۱۳۹۶ مهر ۹, یکشنبه

مداخل مخزن الادویه عقیلی خراسانی (شصت و پنجم) 4

کمثری حامض
که کمثری چینی نامند بهترین آن رسیدۀ شاداب لطیف آنست
طبیعت آن
در اول سرد و در دوم خشک
افعال و خواص آن
مقوی معده و کبد و مشهی طعام و مسکن غلیان حدت خون و صفرا و مانع صعود ابخره بدماغ و مولد خلط صالح و رافع تشنکی و قئ و اسهال خواه تر و تازۀ آن را بخورند و یا خشک آن را و بعد از طعام مانع صعود ابخره بدماغ مضر مشایخ و صاحبان فلج و مبرود المزاج و عصب و مورث قولنج مصلح آن عسل و جوارش کمونی و مانند آن و کندری و پختن آن ببخار آب و مشوی نمودن یعنی بخمیر کرفته در زیر آتش پختن و یا مربی نمودن با عسل و یا شکر و نارسیدۀ زمخت آن بارد و یابس در دوم و قابض و مورث قولنج و حابس قئ و اسهال و ضماد آن ملصق جراحات است
مخزن الادویه عقیلی خراسانی
///////////////
امرود چینی . [ اَ دِ ] (ترکیب وصفی ، اِ مرکب ) نوعی امرود است . (از ذخیره  خوارزمشاهی ). کمثری صینی . (قانون ابن سینا).
/////////////
///////////
&&&&&&&
کمثری بری
درخت آن کوتاه تر و ثمر آن کوچکتر و بی آب و با عفوصت و رملیت
طبیعت آن
در دوم سرد و در سوم خشک
افعال و خواص آن
قابض و مسدد آشامیدن سفوف خشک آن حابس اسهال و ذرور آن مجفف جراحات و رویانندۀ کوشت السموم فادزهر فطر چون فطر را بآن طبخ دهند ضرر آن زائل کردد و آشامیدن خاکستر چوب آن فادزهر کسی که او را خناق از خوردن فطر و امثال آن بهم رسیده باشد مضر عصب و مورث قولنج مصلح آن عسل و ادویۀ حارۀ خوش بو است
مخزن الادویه عقیلی خراسانی
///////////
اخراس . [ اَ ] (یونانی ، اِ) به یونانی کمثری بری است . (تحفه  حکیم مومن ). امرود. گلابی وحشی .
&&&&&&&
کمثری جبلی
نیز مانند بری است و از ان سردتر و خشک تر و قابض تر و همچنین نارس زمخت هر نوع نیز نوع از جبلی که در کوه کیلویه می شود و مخصوص بدانجا است ثمر آن کوچکتر و زمخت و با خشونت و صلب و بعد پختن اندک شیرین و با رملیت بسیار و در جوف آن تخم بسیار و ثمر آن را کرفته در خاک دفن می کنند بعد آنکه لحم آن مضمحل شد برآورده شسته تخم آن را جدا می کنند و آن را بریان نموده مقشر کرده می خورند و داخل لبوب و مرکبات دیکر نیز می کنند و آن را بفارسی انجکک نامند و دانج ابروج همین است و در حرف الدال ذکر یافت و از کوهستان رنکپور نیز ثمری شبیه بامرود جبلی می آورند بمقدار لیموی کاغذی و مدور و آن را بهوت بیر می نامند و شراب کمثری جهت انحلال طبیعت و رفع فساد معده و تقویت آن نافع خصوص که از کمثری نیمرس مرتب می نموده باشند که آب کمثری نیمرس که هنوز خوب نرسیده و نرم نشده باشد کرفته صاف کرده با شکر و با عسل بآتش ملایم بقوام آورند و رب آن قابض و حابس اسهال صفراوی و قئ صفراوی و رافع غثیان و دابغ معده و دستور مرتب نمودن آن مانند ربوب دیکر است
مخزن الادویه عقیلی خراسانی
/////////////
داروخانه پیک شفا
گلابی(کمثری)

دسته بندی
داروخانه میوه ها و سبزیجات



گلابی،کمثری، امرود
 Pyrus communis
به فارسی امرود نامند؛ ثمر درختی است از سیب بزرگ‌تر و برگ آن شبیه به برگ شفتالو و از آن عریض‌تر و بزرگ‌تر و گل آن مانند گل آن و ثمر آن اصناف می‌باشد از بری و جبلی و بستانی و هر یک شیرین و ترش و شیرین میخوش و عفص و قابض و غیرها و در بلاد سردسیر بهتر از گرم‌سیر می‌شود و هر چند بلد سردتر باشد بهتر و لطیف‌تر می‌گردد و بستانی اقسام می‌باشد و قسم صغیر از همه اقسام طولانی‌تر و صراحی(قسمی از بلور و شیشه با شکمی نه بزرگ و نه کوچک و گلوگاه تنگ و دراز) شکل و خوش‌بو و پوست آن اندک زرد و سرخ و گلابی نامند و جهت اطفال و مرض بهتر از اقسام دیگر.
نضج شیرین شاداب معروف به شاه امرود معتدل مایل به حرارت و در دوم تر و معروف به حسینی قریب بدان و اقسام و انواع دیگر در حرارت معتدل و در اول تر بعضی مایل به خشکی
جمع اجزای آن دارای طبیعت سرد و خشک است.
خواص آن : در فعل و انفعال،شادی بخش ، مقوی و پاک کننده با نیروی قبض آن و در عین حال ملین طبع و تر کننده است.آبریزش بینی و چشم را قطع نموده و قلب و معده و جهاز هاضمه را تقویت می نماید. خفقان ، تشنگی و سوزش های مجاری و مثانه را رفع و با نیروی قبض خود بعد از لینت بخشیدن طبع منفخ آن را جمع می کند.صرف آن بعد از غذا مفید و شکوفه آن مفرح و مقوی قلب و قاطع خونریزی و اسهال است.برای کسانی که سرد مزاج و ضعف معده هستند مضر است و زیادی مصرف آن موجب نفخ و قولنج مصری می شود.مصلح آن مربای زنجبیل و رازیانه می باشد
گلابی ترش
خواص عمومی آن:به عنوان مقوی معده و کبد و اشتها آور و مسکن فشار خون و صفرا شناخته شده اخلاط مناسب را ایجاد می نماید و رافع تشنگی و استفراغ و اسهال است.برای سالخوردگان و کسانی که فلج یا سرد مزاج هستند مضر و باعث ایجاد قولنج مصری می شود و مصلح آن عسل است
نارس و پوست کلفت آن سرد و خشک در دوم و قابض است که قولنج بوجودی آورد و بعد موجب استفراغ و اسهال می شود
گلابی بیابانی
خواص آن : قابض است و باعث گرفتگی می شود و خوردن خشک آن اسهال آور و تخمهای آن خشک کننده جراحات و رویاننده گوشت تازه و پادزهره قارچ است.بنابراین پخته آن با قارچ سم آن را می گیرد مصرف خاکستر چوب آن برای کسی که قارچ سمی خورده معالج و برای اعصاب مضر و بوجود آورنده قولنج است. مصلح آن عسل و ادویه خوشبو هستند.پخته برگ آن با برگ درخت سیب سنگ مثانه و کلیه را خرد می کند و برگ آن به تنهایی مدر قوی درشست وشوی کلیه و مثانه می باشد
امام علی«ع» گلابی،قلب را جلا می دهد و دردهای درون را تسکین می بخشد1
1- مکارم اخلاق،ج1،ص379،بحار الانوار،ج66،ص168

