ذاقنی الاسکندرانی
بفتح ذال معجمه و الف و کسر قاف و نون و یا آخر حروف لغت یونانی
است بمعنی غار الاسکندرانی
ماهیت آن
کیاهی است برک آن قریب بدرخت غار جبلی و شبیه ببرک مورد و از ان
بزرکتر و سفید طولانی و شاخهای آن بقدر شبری و از ساق ما بین برک آن ثمر می روید بقدر
نخودی و سبز مدور و بیخ آن خوش بو و شبیه بعود و تند طعم و منبت آن کوهستانها
طبیعت آن
در دوم کرم و خشک
افعال و خواص آن
آشامیدن بیخ آن بقدر شش درم باطلا که نوعی از شراب است جهت ادرار
نمودن بول و حیض و اخراج مشیمه و رفع تقطیر البول و حبس آن نافع مقدار شربت از بیخ
و ثمر آن تا دو مثقال است
مخزن الادویه عقیلی خراسانی
/////////////
ذافنی . (معرب ، اِ) صاحب مخزن الادویة
گوید به کسر قاف لغت یونانی است . بمعنی غار الاسکندرانی . گیاهی است برگ آن قریب بدرخت
غار جبلی و شبیه ببرگ مورد واز آن بزرگتر و سفید و طولانی و شاخهای آن بقدر شبری .
و از ساق مابین برگ آن ثمر میروید بقدر نخودی سبز و مدوّر و بیخ آن خوشبو و شبیه بعود
و تندطعم و منبت آن کوهستانهاست . طبیعت آن در دوّم گرم و خشک . آشامیدن بیخ آن بقدر
شش درم با طلا که نوعی از شراب است جهت ادرار بول و حیض و اخراج مشیمة و رفع تقطیرالبول
وحبس آن نافع. مقدار شربت از بیخ و ثمر آن تا دو مثقال است - انتهی . و صاحب برهان
قاطع گوید: ذاقی بر وزن ساقی به یونانی درخت غار را گویند و آن درختی است که برگش از
برگ بید درازتر و از برگ مورد بزرگتر و نرمتر و سفیدتر میباشد و میوه آن از فندق کوچکتر و از نخود بزرگتر است . اسهال
خونی را نافع بود و یکنوع از آن را ذاقی الاسکندری خوانند - انتهی . و صاحب تحفه گوید:
ذاقنی الاسکندرانی ، گیاهی است برگش قریب بدرخت غار جبلی شبیه ببرگ مورد و از آن بزرگتر
و سفید و طول شاخها بقدر شبری و از ساق و مابین برگ ثمری رسته بقدر نخودی ، سبز و مدوّر
بیخش خوشبو و شبیه بعود و تندطعم و در دوّم گرم و خشک و مدور و مخرج جنین و جهت تقطیر
و حبس البول و حیض نافع و قدر شربتش از بیخ و ثمر تا دو مثقال است . و صاحب اختیارات
بدیعی گوید: ذاقی الاسکندرانی معنی آن به یونانی غارالاسکندرانی بود دیسقوریدس گوید
ورق او از ورق مورد بزرگتر و نرم تر وبغایت سپیدتر بود و ثمر وی در میان ورق بود بمقدار
نخودی و در کوهستانها روید و بیخ وی مانند بیخ مورد بود لیکن بزرگتر و خوشبوی تر بود
و چون بیخ وی بگیرندمقدار شش درم و با طلا بیاشامند نافع بود جهت دشوار زادن و چکیدن
کمیز و جهت کسی که بجای کمیز از وی خون آید و جالینوس گوید طبیعت وی بغایت گرم بود
و در طعم وی تلخی بود و مجرب است با نمک بول و حیض براند.
اما خاماذاقی معنی آن غارالارض بود. دیسقریدوس گوید ورق وی مانند
ورق غار بود و لون وی سبز بود و قضبان وی به اندازه یک گز بود و ثمر وی گرد بود و سرخ رنگ و پیوسته
بورق . و ورق چون نیک کوبند و ضماد کنند صداع را ساکن گرداند و عصاره وی چون با شراب بیاشامند مغص ساکن گرداندو بول و
حیض براند و چون زن فرزجه کند و بخود برگیرد همین فعل کند. جالینوس گوید قوت وی مانند
قوت ذاقی الاسکندرانی بود و عبداﷲبن صالح گوید فرق میان ذاقی الاسکندرانی و خاماذاقی
آن است که ورق ذاقی الاسکندرانی اول پهن بود و با قضبان بود و خاماذاقی و ورق وی کوچکتر
بود و از قضبان جدا بود و باقی همه مانند یکدیگرند - انتهی . صورتهای مختلف که به این
کلمه داده اند از قبیل ذاقی و ذاقنی و غیره همگی غلط و تصحیف است . اصل این کلمه دافنه ۞ یونانی است به معنی غار* و رند و نزدیک
سی نوع از این درختچه یا بُته در نزد گیاه شناسان معروف و مضبوط است .
