عرقی با درجه الکلی بالا و بسا با ناخالصیهای بسیار گرچه قدری ارزانتر از نوع خالص آن.
به نوعی مشروب الکلی که دست ساز میباشد اطلاق میگردد که عمدتا از کشمش همان انگور خشک شده تهیه میگردد. دارای تاثیر قوی است و الکل بالایی دارد.
در قدیم کارخانه میکده قزوین نوعی مشروب الکلی یا وتکا تولید میکرد که 55 درصد الکل داشت و به عرق 55 معروف بود که گاهی به علت شدت الکل گزندگی و تاثیر آن به عرقسگی یا عرق سگی شناخته میشد.
دهخدا
این روایت هم هست:
ریشه ی نام عرق سگی
این روایت هم هست:
ریشه ی نام عرق سگی
در اواخر دهه ی سی خورشیدی شرکت عرق سازی تاسیس گردید به نام مِی کده که بروی آررم محصولاتش یک سگ شکاری بود و چون این عرق از کشمش خالص بود و مواد دیگری بخاطر نبود امکانات در آن زده نمیشد بسیار تند و دارای الکل بالایی بود (حدوداً 55 درصد) و به همین نام هم به بازار آمد. میکده 55 اما به واسطه ی بوی تند و سوزش الکل بالا و تصویر سگ شکاری در میان اهل دل به عرق سگی مشهور گشت و بعدها شاید به خاطر همین صفت عامیانه آرم آنرا عوض کردند اما در فرهنگ ایران و ایرانی عرق سگی ماند که ماند.