اکلیل الجبل . [ اِ لُل ْ ج ب ] (ع
اِ مرکب ) گیاهی است از طایفه نعناعیان در
خواص شبیه به بادرنجبویه و از همان طایفه و به زبان فرانسه رمارن گویند. (ناظم الاطباء).
گیاهی است بقدر ذرعی ، برگش دراز باریک انبوه مایل به سیاهی . چوبش درشت و گلش میان
سپیدی و کبودی . و بارش درشت . و چون خشک گردد شکسته شود. و تخم آن خرد و ریزه تر از
خردل . و برگ و شکوفه اش تلخ و زبان گز و خوشبوی ، و مدر بول و حیض ، و محلل ریاح ،
و مفتح سده جگر و سپرز، و نافع خفقان و سرفه
و استسقاء. (منتهی الارب ) (آنندراج ). و رجوع به کارآموزی داروسازی ص 212 و گیاه شناسی
دکتر گل گلاب ص 277 شود.
//////////
اکلیل الجبل
بیونانی اوقلااوقا نامند
ماهیت آن
نباتی است بقدر ذرعی منبت آن بیشتر جبال و مواضع صخریه و
خشته و ازین جهت آن را اکلیل الجبل نامند و در اسکندریه بسیار می شود و اکثر در
اواسط تابستان می رسد و در بعضی بلاد بیشتر در بعضی دیرتر و برک آن دراز و باریک
انبوه و مائل بسیاهی و شاخ آن صلب و کل آن در میان برکها رسته و مائل بسفیدی و ثمر
آن صلب مائل باستداره و تخم آن ریزه و برک و شکوفۀ آن با اندک تلخی و تندی و خوش
بو و غیر قردمانا است
طبیعت آن
در سوم کرم و خشک
افعال و خواص و منافع آن
آشامیدن آن جهت سرفۀ رطوبی مزمن و و ربو و خفقان بارد و
استسقای زقی که با حرارت و عطش شدید مفرط نباشد و تفتیح سدۀ جکر و سپرز و تنقیۀ
رئه و تحلیل ریاح و تسکین درد جکر و دفع یرقان سوداوی و تفتیت حصاه کرده و مثانه و
ادرار بول و حیض ضماد آن جهت تحلیل اورام مزمنه نافع و برک آن در افعال مذکوره
اقوی از سایر اجزای آن و آن را چون بر درد چشم بارد بچسپانند تسکین دهد وجع آن را
در ساعت و باصلاح آورد مضر محرور المزاج مصلح آن سکنجبین مقدار شربت آن تا سه درهم
بدل آن افسنتین و نصف آن مرو کفته اند چمن شکم صید را از احشا خالی کرده ازین کیاه
پر کنند منع تعفن آن می کند و در منع تعفن لحوم بهتر از نمک است.
مخزن الادویه عقیلی خراسانی
//////////
////////////
رومارن یا اِکلیل کوهی یا رُزماری (Rosmarinus
officinalis) گیاهی خشبی، چندساله و معطر است که برگهایی سوزنیشکل و همیشهسبز
دارد.
رومارن بومی منطقه مدیترانه و کشور اوروگوئه است. گلهای آن
در رنگهای گوناگون سفید، صورتی، بنفش یا آبی میرویند.
محتویات [نمایش]
استفاده در آشپزی[ویرایش]
از برگهای تازه و خرد شده رومارن به دلیل داشتن اسانس معطر
و روغن فرار و همچنین تانن در سالاد و در تهیه خوراکهای مرغ و ماهی استفاده میشود.
پودر برگهای خشک شده اکلیل کوهی به تنهایی یا همراه با سایر ادویه به عنوان چاشنی برای
خوش طعم کردن غذاها به خصوص سس سالاد به کار میرود. روغن رزماری محرک است و از نظر
رایحه و اثر، گرم و نافذ میباشد. اثر محرک رزماری روی سیستم اعصاب مرکزی بسیار برجسته
است.