* برگ بو. [ ب َ گ ِ ] (ترکیب اضافی ، اِ مرکب ) گیاهی از تیره غارها جزو تیره های نزدیک به آلاله ها که بصورت
درختچه می باشد، و آن گیاهی است دوپایه ، برگهایش منفرد، کامل و کناره هایش کمی موج
دار است . طول برگهایش تا 14 سانتیمتر و عرض تا 4/5 سانتیمتر میرسد. (فرهنگ فارسی معین
). آنرا آس بری نیز گویند. قدما آنرا نشانه
قهرمانی و لیاقت می دانستند. برگهای آن برای معطر ساختن غذا، آشها،و ترشیها
بکار میرود. سته آن بسیار کوچک و کروی است
، و حب الغار نامیده میشود. (از دایرة المعارف فارسی ). بساک یونانیون از شاخ این درخت
بود. (یادداشت دهخدا). رند. غار. شجرالغار. دهم . دهمست . عمار. ذاقی .
/////////////
ذافنی الاسکندرانی . [ نِل ْ اِ ک َ دَ
] (ع اِ مرکب ) معناه بالیونانیة الغار الاسکندرانی و لذلک ذکره اکثرالمصنفین فی هذا
الفن مع الغار. لا لانه من انواعه الا من اجل اشتراکه مع الغار فی الاسمیة فقط. لان
اسم الغار بالیونانیة ذاقنی و هذا النبات لم اتحققه انا بعد و لا وقفت علیه .
قال شیخنا و معلمنا ابوالعباس النباتی ، هو نوع من الشقاقل ینبت
عندنا ببعض جبال الاندلس کثیراً. دیسقوریدوس : فی الرابعة. هو نبات له ورق شبیه بورق
الاس الا انه اکبر منه والین و اشدّ بیاضا و له ثمر فیمابین الورق اخضر فی قدرالحمص
و قضبان طولها نحو من شبر و اکثر. و اصل شبیه باصل الاَّس البری الا انه الین منه و
اعظم و هو طیب الرائحة و ینبت فی مواضع جبلیة و اذا اخذ من اصله مقدار ستة درخمیات
و شرب بالطلاء نفع النساء اللواتی تعسر ولادتهن و من تقطیرالبول و من یبول دماً. جالینوس
: فی السابعة. مزاجه حارّ حرارة ظاهرة قویة و ذلک ان من یذوقه یجده حاداحریف الطعم
و فیه مرارة و من جربه وجده یدر الطمث و البول . دیسقوریدس : فی الرابعة. و اما النبات
اذا دق ناعما و تضمد به سکن الصداع و التهاب المعدة و اذاشرب بالشراب سکن المغص و عصارته
اذا شربت بالشراب سکنت الغمص و ادرت البول و الطمث و اذا احتملتها المراءة فی فزجة
فعلت ذلک . جالینوس : فی السادسة. و اما النبات المسمی خاما ذاقنی فقضبانه توء کل مادامت
طریة و قوتة شبیهة بقوةالنبات المسمی ذاقنی الاسکندرانی . عبداﷲبن صالح : الفرق بین
ذاقنی الاسکندرانی و بین خاما ذاقنی ان الاول اعرض ورقا و ورقه مع طول القضبان . و
خاما ذاقنی اضیق ورقا و قضبانه عاریة من الورق و سائر اوصافها واحدة و یسمیان بالاندلس
بینب لی : البینب اوله باء بواحدة مفتوحة ثم یاء باثنتین من تحتها مضمومة ثم نون ساکنة
بعدها باء بواحدة من اسفلها ساکنة و یدبغ بها الجلود بغربی بلاد اندلس (ابن البیطار)
.
//////////
...واژه چینی kwei *kwi) و (*kwai در روزگاری
بس کهن بوده، اما ایــــــــــن واژه اســــم عام lauraceae ]تیره برگ بو[ بوده،
و پیرامون سیزده گونه Cassia و
شانزده گونه Cinnamomum در چین هست...
