۱۳۹۵ فروردین ۱۶, دوشنبه

نخود آب با گوشت و بی گوشت

مواد لازم :
۵۰ گرم نخود        ۵۰۰ گرم گوشت ماهیچه گوسفند     ۱عدد پیاز
۳ قاشق برنج    ۱ قاشق مرباخوری زیره     1 قاشق چایخوری زردچوبه
طرز تهیه :
نخود را ۸ ساعت در آب ولرم خیسانده و پوست آنرا بگیرید . پیاز و گوشت
و ۴ لیوان آب و نخود را در ظرف سنگی ریخته و بگذارید کاملا بپزد به مدت
۳ ساعت .در ۱ ساعت آخر زیره و زردچوبه و برنج و نمک را اضافه کنید .
خواص :
مقوی باه (نیروی جنسی) ـ پاک کننده کبد از اخلاط فاسد ـ شستشوی
کلیه و طحال از خلط سودا ـ ضد خشکی و خارش پوست ـ خونساز ـ
اشتها آور ـ مدر ـ جهت درد سینه و گلو ـ جلوگیری از ریزش موی سر ـ
تقویت لثه و دندان ـ ضد انگل ـ سرد مزاجان بهتر است با زیره یا شوید
آنرا استفاده کنند و گرم مزاجان با سکنجین ـ نوشیدن آب همراه نخود آب
بلافاصله یا همراه آن مضر است .یکی از درمانهای ناباروری مردان ـ  
* نکته : می توان این غذا را بدون گوشت هم تهیه کرد .
* برگرفته از کتاب مخزن الادویه

برچسب‌ها: نخود آب , تقویت جنسی , ضد انگل , خونساز , جلوگیری کننده از ریزش موی سر 

//////////////////////
تاريخ : شنبه بیست و سوم دی ۱۳۹۱ | 10:0 | نویسنده :
غذای تقویتی  ایرانی
مواد لازم :
نخود خام (حتی الامکان دیمه )                               1پیمانه
گوشت گوسفندی ماهیچه                                     300 گرم
پیاز پوست گرفته کوچک                                        1 عدد   
نمک دریا                                                           کمی 
آب سالم غیر لوله کشی                                       5 پیمانه
روش پخت :
        گوشت و نخود  را شسته با پیاز داخل ظرف مسی ریخته و با 4 پیمانه آب بار میگذاریم وقتی جوش آمد کف آنرا گرفته و حرارت را ملایم کرده حدود 3 ساعت میگذاریم بپزد .
        آب این غذا بسیار مقوی و انرزی زاست و برای بیمارانی که مشکلات عفونی ندارند ولی بنیه  ضعیفی دارند بسیار مناسب است . این غذای ایرانی جهت تقویت بیماران ضعیف ، طبخ می شده است .  
  مزاج غذا :   
گوشت گوسفند :گرم و تر        نخود : گرم و خشک
پیاز و نمک : گرم و خشک
مجموعا این غذا گرم است                               



برچسب‌ها: آشپز باشی و طب سنتینخود آب 
///////////////
بسیاری از اعراب و جنوبی‌های خونگرم کشورمان در فصول سرد سال به مصرف غذاهای خاصی همچون نخودآب روی می‌آورند که البته برخی عرب‌زبانان به آن لب‌لبی می‌گویند.

این غذای مقوی، مغذی و لذیذ اغلب در سفره‌خانه‌های سنتی یا در کنار خیابان روی چرخ‌دستی پخته و عرضه می‌شود و مصرف آن به‌خصوص در روزهای سرد سال تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن و پیشگیری‌کننده از ابتلا به بیمارهای عفونی و ویروسی به‌ویژه سرماخوردگی است و برای کسانی که بیماری‌های خودایمنی همچون ام‌اس دارند،‌ بسیار توصیه می‌شود.

با ورود غذاهای فرنگی به سفره ما ایرانیان،‌ مصرف غذاهای حاوی حبوبات کاهش یافته است در حالی که همین نخود‌آب که همراه پیاز و ادویه پخته می‌شود، چنان خواص تغذیه‌ای دارد که اگر سایر استان‌ها به ارزش غذایی و درمانی آن پی ببرند، حتما آن را طبخ و تهیه خواهند کرد.
 
نخود را بهتر بشناسید 


نخود نه فقط یک غذا، بلکه یک دارو محسوب می‌شود و چنان که در طب سنتی بر مصرف آن توصیه شده، درباره هیچ‌یک از حبوبات دیگر تاکید نشده است. نخود طبعی گرم و خشک دارد و نخود‌آب بهترین غذا در روزهای سرد سال است که به تعدیل مزاج بدن کمک می‌کند.