کاربرد دارویی[ویرایش]
طبق مطالعات انجام شده بر ترکیب اسید رزمارینیک ثابت شده است
که این ماده در درمان رینوکونژکتیویت فصلی بسیار مؤثر است Seasonal
Allergic Rhinoconjuctivitis (SAR(() در مطالعات صورت گرفته به تعدادی از بیماران
مبتلا به SAR، اسید رزمارینیک در مقایسه با پلاسبو توانسته
است اثر مهاری بر روی سلولهای اینترلوکین B1، اینترلوکین γ و هیستامین داشته باشد. در گروه درمان شده تعداد نوتروفیلها و ائوزینوفیلهای
ترشحات بینی به طور محسوسی کاهش یافته است. همچنین علائم بیماران اعم از خارش بینی،
خارش چشمها، آبریزش بینی و آبریزش چشمها کاهش یافته است.[۱] روغن رزماری و افسنتین
در تونیک موی سر موجب تحریک پیاز مو شده و از طاسی زودرس پیشگیری مینماید. این دارو
در موارد ریزش مو بدون شوره سر نیز اثربخشی زیادی نشان داده است.[۲]
اندام داروئی[ویرایش]
برگ و سرشاخههای گلدار گیاه، اندام داروئی رزماری را تشکیل
میدهد.
دامنه انتشار[ویرایش]
پرورش گیاه رزماری در بیشتر نواحی ایران معمول میباشد. پرورشدهندگان
عمده گیاه رزماری را در دنیا کشورهای شمال آفریقا خصوصاً مراکش و تونس و کشورهای جنوب
اروپا خصوصاً اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، یوگسلاوی و آمریکا تشکیل میدهند.
مواد متشکله[ویرایش]
ماده متشکله اصلی برگ و سرشاخههای گیاه رزماری را روغن فرار
تشکیل میدهد. فارماکوپه گیاهی بریتانیا میزان روغن فرار رزماری را ۱٪ حجم در وزن
ذکر کرده است، ولی میزان روغن فرار این گیاه در نقاط مختلف دنیا بین ۵/۰ تا ۵/۲ درصد
گزارش شده است. عمدهترین ترکیبات موجود در روغن فرار گیاه را ۱و۸ - سینئول (۱٬۸ - cineol)،
بورنئول (Borneol)، کافور (Campher)،
بورنیل استات (Bornyl acetate)، آلفاپینن
(&#۹۴۵; - pinene) و –B پینن تشکیل میدهند که بسته به شرایط جغرافیائی محل کشت گیاه، میزان و درصد
هریک از این مواد متغیر میباشد (۲و۸). سایر ترکیبات طبیعی موجود در برگ و سرشاخههای
گلدار رزماری شامل این دستهها میشود: فلاونوئیدها مانند جنکوانین (Genkwanin)
و لوتئولین (Luteolin)، اسیدهای فنلی مانند اسید رزمارینیک (Rosmarinic
acid)، دیترپنها، تریترپنها، تاننها، مواد تلخ، رزین، ساپونین، پروتئین،
چربی، کربوهیدرات، فیبر، برخی املاح و ویتامینها.
مکانیسم اثر[ویرایش]
ترپنها و ترپنوئیدهای موجود در رزماری باعث دیلاتاسیون عروق،
بهبود گردش خون محیطی و تغذیه بهتر فولیکول مو میشوند
هنگامیکه پماد رزماری[۳] استعمال گردد، گردش خون موضع را افزایش
داده و موجب گرمی و داغی و برطرف شدن درد و التهاب میشود.[۴] در تجارب آزمایشگاهی
اثر ضد درد آن به اثبات رسیده است. اثر ضد اکسید ان دو ترکیب از مواد متشکله اسانس
رزماری بنام کارنوزول و اور سولیک اسید نشان میدهد که عوارض التهابی مفاصل که به کمک
عوامل اکسیدان در بدن پدید میآید، توسط اسید اورسولیک و کارنوزول برطرف میشود. درتجارب
آزمایشگاهی اسید روزمارینیک التهاب ناشی از کاراژینان در پای موش صحرائی را برطرف میکند.