بهشناخت دو سویه ایران و چین باستان (ساینو-ایرانیکا)
////////////
سرده کولهخاس ( در متون طب سنتی ذافنی
[از دافنه یونانی] ذافنی الاسکندرانی، ذاقنی الاسکندرانی، غار الاسکندرانی)
(نام علمی: 'Ruscus')
نام یک سرده از گیاهان گلدار است. درختچههایی با ریزومهای رونده و شاخههایی شبیه
برگهای سبز و تیغدار پهن بوده، در حالیکه برگهای حقیقی بصورت فلسهای کوچک غشایی
هستند. گلها از قسمت میانی شاخههای پهن (برگها) خارج میشوند که بسیار کوچک و مایل
به سبزند ولی این گلهای کوچک به میوههای سته نسبتاً بزرگ یک دانهای و به رنگ قرمز
تبدیل میگردند. این جنس در حدود ۷ گونه دارد که در نواحی مدیترانه تا قفقاز و جنگلهای
خزر پراکنده است و در ایران فقط یک گونه آن به نام کولهخاس گرگانی (نام علمی: 'Ruscus hyrcanus') یافت میشود.[۱]
محتویات [نهفتن]
۱ گونهها
۲ پانویس
۳ منابع
۴ پیوند
به بیرون
گونهها[ویرایش]
Ruscus aculeatus
Ruscus colchicus
Ruscus hypoglossum
Ruscus hypophyllum
Ruscus hyrcanus
Ruscus microglossus
Ruscus streptophyllum [۲]
پانویس[ویرایش]
پرش به بالا ↑ پروندلبو، لالهها و زنبقهای
ایران و گونههای مجاور، ۵۴.
پرش به بالا ↑ . doi:10.1002/fedr.19660730103.
منابع[ویرایش]
پروندلبو و هانس رونهمارک. لالهها و
زنبقهای ایران و گونههای مجاور. چاپ اول. تهران: موسسه گیاهشناسی ایران، ۱۳۵۵.
پیوند به بیرون[ویرایش]
Flora Europaea: Ruscus
////////////
به عربی سفندر:
السفندر جنس نباتي ينتشر في جنوب وغرب أوروبا والمشرق العربي
والمغرب العربي. يضم 28 نوعًا[1]. كان السفندر يوضع ضمن فصيلته الخاصة (السفندرية)،
إلا أن نظام المجموعة الثالثة لعلم تطور سلالات مغطاة البذور وضعه ضمن الهليونية. تنتج
أنواعه ثمارها على الأوراق.
من أنواعه الواطنة في الوطن العربي[عدل]
السفندر تحتي الأوراق (باللاتينية: Ruscus
hypophyllum) ينتج ثماره من أسفل الأوراق. في المغرب العربي وإسبانيا وإيطاليا.
السفندر لامع الظهر أو التزييني (باللاتينية: Ruscus
hypoglossum) أوراقه ذات ظهر لامع. في المشرق العربي وتركيا واليونان
السفندر المدبب (باللاتينية: Ruscus
aculeatus) في مناطق الوطن العربي المتوسطية وعموم حوض المتوسط
من أنواعه الأخرى[عدل]
السفندر الثمري (باللاتينية: Ruscus
frutescens)
السفندر الجاسر (باللاتينية: Ruscus
ponticus)
السفندر الجرجاني (باللاتينية: Ruscus
hyrcanus)
السفندر الشبكي (باللاتينية: Ruscus
reticulatus)
السفندر الشوكي (باللاتينية: Ruscus
dumosus)
السفندر الصغير اللامع (باللاتينية: Ruscus
microglossus)
السفندر الضخم (باللاتينية: Ruscus
volubilis)
السفندر الطرفي (باللاتينية: Ruscus
terminalis)
السفندر الطويل (باللاتينية: Ruscus
procerus)
السفندر عريض الأوراق (باللاتينية: Ruscus
latifolius)
السفندر عقدي الأوراق (باللاتينية: Ruscus
streptophyllum)
السفندر العنقودي (باللاتينية: Ruscus
racemosus)
السفندر غاري الأوراق (باللاتينية: Ruscus
laurifolius)
السفندر الغريب (باللاتينية: Ruscus
lugubris)
السفندر اللاحق (باللاتينية: Ruscus
laxus)
السفندر اللحلاحي (باللاتينية: Ruscus
colchicus)
السفندر المتطفل (باللاتينية: Ruscus
parasiticus)
السفندر المنخفض (باللاتينية: Ruscus humilis)
المراجع[عدل]
^ المرفق العالمي لمعلومات التنوع الحيوي. السفندر (بالإنكليزية).
تاريخ الولوج 10 آب 2011.