برای کمک به رفع ناباروری توصیه به مصرف نخود‌آب شده و حتی مصرف روزی یک لیوان آب‌ نخود با کمی عسل و همچنین نخود پخته سفارش شده است. نخود ضمن تثبیت کلسیم استخوان‌ها به‌واسطه داشتن منیزیم، سبب تقویت عضلات و رفع اسپاسم می‌شود و به دلیل داشتن فسفر، تقویت‌کننده سلول‌های عصبی و مغزی است و اسید‌فولیک و آهن آن البته نه به اندازه گوشت، در رفع کم‌خونی موثر است.

این غذا به دلیل فیبر زیادی که دارد، ملین است و در پاکسازی و تخلیه روده‌ها دخالت مستقیم دارد و از ایجاد یبوست پیشگیری می‌کند. همچنین چون سرشار از ویتامین‌های گروه B است، به رفع خستگی و سستی و غم کمک می‌کند و مصرف مستمر آن به مدت چند ماه برای رفع ریزش مو بسیار موثر است.

همچنین آب نخود پخته مُدر (ادرار‌ آور) و برای التیام سرفه و عفونت ریوی مفید و درمان‌کننده گرفتگی صداست و به کاهش تورم لثه‌ها کمک می‌کند و پژوهش‌ها نشان داده است، ‌ضدعفونی‌کننده مجاری ادرار است.
 
به دنبال نخود سیاه 


نخود سه نوع سفید، سیاه و وحشی دارد که سفید آن بیشتر از وحشی مصرف می‌شود و نخود سیاه خاصیت درمانی بیشتری دارد‌. نخود سیاه شکل و شمایلی همچون نخود سفید دارد، اما کمی ریزتر و قوی‌تر از نخود سفید است. نخود سیاه شکننده سنگ‌ها و دفع‌کننده سموم بدن از طریق ادرار است و به عملکرد کبد کمک می‌کند. استفاده موضعی از آب نخود سیاه برای رفع سردرد و التیام خارش و بی‌حسی اندام‌ها و تقویت مو موثر است.

تنها نقطه ضعف نخود‌آب، نفاخ بودن آن است که برای کاهش این مشکل این غذا را باید به‌تدریج و نه یکباره در برنامه غذایی وارد کنید، ضمن این که خیس کردن نخود و خوب پختن آن بهترین روش برای کاهش حالت نفاخی است. زیره و گلپر نیز بهترین راه برای رفع نفخ نخود آب است.

طرز تهیه نخود آب

مواد لازم:


۱-    نخود ۴۰۰ گرم
۲-    پیاز متوسط ۳ عدد
۳-    روغن ۷۵ گرم
۴-    آرد گندم سبوس دار ۱ قاشق غذاخوری
۵-    نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار کافی

طرز تهیه:


نخود را از شب قبل خیس می کنیم و صاف می کنیم پیازها را خرد می کنیم با روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود

نخودها را به پیاز داغ اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم نمک و فلفل و زردچوبه و ۴ لیوان آب را اضافه می کنیم. شعله را کم کرده و با حرارت ملایم نخودها را می پزیم در آخر که نخودها خوب پخته شد آرد را در نصف استکان آب سرد مخلوط به نخود اضافه می کنیم. بعد از اینکه چند جوش خورد شعله را خاموش می کنیم. این غذا را می‌توانید همراه با آبغوره و یا سرکه میل کنید.
///////////////
خانه / آشپرخانه / طرز تهیه نخود آب

طرز تهیه نخود آب
نخود آب

طرز تهیه نخود آب

مواد لازم:
۱-    نخود ۴۰۰ گرم
۲-    پیاز متوسط ۳ عدد
۳-    روغن ۷۵ گرم
۴-    آرد گندم سبوس دار ۱ قاشق غذاخوری
۵-    نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
طرز تهیه:
نخود را از شب قبل خیس می کنیم و صاف می کنیم پیازها را خرد می کنیم با روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود
نخودها را به پیاز داغ اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم نمک و فلفل و زردچوبه و ۴ لیوان آب را اضافه می کنیم. شعله را کم کرده و با حرارت ملایم نخودها را می پزیم در آخر که نخودها خوب پخته شد آرد را در نصف استکان آب سرد مخلوط به نخود اضافه می کنیم. بعد از اینکه چند جوش خورد شعله را خاموش می کنیم. این غذا را می‌توانید همراه با آبغوره و یا سرکه میل کنید.

فواید:
نخود دارای طبع گرم و خشک است و برای تقویت بنیه یکی از بهترین حبوباتی است  که در غذاهای مختلف و متنوعی در سفره های سنتی ایران جایگاه ویژه ای داشته است در و برای همه سنین سفارش می گردد.
برای تقویت نیروی جنسی و رفع ناباروریها نیز مصرف نخود به اشکال مختلف توصیه می شود به طور مثال به این افراد توصیه می شود روزی یک لیوان آب نخود تهیه و میل کنند. برای اینکار نخود را شب در آب خیس کنند و صبح آب آنرا صاف نموده و آن آب را با کمی عسل شیرین نموده و میل کنند. خود نخود را نیز پس از خیس خوردن می توانند خام یا پخته میل نمایند.