منبع
مخزن الادویه، تألیف مرحوم سید محمد حسین عقیلی علوی خراسانی شیرازی

کلید واژگان
معده شادی بخش مقوی قلب گلابی
&&&&&&&
کمرزهره
بفتح کاف و میم و سکون راء مهمله و فتح زای معجمه و سکون ها و فتح راء مهمله و ها
ماهیت آن
کفته اند که نباتی است که در کوهستان سرد برف نشین بهم می رسد برک آن شبیه ببرک آس و بهم متصل بعضی به بعضی و شاخهای آن بسیار و بمقدار دو وجب و زیاده و کم از ان و از زمین بلند می باشد و چون برک آن را بشکنند شیر بسیاری از ان برآید و بر سر شاخهای آن کلی و تخم آن مانند مازریون و بقدر کرسنه و بیخ آن با شعبۀ بسیار و بر درخت آن کرمی مانند کرم ابریشم منقط و منقش بسیاهی و سرخی و سفیدی بهم می رسد
طبیعت آن
کرم و خشک
افعال و خواص آن
با قوت سمیه و قاتل بعضی حیوانات و نبات آن تریاق فایق نهش هوام و عقارب
مخزن الادویه عقیلی خراسانی
&&&&&&&
کمرک
بفتح کاف و سکون میم و فتح را و کاف و عوام کمرنکه نامند
ماهیت آن
اسم ثمری است هندی طولانی بقدر نیم شبر و شش پهلو بشکل شش پر و در خامی سبز و بعد رسیدن زرد می کردد و ترش و شیرین می باشد درخت آن بلند و موزون بقدر درخت کردکان و برک آن بعضی ریزه و بعضی بزرک اندک طولانی در شاخهای باریک و برکهای اسفل شاخۀ آن ریزه تر از برک اعلای آن
طبیعت آن
در دوم سرد و خشک و سردی و خشکی ترش آن زیاده از شیرین آن
افعال و خواص آن
قابض و مسکن حدت صفرا و عطش شدید و قئ و اسهال صفراوی و طعم دهان را نیکو کرداند و در سائر افعال و خواص آن قریب بریباس است مضر مبرودین مصلح آن جوارشات و ادویۀ حاره
مخزن الادویه عقیلی خراسانی
/////////////
//////////
////////////
اختری
از ویکی‌پدیا، دانشنامه آزاد
«کوکبی» به اینجا تغییرمسیر دارد. برای فیزیکدان ایرانی، امید کوکبی را مشاهده کنید.
اختری
Carambola Starfruit.jpg
میوه‌های اختری
طبقه‌بندی علمی
فرمانرو: گیاهان
Division:       گیاهان گلدار
رده:     دولپه‌ای‌ها
راسته:   راسته ترشک‌ها
تیره:     ترشکیان
سرده:   ابن رشدی‌ها
گونه:    A. carambola
نام علمی
Averrhoa carambola
لینه
اَختَری (کوکبی یا میوه ستاره) نام میوه‌ای استوایی است از تیره ترشکیان (Oxalidaceae) سرده ابن رُشدی‌ها (Averrhoa).

این میوه بومی سری‌لانکا، هندوستان و اندونزی است. اختری از خویشاوندان نزدیک میوه بیلیمبی است.

معرفی[ویرایش]
این میوه از میوه‌های مناطق گرمسیری می‌باشد. رنگ آن سبز و گاهی زرد می‌باشد. پوست آن براق است. از انواعی که دارای نقطه یا خطهای قهوه‌ای می‌باشد، استفاده نکنید. استفاده کوکبی آسان است. نیاز به پوست کندن و جدا کردن دانه ندارد. به آرامی تغییر رنگ می‌دهد. مزه بعضی از انواع آن ترش و برخی شیرین می‌باشد. (مانند انگور پوست کلفت) شکل زیبایی دارد و وقتی آن را می‌بریم بسیار شبیه ستاره می با شد. می‌توان از آن در سالاد و برای تزئین غذاها استفاده کرد.

نگاره‌خانه[ویرایش]
Carambola cut.jpg


اختری‌ها بر درخت.