//////////////
به آذری بیگِوِر:
Ponti bigəvəri
İkiləpəlilər ilə əlaqədar bu məqalə
qaralama halındadır.Məqaləni redaktə edərək
Vikipediyanı zənginləşdirin.
|
///////////
Ruscus
From Wikipedia, the
free encyclopedia
Ruscus
|
|
Kingdom:
|
|
Clade:
|
|
Clade:
|
|
Order:
|
|
Family:
|
|
Subfamily:
|
|
Genus:
|
|
·
Hippoglossum Hill
·
Oxymyrsine Bubani
·
Platyruscus A.P.Khokhr.
& V.N.Tikhom.
|
Ruscus is a genus of six species of flowering plants, native to
western and southern Europe (north to southern England), Macaronesia, northwest Africa, and southwestern Asia east to the Caucasus.[1] In the APG III classification system, it is placed
in the family Asparagaceae, subfamily Nolinoideae (formerly the family Ruscaceae).[2] Like many lilioid monocots, it was
formerly classified in the family Liliaceae.
Ruscus aculeatus habit
The species are evergreen shrub-like perennial plants, growing to 1 m
tall (rarely 1.2 m). They have branched stems, bearing numerous cladodes(flattened, leaf-like stem tissue also known
as phylloclades) 2–18 cm long and 1–8 cm broad. The true leaves are minute, scale-like and
non-photosynthetic. The flowers are small, white with a dark violet
centre, and situated on the middle of the cladodes. The fruit is a red berry 5–10 mm diameter. Some species
are monoecious while others are dioecious.
Ruscus is spread by seed and by means of underground rhizomes and it can colonise extensive patches
of ground.
·
Ruscus hypophyllum (spineless
butcher's broom). Iberia, northwest Africa. Used in the floral trade as
foliage.
·
Ruscus hyrcanus Woronow An
endemic and relict bush in the Talish Mountains, Azerbaijan.
Protected in the Hirkan national Park.[citation needed]
2. Jump up^ Chase, M.W.; Reveal, J.L. &
Fay, M.F. (2009), "A subfamilial classification for the expanded
asparagalean families Amaryllidaceae, Asparagaceae and Xanthorrhoeaceae", Botanical
Journal of the Linnean Society, 161 (2): 132–136, doi:10.1111/j.1095-8339.2009.00999.x
3. Jump up^ P. F. Yeo (1966). "Two New
Species of Ruscus (Liliaceae)". Feddes Repertorium. 73 (1):
17–20. doi:10.1002/fedr.19660730103.
/////////////
همچنین:
برگ بو با نام علمی لائوروس نوبیلیس (Laurus
nobilis) گیاهی خوشبو و همیشهسبز است که اصل آن از منطقه مدیترانه است و در
تمام مدیترانه به عنوان عطر غذا از آن استفاده میشود.
برگ بو به صورت درختچه و درخت یافت میشود. معمولاً در تمام
فصول سال سبز است و طول درختهای آن به ده متر هم میرسد. در بسیاری جاها برای تزیین
باغها استفاده میشود، اما استفاده اصلی آن در آشپزی و به عنوان داروی گیاهی است.
در قدیم تاج تهیه شده از برگها را به عنوان جایزه به برندگان
بازیها میدادند.
براساس مدارک موجود، کاشت درخت برگ بو در ایران از دوره قاجاریه
آغاز شده است. ناصرالدین شاه نهالهای آن را از اروپا به ایران آورده و در باغ کاخ
گلستان کشت نموده است. مظفرالدین شاه نیز کشت این درخت را در دیگر باغهای سلطنتی توسعه
داد. به عنوان نمونه، درختانی در کاخ وزارت دارایی وجود داشت و در حال حاضر شش درخت
کهنسال که احتمالاً مربوط به همان دوران میباشد، در ضلع شرقی پارک شهر تهران وجود
دارد. از آن به بعد کاشت این درخت در نواحی شمالی ایران، تهران و دیگر نقاط رواج یافته
است.[۲]
به عربی غار:
الغار أو الرند أو نبات الغار أو ورق الغار (بالإنجليزية:
Bay Laurel) هو عبارة عن اشجار كبيرة معمرة اسمها العلمي
باسم Laurus nobilis.استخدمها اليونانيون والرومانيون كمادة طبية.تحتوي
الاوراق على زيت طيار بنسبة 3% تقريبا. موطنه الأصلي دول البحر الأبيض المتوسط.
ورق الغار (الرند)
ورق الغار بالإنجليزية Bay leaf،
وفي الاستعمال الشائع يقال له أوراق الغار ويطلق عليه في بعض الدول العربية اسم ورق
موسى، هو نبات عطري من فصائل متهددة من الفصيلة اللورية. وتستعمل أوراق الغار الطازجة
أو المجففة كنوع من التوابل في الطبخ للاستفادة من الرائحة والنكهة المميزة لذلك النبات.