همـچنـین نشان داده شده است که اپی ژنین دارای اثر ضد التهاب و خاصیت التیام بخش میباشد.[۵]
اسید اورسولیک نیز دارای خاصیت ضد التهاب بوده و مجموعاً این دو ترکیب موجود در روغن
رزماری اثر ضدالتهاب شدید ی را اعمال مینمایند.[۶] اثر ضد التهابی اسید اورسولیک از
طریق مهارآنزیم لیپواکسی ژناژ و سیکلواکسی ژناژ که عوامل اصلی ایجاد التهاب هستند از
یکطرف و وقفه ترشح هیستامین از طرف دیگراعمال میشود.[۷] منتو ل و کامفر موجو د درپماد
رزماری هرکدام دارای اثر ضد دردو التهاب مفاصل بوده و اثرآنها مکمل اثر اسانس رزماری
میباشد. کمیسیون E کشور آلمان مصرف پماد رزماری را در درمان روماتیسم مفصلی
توصیه نموده است.[۸]
پانویس[ویرایش]
پرش به بالا ↑ Extract
of Perilla frutescens enriched for Rosmarinic Acid, inhibits seasonal Allergic
Rhinoconjunctivis in humans.. First Department of Medicine Kyoto 602-0841 Japan،
Hirohisa. Takano.
پرش به بالا ↑ Chevallier,
A. Herbal Remedies. 2007.
پرش به بالا ↑ پماد رزماری
پرش به بالا ↑ PDR
for Herbal Medicines, PP .1101 – 1103. 1998.
پرش به بالا ↑ Parnham
Mj. and Kesselring K. 10: 756-7 ,Rosmarinic acid , Drugs Future. 1985.
پرش به بالا ↑ Najid
A et al.. Charaterization of ursolic acid as lipooxygenase and cyclooxygenase
inhibitor using macrophages , platelets and diffrentiated HL60 Leukemic cells.
FEBS 229 (3) , 213 – 217، 1992.
پرش به بالا ↑ Najid
A et al.. Charaterization of ursolic acid as lipooxygenase and cyclooxygenase
inhibitor using macrophages , platelets and diffrentiated HL60 Leukemic cells.
FEBS 229 (3) , 213 – 217، 1992.
پرش به بالا ↑ Najid
A et al.. Charaterization of ursolic acid as lipooxygenase and cyclooxygenase
inhibitor using macrophages , platelets and diffrentiated HL60 Leukemic cells.
FEBS 229 (3) , 213 – 217، 1992.
منابع[ویرایش]
فرهنگ داروهای ژنریک ایران، دکتر حشمتی، ۱۳۸۷
////////////////
إكليل الجبل أو حصى البان نبات عطري يتبع الفصيلة الشفوية.
محتويات [أظهر]
الوصف النباتي[عدل]
إكليل الجبل النبات عبارة عن عشبة معمرة. أوراقه ضيقة وطويلة
سطحه الأعلى أخضر غامق وبراق ومنقط بنقط صفراء ذهبية أو بيضاء فضية وسطحه الأسفل مكسو
بشعيرات بيضاء دقيقة ونوراته نيلية اللون أو زرقاء ينمو بريّاً في دول البحر الأبيض
المتوسط.أوراقه تنشط الدورة الدموية ولا سيما لدي الأشخاص الذين لا يمارسون الرياضة.
وتقلل الصداع وتعالج العدوي البكتيرية والفطريات وتمنع الغازات بالجهاز الهضمي[1] وتساعد
في الهضم وامتصاص الطعام به وتزيل حرقان القلب.وتحسن الكبد والجهاز الهضمي والمرارة
وتقلل تكوين حصواتها وحصوات الكلي والمثانة. كما تقلل من إفراز إنزيم urease الذي له صلة بتكوين هذه الحصوات. تستعمل كمضمضة لعلاج التهاب الحلق واللثة
والقرح.