اختری را در اندونزی بِلیمبینگ می‌نامند.
منابع[ویرایش]
برابرهای واژه‌های علمی از: عطری، مرتضی، واژه‌نامه علوم زیستی، دوجلدی، همدان: اداره انتشارات دانشگاه بوعلی‌سینا، ۱۳۸۴.
نشان خرد        این یک مقاله خرد زیست‌شناسی است. با گسترش آن به ویکی‌پدیا کمک کنید.
رده‌ها: شبدرترشکیانکشاورزی نواحی گرمسیریگیاگان اندونزیگیاهان توصیف‌شده در ۱۷۵۳ (میلادی)گیاگان فیلیپینگیاگان مالزیگیاگان هندمیوه‌هامیوه‌های گرمسیری
///////////////
قس فاكهة النجمة در عربی:
فاكهة النجمة[عدل]
Arwikify.svg

هذه المقالة تحتاج للمزيد من الوصلات للمقالات الأخرى للمساعدة في ترابط مقالات الموسوعة. فضلًا ساعد في تحسين هذه المقالة بإضافة وصلات إلى المقالات المتعلقة بها الموجودة في النص الحالي.(يونيو 2015)
محتويات
  [أظهر] 
نبذه عن الشجره التي تنتج فاكهة النجمه[عدل]
  • الاسم العلمي : Averrhoa carambola
  • العائلة : Oxalidaceae
الكرمبولا شجرة تزرع في المناطق الاستوائية وشبه المدارية وهى بطيئة النمو تتكيف مع الجو الدافىء ولا تحتمل الاجواء الباردة وتنمو تقريبا في جميع انواع التربة الا انها تنمو بشكل أفضل في التربة المالحة ويعتقد ان جنوب شرق اسيا هو موطنها الاصلى
الشجرة متوسطة الحجم يصل ارتفاعها إلى 22-33 قدماً ، ذات جذع واحد أو جذوع متعددة . الأوراق مركبة ، تحمل كل ورقة 4-5 أزواج من الوريقات الرمحيه المسحوبة القمة وهي لامعة بلون أخضر فاتح. الأزهار صغيرة الحجم بنفسجيـة اللون . والثمار عنبية ذات شكل إهلييجى أو بيضوى يتراوح طولها بين 5-13سم ذات لون أصفر باهت إلى غامق مقسمة إلى حوالى 5 مناطق بارزة (أجنحة) . وتكون الثمار الناضجة شفافة عصيرية ذات طعم حلو مع حموضة مقبولة . عند تقطيع ثمار الكرمبولا من المنتصف، تأخذ القطع شكل نجمة خماسية مكتملة، ولهذا اشتهرت تسميتها بفاكهة النجم.
فاكهة النجمة star fruit[عدل]
شجرة فاكهة النجمة هي شجرة بطيئة النمو
وتتكيف مع الطقس الدافيء
أما في الأجواء الباردة فيجب حمايتها من الرياح بعمل حواجز ومصدات يتوقف نمو الشجرة عند حرارة 55 -66 ف
وقد تموت عند حرارة أقل من 28 ف
تحتاج إلى ضوء شمس كامل
تخصب من 4 -5 مرات في السنة
ملاحظة[عدل]
السقاية معتدلة والاسراف في الري وقت التزهير يؤدي إلى عدم التلقيح والانتاج
الموطن الاصلي[عدل]
اكتشفت في أمريكا منذ 150 سنة
ويقال ان موطنها الأصلي هو بلدان :
ماليزيا - اندونيسيا - جنوب الصين
الفاكهة خالية من[عدل]
الدهون والصوديوم والكوليسترول
غنية بفيتامين سي
ما هي فاكهة النجمه[عدل]
هي فاكهة خفيفة الوزن أشبه بالفليفلة أو الفلفل الرومي
ولكن في ماليزيا يصنعون منها عصيرا من أروع العصائر التي قد تتذوقها في حياتك.. وحقيقة هي طعمها مثل أي فاكهة حمضية أو بالأحرى مثل فاكهة الاناناس مع التفاح الأخضر ولكنها يوجد بها قليل من المرارة ..(مرارة الصبر..) ويكون طعمها أكثر حلاوة كلما مال لونها إلى اللون الأصفر .. ولونها يأتي أصفر براقا لامعاً محدد باللون الأخضر وهي نجمية الشكل مكونة من خمسة رؤس وحجمها ما بين 3 إلى 5 إنشات .. وتحتوي الحصة الواحدة منها على 40 كالوري فقط ..وهي تعتبر من المصادر الجيدة لفيتامين A & C ..
فائدتها في معالجة الامراض[عدل]
يعتبر الحمض الأميني أرجنين أساسياً لتكاثر الفيروسات والتي ينتج عنها أمراض معدية وعيوب خلقية والتي يمكن أن يكون لها علاقة بالسرطان .. وهناك حمض أميني آخر يعرف باسم لايسن (Lysine) وهذا الحمض يثبط تكاثر الفيروس، ومن هنا نلاحظ أن الناس يبحثون عن الغذاء الغني بحمض اللايسين والمنخفض في محتوى الأرجنين.
وثمرة النجمة تعتبر من النباتات التي لديها نسبة عالية من اللايسين ولكن بها نسبة منخفضة من الارجنين وهي تشمل نسبة اللايسين إلى الارجنين 4إلى 1..لذلك تفيد في علاج هذه الامراض وتثبيط نشاطها ..
بعض استخداماتها[عدل]
هى تؤكل طازجة ، كما تستخدم في عمل العصير، المربى ، الجلى ، المخللات وسلطة الفواكه ، وأيضاً تستعمل عصارة الثمار الحمضية في تنظيف النحاس الأصفر وإزالة البقع من الملابس
المراجع[عدل]