[1]
محتويات [أظهر]
التاريخ[عدل]
منذ فجر الحضارة عرف شجر الغار كنبات نبيل زينت أغصانه هامات
القياصرة والأبطال وعرف زيت الغار كزيت سحري لما له من فوائد عظيمة وتقول الرواية أن
نساء شهيرات مثل كليوباترا والملكة زنوبيا استعملوا زيت الغار ليحافظوا على بشرتهم
حية نضرة وعلى عافية شعرهم وصحته.
ذكر شجر الغار في الأساطير اليونانية والإغريقية القديمة حيث
وضعت أغصان الغار كأكاليل نصر على رؤوس الفائزين في الألعاب الأولمبية كما وكان زيوس
كبير الآلهة يضع إكليل غار على رأسه كباقي آلهة الإغريق والأباطرة والأبطال الرومانيين.
ويقوم معبد أبولو على تله تكسوها أشجار الغار وتقول الأسطورة أن حورية تدعى نيمف دافني
هربت من الإله أبولو وتحولت إلى شجرة غار لذلك قام أبولو بوضع أغصان الغار على رأسه
تعبيراً عن حبه الدائم لنيمف دافني لذلك يسمي اليونانيون شجر الغار باسم دافني، ومن
هنا استخدم الأباطرة اليونانيون أغصان الغار تيمنا بالإله أبولو فوضعوه على رؤوسهم
تيجاناً وأكاليل ثم بعد ذلك استخدموه في طعامهم كمنكه للطعام.
ولم يزل استخدام أوراق الغار حتى يومنا في معظم الوصفات الغربية
رائجاً حيث لا يمكن تصور الأطباق الفرنسية بدون استخدام أوراق الغار.
التعريف[عدل]
" laurus noboilis
" هو الاسم اللاتيني لشجر الغار وحتى لكل الأشجار دائمة الخضرة في حوض البحر الأبيض
المتوسط ولشجر الغار ثمار تشبه ثمار الزيتون ويستخرج من هذه الثمار زيت عطري معقم يدعى
زيت الغار وهو يستخرج بطرق تقليدية يدوية.
شجرة الغار هي أشجار دائمة الخضرة منفصلة الجنس تزهر في منتصف
نيسان، إن الأشجار المذكرة لا تعطي ثماراً والتي عادة ما تشبه ثمار الزيتون مع تميزها
عنه بلون بني داكن وتتوضع الثمار بشكل عناقيد جميلة يتم قطافها في فصل الخريف وتتم
عملية القطاف والعصر بطرق تقليدية يدوية تناقلها القرويون من جيل لأخر.
الاستخدامات تستعمل أوراق الغار كبهارات في وصفات الطعام المتنوعة،
وصناعياً يستخرج زيت الغار من ثماره ليدخل في صناعة الصابون الطبيعي.
التركيب إن الزيت العطري المستخرج من أوراق الغار(0.8% – 3%) تحتوي على
(سينول - يوجينول Euginol - استول ايجينول - ميثيل d,جينول-
الغار بيتا بينين - فيلا ندرين- لينالول - جيرانيول - تيربينول) كما تحتوي ثمار الغار
(0.6 % – 10 %) من الزيت العطري " تبعاً لطريقة
القطف والتخزين" وهذا الزيت يحتوي (سينول - تيربيتول - ألفا وبيتا بينين - – سيترال - سيناميل
أسيد - ميثيل ايستر) ويحتوي أيضا على دهون ثلاثية من لوريك أسيد وحمض ميرستيك وحمض
أوليك.
المميزات يستعمل زيت الغار في صناعة الصابون الطبيعي لما له
من خواص جيدة ولكونه ينتج صابون رائع وآمن للاستحمام حتى أنه ينصح بالاستغناء عن الشامبو
والاكتفاء بصابون الغار بديلاً جيداً.
المعلومات الغذائية[عدل]
يحتوي كل 100غ من الغار، بحسب وزارة الزراعة الأميركية على
المعلومات الغذائية التالية :
السعرات الحرارية: 313
الدهون: 8.36
الدهون المشبعة: 2.28
الكاربوهيدرات: 74.97
الألياف: 26.3
البروتينات: 7.61
الكولسترول: 0
Gallery[عدل]
الزهور والأوراق
ورقة غار
بذور الزهور
الغار مزروعا في مطبخ
توضيح من القرن التاسع عشر
مقطع تشريحي لداخل ورقة غار
مراجع[عدل]
وصلات خارجية[عدل]
المعلومات الغذائية عن الغار
MeSH نبات الغار
موسوعة الأعشاب
موقع جراهام كلان الألكتروني
////////////
به آذری نِچیب دِفینه آغاچی:
/////////
به عبری آو آچیلی:
עָר אציל (שם מדעי: Laurus nobilis) הוא צמח ירוק עד רב שנתי הגדל כעץ או כשיח. מקור השם ער הוא בתלמוד. עליו המיובשים משמשים כתבלין ונקראים עלי דפנה. מקור השם הוא מיוונית. זר עלי דפנה מסמל מן העת העתיקה ועד היום ניצחון ותהילה. משנת 2000 מחולק פרס בינלאומי לספורטאים מצטיינים - Laureus
World Sports Awards.