يستخدم زيته في تدليك الأطراف المرهقة، وشرابه الساخن يزيل
الصداع، وكثيراً ما يوصى باستعماله للعناية بالبشرة وبالشعر، وتستخدم أغصانه في البخور.
ارتبط بحصى البان منذ قديم الأزل بتحسين الذاكرة ولذلك يستعمل
كجزء من مراسم الزواج وذكرى الحروب والجنازات في أوروبا.
إكليل الجبل نبات خشبي معمر دائم الخضرة له رائحه تشبة رائحة
الصنوبر أوراقه ابريه ضيقه يصل ارتفاع العشب إلى حوالي 3 أقدام ويزهر ازهار نيليه في
الصيفز. قبل اختراع عمليات التبريد بالآف السنين لاحظ القدماء أن تغليف اللحوم في أوراق
أكليل الجبل المهروسه يحافظ على اللحوم ويمنحها عطراً منعشاً ونكهة سارة والى يومنا
هذا يظل العشب مفضل في أطباق اللحوم استعمل القدماء اكليل الجبل كما استعملوا سائر
الاعشاب العطرية الحافظة في علاج أمراض الرأس والتنفس والهضم وخلط الأطباء الصينيون
إكليل الجبل مع الزنجبيل لعلاج الصداع وعسر الهضم والأرق والملاريا تفسد اللحوم جزيئا
لان دهونها تتاكسد وتتزنخ ويحتوي اكليل الجبل وزيوته على مركبات فعاله مضاده للتاكسد
فلذلك يتم تغليف اللحوم في اوراق اكليل الجبل المهروسه ليحافظ على اللحوم ويمنحها عطرا
منعشا ونكهة ساره.. نفس المركبات التي تمنع فساد الطعام تعوق أيضا تاثير الكثير من
الجراثيم التي يمكن ان تسبب العدوى. لعلاج الجروح البسيطة يمكنك استعمال بعض الاوراق
المسحوقه لإكليل الجبل على المكان المصاب وانت في طريقك قبل تطهير الجرح يجب على النساء
الحوامل ان يتجنبن المستحضرات الطبية
الفوائد[عدل]
1- يستخدم لمكافحة مرض الزهايمر ولتحسين الذاكرة .
حيث يحتوي اكليل الجبل على مواد فعالة مضادة للأكسدة مثل حمض
الروزمانيك وعلى بعض المركبات الأخرى التي تمنع تمنع تكسر أو تحطم المادة الكيميائية
الدماغية التي يسبب تكسرها أحداث مرض الزهايمر ومن أهمها الزيت الطيار وحمض العفص.
ونبات اكليل الجبل له تأثير منبه على الذاكرة فهو يعتبر أحد منبهات دوران الدم الجيدة
وله شأن كبير في طب الأعشاب الأوروبي فهو يحسن القدرة على التركيز والذاكرة.
2- يفيد اكليل الجبل الشعر بدرجة ملحوظة حيث أنه يؤدي إلى
تماسك الشعر ومنع سقوطه ومساعدته على النمو بسبب مساعدته للدم على الوصول والتدفق إلى
الرأس.
3- يستخدم أيضًا لعلاج الافرازات المهبلية حيث تؤخذ أورق اكليل
الجبل مع قشور البلوط بأجزء متساوية مقدار ملعقة على كوب ماء سبق غليه وتوضع فيه لمدة
عشر دقائق مع تغطيته ويستعمل كغسول مهبلي وهو دافئ مرتين يوميا .