مشاريع شقيقة

في كومنز صور وملفات عن: فاكهة النجمة

/////////////
قس قلنباق در عربی:
القُلُنْباق [1] أو الرُشدِيّة [2] أو كرمبولا ويسمى بمصر بُرتقال بَامِيَة (الاسم العلميAverrhoa carambola)، هو نبات ينتمي إلىالفصيلة الحماضية (باللاتينية: Oxalidaceae).
موطنه الأصلي جنوب شرق آسيا، ولكنه يزرع في مناطق أخرى مثل مصر.
مراجع[عدل]
1.      ^ معجم أسماء النبات لأحمد عيسى بك المطبعة الأميرية بالقاهرة ، وزارة المعارف العمومية الطبعة الأولى سنة 1931 ص 28
2.      ^ المعجم الكبير لمجمع اللغة العربية بالقاهرة الجزء التاسع حرف الراء القسم الأول الطبعة الأولى 2012م ص 639
/////////////
Averrhoa carambola
From Wikipedia, the free encyclopedia
Averrhoa carambola
Averrhoa carambola ARS k5735-7.jpg
Carambolas still on the tree
Kingdom:
(unranked):
(unranked):
(unranked):
Order:
Family:
Genus:
Species:
A. carambola
Averrhoa carambola
L.
Averrhoa carambola is a species of tree in the family Oxalidaceae; it has a number of common names, including carambola and starfruit.[1]
This evergreen tree is native to Southeast Asia and the Indian Subcontinent.[2][3] A. carambola is a small tree or shrub that grows 5–12 metres tall, with rose to red-purple flowers. The flowers are small and bell-shaped, with five petals that have whitish edges. The flowers are often produced year round under tropical conditions.
The tree is cultivated in tropical and semitropical regions for its edible fruits and for its medicinal uses.
Contents
  [show] 
Description[edit]
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ef/Averrhoa_carambola_Blanco1.139-cropped.jpg/300px-Averrhoa_carambola_Blanco1.139-cropped.jpg
An illustration of the fruit, leaves, and flowers of Averrhoa carambola
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d1/Averrhoa_carambola_seedling.jpg/220px-Averrhoa_carambola_seedling.jpg
A seedling
Averrhoa carambola is a small, slow-growing evergreen tree with a short-trunk or a shrub. The branches are drooping and the wood is white and turns reddish.[4] It has a bushy shape with many branches producing a broad, rounded crown. The compound leaves are soft, medium-green, they are spirally arranged around the branches in an alternate fashion. The pinnate leaves have a single terminal leaflet and 5 to 11 nearly opposite leaflets, each leaf is 15–20 cm long, and the 3.8–9 cm long leaflets are ovate or ovate-oblong in shape. The top sides of the leaves are smooth and the undersides are finely hairy and whitish. The leaflets are reactive to light and tend to fold together at night, they are also sensitive to abrupt shock and when shaken tend to close up also. The lilac or purple-streaked, downy, flowers are produced in the axils of leaves at the end of twigs. The flowers are arranged in small clusters on the ends of the branches or sometimes on the larger stems and trunk, each cluster is attached to the tree with red stalks. The bell shaped, perfect flowers, are produced in loose panicles that are much-branched with pedicellate flowers; each flower is around 6 mm wide, with 5 petals that have recurved ends. The fruits are showy with an oblong shape: they are longitudinally 5- to 6-angled and 6.35–15 cm long and up to 9 cm wide. The fruits have a thin, waxy skin that is orange-yellow colored. The juicy fruits are yellow inside when ripe and have a crisp texture and when cut in cross-section are star shaped. The fruits have an oxalic acid odor, which varies between plants from strong to mild, the taste also varies from very sour to mildly sweetish. Each fruit may have up to twelve 6-12.5 mm long seeds, which are flat, thin and brown. Some cultivated forms produce fruits with no seeds.[5][6]
Taxonomy[edit]
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c0/Leaves-_both_sides_I_IMG_8443.jpg/220px-Leaves-_both_sides_I_IMG_8443.jpg
Leaves - both sides in India.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2d/Averrhoa_carambola_flowers.jpg/220px-Averrhoa_carambola_flowers.jpg
Flowers
The species in the genus Averrhoa along with the species in genus Sarcotheca are the only woody, tree-like plants belonging to the Oxalis family Oxalidaceae. The Oxalis family has nearly 900 species, most are herbaceous perennials or annuals native from tropical and semitropical locations though a number also grow in other parts of the world. Averrhoa has sometimes been placed in the family Averrhoaceae.[7] Averrhoa carambola is one of two species in the genus Averrhoa, both have edible fruit; the other species Averrhoa bilimbi, which is sometimes called the Bilimbi or the Cucumber Tree, is limited to tropical regions. The fruits of A. bilimbi are too sour to be eaten raw, while the sweet forms A. carambola are eaten raw. The fruits of A. bilimbi and the sour forms, which have high oxalic acid content, of A. carambola are pickled and made into jelly, jam, and juice. The genus was named after Abū 'l-Walīd Muḥammad bin Aḥmad bin Rushd (better known just as Ibn Rushd), who was called Averroes in European literature - a famous Arabian physician,[8] astronomer and philosopher of the 12th century.[9]
Past synonyms include:[10]
·         Averrhoa pentandra Blanco, Fl. Filip., 392. 1837.
·         Averrhoa acutangula Stokes, Bot. Mat. Med. vol. 2, 543. 1812.
·         Connaropsis philippica Villar in Blanco, Fl. Filip. ed. vol. 3, app. 33. 1880.
The tree and fruits have many different names, Carambola is the Spanish vernacular name of the tree.[8] In English it is called Star fruit, Carambola and Chinese gooseberry,[11] in Malaysia and the Philippines it has numerous names.[9] In Indonesia it is called belimbing, in Tagalog it is called balimbing. The related bilimbi is called kamias in Tagalog.
Cultivation[edit]
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/22/Fruits%2C_leaves_%26_Trunk_I_IMG_8445.jpg/220px-Fruits%2C_leaves_%26_Trunk_I_IMG_8445.jpg
Fruits, leaves and trunk
Averrhoa carambola has a number of different forms differing in fruit taste, texture, and shape, some are very acidic and others are sweet. The plant is grown in Malaysia and Taiwan, with smaller concentrations in Thailand, Israel, Florida, Brazil, Philippines, China, Australia, Indonesia and the warmer parts of India and other areas of the world with the same climate. It has become a commercial crop in many of these locations, grown for its edible fruits.[12] The flowers need cross pollination to produce fruit, thus seed raised plants are variable. Plants may flower and bear fruit in about a year after seed germination. Larger plants may bloom year round in tropical areas as long as environmental conditions are suitable, plants may have flowers, unripe and ripe fruit at the same time. Under other climate and environmental conditions, plants tend to bloom in spring, and then off and on again during the rest of the year. Many different cultivars are grown, most are selected to optimize fruit flavor and maximum fruit production for specific growing areas, with each country or region having their own specific selections.[12]
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b5/Averrhoa_carambola_Fruit.JPG/220px-Averrhoa_carambola_Fruit.JPG
Fruit
Toxicology[edit]
Like several other plants of the family Oxalidaceae, its fruits are rich in oxalic acid, which is toxic in high concentrations.
There have been reports of intoxication in dialysis and uremic patients caused by a neurotoxin called caramboxin[13] present in the fruit. Such toxin is normally filtered by the kidneys, but patients in dialysis or suffering from kidney deficiencies may show severe symptoms, in a few cases fatal,[14] after drinking the fruit juice.
References[edit]
4.   Jump up^ Author, L.D. Kapoor (1990), CRC handbook of ayurvedic medicinal plants, Boca Raton, Fla.: CRC Press, p. 58, ISBN 0-8493-0559-4
6.   Jump up^ Editors, P.K. Warrier; Illustrations, R. Vasudevan Nair (2002), Indian medicinal plants : a compendium of 500 species, Madras: Orient Longman, p. 224, ISBN 81-250-0301-0
8.   Jump up to:a b Deborah, Pauline; Waller, Ridling (4 February 2006), "Glow with stars:", Hindu: Online edition of India's National Newspaper, Chennai, India
10.              Jump up^ "Averrhoa carambola L" ipk-gatersleben.de.
11.              Jump up^ House of Commons of the Parliament of Great Britain (1884). Parliamentary Papers, House of Commons and Command, Volume 54. p. 203. Retrieved 30 May 2013.
12.              Jump up to:a b Ray, P.K. (2002), Breeding tropical and subtropical fruits, New Delhi: Narosa Pub. Pub. House, pp. 307–09, ISBN 3-540-42855-0
13.              Jump up^ Carolino, R.O.G (2002), Atividade Biológica e Purificação Parcial da Neuritoxina da Fruta Averrhoa carambola L. (Oxalidaceae)., Ribeirão Preto, SP, Brazil: Departamento de Bioquímica da Faculdade de Medicina de Ribeirão Preto - USP
14.              Jump up^ CHANG, J.M., HWANG, S.J., KUO, H.T. et al. Fatal outcome after ingestion of star fruit (Averrhoa carambola) in uremic patients. Am J. Kidney Dis 35:189-193, 2000.
·         WdQ159447
·         EoL483574
·         FOC200012373
·         GBIF2891641
·         GRIN6158
·         iNaturalist146977
·         IPNI371870-1
·         ITIS506371
·         NCBI28974
·         Plant Listkew-2666746
·         PLANTSAVCA
·         Tropicos23700001
·         Oxalidaceae
·         Plants described in 1753