///////////
به ترکی استانبولی آق دنیس دافنه زی:
Akdeniz defnesi, (Laurus nobilis), defnegillerden, her mevsim yeşil
kalabilen, güzel kokulu ve yapraklarının kullanım alanı oldukça geniş olan bir
çalı veya ağaç türü. Yemeklere lezzet kattığı gibi alternatif tıpta da birçok yararı vardır. Ayrıca Türkiye'nin tarım
ihracatında önemli bir paya sahiptir.
////////////
Laurus nobilis
From Wikipedia, the
free encyclopedia
Bay laurel
|
|
Bay laurel (Laurus nobilis)
flower buds and leaves
|
|
Kingdom:
|
|
(unranked):
|
|
(unranked):
|
|
Order:
|
|
Family:
|
|
Genus:
|
|
Species:
|
L. nobilis
|
Laurus nobilis is an aromatic evergreen tree or large shrub with green, glossy leaves, native to the Mediterranean region. It is one of the plants used for bay leaf seasoning in cooking. It is known
as bay laurel, sweet bay, bay tree (esp.
United Kingdom), true laurel, Grecian laurel,[1] laurel tree or
simply laurel. Laurus nobilis figures prominently
in classical Greek, Roman, and Biblical culture.
Worldwide, many other kinds of plants in
diverse families are also called "bay" or "laurel",
generally due to similarity of foliage or aroma to Laurus nobilis,
and the full name is used for the California bay laurel (Umbellularia), also in the
family Lauraceae.
Contents
[show]
A laurel shrub
Laurus nobilis in pot
The laurel can vary greatly in size and
height, sometimes reaching 7–18 metres (23–59 ft) tall. Laurus is a genus of evergreen trees belonging to the Laurel family, Lauraceae. The genus includes three species, whose
diagnostic key characters often overlap (Mabberley 1997).
The laurel is dioecious (unisexual), with male and female flowers on separate plants.[2] Each flower is pale yellow-green,
about 1 cm diameter, and they are borne in pairs beside a leaf. The leaves
are 6–12 cm long and 2–4 cm broad, with an entire (untoothed) margin. On some leaves
the margin undulates.[2] The fruit is a small, shiny black
berry-like drupe about 1 cm long[2] that contains one seed.[3]
A recent study found considerable genetic
diversity within L. nobilis, and that L. azorica is not genetically or
morphologically distinct.[4]
Laurus nobilis is a widespread relic of the laurel forests that originally covered much of
the Mediterranean Basin when the climate of the region was more humid. With the drying of the
Mediterranean during the Pliocene era, the laurel forests gradually
retreated, and were replaced by the more drought-tolerant sclerophyll plant communities familiar
today. Most of the last remaining laurel forests around the Mediterranean are
believed to have disappeared approximately ten thousand years ago, although
some remnants still persist in the mountains of southern Turkey, northern
Syria, southern Spain, north-central Portugal, northern Morocco, Canary Islands
and in Madeira.
The most abundant component found in
laurel essential oil is 1,8-cineole, also called eucalyptol. The leaves contain about 1.3% essential oils (ol.
lauri folii), consisting of 45% eucalyptol, 12% other terpenes, 8-12% terpinyl acetate, 3–4% sesquiterpenes, 3% methyleugenol, and other α- and β-pinenes, phellandrene, linalool, geraniol, and terpineol, contains lauric acid also.[5]
Both essential and fatty oils are present
in the fruit. The fruit is pressed and water-extracted to obtain these
products. The fruit contains up to 30% fatty oils and about 1% essential oils
(terpenes, sesquiterpenes, alcohols, and ketones).
The plant is the source of several popular herbs and one spice used in a wide variety of recipes,
particularly among Mediterranean cuisines.[2] Most commonly, the aromatic leaves are added whole to Italian pasta
sauces. However, even when cooked, whole bay leaves can be sharp and abrasive
enough to damage internal organs,[6] so they are typically removed from
dishes before serving, unless used as a simple garnish.[7] Whole bay leaves have a long shelf life of about one year, under normal
temperature and humidity.[7] Whole bay leaves are used almost
exclusively as flavor agents during the food preparation stage.
Ground bay leaves, however, can be ingested
safely and are often used in soups and stocks, as well as being a common addition to a Bloody Mary.[7] Dried laurel berries and pressed leaf
oil can both be used as robust spices, and the wood can be burnt for
strong smoke flavoring.[7]
Laurus nobilis essential oil in clear glass vial
Aqueous extracts of bay laurel can also be used
as astringents and even as a reasonable salve for open wounds.[8]
In massage therapy, the essential oil of bay laurel is
reputed to alleviate arthritis and rheumatism, while in aromatherapy, it is used to treat earaches and
high blood pressure.[9] A traditional folk remedy for rashes caused by poison ivy, poison oak, and stinging nettle is a poultice soaked in boiled bay leaves.[10]
The chemical compound lauroside B isolated
from Laurus nobilis is an inhibitor of human melanoma (skin cancer) cell proliferation at
high concentrations in-vitro.[11]
Bay is widely cultivated as an ornamental plant in regions
with Mediterranean or oceanic climates, and as a house plant or greenhouse plant in colder regions. It is used
in topiaryto create single erect stems with
ball-shaped, box-shaped or twisted crowns; also for low hedges. Together with a
gold form, L. nobilis 'Aurea',[12] it has gained the Royal
Horticultural Society's Award of Garden Merit.[13]
A victor's
golden laurel wreath, probably from Cyprus, 4th/3rd century BC
Europe
Bay laurel was used to fashion the laurel wreath of ancient Greece, a symbol of highest status. A
wreath of bay laurels was given as the prize at the Pythian Games because the games were in honor
of Apollo, and the laurel was one of his symbols.
The symbolism carried over to Roman culture, which held the laurel as a symbol
of victory.[14] It is also the source of the
words baccalaureate and poet laureate, as well as the expressions "assume the laurel" and
"resting on one's laurels". Ovid tells the story in the Metamorphoses that
laurel tree was first formed when the nymph Daphne was changed into a laurel tree because of Apollo's pursuit of
her. Daphne is the Greek name for the tree.[15]
East Asia
An early Chinese etiological myth for
the phases of the moon involved a great forest or tree which quickly grew and lost its
leaves and flowers every month. After the Sui and Tang dynasties, this was sometimes connected to a woodsman named Wu Gang, sentenced to cut at a self-repairing tree
as a punishment for varying offenses. The tree was originally identified as
a 桂 (guì) and described in the terms of the osmanthus (Osmanthus fragrans, now known
in Chinese as the 桂花 or "gui flower"), whose blossoms are still used
to flavor wine and confections for the Mid-Autumn Festival. However, in English, it is often associated with the more
well-known cassia (Cinnamomum cassia, now known in Chinese as the 肉桂 or "meat gui") while, in modern Chinese, it has
instead become associated with the Mediterranean laurel. By the Qing dynasty, the chengyu "pluck osmanthus in
the Toad Palace" (蟾宫折桂, Chángōng zhé guì) meant
passing the imperial examinations,[16][17][18] which were held around the time
of the lunar festival. The similar association in Europe of laurels with
victory and success led to its translation into Chinese as the 月桂 or "Moon gui".
1. Jump up^ Brown, R.W.
(1956). Composition of scientific words: A manual of methods and a lexicon
of materials for the practice of logotechnics. Washington, D.C.: Smithsonian
Institution Press.
3. Jump up^ Konstantinidou, E.; Takos, I.;
Merou, T. (2008). "Desiccation and storage behavior of bay laurel (Laurus
nobilis L.) seeds". European Journal of Forest Research. 127 (2):
125–131. doi:10.1007/s10342-007-0189-z.
4. Jump up^ Arroyo–García, R.,
Martínez–Zapater, J. M.., Fernández Prieto, J. A., & Álvarez–Arbesú, R.
(2001). "AFLP evaluation of genetic similarity among laurel populations
(Laurus L.)". Euphytica. 122:
155–164. doi:10.1023/A:1012654514381.
5. Jump up^ AYBEN KILIC, HARZEMSAH HAFIZOGLU,
HUBERT KOLLMANNSBERGER, AND SIEGFRIED NITZ (2004). Volatile Constituents and
Key Odorants in Leaves, Buds, Flowers, and Fruits of Laurus nobilis L. Journal
of Agricultural & Food Chemistry
6. Jump up^ M. Moghtader; H. Salari (March 26,
2012). "Comparative survey on the essential oil composition from the leaves
and flowers of Laurus nobilis L. from Kerman province"(PDF). Journal of Ecology and the Natural Environment Vol. 4.
Retrieved October 19, 2014.
9. Jump up^ Encyclopedia of Herbs. "Bay Laurel: Laurus nobilis". AllNatural.net. Archived from the original on 19
November 2010. Retrieved 2010-12-31.
11.
Jump up^ Panza, E; Tersigni, M; Iorizzi, M;
Zollo, F; De Marino, S; Festa, C; Napolitano, M; Castello, G; et al. (2011).
"Lauroside B, a megastigmane glycoside from Laurus nobilis (bay laurel)
leaves, induces apoptosis in human melanoma cell lines by inhibiting NF-κB
activation". Journal of Natural Products. 74 (2):
228–33. doi:10.1021/np100688g. PMID 21188975.
12.
Jump up^ "RHS Plant Selector – Laurus nobilis 'Aurea'". Royal
Horticultural Society. Retrieved 21 May 2013.
13.
Jump up^ "RHS Plant Selector – Laurus
nobilis". Royal
Horticultural Society. Retrieved 20 May 2013.
16.
Jump up^ Brendon, Juliet & al. The
Moon Year: A Record of Chinese Customs and Festivals, p. 410. Kelly & Walsh, 1927. Reprinted
Routledge (Abingdon), 2011. Accessed 13 November 2013.
18.
Jump up^ 杜近芳 [Du Jinfang]. 《红楼梦汉英习语词典》 ["A Dictionary of Chinese Idioms in the Dream of the Red
Chamber"]. 2003. Accessed 13 November
2013. (English) & (Chinese)
·
De Cleene, Marcel; Lejeune, Marie Claire (2003). Compendium of
symbolic and ritual plants in Europe, Volume 1. Man & Culture. OCLC 482791069.
·
Green, Aliza (2006). Field Guide to Herbs & Spices. Philadelphia: Quirk Books. ISBN 1-59474-082-8. Retrieved 2010-12-31.
·
Nayak, S; Nalabothu, P; Sandiford, S; Bhogadi, V; Adogwa, A (2006). "Evaluation of wound healing activity of Allamanda cathartica. L. and
Laurus nobilis. L. extracts on rats". BMC Complementary and Alternative Medicine. 6: 12. doi:10.1186/1472-6882-6-12. PMC 1456996. PMID 16597335.
·
Wood, Jamie; Steinke, Lisa (2010). The Faerie's Guide to Green Magick from the Garden. New York: Random House. ISBN 1-58761-354-9. Retrieved 2010-12-31.
·
Vaughan, John
Griffith; Geissler, Catherine (2009). The New Oxford Book of Food Plants. Oxford: Oxford University Press. ISBN 0-19-954946-X. Retrieved 2010-12-31.
·
Simic, M; Kundaković, T; Kovacević, N (September 2003). "Preliminary assay
on the antioxidative activity of Laurus
nobilis extracts". Fitoterapia. 74 (6):
613–6. doi:10.1016/S0367-326X(03)00143-6. PMID 12946729.
·
Sayyah, M.; Saroukhani, G.; Peirovi, A.; Kamalinejad, M. (August 2003).
"Analgesic and anti-inflammatory activity of the leaf essential oil
of Laurus nobilis Linn.". Phytother Res. 17 (7):
733–6. doi:10.1002/ptr.1197. PMID 12916069.
·
Sayyah, M; Valizadeh, J; Kamalinejad, M (April 2002). "Anticonvulsant
activity of the leaf essential oil of Laurus nobilis against
pentylenetetrazole- and maximal electroshock-induced
seizures". Phytomedicine. 9 (3): 212–6. doi:10.1078/0944-7113-00113. PMID 12046861.
·
Talmud Bavli; Pessachim 56a: Laurel extract is used as part of a mixture to
assist in grafting Palm trees.
·
PubMed search:
"anhydroperoxycostunolide" OR "magnolialide" OR
"3-oxo-eudesma-1,4(15),11(13)triene-12,6alpha-olide"
·
Panza E, Tersigni M, Iorizzi M, Zollo F, De Marino S, Festa C, Napolitano
M, Castello G, Ialenti A, Ianaro A; Tersigni; Iorizzi; Zollo; De Marino; Festa;
Napolitano; Castello; Ialenti; Ianaro (2011). "Lauroside B, a megastigmane
glycoside from Laurus nobilis (bay laurel) leaves, induces apoptosis
in human melanoma cell lines by inhibiting NF-κB activation". J Nat
Prod. 74 (2): 228–233. doi:10.1021/np100688g. PMID 21188975.