4- للتعب وضعف الأعصاب حيث يوصى بأخذ ملعقة أكليل الجبل يتم
إعدادها كما يُعد الشاي وتؤخذ 3 مرات يوميا لمن يعانون من سرعة التعب والخمول وضعف
الأعصاب ، تشرب بعد الوجبات وقبل النوم مباشرة فهو عشبة منشطة
من فوائده كذلك أنه :
– يفيد في علاج اضطرابات
القلب .
– طارد للرياح
– مقاوم للسعال والربو.
– يستخدم كعلاج مساعد
لحالات الاكتئاب الخفيف
– مدر للبول ومدر للطمث
– مبيد للطفيليات
– أثبتت بعض الدراسات
الحديثة أن نبات أكليل الجبل يمنع تكون الأورام وتطورها لذا ينصح بشربه من آن لآخر
كما ينصح بوضعه كتوابل في الطعام.
– يستخدم اكليل الجبل
كمادة حافظة حيث يحتوي على مواد مضادة للأكسدة وكان يستعمل كحافظ للحوم من التعفن حيث
يضاف اليها لمنع التأكسد والتلف .
– يمكن استخدام اكليل
الجبل كتوابل رائعة للطعام ، حيث يوضع كمية من العشبة ضمن التوابل التي توضع في الطعام
فهي تحسن النكهة وتضيف إلى الأكل الفائدة بإذن الله.
يعمل الروزماري على زيادة فترة صلاحية الخبز.
وذلك من خلال استخلاص الانزيمات الموجودة فيه
زراعة إكليل الجبل أو الروزماري[عدل]
إكليل الجبل أو الروزماري لا يقاوم البرد ويحتاج إلى مكان
مشمس غير معرض للتيارات الهوائية. يصل طول إكليل الجبل أو الروزماري إلى علو متر واحد
وهي تحتاج إلى ما مساحته 1200 سم مربع من الأرض ويمكن ترك العشبة في الأقاليم المعتدلة
في مكانها في فصل الشتاء أما الأقاليم غير المعتدلة فيجب نقلها إلى إصيص ليحافظ عليها
في القبو من برودة الطقس في فصل الشتاء ويفضل زراعتها منذ البداية في إصيص يتناسب مع
حجمها ويحافظ على الأصيص في موسم الشتاء بوضعه في القبو وقي بداية الربيع يخرج من القبو
ويدفن بكامله والنبتة فيه في مكان مشمس لينتقل في أواخر الخريف مرة أخرى إلى القبو.
وباللغة الامازيغية تسمى هذه النبتة : أزير.
المعلومات الغذائية[عدل]
يحتوي كل 100غ من اكليل الجبل، بحسب وزارة الزراعة الأميركية
على المعلومات الغذائية التالية :
السعرات الحرارية: 131
الدهون: 5.86
الدهون المشبعة: 2.83
الكاربوهيدرات: 20.70
الألياف: 14.1
البروتينات: 3.31
الكولسترول: 0
مراجع[عدل]
^ نبتة إكليل الجبل (روزماري) … لعلاج العديد
من الأمراض
المعلومات الغذائية عن اكليل الجبل
///////////
به پشتو اکلیل:
اکليل یا طبي اکليل، روغتيايي اکليل (علمي
نوم: Rosmarinus
officinalis)
یو درملي بوټي دي چې په اروپا او شمالي افريقا کې راشنه کېږي. نوموړي بوټي له درملنې پرته په خوړو کې د خوند ښه والي لپاره هم کارول کېږي.
/////////
به عبری گُسوئی:
רוזמרין רפואי הוא שיח רב-שנתי
ירוק-עד בעל פרחים תכולים. גבעוליו מוציאים ענפים עמוסים בעלים מחטניים, ששוליהם מקופלים
לאחור וצבעם ירוק כהה בצדם העליון ואפור בצדם התחתון. מרבים את הצמח מחלוקת שורשיהם
של צמחים מפותחים, מייחורים הנלקחים מצמיחה חדשה ומושרשים או מזרעים. הצמח נפוץ ביותר
כצמח נוי בישראל, בין השאר בשל עמידותו הגבוהה ליובש ולזיהום אוויר.
//////////////
به آذری درمان رزمارینی:
Dərman
rozmarini (lat. Rosmarinus officinalis)[1], çəmənotu və ya ətotu — rozmarin
cinsinə aid bitki
////////////
به ترکی:
Biberiye (Rosmarinus officinalis), ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasından iğneye benzeyen ince yapraklı,
daima yeşil kalan bir bitki türüdür.
Mor çiçekli ve çalı
görünümlü bitkidir. Akdeniz çevresinde yaygın olarak yetişen bitkinin genç
sürgünleri bahar olarak, kendisi ise süs bitkisi olarak kullanılır. Çiçekleri
haşlanarak uyarıcı bir şurup elde edildiği gibi, "biberiye
ispirtosu", kolonya vb. yapmaya yarayan değerli bir esans da çıkarılır.
Ayrıca, yapraklarından yağ elde edilir.
//////////////////
Rosemary
From Wikipedia, the free encyclopedia
Rosmarinus officinalis
Rosemary |
|
Rosemary in flower
|
|
Kingdom:
|
|
(unranked):
|
|
(unranked):
|
|
(unranked):
|
|
Order:
|
|
Family:
|
|
Genus:
|
|
Species:
|
R. officinalis
|
Rosmarinus
officinalis, commonly known as rosemary, is a
woody, perennialherb with
fragrant, evergreen, needle-like leaves and
white, pink, purple, or blue flowers, native to the
Mediterranean region.
It
is a member of the mint family Lamiaceae, which includes many
other herbs. The name "rosemary" derives from the Latin for "dew"
(ros) and "sea" (marinus), or "dew of the
sea".[2] The plant is also
sometimes called anthos, from the ancient Greek word ἄνθος, meaning
"flower".[3] Rosemary has
a fibrous root system.
Contents
Rosmarinus officinalis is one of 2–4
species in the genus Rosmarinus.[4] The other species
most often recognized is the closely related, Rosmarinus eriocalyx, of the Maghreb of Africa and Iberia. The genus was named by
the 18th-centurynaturalist and founding taxonomist Carl Linnaeus.
Flowering Rosemary
Rosmarinus officinalis prostratus
Rosemary (Rosmarinus officinalis)
essential oil
Rosemary
is an aromatic evergreen shrub that has leaves similar to hemlockneedles. The leaves are
used as a flavoring in foods such as stuffings and roast lamb, pork, chicken
and turkey. It is native to the Mediterranean and Asia, but is reasonably hardy
in cool climates. It can withstand droughts, surviving a severe lack of water
for lengthy periods.[5] Forms range from
upright to trailing; the upright forms can reach 1.5 m (5 ft) tall,
rarely 2 m (6 ft 7 in). The leaves are evergreen, 2–4 cm
(0.8–1.6 in) long and 2–5 mm broad, green above, and white below, with
dense, short, woolly hair. The plant flowers in spring and summer in temperateclimates, but the plants
can be in constant bloom in warm climates; flowers are white, pink, purple or
deep blue.[6] Rosemary also has a
tendency to flower outside its normal flowering season; it has been known to
flower as late as early December, and as early as mid-February.[7]
According
to legend, it was draped around the Greek goddess Aphrodite when she rose from
the sea, born of Uranus's semen. The Virgin Mary is said to have
spread her blue cloak over a white-blossomed rosemary bush when she was
resting, and the flowers turned blue. The shrub then became known as the
"Rose of Mary".[8]
Rosemary
is used as a decorative plant in gardens where it may have pest controleffects. The leaves are
used to flavor various foods, such as stuffings and roast meats.
Since
it is attractive and drought-tolerant, rosemary is used as an ornamental plant
in gardens and for xeriscape landscaping,
especially in regions ofMediterranean climate. It is considered easy
to grow and pest-resistant. Rosemary can grow quite large and retain
attractiveness for many years, can be pruned into formal shapes and low hedges,
and has been used for topiary. It is easily grown in
pots. The groundcover cultivars spread
widely, with a dense and durable texture.
Rosemary
grows on friable loam soil with good drainage in an open, sunny position. It
will not withstand waterlogging and some varieties are susceptible to frost. It
grows best in neutral to alkaline conditions (pH 7–7.8) with average fertility.
It can be propagated from an existing plant by clipping a shoot (from a soft
new growth) 10–15 cm (4–6 in) long, stripping a few leaves from the
bottom, and planting it directly into soil.
·
'Albus' – white flowers
·
'Arp' – leaves light
green, lemon-scented
·
'Aureus' – leaves
speckled yellow
·
'Benenden Blue' – leaves
narrow, dark green
·
'Blue Boy' – dwarf, small
leaves
·
'Blue Rain' – pink
flowers
·
'Golden Rain' – leaves
green, with yellow streaks
·
'Gold Dust' -dark green
leaves, with golden streaks but stronger than 'Golden Rain'
·
'Haifa' – low and small,
white flowers
·
'Irene' – low and lax,
trailing, intense blue flowers
·
'Lockwood de Forest' –
procumbent selection from 'Tuscan Blue'
·
'Ken Taylor' – shrubby
·
'Majorica Pink' – pink
flowers
·
'Miss Jessop's Upright' –
distinctive tall fastigiate form, with wider leaves.
·
'Pinkie' – pink flowers
·
'Prostratus' – lower
groundcover
·
'Pyramidalis' (or
'Erectus') – fastigate form, pale blue flowers
·
'Roseus' – pink flowers
·
'Salem' – pale blue
flowers, cold-hardy similar to 'Arp'
·
'Severn Sea' – spreading,
low-growing, with arching branches, flowers deep violet
·
'Sudbury Blue' – blue
flowers
·
'Tuscan Blue' –
traditional robust upright form
·
'Wilma's Gold' – yellow
leaves
Fresh
or dried leaves are used in traditional Italian cuisine. They have a
bitter, astringenttaste and a
characteristic aroma which complements
many cooked foods. Herbal tea can be made from
the leaves. When roasted with meats or vegetables, the leaves impart amustard-like aroma with an additional fragrance
of charred wood compatible
withbarbecued foods.
In
amounts typically used to flavor foods, such as one teaspoon (1 gram), rosemary
provides no nutritional value.[14][15] Rosemary extract has been shown to
improve theshelf
life and
heat stability of omega
3-rich
oils which are prone to rancidity.[16]
Rosemary
oil is used for purposes of fragrant bodily perfumes or to emit an aroma into a
room. It is also burnt as incense, and used in shampoos and cleaning products.
Rosemary
contains a number of phytochemicals, including rosmarinic acid, camphor, caffeic acid, ursolic acid, betulinic acid, and the
antioxidants carnosic
acid and carnosol.[17][18][19]
In traditional medicine of India, extracts
and essential
oil from
flowers and leaves are used to treat a variety of disorders.[20] Rosemary essential
oil contains 10-20% camphor.[21]
In
the Middle
Ages,
rosemary was associated with wedding ceremonies. The bride would wear a
rosemary headpiece and the groom and wedding guests would all wear a sprig of
rosemary. From this association with weddings, rosemary was thought to be a
love charm.[22]
In
myths, rosemary has a reputation for improving memory and has been used as a
symbol for remembrance during war commemorations and funerals in Europe and
Australia.[23] Mourners would
throw it into graves as a symbol of remembrance for the dead. In Shakespeare's Hamlet, Ophelia says, "There's rosemary, that's
for remembrance." (Hamlet, iv. 5.) In Australia, sprigs of rosemary are
worn on ANZAC
Day and
sometimes Remembrance
Day to
signify remembrance; the herb grows wild on the Gallipoli Peninsula.[23]
Hungary
water was
first prepared for the Queen of Hungary Elisabeth of Poland to
" ... renovate vitality of paralyzed limbs ... "
and to treat gout. It was used externally
and prepared by mixing fresh rosemary tops into spirits of wine.[24] Don Quixote (Part One, Chapter
XVII) mixes it in his recipe of the miraculous balm of Fierabras.[25]
·
The song "Scarborough Fair" (popularised
by Simon and Garfunkel) has the refrain "Parsley, Sage, Rosemary and Thyme" which is also the
title of their third studio album.
·
Rosemary & Thyme is the name of a British TV detective
series, starring Felicity Kendal and Pam Ferris.
1.
Jump up^ "Rosmarinus
officinalis information from
NPGS/GRIN". www.ars-grin.gov.
Retrieved 2008-03-03.
2.
Jump up^ Room, Adrian
(1988). A Dictionary of True
Etymologies. Taylor & Francis. p. 150. ISBN 978-0-415-03060-1.
3.
Jump up^ "The
month." The Pharmaceutical Journal and Transactions: A Weekly
Record of Pharmacy and Allied Sciences. Published by the Pharmaceutical
Society of Great Britain. April 1887. 804–804
4.
Jump up^ Rosselló, J. A.;
Cosín, R.; Boscaiu, M.; Vicente, O.; Martínez, I.; Soriano, P. (2006).
"Intragenomic diversity and phylogenetic systematics of wild rosemaries
(Rosmarinus officinalis L. S.l., Lamiaceae) assessed by nuclear ribosomal
DNA sequences (ITS)".Plant Systematics and Evolution 262:
1. doi:10.1007/s00606-006-0454-5.
7.
Jump up^ McCoy, M. "Rosemary and its
irritating growth habits". The Gardenist. Retrieved 10 April 2015.
8.
Jump up^ "Rosemary". ANZAC Day Commemoration
Committee (Qld) Incorporated. 1988. Retrieved 10 November 2011.
10.
Jump up^ Rosmarinus officinalis 'Miss Jessop's Upright' AGM. Apps.rhs.org.uk.
Retrieved on 2014-06-03.
12.
Jump up^ Rosmarinus officinalis 'Sissinghurst Blue' AGM. Apps.rhs.org.uk.
Retrieved on 2014-06-03.
13.
Jump up^ Rosmarinus officinalis var. angustissimus 'Benenden Blue' AGM. Apps.rhs.org.uk.
Retrieved on 2014-06-03.
14.
Jump up^ "Nutrition Facts –
Dried rosemary, one teaspoon (1 g)". nutritiondata.com.
Conde Nast, USDA Nutrient Database, version SR-21. 2014.
15.
Jump up^ "USDA National
Nutrient Database for Standard Reference". NAL.usda.gov. US
Department of Agriculture. 2014. Retrieved3 June 2014.
17.
Jump up^ Barbut, S.;
Josephson, D. B.; Maurer, A. J. (1985). "Antioxidant Properties of
Rosemary Oleoresin in Turkey Sausage". Journal of Food Science 50 (5):
1356. doi:10.1111/j.1365-2621.1985.tb10476.x.
18.
Jump up^ Nakatani, N
(2000). "Phenolic
antioxidants from herbs and spices". BioFactors 13 (1–4):
141–6.doi:10.1002/biof.5520130123. PMID 11237173.
20.
Jump up^ al-Sereiti MR,
Abu-Amer KM, Sen P (1999). "Pharmacology of rosemary (Rosmarinus
officinalis Linn.) and its therapeutic potentials". Indian J Exp
Biol 37 (2): 124–30. PMID 10641130.
25.
Jump up^ Capuano, Thomas
(2005). "Las huellas de otro texto médico en Don Quijote: Las virtudes del
romero". Romance Notes 45 (3): 303–310.
·
Chisholm, Hugh,
ed. (1911). "rosemary". Encyclopædia Britannica (11th ed.).
Cambridge University Press.