////////////
Carambola
From Wikipedia, the free encyclopedia
This article is about the fruit. For the cue sport, see Carom billiards. For the internet company, see Carambola (Company).
"Starfruit" redirects here. For the marsh plant, see Damasonium.
For other uses of "Carambola", see Carambola (disambiguation).
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/62/Averrhoa_carambola_ARS_k5735-7.jpg/220px-Averrhoa_carambola_ARS_k5735-7.jpg
Unripe carambolas on the tree
Carambola or starfruit, is the fruit of Averrhoa carambola, a species of tree native to the PhilippinesIndonesiaMalaysiaVietnamNepalIndiaBangladeshSri LankaMauritius and Seychelles.
The fruit is popular throughout Southeast Asia, the South Pacific, Micronesia, and parts of East Asia. The tree is also cultivated throughout non-indigenous tropical areas.
The fruit has distinctive ridges running down its sides (usually five but can sometimes vary); when cut in cross-section, it resembles a star, hence its name. The entire fruit is edible and is usually eaten out of hand. They may also be used in cooking and can be made into relishes, preserves, and juice drinks.
Contents
  [show] 
Origins and distribution[edit]
Main article: Averrhoa carambola
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/06/Carambolas765pt.jpg/220px-Carambolas765pt.jpg
Sliced carambolas having 7, 6, and the usual 5 points
The original range of Averrhoa carambola is unknown today. It is believed that it may have originated from Sri Lanka or MoluccasIndonesia, but has been cultivated in the Indian Subcontinent and Southeast Asia for hundreds of years. They remain a local favorite in those areas but have also recently gained popularity in parts of East Asia and QueenslandAustralia; as well as in the Pacific Islands, particularly TahitiNew CaledoniaPapua New GuineaHawaii, and Guam. They are cultivated commercially in India, Southeast Asia, southern ChinaTaiwan, and Florida. They are also grown in NicaraguaGuatemalaCosta RicaPanamaColombiaEcuadorEl SalvadorPeruBrazilJamaicaHaiti, the Dominican RepublicPuerto RicoTrinidadMexicoGuyana and parts of Africa.[1] In other areas they are usually grown as ornamentals, rather than for consumption.[1]
Description[edit]
The fruit is about 5 to 15 centimetres (2 to 6 inches) in length and is an oval shape. It usually has five prominent longitudinal ridges, but in rare instances it can have as few as four or as many as eight. In cross section, it resembles a star. The skin is thin, smooth, and waxy and turns a light to dark yellow when ripe. The flesh is translucent and light yellow to yellow in color. Each fruit can have 10 to 12 flat light brown seeds about 6 to 13 mm (0.25 to 0.5 in) in width and enclosed in gelatinous aril. Once removed from the fruit, they lose viability within a few days.[2][3][4]
Like the closely related bilimbi, there are two main types of carambola: the small sour (or tart) type and the larger sweet type. The sour varieties have a higher oxalic acid content than the sweet type. A number of cultivars have been developed in recent years. The most common cultivars grown commercially include the sweet types "Arkin" (Florida), "Dah Pon" (Taiwan), "Ma fueng" (Thailand), "Maha" (Malaysia), and "Demak" (Indonesia) and the sour types "Golden Star", "Newcomb", "Star King", and "Thayer" (all from Florida). Some of the sour varieties like "Golden Star" can become sweet if allowed to ripen.[1][2][3]
Gastronomy[edit]
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3a/Carambola_Starfruit.jpg/220px-Carambola_Starfruit.jpg
Vertical, end view, and cross section of the ripe carambola
Carambola, (starfruit), raw
Nutritional value per 100 g (3.5 oz)
128 kJ (31 kcal)
6.73 g
3.98 g
2.8 g
0.33 g
1.04 g
66 μg
(1%)
0.014 mg
(1%)
0.016 mg
(2%)
0.367 mg
(8%)
0.391 mg
(1%)
0.017 mg
(3%)
12 μg
(2%)
7.6 mg
(41%)
34.4 mg
(1%)
0.15 mg
(0%)
3 mg
(1%)
0.08 mg
(3%)
10 mg
(2%)
0.037 mg
(2%)
12 mg
(3%)
133 mg
(0%)
2 mg
(1%)
0.12 mg


·         Units
·         μg = micrograms • mg = milligrams
·         IU = International units
Percentages are roughly approximated using US recommendations for adults.
Source: 
USDA Nutrient Database
The entire fruit is edible, including the slightly waxy skin. The flesh is crunchy, firm, and extremely juicy. It does not contain fibers and has a texture similar in consistency to that of grapes. Carambolas are best consumed shortly after they ripen, when they are yellow with a light shade of green or just after all traces of green have disappeared. They will also have brown ridges at the edges and feel firm. Fruits picked while still slightly green will turn yellow in storage at room temperature, but will not increase in sugar content. Overripe carambola will be yellow with brown spots and can become blander in taste and soggier in consistency.[3][5]
Ripe sweet type carambolas are sweet without being overwhelming as they rarely have more than 4% sugar content. They have a tart, sour undertone, and an oxalic acid odor. The taste is difficult to compare, but it has been compared to a mix of applepeargrape, and citrus family fruits. Unripe starfruits are firmer and sour, and taste like green apples.[2][6]
Ripe carambolas may also be used in cooking. In Southeast Asia, they are usually stewed in cloves and sugar, sometimes with apples. In China, they are cooked with fish. In Australia, they may be cooked as a vegetable, pickled, or made into jams. In Jamaica they are sometimes dried.[1]
Unripe and sour type carambolas can be mixed with other chopped spices to make relishes in Australia.[1] In the Philippines, unripe carambolas are eaten dipped in rock salt.[7] In Thailand, they are cooked together with shrimp.[1]
The juice from carambolas is also used in iced drinks, particularly the juice of the sour varieties. In Hawaii they are used to make sherbet, while in the Philippines they can be used as seasoning. In India, the juice is bottled for drinking.[1]
Health[edit]
Benefits[edit]
Carambola is rich in antioxidants, potassium, and vitamin C; and low in sugar, sodium, and acid. It is also a potent source of both primary and secondary polyphenolic antioxidants.[8]Averrhoa carambola has both antioxidant and antimicrobial activities. Scavenging of nitric oxide (NO) by the fruit extract is dependent on concentration and stage of ripening. Extracts showed antimicrobial activity against E. coliKlebsiella spp., Staphylococcus aureus, and Pseudomonas aeruginosa.[9][10] In South Asian countries, there is a belief that eating Carambola fruit enhances the sex drive of males. Its name "Kamaranga - කාමරංගා", in Sinhala language (Sri Lanka) and kamranga (কামরাঙ্গা) in Bengali means it.[vague]
Risks[edit]
Carambolas contain caramboxin[11] and oxalic acid. Both substances are harmful to individuals suffering from kidney failurekidney stones, or those under kidney dialysis treatment. Consumption by those with kidney failure can produce hiccups, vomiting, nausea, mental confusion, and sometimes death.[12][13][14][15][16][17] Recent research has identified caramboxin as a neurotoxin which is structurally similar to phenylalanine, and is a glutamatergic agonist.[11] While the levels of oxalic acid and caramboxin in starfruit are low enough to be safely processed by most of the general population, some researchers warn that the fruit and juice sometimes cause kidney damage or rarely, kidney failure in people with normal renal function and should be avoided.[18]
Drug interactions[edit]
Like the grapefruit, carambola is considered to be a potent inhibitor of seven cytochrome P450 isoforms.[19][20] These enzymes are significant in the first-pass elimination of many medications, and, thus, the consumption of carambola or its juice in combination with certain prescription medications can significantly increase their effective dosage within the body. Research into grapefruit juice (its potent enzymes) for instance, identified a significant effect (requires change in dose or other side effects) on common medications when taken concurrently by the patient, including statins, which are commonly used to treat high cholesterol and cardiovascular illnessopiates/opioids, and benzodiazepines (a sedative tranquilizer drug family that includes diazepam).[21][citation needed]
Cultivation[edit]
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/75/Carambola_star_fruit_at_organic_food_mela_Bangalore_Karnataka_India.jpg/220px-Carambola_star_fruit_at_organic_food_mela_Bangalore_Karnataka_India.jpg
Unripe Indian Carambola
The carambola is a tropical and subtropical fruit which can be grown at elevations up to 1,200 metres (4,000 feet). It prefers full sun exposure, but requires enough humidity and annual rainfall of at least 1,800 mm (70 in). It does not have a soil type preference, but it requires good drainage.[citation needed]
Carambola trees are planted at least 6 m (20 ft) from each other and typically are fertilized three times a year. The tree grows rapidly and typically produces fruit at four or five years of age. The large amount of rain during spring actually reduces the amount of fruit, but, in ideal conditions, carambola can produce from 90 to 180 kilograms (200 to 400 pounds) of fruit a year. The carambola tree flowers throughout the year, with main fruiting seasons from April to June and October to December in Malaysia,[22] for example, but fruiting also occurs at other times in some other locales, such as South Florida.[3]
Major pests are fruit flies, fruit moths, ants, and birds.[2][22] Crops are also susceptible to frost.[2]
Top producers of carambola in the world market include Australia, Guyana, India, IsraelMalaysia, the Philippines, Taiwan, and the United States.[3] Malaysia is a global leader in starfruit production by volume and ships the product widely to Asia and Europe.[22] Due to concerns over pests and pathogens, however, whole starfruits cannot yet be imported to the US from Malaysia under current United States Department of Agriculture regulations. In the United States, carambolas are grown in tropical and semitropical areas, including Texas, South Carolina, Louisiana, California, Virginia, Florida and Hawaii.[1][23]
In the United States, commercial cultivation and broad consumer acceptance of the fruit only dates to the 1970s. That acceptance is attributable to Morris Arkin, a backyard horticulturalist, from Coral Gables, Florida. During the late 1960s, Arkin began cultivating plants and trees in his backyard, eventually developing a kind of carambola, or star fruit, that became commercially viable and was named after him. Until the early 1970s, carambola had been grown only as specimen trees in botanical gardens and experiment stations and as a curiosity in home landscapes. However, because of its attractive star shape when cut in cross-section and yellow to golden color, it began to grow in popularity. Fruit from early introductions were however, sour and sometimes considered unpalatable. This limited market and public acceptance, inhibiting development and expansion of carambola as a commercial fresh fruit. Arkin cultivated the 'Arkin' variety – a sweet carambola with good handling characteristics – in the mid to late 1970s. Soon afterward, the limited commercial area of carambola under cultivation in south Florida (4 to 12 ha) was top-worked to 'Arkin' and this new cultivar led to a rapid increase in consumer demand for the fruit which further stimulated interest in establishing new commercial plantings. Today, the 'Arkin' variety represents 98% of the current acreage in South Florida.[24]
Other uses[edit]
The trees are also grown as ornamentals for their abundant brightly colored and unusually shaped fruits, as well as for their attractive dark green leaves and their lavender to pink flowers.[3]
Like the bilimbi, the juice of the more acidic sour types can be used to clean rusty or tarnished metal (especially brass) as well as bleach rust stains from cloth. They may also be used as a mordant in dyeing.[1]
Etymology and vernacular names[edit]
The Portuguese word carambola, first known use 1598, was taken from Marathi karambal derived from Sanskrit karmaphala.[25]
The carambola is known under different names in different countries. It should not be confused with the closely related bilimbi, with which it shares some common names. It is also called "starfruit" in English (including Jamaican English and Philippine English) and literally translates into Stjernefrugt in DanishSternfrucht in German, and Stjärnfrukt in Swedish. In Spanish, it is known as carambolacarambolotamarindo chinotamarindo culíbalimbín (Philippine Spanish, from Tagalog balimbing, plural is balimbines), and fruta china (Ecuador).
In maritime Southeast Asia, it is known as belimbing in Indonesian and Malay and balimbíng or saranate in Tagalog. In the Mariana Islandsit is called bilembines in the native Chamoru language. In Indochina, it is known as ma fueang (มะเฟือง) in Thaimaak fueang (ໝາກເຟືອງ) in Laoplae speu (ផ្លែស្ពឺ) in Cambodiansungwarthi in Myanmar, and khế in Vietnamese. In East Asia, it is known yángtáo (楊桃/杨桃) in Chinese (Mandarin).
In South Asia, it is known as kordoi (কৰ্দৈ) or rohdoi (ৰহদৈ) in Assamesekamranga (কামরাঙ্গা) in Bengalikamrakh (कामरख) in Hindi and Gujaratikarambal-drakshi or kaparakshi hannu (ಕಪರಾಕ್ಷೀ ಹಣ್ಣು) in Kannadachaturappuli (ചതുരപ്പുളി) or vairappuli (വൈരപ്പുളി) in Malayalamkarambal in Marathi and Konkanikarmanga (କରମଂଗା) in Odiathambaratham (தம்பரத்தம்) in Tamilambanamkaya(అ౦బాణ౦కాయ) in Telugukhafrenga in Sylhetitheiherawt in Mizosohpynshong in Khasikamranga (කාමරංගා) in Sinhala, and dhaarepuli or bimbli in Tulu.
In Latin America and the Caribbean, it is known as carambola in Portuguesejimbilin in Jamaican Patoisfive finger in Guyanese Creoleand Trinidadian Englishkaranbol in Haitian CreoleSeychellois Creole, and Mauritian Creole; and fransman birambi in Sranan Tongo; and sterrenvrucht in Dutch.
References[edit]
1.   Jump up to:a b c d e f g h i Julia F. Morton (1987). "Carambola". In Julia F. Morton. Fruits of warm climates. pp. 125–128.
2.   Jump up to:a b c d e "Averrhoa carambola L.". California Rare Fruit Growers, Inc. Retrieved August 9, 2012.
3.   Jump up to:a b c d e f Jonathan H. Crane (1994). The Carambola (Star Fruit) (PDF). Fact Sheet HS-12. Florida Cooperative Extension Service, University of Florida.
4.   Jump up^ "Star Fruit". Fruitsinfo. Retrieved August 9, 2012.
5.   Jump up^ "How to Eat Star Fruit". Buzzle. Retrieved August 5, 2012.
6.   Jump up^ "Carambola or Star Fruit". FloridaGardener.com. Archived from the original on July 27, 2012. Retrieved August 5, 2012.
7.   Jump up^ "Balimbing / Carambola / Star Fruit". Market Manila. Retrieved August 5, 2012.
8.   Jump up^ Shui G, Leong LP (2004). "Analysis of polyphenolic antioxidants in star fruit using liquid chromatography and mass spectrometry". Journal of Chromatography. 1022 (1–2): 67–75. PMID 14753772doi:10.1016/j.chroma.2003.09.055.
9.   Jump up^ Sripanidkulchai B, Tattawasart U, Laupattarakasem P, Wongpanich V (2002). "Anti-inflammatory and bactericidal properties of selected indigenous medicinal plants used for dysuria". Thai J Pharm Sci. 26(1–2): 33–38.
10.              Jump up^ Bungorn Sripanidkulchai; Unchalee Tattawasart; Pisamai Laupattarakasem; Varima Wongpanich (2002). "Anti-inflammatory and Bactericidal Properties of Selected Indigenous Medicinal Plants Used for Dysuria" (PDF). Thai J. Pharm. Sci. 26 (1–2): 33–38.[permanent dead link]
11.              Jump up to:a b Garcia-Cairasco, N.; Moyses-Neto, M.; Del Vecchio, F.; Oliveira, J. A. C.; Dos Santos, F. L.; Castro, O. W.; Arisi, G. M.; Dantas, M. R.; Carolino, R. O. G.; Coutinho-Netto, J.; Dagostin, A. L. A.; Rodrigues, M. C. A.; Leão, R. M.; Quintiliano, S. A. P.; Silva, L. F.; Gobbo-Neto, L.; Lopes, N. P. (2013). "Elucidating the Neurotoxicity of the Star Fruit". Angewandte Chemie International Edition. 52 (49): 13067. PMID 24281890doi:10.1002/anie.201305382.
12.              Jump up^ Neto MM, Robl F, Netto JC (1998). "Intoxication by star fruit (Averrhoa carambola) in six dialysis patients? (Preliminary report)". Nephrol Dial Transplant. 13 (3): 570–2. PMID 9550629doi:10.1093/ndt/13.3.570.
13.              Jump up^ Chang JM, Hwang SJ, Kuo HT, et al. (2000). "Fatal outcome after ingestion of star fruit (Averrhoa carambola) in uremic patients". Am J Kidney Dis. 35 (2): 189–93. PMID 10676715doi:10.1016/S0272-6386(00)70325-8.
14.              Jump up^ Chang CT, Chen YC, Fang JT, Huang CC (2002). "Star fruit (Averrhoa carambola) intoxication: an important cause of consciousness disturbance in patients with renal failure". Ren Fail. 24 (3): 379–82. PMID 12166706doi:10.1081/JDI-120005373.
15.              Jump up^ Neto MM, da Costa JA, Garcia-Cairasco N, Netto JC, Nakagawa B, Dantas M (2003). "Intoxication by star fruit (Averrhoa carambola) in 32 uraemic patients: treatment and outcome". Nephrol Dial Transplant. 18 (1): 120–5. PMID 12480969doi:10.1093/ndt/18.1.120.
16.              Jump up^ Chen LL, Fang JT, Lin JL (2005). "Chronic renal disease patients with severe star fruit poisoning: hemoperfusion may be an effective alternative therapy". Clin Toxicol (Phila). 43 (3): 197–9. PMID 15902795doi:10.1081/clt-57872.
17.              Jump up^ Titchenal A & Dobbs J (2003-04-28). "Kidney patients should avoid star fruit". Nutrition ATC. Retrieved 2008-10-16.
18.              Jump up^ Oliveira, Eduarda Savino Moreira de, & Aguiar, Aline Silva de. (2015). Why eating star fruit is prohibited for patients with chronic kidney disease?. Jornal Brasileiro de Nefrologia, 37(2), 241-247. https://dx.doi.org/10.5935/0101-2800.20150037
20.              Jump up^ Potential Drug-Food Interactions with Pomegranate JuiceArchived March 21, 2007, at the Wayback Machine.
22.              Jump up to:a b c Crop Protection & Plant Quarantine Services Division (2004). Technical Document for Market Access on Star Fruit (Carambola)(PDF). The Ministry of Agriculture and Agro-based Industry, Malaysia.
23.              Jump up^ Hein Bijlmakers. "Star Fruit". Tropical Fruits. Retrieved August 9,2012.
24.              Jump up^ Robert J. Knight; Jonathan H. Crane (2002). "The 'Arkin' Carambola in Florida" (PDF). Proc. Fla. State Hort. Soc. 115: 92–93.[permanent dead link]
25.              Jump up^ "Carambola - Definition of carambola by Merriam-Webster". merriam-webster.com.
External links[edit]
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/4/4a/Commons-logo.svg/30px-Commons-logo.svg.png
Wikimedia Commons has media related to Carambola.
·         https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/df/Wikispecies-logo.svg/14px-Wikispecies-logo.svg.png Data related to Carambola at Wikispecies
·         Foodlogo2.svgFood portal

·         Rose Amber Flush 20070601.jpgPlants portal
·         Flora of Florida
·         Trees of India
·         Trees of Malesia
·         Trees of Nepal
·         Tropical agriculture
·         Tropical fruit

&&&&&&&
کم کوت [گام گوت]
بضم کاف و سکون میم و ضم کاف دوم و سکون واو و تاء مثناه فوقانیه لغت فرنکی است بمعنی صمغ درخت کوت زیرا که کم در لغت ایشان بمعنی صمغ است و آن را کوتاکنبا و غوتاغنبا* و بلغت انکلیش کمنبوس و بلغت پرتکالی برون نیز نامند و نزد عوام مشهور بعصارۀ ریوند است و ماهیت و طبیعت و افعال و خواص آن در حرف الغین مع الواو ذکر یافت کویند چون آن را با مساوی آن صبر حب نموده هر حبی بقدر نخودی شربتی از سه حب تا هفت بحسب مراتب اسنان و ضعف و قوت مزاج بخورند اسهال قوی نماید بی مشقت و تعب
مخزن الادویه عقیلی خراسانی
* غوتاغنبا
بضم غین و سکون واو و فتح تاء مثناه فوقانیه و الف و فتح غین معجمه و سکون نون و فتح باء موحده و الف و بجای هر دو غین قاف نیز آمده معرب از کوتاکنبا لغت فرنکی است و کمرکوت نیز نامند و نزد عوام مشهور بعصارۀ ریوند است و بعربی فرفیران نامند
ماهیت آن
عصاره ایست زرد تیره رنک مائل بسرخی براق که چون قطعۀ از ان را بر چراغ بدارند مشتعل کردد و چون در آب حل کنند آب آن را مانند شیر غلیظ و زردرنک سازد و بی طعم و رائحه غالبی که اقراص و قالبهای بزرک و کوچک ساخته از ارض جدید می آورند بعضی کویند عصارۀ ریوند است و اصل آنست که غیر آن است و از بعضی ثقه شنیده شد که عصارۀ نباتی است شبیه بکندنا و برکهای آن از ان بلندتر و عریضتر و در چنتبان و نواح آنکه جزیرۀ ایست از جزائر شهر ناو از ارض جدید جنوبی قریب ببندر چین و در چین نیز بسیار بهم می رسد و از ان بلاد می آورند
طبیعت آن
کرم و خشک در اول کفته اند و لیکن آنچه بتجربه معلوم کشته تا اواخر دوم کرم و خشک است
افعال و خواص آن
مسهل و مخرج اخلاط مختلفه باسانی و بی غائله است و هر خلط فاسدی را که دریابد از نواح صدر و معده و کبد و سائر اعضا بقئ و اسهال و ادرار دفع می نماید و بسیار در معده نمی ماند مانند مسهلات دیکر نهایت یک روز و یک شب بلکه بزودی و آسانی فعل خود را نموده با اخلاط فاسده دفع می کردد و جهت اکثر امراض باردۀ رطبