایند و در ظرفی نکاهدارند و عند الحاجت با آب سرد و یا با یکی از عرقهای مناسبه حل کرده تخم بالنکو و یا فرنجمشک و یا ریحان و یا امثال اینها بران پاشیده بنوشند و اکر حرارت در مزاج غالب باشد بزرقطونا بران بپاشند و اکر برودت غالب باشد عنبر و مشک از هریک دو دانک داخل جلاب نمایند در آخر طبخ جلاب طبی عبارت از همین است
مخزن الادویه عقیلی خراسانی
////////  
گلاب به مایعی گفته می‌شود که از گل محمدی (نام علمی: Rosa × damascena) استخراج کنند و معطر است. گلاب به دستاورد تقطیر گل‌های درختچه گل سرخ تازه چیده شده با آب که اسانس آن از محلول آبکی، جدا شده باشد گفته می‌شود که باید در ظرف‌هایی که دارای مقدار اندکی هوا باشد نگهداری گردد.[۱] از تقطیر مجدد گلاب، فراورده‌ای به دست می‌آید که به آن گلاب دو آتشه می‌گویند. اگر مجدداً گلاب دو آتشه را تقطیر کنند گلاب غلیظی از نظر اسانس به دست می‌آید که فوق‌العاده معطر بوده و در حقیقت گلاب ناب و خالص است.[۲]

گلاب اصل، شفاف، روشن، بدون رسوب است و بوی آن بوی مطبوع گل محمدی و فاقد بوی ترشیدگی است. طعم گلاب نیز سنگین و کمی مایل به تلخی است که از جمله مهمترین نشانه‌های اصل بودن گلاب به شمار می‌رود.[۳]

«اسانس گل سرخ یا رز یا محمدی، چون گرانترین اسانس دنیا است هرگرم آن معادل یک گرم طلا در بازار جهانی است.»[۴]

محتویات  [نهفتن]
۱          خاستگاه
۲          ترکیبات
۳          موارد استفاده
۴          منابع
خاستگاه[ویرایش]
ایرانیان از نخستین کسانی هستند که از گذشته‌های دور به ویژگی‌های خوراکی و درمانی گل سرخ (محمدی) پی برده‌اند. طبق اسناد بین‌المللی، مبداء تولید گلاب، ایران و مبداء تولید اسانس گل سرخ (محمدی) و عصاره گلبرگ‌های تازه، یونان ذکر شده‌است.[۵]

«گل سرخ یا رز یا محمدی، گیاهی است که بومی ایران است و خاستگاه و موطن اصلی آن ایران است که تا حدود ۳۵۰ سال پیش غیراز ایران جایی دیگر رویش نداشته است و در زمان سلسله صفویه و زمانی که دولت عثمانی همسایه ایران بوده است، این گل و کلیه دستگاه‌های گلابگیری از ایران به ترکیه وسپس به سوریه و بلغارستان برده شده است.»[۴]

گزارش ابن خلدون حاکی بر این است که در قرن ۸ و ۹ میلادی گلاب یکی از اقلام مهم تجاری ایران بوده‌است که از طریق جاده ابریشم به هند و چین صادر می‌شده‌است. مرکز اصلی تولید آن در ایران سرزمین فارس و بیشترین کارگاه‌های تولید گلاب در لایزنگان و داراب استان فارس بر پا بوده‌است. بطوریکه روزانه ۳۰۰۰۰ بطری از میمند فارس در زمان خلیفه بغداد بین سالهای قبل از ۸۱۰۸۱۷ به آن شهر صادر می‌شده‌است.[۶]

براساس مدارک جدید، ایرانیان اولین قومی بودند که از گل سرخ، اسانس و گلاب را به روش تقطیر به دست آوردند و سپس این فن را به سایر نقاط دنیا انتقال دادند. ابن سینا دانشمند بزرگ ایرانی، تحقیقات وسیعی در مورد استخراج اسانس‌ها به روش تقطیر داشته‌است.[۷]

سالانه در کاشان، در مراسم جشن گلاب‌گیری ۱۵۰۰۰ تن گلاب سنگین تولید می‌شود [۱].

ترکیبات[ویرایش]
مواد اصلی تشکیل دهنده اسانس گل محمدی عبارتند از.[۸] سیترنلول ۵۵ ۳۴٪، گرانتول ۴۰ ۳۰٪، استاروپنین ۲۶ ۲۲٪، و فنیل اتانول ۳ ۵/۱٪

موارد استفاده[ویرایش]
اسانس آن دارای اثرات ضد ویروسی و باکتری، ضد اسپاسم، آنتی سپتیک و آرام بخش می‌باشد. گلاب حاصل جهت شستشوی اماکن متبرکه، شیرینی سازی، مرباجات و از اسانس آن در صنایع داروسازی و غذایی استفاده می‌شود.[۸]

مصرف دارویی
از گلاب برای رفع عوارض حادث از زکام، قطع خونریزی از سینه، خشونت صدا، ضد سرفه، خفقان گرم، درد معده و روده، دل پیچه سرد و گرم، درد کبد و طحال، علاج نزله سرد، سردردهای گرم، درد چشم تقویت حواس، ایجاد نشاط، تقویت دل، رفع خماری، بی هوشی، خفقان استفاده می‌گردد.[۹] به دلیل خاصیت ضد عفونی کنندگی، یکی از پاک کننده‌های قوی برای پوست‌های خشک و حساس است.[۱۰]

مراسم
از جمله موارد استفاده گلاب در عزاداری است. بوی گلاب میزان ترشح ئیدروفین و اندروفین را در مغز متعادل می‌کند و احساس آرامش و آسودگی به فرد می‌دهد.[۱۱]

آشپزی
Wiki letter w.svg این بخش از این نوشتار خُرد است. با گسترش آن به ویکی‌پدیا کمک کنید.
منابع[ویرایش]
پرش به بالا «گل و گلاب - گلاب». پایگاه اطلاعاتی شهر کامو. بازبینی‌شده در ۱۹/۸/۱۳۹۱.
پرش به بالا «دانستنی‌هایی دربارهٔ «گلاب» و تأثیر آن بر سلامتی انسان». ابتکار نیوز، ۲۳/۸/۱۳۸۸. بازبینی‌شده در ۱۹/۸/۱۳۹۱.
پرش به بالا «چطور گلاب خالص را از تقلبی تشخیص‌دهیم». پایگاه نیاز روز، ۱/۵/۱۳۹۱. بازبینی‌شده در ۱۹/۸/۱۳۹۱.
پرش به بالا به: ۴٫۰ ۴٫۱ http://www.chn.ir/NSite/FullStory/News/?Id=105100&Serv=0&SGr=0 ، خبرگزاری میراث فرهنگی، کد خبر: ۱۰۵۱۰۰، زمان مخابره: ۱۳۹۲/۴/۴
پرش به بالا حسن کریم زاده مهرداد میرحسینی. «کاشت، داشت و برداشت گل محمدی». سامانه آموزشی ترویجی جهاد کشاورزی خراسان رضوی. بازبینی‌شده در ۱۹/۸/۱۳۹۱.
پرش به بالا احمدی، کتایون. [www.Agri-eng.org «نگاهی به وضعیت کشت و فرآوری گل محمدی در ایران و جهان»]. فصلنامه نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی. شماره ۱۶، ۱۳۸۶. بازبینی‌شده در ۹ نوامبر ۲۰۱۲.
پرش به بالا «اثرات مفید گلاب در سلامتی بدن». تبیان، ۱۴/۲/۱۳۸۵. بازبینی‌شده در ۱۹/۸/۱۳۹۱.
پرش به بالا به: ۸٫۰ ۸٫۱ «گل سرخ گل محمدی». سایت آفتاب، ۲۸/۳/۱۳۸۷. بازبینی‌شده در ۱۹/۸/۱۳۹۱.
پرش به بالا «گل محمدی». انجمن تحقیقات طب سنتی ایران. بازبینی‌شده در ۱۹/۸/۱۳۹۱.
پرش به بالا [www.magiran.com/npview.asp?ID=۱۹۵۲۵۲۵ «خواص مفید گلاب در سلامتی پوست»]. روزنامه آفتاب یزد، ۱/۷/۱۳۸۸. بازبینی‌شده در ۱۹/۸/۱۳۹۱.
پرش به بالا «یکی از خواص دارویی گلاب». بیتوته. بازبینی‌شده در ۱۹/۸/۱۳۹۱.
[نمایش] ن ب و
گیاهان دارویی و ادویه‌جات
رده‌ها: آشپزی آذربایجانی آشپزی اسرائیل آشپزی ایرانی آشپزی خاورمیانه‌ای آشپزی عراقی آشپزی عربی آشپزی قبرسی آشپزی یونانی ترکیبات غذایی و مواد مورد نیاز در آشپزی رزها شربت (دارو)
ویکی
 ////////
به عربی ماء الورد:
ماء الورد هو خلاصة تقطير بتلات الورد. ماء الورد هو أحد النواتج الجانبية لإنتاج زيت الورد المستخدم في العطور، ويستخدم ماء الورد كمنكه للطعام، وكأحد مكونات بعض مستحضرات التجميل والمستحضرات الطبية. كما يستخدم لأغراض دينية في جميع أنحاء أوروبا وآسيا.
تصنع عطور الورد من زيت الورد، وهي مزيج من الزيوت العطرية الطيارة التي نحصل عليها باستخدام التقير بالبخار لمسحوق بتلات الورد.
///////////
به اردو عرق گلاب:
عرق گلاب
آزاد دائرۃ المعارف، ویکیپیڈیا سے

عرق گلاب کی تیاری
عرقِ گلاب (عربی: ماء الورد ، انگریزی:Rose Water ) ایسا عرق ہے جو گلاب کے پھول کی پتیوں سے نکلتا ہے۔ بعض اوقات اسے گلاب کے پھول کے تیل کی ضمنی پیداوار کے طورپر بھی بنایا جاتا ہے۔ یہ تیل مشہور خوشبویات میں استعمال ہوتا ہے۔ عرق گلاب کو تقریباً تمام دنیا میں خوشبو، ذائقہ، ادویہ سازی، میک آپ کی اشیاء وغیرہ میں استعمال کیا جاتا ہے۔ سب سے پہلے اسے مسلمانوں نے عمل تقطیر سے بنایا۔ [1]
استعمال[ترمیم]
حوالہ جات[ترمیم]
اوپر جائیں اسلامی طرزیات کی مغرب کو متقلی حصہ سوم، از احمد حسن (اسلام میں علوم و طرزیات)
زمرہ جات: آذربائیجانی پکوانقبرصی طباخییونانی طباخیاسرائیلی طباخیعرب طباخیگلابایرانی طباخیمشرق وسطی کے پکوانغذائی اجزاءعرقیاتقدیم طریقہ علاج
//////////
به آذری گولاب:
Gülab - Azərbaycanda qida məhsullarının hazırlanmasında (əsasən içkilərin və müxtəlif xörəklərin), toy və ziyafət məclislərində, qonaq qəbul edildikdə, isti günlərdə müxtəlif içkilərə qatılaraq susuzluğu yatırmaq üçün içilir.
/////////
به عبری می، می سِر، میروسریوپیلونل:
מי ורדים הם תרחיף – תוצר לוואי של תהליך זיקוק עלי כותרת הוורד. מי הוורדים מהווים תחליף זול לשמן ורדים שמשמש את תעשיית הקוסמטיקה.
מי הוורדים ניחנים בארומה חזקה ומשמשים במזרח הרחוק ובמזרח התיכון כתבלין למאכל בעיקר בקינוחים מתוקים כגון מעמול,מלביסחלבפלודהלאסירחת לוקוםגלידה מסטיקגלידה פרסיתסוטלץ' (פודינג אורז טורקי), ועוד. מי הוורדים משמשים גם לצורכי דת בהינדואיזם ובאסלאם. במערב מי הוורדים משמשים בעיקר בתעשיית הקוסמטיקה.
בישראל משווקים מי ורדים שבחלקם מייצור מקומי ובחלקם מיובאים בשווקים, בחנויות ייחודיות, בבתי הטבע והקוסמטיקה. בחנויות התבלינים ניתן להשיג מי ורדים מהולים במים או בתמצית מרוכזת יותר בדיוק כמו מי זהר.
//////////
به کردی گُلاو:
Gulav
Gulav (di hin devokan de gulavk, ava gulê) ji ava gulê re tê gotin ku bi parizandina pelên gulê tê bidestxistin. Him di kozmetîkê de tê bikaranîn, him jî di xwarinan de.
Berê gulav bêhtir dihate bikaranîn lê bi derketina kolonya û parfûman ve qîmeta wê ket. Dîsa jî wekî berkeliyek di çêkirina xwarinan de (bi taybetî şîranî) tê bikaranîn. Lîtreyeke ava gulê ya arî (saf) ji 6-7 hezar gulan tê bidestxistin. Lê gulava arî ji ber ku pirr biha ye, bi serê xwe nayê bikaranîn.
Ji îraniyan (kurdfaris ûêd) derbasê Hindistan, cîhana erebanSpanyayê û ji wan jî derbasê ewropayiyên din bûye. Li Îranê hêj dixin nava çay û di xwarinan de bikartînin. Li Bakurê Kurdistanê wextekê wekî "kolonyaya sofiyan" jî dihate binavkirin ku oldaran bikardianîn. Lewra tê e alkol nebû.
Di bijîşkiya gelêrî ya kurd de, wekî antîseptîkek dihate bikaranîn. Bo mînak bo werma qirikê, hemlik, kunêr, werma girikên pêsîran dihate bikaranîn.
Hin xwarinên gulav tevlî ye[biguherîne]
·         Besteniya sêvê
·         Gulac
·         Helîlika şîrê bizinê (helîlikê re tilolek jî dibêjin, bi romî/tirkî navê vê xwarinê su muhallebisi ye)
·         Gelek cureyên rîçalê de gulav tê bikaran
Gotin[biguherîne]
·         Gul û av nabin gulav. (ango sentez cuda ye, tişta sêyemîn, têkel, ne ji berhevkirina yên din e)
·         Kozmetîk
·         Biharat
·         Pêjgeha kurd
·         Pêjgeha ereb
///////////
به ترکی اسانبولی گل سویو (آبگُل، گلاب)
Gül suyu (Farsça: گلاب Gûlâbgül bitkisinin taç yapraklarının damıtılmasıyla elde edilen hidrosollerdir. Parfüm sanayiinin gül yağına olan büyük ilgisi nedeniyle gül suyu, ucuz bir yan ürün durumunda bulunmaktadır.
Gül suyu hamur işi ve lokum yapımında da kullanılır ve 1 litre gül suyu ortalama 6 bin gülden elde edilir.
Gülün suyu ilk kez İranlılar tarafından gülün damıtılmasıyla elde edildi. Bunun Avrupa'ya yayılmasının ise İspanya'yı ele geçiren Berberîlerin sayesinde olduğu sanılmaktadır. Gül suyu genellikle batı, güney ve doğu Asya ülkelerinde tüketilir ve çoğu zaman şekerleme ve hamur işlerini tatlandırmada kullanılır. Bunlardan en yaygın olan ve en bilinenleri güllaç ile lokumdur. Ortaya çıkış yeri olan İran'da gül suyu, çaylara, dondurmaya, ve kurabiyelere de konulur. İslam dininde ve Hinduizm'de dinî öneme de sahiptir.
/////////
Rose water
From Wikipedia, the free encyclopedia
For other uses, see Rosewater (disambiguation).
"Golab" redirects here. For Polish places and surnames, see Gołąb (disambiguation). For places in Iran, see Golab, Iran.
Rose water is a flavoured water made by steeping rose petals in water. It is the hydrosol portion of the distillate of rosepetals, a by-product (co-product) of the production of rose oil for use in perfume. It is used to flavour food, as a component in some cosmetic and medical preparations, and for religious purposes throughout Europe and Asia. Rose syrup (not to be confused with rose hip syrup) is made from rose water, with sugar added.
Contents
  [show
Origin[edit]
The cultivation of various fragrant flowers for obtaining perfumes including rose water may date back to Sassanid Persia.[1]Locally it was known as golāb in Middle Persian, and as zoulápin in Byzantine Greek.[2]
The modern mass production of rose water through steam distillation was refined by Persian chemist Avicenna in themedieval Islamic world which led to more efficient and economic uses for perfumery industries.[3] This allowed for more efficient and lucrative trade.
Since ancient times, roses have been used medicinally, nutritionally, and as a source of perfume. The ancient Greeks,Romans and Phoenicians considered large public rose gardens to be as important as croplands such as orchards and wheat fields.[4]
Rose perfumes are made from rose oil, also called attar of roses, which is a mixture of volatile essential oils obtained by steam-distilling the crushed petals of roses, a process first developed in Iran (Persia). Rose water is a by-product of this process.[5]
Uses[edit]
Edible[edit]
Rose water has a very distinctive flavour and is used heavily in Persian and Middle Eastern cuisine—especially in sweets such as nougatgumdrops, and baklava. For example, rose water is used to give some types of Turkish delight (Rahat lokum) their distinctive flavours.
The Cypriot version of mahalebi uses rosewater.[6][unreliable source?] In Iran, it is also added to teaice creamcookies and other sweets in small quantities, and in the Arab worldPakistan and India it is used to flavour milk and dairy-based dishes such as rice pudding. It is also a key ingredient in sweet lassi, a drink made from yogurtsugar and various fruit juices, and is also used to make jallab. In Malaysia and Singapore, sweet red-tinted rose water is mixed with milk, which then turns pink to make a sweet drink called bandung. Rose water is frequently used as a halal substitute for red wine and other alcohols in cooking; the Premier League offer a rose water-based beverage as an alternative for champagne when rewarding Muslim players.[7]
Marzipan has long been flavoured with rose water. Marzipan originated in the Middle East and arrived in Western Europeby the Middle Ages; it continues to be served as a postprandial snack.[8] Rose water was also used to make WaverlyJumbles. American and European bakers enjoyed the floral flavouring of rose water in their baking until the 19th century when vanilla flavouring became popular.
In parts of the Middle East, rose water is commonly added to lemonade or milk. It is often added to water to mask unpleasant odours and flavours found in tap water.
In the historic English county of Yorkshire rosewater has long been used as a flavouring for one of that regions best loved dishes; Yorkshire curd tart.
Cosmetic and medicinal use[edit]
Rose water is a usual component of perfume. A rose water ointment is occasionally used as an emollient, and rose water is sometimes used in cosmetics such as cold creams. Some people in India also use rose water as spray applied directly to the face for natural fragrance and moisturizer, especially during winters. It is also used in Indian sweets and other food preparations (particularly gulab jamun). Rose water is often sprinkled in Indian weddings to welcome guests.
Religious uses[edit]
Rose water is used as a perfume in religious ceremonies (Muslim, Hindu and Zoroastrian). Water used to clean the Kaaba, the Qibla for Muslims located in Mecca, combines water from the Zamzam Well with rose water as an additive. In the Indian subcontinent and Southeast Asia during Muslim burials, rose water is often sprinkled in the dug grave before placing the body inside. Rose water is used in some Hindu rituals as well. Rose water also figures in Christianity, particularly in theEastern Orthodox Church.[9]
Composition[edit]
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/26/A_manufactory_of_rose_water_in_Kashan.jpg/250px-A_manufactory_of_rose_water_in_Kashan.jpg
A small manufactory of rose water inKashan
Depending on the origin and type of manufacturing method of rosewater obtained from the sepals and petals of Rosa × damascena from Central Iranthrough steam distillation, the following monoterpenoid and alkanecomponents could be identified with GC-MS: mostly citronellolnonadecane,geraniol and phenyl ethyl alcohol, and also henicosane, 9-nonadecen,eicosanelinalool, citronellyl acetate, methyleugenolheptadecane,pentadecanedocosaneneroldisiloxaneoctadecane, and pentacosane. Usually, phenylethyl alcohol is responsible for the typical odour of rose water but not always present in rosewater products.[10]
See also[edit]
·         Damascus rose water
References[edit]
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/4/4a/Commons-logo.svg/30px-Commons-logo.svg.png
Wikimedia Commons has media related to Rose water.
1.     Jump up^ Mirrazavi, F. (March 25, 2013). Retrieved April 29, 2015, fromhttp://sassanids.com/wp-content/uploads/2014/08/Perfume-and-Perfume-Manufacturing-in-Ancient-Iran.pdf
2.     Jump up^ Shahbazi, S. (1990). BYZANTINE-IRANIAN RELATIONS. In Encyclopædia Iranica (Vol. IV, pp. 588-599).
4.     Jump up^ "The rose in Ancient times". Rosense.uk.com. Retrieved 2012-06-30.
5.     Jump up^ Adamson, Melitta Weiss (2004-01-01). Food in Medieval Times. p. 29. ISBN 9780313321474.
6.     Jump up^ "Mahalebi and Rose Water". Kopiaste.org. Retrieved 2012-06-30.
8.     Jump up^ Adamson, Melitta Weiss (2004-01-01). Food in Medieval Times. p. 89. ISBN 9780313321474.
9.     Jump up^ "Journey through Holy Week & Pascha". Holy Apostles Greek Orthodox Church.
10.  Jump up^ Loghmani-Khouzani H, Fini Sabzi O, Safari J H (2007). "Essential Oil Composition of Rosa damascena". Scientia Iranica 14 (4), pp 316–319. Sharif University of Technology, Research Note
External links[edit]
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/06/Wiktionary-logo-v2.svg/40px-Wiktionary-logo-v2.svg.png
Look up rose water in Wiktionary, the free dictionary.

[hide]
·         v
·         t
·         e
·         Abraham Darby
·         ADR rose
·         Alain
·         Albéric Barbier
·         American Beauty
·         Angel Face
·         Anne Harkness
·         Arthur Bell
·         Beirut Rose
·         Belmonte
·         Blush Noisette
·         Bridge of Sighs
·         Buff Beauty
·         Camp David
·         Cécile Brünner
·         Charles Austin
·         Chopin
·         Chrysler Imperial
·         Double Delight
·         Duchess of Cornwall
·         Eden
·         Elina
·         English Miss
·         Garden Party
·         Général Jacqueminot
·         Great Maiden's Blush
·         Harison's Yellow
·         Rosa Iceberg
·         Ingrid Bergman
·         Ispahan
·         Jeanie Deans
·         Julia Child rose
·         Heidi Klum rose
·         La France
·         Line Renaud
·         Louis de Funès rose
·         Mister Lincoln
·         Mrs Fred Danks
·         Mrs. Harkness
·         Nevada
·         Oklahoma
·         Old Blush
·         Rosa Peace
·         Perle d'Or
·         Pink Wonder
·         Precious Platinum
·         Queen Sirikit
·         Royal William rose
·         Schoener's Nutkana
·         Souvenir de la Malmaison
·         Spice Twice
·         SPIcup
·         Sun Flare
·         Sunsprite
·         Veilchenblau
·         Violet Carson
·         Wife of Bath
Rose classification
·         Floribunda
·         Hybrid tea rose
Uses and products
·         Cut flowers
·         Garden roses
·         Rose hip
·         Rose hip seed oil
·         Rose hip soup
·         Rose oil
·         Rose water
Diseases
·         Anthracnose
·         Black spot
·         Canker
·         Downy mildew
·         Grey mould
·         Powdery mildew
·         Phragmidium mucronatum (rust)
·         Sooty moulds
·         Specific replant disease
·         Verticillium wil
Pests
·         Helicotylenchus nannus
·         Lepidoptera
·         Meloidogyne hapla
·         Pratylenchus penetrans
·         Pratylenchus vulnus
·         Tylenchorhynchus
·         Xiphinema diversicaudatum
Culture
·         Blue rose
·         Gold dipped roses
·         Kutno Rose Festival
·         Rainbow rose
·         Red Rose of Lancaster
·         Rosalia (festival)
·         Rose (color)
·         Rose Hall of Fame
·         Rose of the Year
·         Rose show
·         Rose symbolism
·         Thousand-year Rose
·         Tudor rose
·         White Rose of York
·         All-American Rose Garden
·         Berkeley Rose Garden
·         Château de Bagatelle
·         Europa-Rosarium
·         Exposition Park Rose Garden
·         Garden Society of Gothenburg
·         Giardino delle rose
·         Government Rose Garden, Ooty
·         Hex Castle
·         International Rose Test Garden
·         McGill Rose Garden
·         Mottisfont Abbey
·         Parc de la Tête d'Or
·         Parnell Rose Gardens
·         Peninsula Park
·         Rome Rose Garden
·         Rosarium Uetersen
·         Rose Garden, Coburg
·         Rose trial grounds
·         Rosendals Trädgård
·         Roseraie de L'Haÿ
·         Różanka Rose Garden
·         San Jose Municipal Rose Garden
·         Villa Ephrussi de Rothschild
·         White House Rose Garden
·         Wohl Rose Park
·         Zakir Hussain Rose Garden
Rose competitions
Organizations
·         Royal National Rose Society
Related articles
·         List of rose breeders
·         Miracle of the roses
·         Roses in Portland, Oregon
·         Category Category
·         Ancient Greek cuisine
·         Greek cuisine
·         Arab cuisine
·         Food ingredients
·         Middle Eastern cuisine
·         Iranian cuisine
·         Iraqi cuisine
·         Israeli cuisine
·         Cypriot cuisine
·         Roses
·         Syrup
·         Herbal distillates
·         Azerbaijani cuisine
&&&&&&&
جلابا
بفتح جیم عجمی و لام و الف و فتح بای فارسی و الف از ادویۀ جدیده است که در ارض جدید در بلده مسمی بچلاپا یافت می شود و اطبای آن بلد خواص آن را یافته ببلدان دیکر برده و بانکلیسی جلب نامند
ماهیت ان
بیخ کیاهی است اغبر و کهنۀ آن مائل بسیاهی در شکل فی الجمله شبیه بشلغم و چغندر کوچکی و متوسطی بی طعم و رائحه غالبی که مستکره طبیعت باشد و آن را بریده و یا چهار شق نموده خشک کرده از انجا می آورند
طبیعت ان
کرم و خشک در دوم
افعال و خواص آن
با قوت مسهله بیغایلۀ و اندک قابضه و غیر مستکره طبیعت چنانچه ریوند راست و خطری که مازریون و غیر آن دارند ندارد و احداث کرمی نمی نماید و جهت اکثر امراض مانند صداع کهنه و صرع و نوازل قدیمه و سرفۀ کهنه و حمیات مزمنه و وجع کرده و ظهر و عرق النسا و مفاصل و قولنج و استسقا و یرقان و امثال اینها نافع و طریق استعمال آن جهت اسهال آنست که مقدار یکدرهم تا یک مثقال آن را نرم کوبیده پیخته با پنج مثقال کلقند سرشته بخورند و بالای آن عرق رازیانه و یا انیسون بیاشامند که معین بر عمل آنست و از برای رفع امراض معجون آن با ادویۀ مناسبه و نیز نقوع آن در آب که یک شبانه روز آن را نیم کوفته در آب بخیسانند و صاف نموده با شکر و یا با شربت ورد و یا با شربت بنفشه و یا امثال اینها بحسب حاجت بیاشامند مقدار شربت آن از نیم درهم تا دو درم بدل آن مچوقان است که آن نیز از ادویۀ جدیده است و در حرف المیم ان شاء اللّه تعالی خواهد آمد
مخزن الادویه عقیلی خراسانی
///////////
Jalap
From Wikipedia, the free encyclopedia
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/9/99/Question_book-new.svg/50px-Question_book-new.svg.png
This article needs additional citations for verification. Please help improve this article by adding citations to reliable sources. Unsourced material may be challenged and removed. (January 2016) (Learn how and when to remove this template message)
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/30/Scammonin_I.png/220px-Scammonin_I.png
Chemical structure of scammonin I, one of the primary chemical constituents of jalap
Jalap is a cathartic drug, its use largely archaic in the West, consisting of the tuberous roots of Ipomoea purga, a convolvulaceous plant growing on the eastern declivities of the Sierra Madre Oriental of Mexico at an elevation of 5000 to 8000 ft. above sea level, more especially about the neighbourhood of Chiconquiaco on the eastern slope of the Cofre de Perote in the state of Veracruz.
Jalap has been known in Europe since the beginning of the 17th century, and derives its name from the city of Xalapa in Mexico, near which it grows, but its botanical source was not accurately determined until 1829, when Dr. J. R. Coxe of Philadelphia published a description.
The ordinary drug is distinguished in commerce as Vera Cruz jalap, from the name of the port whence it is shipped. Jalap has been cultivated for many years in India, chiefly at Ootacamund, and grows there as easily as a yam, often producing clusters of tubers weighing over 9 lb; but these, as they differ in appearance from the commercial article, have not as yet obtained a place in the English market. They are found, however, to be rich in resin, containing 18%. The plant also has been grown in Jamaica, at first amongst the cinchona trees, but more recently in new ground, as it was found to exhaust the soil. Besides Mexican or Vera Cruz jalap, a drug called Tampico jalap has been imported for some years in considerable quantity. It has a much more shrivelled appearance and paler colour than ordinary jalap, and lacks the small, transverse scars present in the true drug. This kind of jalap, the purga de Sierra Gorda of the Mexicans, was traced byDaniel Hanbury to Ipomoea simulans.
Ipomoea jalapa is yet another morning glory species from which jalap is obtained; it was first scientifically described (asConvolvulus jalapa) by Linnaeus. However, it is not of great commercial importance. As it also occurs in Veracruz, it was long confused with I. purga, even by such eminent botanists as David DonThomas Nuttall or C.J.W. Schiede. Consequently, the name I. jalapa is often seen as an invalid junior homonym referring to I. purga, in particular in sources older than 1989 (when the confusion was finally resolved). Throughout much of the 20th century, the I. jalapa of Linnaeus was called I. carrizalia.
See also[edit]
·         Ipomoea
References[edit]
Public Domain This article incorporates text from a publication now in the public domainChisholm, Hugh, ed. (1911). "article name needed". Encyclopædia Britannica (11th ed.). Cambridge University Press.
·         Herbs
·         Flora of Mexico
&&&&&&&&
جلد. [ ج ِ ] (ع اِ) پوست . (ترجمان علامه ٔجرجانی ص 39). ج ، اَجلاد، جُلود. صَله . (بحرالجواهر). پوست حیوان . (غیاث اللغات از منتخب اللغات و بهارعجم ). پوست از هر حیوان . (منتهی الارب ) (از یادداشت های دهخدا). پوست حیوانات و بدین معنی عربی است ، به معنی جلد کتاب و جلد دفتر مجاز است و با لفظ بستن و کردن مستعمل . (از آنندراج ).
پوست حیوانات است و نسبت به گوشت سرد و خشک و هرچه در طبخ مُهَرّاتر غذائیت او بیشتر و اصلاح دیرهضمی او با آبکامه و روغنهای گرم باید نمود و پیچیدن عضوی که صدمه و ضربه به او رسیده باشد به پوست تازه ٔ گرم حین ذبح گوسفند و بز و امثال آن بغایت مسکن اوجاع و اورام او است و به دستور جهت اورام بارده مفید و الصاق پوست سر بزغاله بر سر صاحب سرسام مجرّب و پوست تازه ٔ بز جهت جذب سم ّ افعی و پوست گوسفند جهت قروح خبیثه و حکّه و جرب و تراشه ٔ پوست بز قاطع خون جراحت تازه و خاکستر جمیع پوستها جهت نواصیر و سوختگی آتش و سحج جلدو ضماد سوخته ٔ پوست اسب آبی با آرد کرسنه سه روز متوالی جهت رفع سرطان آزموده است . و تعلیق پوست فیل جهت تسکین تبهای سرد و پوست شغال جهت گزیدن سگ دیوانه و منع ترسیدن او از آب و سوخته ٔ پوست قنفذ بری با روغن زیتون جهت داءالثعلب و محرّق پوست افعی جهت داءالحیّه مؤثر است . (تحفه ٔ حکیم مؤمن ص 73). و رجوع به جانورشناسی عمومی مصطفی فاطمی ج 1 ص 97 شود. جِلد نه تنها عضو مخصوص لمس است بلکه جمیع اجزاء بدن را پوشانیده حفظ و وقایه کرده و هم دارای اعضاء ترشح است .(تشریح میرزا علی ص 688). رجوع به تشریح میرزا علی صص 688-698 و تذکره ٔ ضریر انطاکی ص 110 شود
////////
جلد
بکسر جیم و سکون لام و دال مهمله بفارسی پوست و بهندی چمره و کهال نیز نامند
ماهیت ان
معلوم است و بهترین آن جهت اکل پوست بره و بزغالۀ یکساله فربه است و الذ همه پوست مرغ فربه پخته است طبیعت آن بحسب هر حیوانی مختلف می باشد و نسبت بکوشت آن سرد و خشک
افعال و خواص آن
آشامیدن پوست اندرون سنکدان و چینه دان طیور خصوصا سنکدان خروس خشک کرده سائید یا طلا و با ماء العسل جهت وجع معده و الصاق پوست سر بزغاله تازه ذبح نموده بر سر صاحب سرسام مفید و مجرب و پیچیدن عضو افعی کزیده در پوست تازه نیز جهت جذب سمیت آن و پوست کوسفند جهت قروح خبیثه و حکه و جوب و تراشۀ پوست از جهت قطع خون جراحت تازه پیچیدن عضو ضربه و صدمه رسیده در پوست بز یا کوسفند و یا امثال آنکه تازه و کرماکرم حین ذبح باشد مسکن وجع و ورم آنست و بدستور جهت تحلیل اورام بارده مفید و روغن پوست کرکدن جهت التیام جروح و قروح مفید که قطعۀ پوست کرکدن را در روغن کنجد اندازند و در آفتاب مدتی بکذارند و چون آن روغن بخوچ آید روغن تازۀ دیکر بران ریزند و خاکستر جمیع پوستها جهت نواصیر و سوختکی آتش و سحج جلد و ضماد سوختۀ پوست اسپ آبی با آرد کرسنه سه روز متوالی جهت رفع سرطان مجرب و سوختۀ پوست قنفذ بری با روغن زیتون جهت داء الثعلب و محرق پوست افعی جهت داء الحیه مفید و آشامیدن پوست سوختۀ افعی که کسی را کزیده باشد زائل کنندۀ سمیت خود است چون پوست آن را کنده سوخته بزودی باو بخورانند و سوختۀ پوست ته کفش کهنه جهت سحج عارض از موزه و کفش ما دام که تورم نکرده باشد و جهت سحج عارض میان رانها از حرکت و جهت سوختکی آتش نیز و تعلیق پوست فیل جهت تسکین حمیات بارده و پوست شغال جهت کزیدن سک دیوانه و منع ترسیدن او از آب و تعلیق پوست آن بر کمر جهت دفع بواسیر و پوست بوزینه بر درخت مانع سرمازدکی آن و کذاشتن پوست مار در میان لباسها و اقمشه مانع کرم زدن آنست و پوست حیوانات ماکول دیرهضم و مولد خلط صالح متین قلیل الدمویه و مصلح آن مهرا پختن و با سرکه رمری و ابازیر و اقاویه خوردن و متجن بادهان حاره نمودن و یا بانجیر و عسل خوردن و نیز قدری از خواص جلود حیوانات در ذکر آنها بیان شد و ان شاء اللّه تعالی می شود
مخزن الادویه عقیلی خراسانی
///////////
پوست (به انگلیسی: Skin) (در متون طب سنتی جلد) بخشی از دستگاه پوششی بدن است. بخش‌های دیگر این دستگاه مو، ناخن و غشاء مخاطی هستند.

پوست متشکّل از دو لایهٔ اصلی است:

روپوست (اپیدرم) که لایهٔ نازک‌تر خارجی می‌باشد.
درم که لایه ضخیم‌تر داخلی است.
روپوست لایه‌های ضخیمی از سلولهای مسطح می‌باشد.

پوست با دارا بودن سطح متوسطی حدود ۲ متر مربع (۲٫۵ یارد مربع)، یکی از بزرگ‌ترین اعضا بدن است. پوست یک سد محافظتی بین محیط جهان اطراف با عضلات، اعضای درونی و رگهای خونی و اعصاب بدن تشکیل می‌دهد. مو و ناخنها از پوست منشأ گرفته و یک حفاظت اضافی ایجاد می‌کنند. ظاهر پوست به طور گسترده‌ای تغییر می‌کند؛ که این تغییر نه تنها به دلیل عواملی همچون افزایش سن بوده، بلکه، نمایش دهنده نوسانات هیجانی و سلامت عمومی، نیز می‌باشد.

پوست یک عضو زنده است هرچند فوقانی‌ترین لایه آن لایه‌شاخی (اِستراتوم کورنِئوم) و روپوست (اپیدرم) بوده که سطح پوست را تشکیل می‌دهند و متشکل از سلولهای زنده و مرده هستند و در هر فرد حدود ۳۰ هزار عدد از این سلولها در هر دقیقه ریزش می‌کنند. با این وجود سلولهای زنده پوست دائماً در قسمت زیری تر روپوست تولید شده تا جایگزین این سلولها گردند. در زیر روپوست، درم قرار گرفته که حاوی عروق خونی، پایانه‌های عصبی و غدد می‌باشد. لایه‌ای از چربی در زیر درم قرار می‌گیرد و به عنوان یک عایق، ضربه گیر و منبع انرژی عمل می‌کند.

بدن هر انسان در مدت زمان یک زندگی ۷۰ ساله، متوسط حدود ۴۷/۵ کیلوگرم پوست دور می‌ریزد و هر ماه تمام پوست هر فرد عوض شده و نو می‌شود.[۱]
ویکی
////////
به اردو جلد و کهال:
کھال یا جلد جسم کے ہر حصے کو ڈھانپے ہوئے ہے۔ اس کی دو تہیں ہوتی ہیں۔ بیرونی سخت تہ بَشرہ (epidermis) اور اندرونی نرم تہ ادمہ (dermis)۔ اندرونی تہ میں بے شمار غدود (glands) ہوتے ہیں جو پسینہ خارج کرتے ہیں ان غدود کے مواد میں خون کے اخراجی مادے جو جسم سے نکال دیۓ جاتے ہیں اور پانی شامل ہوتا ہے۔ پسینہ کا اخراج کھال اور جسم کے درجہ حرارت کو اعتدال پر رکھتا ہے۔ دماغی محنت، جسمانی مشقت یا گرمی سے پسینہ آتا ہے۔ پسینہ جلد کو مرطوب رکھتا ہے اور جسم میں حرارت کا توازن قائم رکھتا ہے۔
////////////
به عربی جلد:
الجلد هو العضو الذي يغطي الجسم البشري وأجسام كثير من الحيوانات الأخرى. ووظيفة الجلد الرئيسية في الإنسان هي حماية الجسم ويعتبر احد خطوط الدفاع ضد الجراثيم، والجلد يحمي الجسم من خلال خصائصه الفيزيائية فهو يكاد يكون مقاومًا للبلل تمامًا، ويمنع نفاذ السوائل التي تغمر أنسجة الجسم.
والجلد يمنع البكتيريا والمواد الكيميائية من دخول معظم أجزاء الجسم، ويقي الأنسجة التي تقع تحته من أشعة الشمس الضارة.
بالإضافة إلى ذلك، يساعد الجلد في المحافظة على درجة الحرارة الداخلية للجسم عند المستويات العادية، وذلك بأن تقوم الغدد الموجودة في الجلد بإفراز العرق عندما يتعرض الإنسان لحرارة شديدة، حيث يتبخر العرق، فيبرد الجسم؛ أمَّا عندما يشتد البرد فإن الجسم يحتفظ بالحرارة عن طريق تضييق الأوعية الدموية التي في الجلد، فيقل نتيجة لذلك، مرور الدم إلى سطح الجسم، وبذلك يفقد الجسم حرارة أقل.
ويوجد في الجلد كثيرٌ من نهايات الأعصاب الحساسة للبرودة والحرارة، وكذلك النهايات العصبية الخاصة بالألم والضغط واللمس.
والجلد أكبر أعضاء جسم الإنسان، فلو نشرنا جلد إنسان ذكر يبلغ وزنه 68كجم لغطى مساحة قدرها نحو مترين مربعين.
الجلد في التشريح، هو الغطاء الخارجي الواقي للـجسم. يعتبر الجلدآكبر عضو في جسم الإنسان. يتكون الجلد من 3 طبقات رئيسية وهي:
البشرة: طبقه الجلد الخارجية. وتحتوي هذه الطبقة على خلايا الميلانين المسؤولة عن لون البشرة
الأدمة: باطن الجلد تحت البشرة تحتوي على النهايات العصبية والغدد العرقية والدهنية والاوعية الدموية والليمفاوية.
//////////
به آذری دِری:
Dəri — insanın və heyvanların bədənini bir sıra kənar təsirlərdən qoruyan, habelə hissiyyat, tənəffüs və istiliyin tənzimi proseslərində iştirak edən xarici örtük.
Dəri özündən altda yerləşən toxumaları müxtəlif mexaniki zədələrdən qoruyur, bədənə xəstəlik törədən mikrobları və yad maddələri keçməyə qoymur. Həmçinin, dəri toxumalardan artıq su itkisinə mane olur və bədənin tempratur tənzimində mühüm rol oynayır. Eyni zamanda, dəri onda yerləşən xüsusi törəmələr – reseptorlar vasitəsi ilə xarici mühitin qıcıqlarını (mexaniki, istilik və s.) qəbul etdiyindən duyğu üzvlərindən biridir. Dəridə olan müxtəlif reseptorlar orqanizmlə xarici mühitin qarışılıqlı təsirində böyük rol oynayır.
Dəri ifrazat orqanı kimi də dissimilyasiyasının son məhsullarının çox az bir hissəsinin orqanizmdən xaric olunmasında iştirak edir. Dəridə ifrazat məsulları tər və piy vəziləri vasitəsilə xaric olunur. Dəridən tər daima xaric olur və bununla bədənin temperaturu və qanın osmotik təzyiqi tənzim olunur.
İnsan bir gündə 500-900 sm³ tər xaric edir. Yay fəslində tərin miqdarı 2-3 dəfə artır.
/////////////
به دیوِهی (مالدیوی):
ހަމަކީ އިންސާނާގެ ހަށިގަނޑުގެ ވަށައިގެން ލެވިފައިވާ ފަށަލައެވެ. ހަމަކީ އިންސާނާގެ ފަސް ހިއްސުގެ ތެރެއިން ބީހުމުގެ ހިއްސު ގެނެސްދިނުމުގައި މަސްއޫލުވާ މައިގަނޑު އެއް ޓިޝޫ އެވެ.
//////////
به عبری ایور، اوغ، فَشَت اوغ:
העור הוא מעטפת גופם של בעלי חיים.

העור בבני אדם, אשר מכסה כמעט את כל שטחו של הגוף ותופס 15% ממשקלו, הוא האיבר הגדול ביותר בגוף. העור משתייך למערכת הכסות, אשר כוללת גם את השיער, בלוטות זיעה ואיברי החישה השונים שמצויים בעור.

בנוסף מהווה העור לפי הגדרות רבות חלק ממערכת החיסון, שכן רבים מתאי הדם הלבנים אינם שוכנים כלל בדם אלא ברקמות השונות של העור. העור משתייך למערכת החיסון המולדת; פירוש הדבר הוא שהגנתו בפני זיהומים וכימיקלים מזיקים אינה ספציפית, אלא כללית, ונעשית ללא הבחנה.


גמישות עור כף היד
עוביו של העור משתנה בחלקי הגוף השונים. בכפות הרגליים, למשל, יכול עוביו להגיע לסנטימטר אחד, ואילו באזור המצח קטן עוביו ממילימטר.
//////////////
به سواحلی نگوزی:
Ngozi ni ganda la nje linalofunika mwili wa mnyama au binadamu. Aina mbalimbali huwa na aina za ngozi tofautitofauti kulingana na mazingira wanapoishi na ukoo wa spishi mbalimbali. Ni wanyama wa nusufaili ya vetebratapekee wenye ngozi; wengine kama konokonokaa au wadudu huwa na kiunzi nje si ngozi. Mamalia wote walio sehemu ya vetebrata huwa na nywele angalau chache kwenye ngozi yao.
Ngozi ikiondolewa mwilini na kushughulikiwa kwa kuikausha na kutia madawa mbalimbali inaweza kutunzwa na kutumiwa kwa kutengeneza viatu, nguo n.k.
///////////
به پنجابی کهل:
کھل انساناں تے جنوراں وچ اوہناں دے پنڈے دا بارلا نرم حصہ اے۔ کھل اندر دے انگاں دی حفاظت کردی اے، گرمی سردی توں بچاندی اے تے اس توں علاوہ محسوس کردی اے۔ میملاں وچ اے پنڈے دا سب توں وڈا انگ اے، جیدے وچ "ایکٹوڈرمل ٹشو" دی بہت ساری تہواں ہوندیاں نیں۔ ایس توں علاوہ اے اندرلے پٹھیاں، ہڈیاں تے اندرلے انگاں دے باہر وی ہوندی اے۔ دو پاسی جندڑیاں، ریپٹائیلاںتے پنچھیاں وچ وکھری ونڈ دی کھل ہوندی اے۔ سارے میملاں دی کھل تے وال ہوندے نیں چاہےسمندری میمل ہون۔ کھل جراسیم تے ود پانی ضائع ہون توں بچاندی اے۔ اے انسولیشن دا کم کردی اے، تاپ نوں قابو رکھدی اے، حسی انگ اے تے وٹامن ڈی تیار کردی اے۔ خراب ہوئی کھل، "سکار ٹشو" دی مدد توں ول ہو جاندی اے۔ ایہدے وچوں رنگ تے رنگلا مادہ وی کدی کدی مک جاندا اے۔ اکجاندار وچ کھل دی موٹائی وکھری تھاواں تے وکھری ہو سکدی اے۔ مثال دے طور تے انساناں وچ اکھتے پلک تھلے 0٫5 ملی میٹر دی کھل ہوندی اے جو پنڈے وچ سب توں پتلی کھل اے، تے ایتھے سب توں پہلاں بڑھاپے دے آثار نظر آن لگدے نیں جیویں جھریاں پینا۔ ہتھ دی ہتھیلیاں تے پیراں دے تلوے دی کھل پنڈے دی سب توں موٹی کھل ہوندی اے، ایہدی موٹائی 4 ملی میٹر اے۔
/////////////
به کردی سورانی پیست:
پێست ئەو بەشە لە لەشی مرۆڤە کە ئەندامەکان دادەپۆشی و بەرگری لە تووشی کێشە بوونی ئەوان لەگەڵ ئەو شتانە دەکات کە لە موحیتدان. پێست دوو لوی سەرەکی هەیە:

ئێپی دێرم یان ڕووپێست
دێرم یان پێست
//////////
به اویغوری تېرە:
تېرە بولسا ئادەم بەدىنى
////////////
به ترکی استانبولی دِری:
Deri veya cilt, bazı hayvanların vücutlarını kaplayan en üst katman olup, altında barındırdığı kas veorganları koruyan ve doku tabakalarından oluşan bir örtü sistemi organıdır. Bu tabakanın altında yağ tabakası vardır. Yağ tabakası vücudumuzu sıcak tutar ve darbelere karşı korur. Burada bulunan ter bezleriboşaltıma yardımcı olur. Deri solunumu nemli vücut yüzeyinde gerçekleşir. Hücrelerde oluşan (O2)oksijen yine difüzyonla atılır. CO2 'de difüzyonla atılır. bu canlıların gelişmiş organları yoktur.dış ortamla gaz alışverişi nemli deriden difüzyonla geçer.Derinin nemli kalması mukus tabakası ile gerçekleşir.
/////////////
به زازاکی پوستیک:
Poste tenê merdıman u heywanan de tewr organo gırdo u hetê kar kerdışi ra zi en organo zêde çeşıt ra gureyoğo. Postık zey yew qılıfi tenê ganiyan pawena/şeveknena. Ten be araq dayışi ra piya, zey nefes gêno beno.
///////////
Skin
From Wikipedia, the free encyclopedia
This article is about the outer covering of animals. For skin in humans, see human skin. For other uses, see Skin (disambiguation).
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0f/Mergefrom.svg/50px-Mergefrom.svg.png
It has been suggested that Cutaneous structure development be merged into this article. (DiscussProposed since October 2015.

Skin
Elephant Skin.jpg
Skin of an elephant
Details
Identifiers
Cutis
Skin is the soft outer covering of vertebrates. Other animal coverings, such as the arthropod exoskeleton have different developmental origin, structure and chemical composition. The adjective cutaneousmeans "of the skin" (from Latin cutis, skin). In mammals, the skin is anorgan of the integumentary system made up of multiple layers ofectodermal tissue, and guards the underlying musclesbones,ligaments and internal organs. Skin of a different nature exists inamphibiansreptiles, and birds.[1] All mammals have some hair on their skin, even marine mammals like whalesdolphins, and porpoiseswhich appear to be hairless. The skin interfaces with the environment and is the first line of defense from external factors. For example, the skin plays a key role in protecting the body against pathogens[2] and excessive water loss.[3] Its other functions are insulationtemperatureregulation, sensation, and the production of vitamin D folates. Severely damaged skin may heal by forming scar tissue. This is sometimes discoloured and depigmented. The thickness of skin also varies from location to location on an organism. In humans for example, the skin located under the eyes and around the eyelids is the thinnest skin in the body at 0.5 mm thick, and is one of the first areas to show signs of aging such as "crows feet" and wrinkles. The skin on the palms and the soles of the feet is 4 mm thick and the back is 14 mm thick and is the thickest skin in the body. The speed and quality of wound healing in skin is promoted by the reception of estrogen.[4][5][6]
Fur is dense hair.[7] Primarily, fur augments the insulation the skin provides but can also serve as a secondary sexual characteristic or as camouflage. On some animals, the skin is very hard and thick, and can be processed to create leather.Reptiles and fish have hard protective scales on their skin for protection, and birds have hard feathers, all made of tough β-keratinsAmphibian skin is not a strong barrier, especially regarding the passage of chemicals via skin and is often subject to osmosis and diffusive forces. For example, a frog sitting in an anesthetic solution would be sedated quickly, as the chemical diffuses through its skin. Amphibian skin plays key roles in everyday survival and their ability to exploit a wide range of habitats and ecological conditions.[8]
&&&&&&&
جلنار. [ ج ُل ْ ل َ ] (معرب ، اِ) گل انار. معرب گلنار است و یکی آن جلنارة است . (از اقرب الموارد) (ناظم الاطباء).
- گلنار. [ گ ُ ] (اِ مرکب ) (از: گل + نار =انار). معرب آن جلنار است . (حاشیه ٔ برهان قاطع چ معین ). گل انار. (برهان ). شکوفه و گل انار است که درسرخی رنگ بی نظیر است . (آنندراج ). || بعضی گویند که آن گل درخت انار بری است و بغیر از گل ثمری ندارد و ثمر وی همان است و بهترین آن مصری باشد و به عربی ثمرةالشوکة المصری خوانند. (برهان ). جلنار. به فارسی گلنار گویند و او غیر گل انار مثمر است . اگرچه در جمیع افعال مشابه یکدیگرند. (تحفه ٔ حکیم مؤمن ). گل انار بری . جلنار. (بحر الجواهر)
- صدبرگ . [ ص َ ب َ ] (ص مرکب ، اِ مرکب ) (گل ...) گلی است زردرنگ که بهندی گنیدا گویند و بمعنی هر گلی که به نسبت دیگر اقسام خود برگ بسیار داشته باشد که در محاوره ٔ دیار ما آن را هزاره گویند. (غیاث اللغات ). جوحَم . (منتهی الارب ). ورد مضاعف . (دهار). گلنار. (برهان ). مضاعف . سوری پرپر
//////////
جلنار
بضم جیم و سکون لام و فتح نون و الف و رای مهمله معرب کلنار فارسی است و این را کل انار صد برک و هزاره نیز نامند جهت آنکه کل آن بسیار بزرک و پربرک می باشد و نیز کل انار نر می نامند جهت آنکه ثمر نمی بندد مکر بندرت و ثمر آن را منحوس می دانند و در هر خانه و باغی که ثمر آورد می کوبند زود آن را خراب و ویران می کرداند
ماهیت ان
بری و بستانی و سرخ و سفید و درخت آن مشابه بدرخت انار الا آنکه اندک انبره تر می باشد و بسیار بلند نمی شود و بهترین آن فارسی است یا مصری
طبیعت ان
در اول دوم سرد و خشک
افعال و خواص آن
قابض و حابس سیلانات و رادع و مجفف و مقوی اعضا و جهت استحکام دندان و لثه و اسهال دموی و صفراوی و رطوبی و زلق امعا و سحج و قرحۀ آن و نزف الدم هر عضو و ادرار طمث و بواسیر و جرب و حکه و منع ریختن مواد بمعده و فتق شربا و ضمادا و طلاء و چون با سرکه بجوشانند و بدان مضمضه کنند جهت بدبوئی دهان و قلاع آن و استحکام لثه و دندان و ضماد آن جهت التیام جراحات و بدبوئی زیر بغل و منع تزاید اورام و انصباب بسوی آن اعضا و ذرور آن جهت نزف الدم قروح و سحج و لطوخ آن با سرکه و طین مغره بر حوالی رحم مانع انصباب مواد بسوی آن المضار مصدع و مسدد و مصلح آن کثیرا مقدار شربت آن از یکدرهم تا دو درهم بدل آن بوزن آن افماع رمان و یا پوست تازۀ ریشۀ انار و یا جفت بلوط و عصارۀ آنکه تازۀ آن را کوبیدۀ فشرده آب آن را کرفته خشک نمایند مانند عصارۀ لحیه التیس و آنکه خشک آن را در آب جوش دهند تا قوت آن در آب باز داده شود پس بمالند و صاف کرده باز بجوشانند تا منعقد کردد در جمیع افعال قویتر و لطیف تر از جرم آنست و کفته اند از خواص آنست که چون روز چهارشنبه وقت طلوع آفتاب یک عدد غنچۀ ناشکفتۀ آن را صاحب رمد و معتادین بآن از درخت بدهن بچیند و فرو برد تا یک سال رمد نکشد و مجرب دانسته اند و سفوف و اقراص آن در قرابادین ذکر یافت
مخزن الادویه عقیلی خراسانی
////////////
جلنار
بپارسی گلنار گویند و بشیرازی گل صد برگ و آن گل انار تر است که بغیر آن هیچ ثمر نمی‌دهد و بهترین آن فارسی بود و گویند مصری و طبیعت آن سرد و خشک است در دوم خون شکم ببندد و ریش روده و ریشهای کهن و فتق را سود دارد دندان را محکم کند و زنانی که خون زیادت از ایشان روانه بود ببندد و اگر با سرکه بر ورم لطوخ کنند بازگرداند و چون با سرکه بپزند و بدان مضمضه کنند جوشش دهن را نافع بود و عصاره وی در طبیعت مانند عصاره لحیة التین بود و مقدار مستعمل از وی یک درم و نیم تا دو درم بود اما مولد سده بود و مضر بود بسر و مصلح وی کثیرا بود و بدل وی اقماع رمان بود یا جفت بلوط و گویند بدل وی پوست انار بود بوزن آن و گویند طراثیث بود بوزن آن‌
اختیارات بدیعی
////////////
گیاه انار، از تیره انار یاPunicaceae   است که یک گونه آن با نام علمی Punica granatum  واریته pleniflora  را «گلنار» یا «انار زینتی» یا «انار پُرپَر» می‌نامند که به واسطه گل‌های درشت زینتی‌اش شناخته می‌شود و نمونه‌هایی از آن با نام‌های «گلنار»، « خوشه‌نار» و «پنجه عروس خفری» شناسایی شده که همگی بومی ایران بوده و رویشگاه آن‌ها بیشتر در استان فارس می‌باشد.
 همین گونه  Punica granatum دارای واریته بارور دیگری به نام sativa است که همان «انار خوراکی» است و ارقام مختلف میوه‌های آن در ایران و جهان طرفداران فراوان دارد، و واریته دیگری نیز به نام  nana gracilissima موجود است که « مینیاتوری» یا « پاکوتاه» یا «زینتی» یا «بن‌سای» نامیده می‌شود.
 گلنار یا  گل‌ انار، گلی بی بو و به رنگ‌های سرخ آتشین یا سرخ مایل به نارنجی است. در طبیعت گل‌های انار، درشت و به قطر 3 سانتی‌متر و طول 3.5 تا 7.5 سانتی‌متر و به عرض 3.8 تا 5 سانتی‌متر دیده می‌شود. گلبرگ‌های گلنار به رنگ سرخ و در میان کاسبرگ‌ها یا کاسه گل، جای دارند. گل‌های کامل، کشیده و به شکل مخروط هستند.
گل‌های انار در واریته‌های بارور دو دسته هستند: دسته نخست گل‌های زایشی یا بارآور یا مثمر (fruitful) که بزرگ‌تر بوده و کشیده اند و قطرشان در محل اتصال بیشتر از قطرشان در گردن گل می‌باشد. دسته دوم گل‌های ریزشی یا نازا و یا علفیbarren) ) هستند که اندازه آن‌ها کوچک‌تر است و ریزش خواهند نمود. گاهی گل‌های حد فاصل یا حد وسط (intermediate)  نیز به وجود می‌آیند.
چنانچه گفته شد و در تصاویر نیز نمایان است، در سنگ‌نگاره مورد نظر، در کنار گل بزرگ اصلی دو زائده گوی‌مانند دیده می شود که باستان شناسان آنها را غنچه نیلوفر پنداشته‌اند. 
   اما در بررسی‌های میدانی این نگارنده مشاهده شد که در روستاهای مناطق مختلف استان اصفهان به غنچه‌های ناشکفته انار، «گُل‌پَس» یا «گل‌عقب» می‌گویند و منظور از آن گلی است که از نظر زمان شکوفا شدن، نسبت به گل اصلی پس افتاده یا عقب مانده است و ناشکفته مانده یا نابارآور است. در طبیعت ممکن است روی هر گل‌آذین درختچه انار از یک تا چند «گل‌پس» در کنار گلنار درشت و پُربرگ دیده شود.
بر این پایه، به نظر می‌رسد که طراحان سنگ‌نگاره خشایارشا، به خاطر حفظ تقارن و توازن در طرح و افزودن زیبایی طبیعی، از دو «گُل‌پَس» در دو طرف گلنار استفاده نموده‌اند تا گلی که در دست شاهنشاه است، شاهانه‌تر جلوه نماید. البته در دیگر نگاره‌های تخت جمشید، گلنار را در دست بزرگان و سربازان پارسی نیز می‌توان دید اما از روی عمد آن گل‌ها هیچ کدام از نظر درشتی، توازن و ظرافت به گلی که در دست شاهنشاه و ولیعهد است نمی رسد تا از شکوه شاهانه آن نکاهد.
بر این پایه، گلی که خشایارشا در دست دارد، گلی از گونه  Punica granatum  واریته pleniflora  یا «گلنار» یا «انار زینتی» یا «انار پُرپَر» است.
////////
خواص دارویی گلنار
گلنار یا گل درخت انار با نام علمی Punica granatum L. از خانواده Punicaceae، را اصطلاحا گل انار صد برگ یا گل انار نر نیز می نامند چون گلی نسبتا بزرگ و پر برگ است و تبدیل به میوه نیز نمی شود.
در متون علمی داروسازی سنتی ایرانی؛ طبیعت گلنار سرد و خشک در دوم است.
در کتب داروسازی سنتی ایرانی ذکر گردیده گلنار قابض است و علاوه بر آن خشکاننده و تقویت کننده ی اعضا می باشد. از پودر گلنار در فرآورده های دندانی جهت استحکام دندان و لثه استفاده می شود. این مفرده ی گیاهی دارویی ضد انواع اسهال های صفراوی، خونی و مسافرتی است و زخم ها و خراش های روده ها را ترمیم نموده، هر نوع خونریزی داخلی را بند می آورد. فرآورده ی دارویی خوراکی گلنار بند آورنده ی خونریزی های شدید قاعدگی بانوان و بواسیر است و به علاوه خارش های شدید پوستی را کنترل می کند.
http://www.weare.ir/wp-content/uploads/2014/09/original_007-300x225.jpg
مضمضه ی جوشانده ی گلنار و سرکه یکی از بهترین فرآورده های دارویی موضعی دهانی است که دهان را خوشبو و آفت های دهانی را درمان نموده موجب استحکام دندان و لثه می گردد. مصرف موضعی این جوشانده ی گلنار و سرکه نیز کاربردهای درمانی متعددی دارد که عبارتند از؛ التیام زخم ها، کنترل بدبوئی زیر بغل، کوچک کردن ورم ها و کنترل خونریزی ها.
عوارض جانبی مصرف بیش از حد گلنار شامل سر درد و گرفتگی است که با مصرف همزمان کتیرا با آن کنترل خواهند شد.
///////////
نام علمی : Punica granatum
Golnar-Farsi
درخت گلنار فارسی همان درخت انار است .با این تفاوت که این درخت نر است و میوه نمی دهد .در روزهای اول بهار برگ می کند برگ های آن بیضی نوک تیز کشیده به طول پنج سانتی متر به عرض یک و نیم سانتی متر روی برگ ها براق پشت آنها کدر رنگ سبز تیره این درخت هر شاخه  آن مانند درخت انار است شاخه های درخت پر از تیغ می باشد .
در اواسط ماه اردیبهشت غنچه می کند .این غنچه ها فرقی با گل انار ندارند .در ماه خرداد غنچه ها باز می شوند تبدیل به گل های قرمز پر رنگ و پر برگ را تشکیل می دهند .این گلها تا اواخر تیر ماه بر سر شاخه های درخت خود نمائی می کنند تا اینکه زیبائی خاصی به درخت می بخشند و هم به اطراف خود .
گل های درخت گلنار در تجارت دارای خواستاران فراوانی می باشد .به همین علت است به این درخت توجه زیادی می شود و آن را در محل های پرورش درختانی آن را برای مغازه چای گل فروشی و سایر گلخانه هائی که انواع درختان زینتی را به معرض فروش عرضه می دارند به این مکان ها روانه می گردانند شما هم اگر خواهان این درخت زیبا می باشید می توانید به گلخانه های شهرتان مرجعه کرده آن را تهیه کنید یا آنکه آن را سفارش دهید .بعد از دریافت آن را در باغچه منزلتان بکارید در بهار و تابستان از منظره آن لذت ببرید در آخر تابستان گل های آن را جمع آوری کرده به مغازه های عطاران بفروشید از این بابت هم سودی آیدتان خواهد شد .
خواص درمانی و روش مصرف
 گلنار فارسی طبیعت سرد و خشک دارد.
قسمت مورد استفاده : ‌سرشاخه های گلدار
کک و مک صورت : گل های باز شده و پر رنگ آن را با مقداری کف دریا سائیده یک قلشق مربا خوری آن را داخل نصف استکان ماست پانزده دقیقه خیس کرده بعد روی پوست صورت بمالید نیم ساعت الی یک ساعت بعد بشوئید کک و مک صورت را بر طرف می کند
جوش و برفک دهان : برای جوش های داخل دهان باید دم کرده آن را دهان بطور مرتب قرقره کنید .
اسهال : در صورت اسهال دم کرده آن را صاف کنید بعد آن از نهار و شام را بنوشید بسیار مفید خواهد بود .
تنظیم قند خون : تنظیم  قند خون دم کرده آن را بعد از غذا یک فنجان بنوشید آنرا تجربه کنید .
روشن کننده پوست : مقداری را نرم سائیده با سفید آب نقره در عرق بید حل کرده به صورت بمالید یکی دو ساعت بعد بشوئید پوست را شفاف می کند .
خونریزی بواسیر : برای جلوگیری از خونریزی بواسیر نرم کرده آن را یک قاشق سوپ خوری ،یک قاشق مربا خوری کوبیده مازو مخلوط کرده با یک لیوان آب جوش بزند یک ساعت دم کرده در صاف کرده آن بنشینید بسیار مفید خواهد بود .
/////////////
Punica granatum 'Pleniflora'
ALSO KNOWN AS:
  • PLENIFLORA DOUBLE FLOWERED POMEGRANATE
PLANT TYPE
Tree, Shrub
ZONES
8a-11
SIZE
H:8'-10'
GROWING CONDITIONS
SUN EXPOSURE:
Sun
WATER NEEDS:
Regular, Drought Tolerant
SOIL NEEDS:
Adaptable, Well-Drained, Rich, Gritty
SPECIAL SITUATION:
Heat Tolerant
FEATURES
FOLIAGE SEASON:
Deciduous
FLOWER SEASON:
Spring, Summer
FLOWER COLOR:
Red, Orange
FRUIT:
Red
WILDLIFE:
Deer Resistant
TAGS
/////////////
Punica granatum 'Pleniflora' Double Flowered Pomegranate
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEaxis478uK04OLOBdQD2X6Iav6Wj-lB34ZJUSYcBoIo3rw2UHZdysVfHgh5WNzCgVsuwILSDn92Xy-pnRQeeHO_hVPEuzit9kNSBuL3xKoabb8p8_mzSOgxup6_em1tZC5IiISfNODy4/s400/P1011248.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEge4Ab759t84i5_xttGeSNJPZOJ0SKRwnTtoooOlUK6wFRdFI0Ob72CAGNM8zQYilRMt7h5AMKsBLNoSPb1EPYRKtrRJIkuPkxh3t6pmMHABsfmyFyNlmcnNN1dTUYadHkUfXo-CYjTBgc/s400/P1011171.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqDTxhfzTIAUlnM3MTQutCLPQYW2lbPuEJxeVSNog1S1Vnc3LM5QQZ0gtvJf9ycoOS-c-ep6m4FSUKn4HGN0suxFD17D7V3MmA77zVE_2fLL6CKw5sWEoo-cqQeZVxiHzBGJXGop3uWws/s400/P1011172.JPG
Punica granatum 'Pleniflora' Double Flowered Pomegranate


This tall decorative and deciduous shrub comes from the hot dry lands of Iran and Afganistan .It is ornamental at all times of the year. From fine bare stems of winter ,which form a delicate framework of branches ,shiny bronze leaves emerge in spring eventually becoming bright green.

In summer, brilliant scarlet waxy flowers appear followed by ornamental fruit which have a skin of antique bloom eventually splitting to reveal fleshy red seeds. The fruit on this variety is not large but is retained on the bush for a long time after the autumn leaves have fallen.
//////////
The effect of extract of Punica granatum var. pleniflora for treatment of minor recurrent aphthous stomatitis
·         Shahin Gavanjia, , , 
·         Behrouz Larkib
·         Azizollah Bakhtaric
 Show more
Open Access funded by Korea Institute of Oriental Medicine
Under a Creative Commons license

Abstract
Background
Herbal drugs are considered alternative agents and have been used for several years around the world. Recurrent aphthous stomatitis (RAS) is one of the most common problems recognized by dentists and skin specialists. This problem is characterized by recurring, painful, small oral mucosal ulcers with a round or oval aspect that mostly appear in keratinized mucosa, cheeks, and on the surface of the mouth under the tongue.
Methods
In our experiment, the alcoholic and water extracts of Punica granatum var. pleniflora, P. granatum var. Sweet Alak, and P. granatum var. Saveh Black were tested on minor RAS. The study was carried out using the double-blind method. The study population consisted of 210 participants, of whom 69 were females (32%) and 141 were males (68%). In addition to checking several factors, the pain and the degree of the participant's satisfaction had been determined based on visual analog scale. Data analysis was done in the form of a nonparametric method using Kruskal–Wallis test and SPSS version 20 software.
Results
The results show that the alcoholic and water extracts of P. granatum var. pleniflora have a meaningful therapeutic effect on minor RAS. Results from the antioxidant activity and its relation to total phenolics show that P. granatum var. pleniflora and P. granatum var. Sweet Alak are rich in phenols.
Conclusion
The water and alcoholic extracts of P. granatum varpleniflora decreased the entire time of complete treatment, and the treatment was meaningfully satisfactory for patients who participated in this experiment.
Keywords
·         alcoholic extract
·         Punica granatum
·         recurrent aphthous stomatitis

·         water extract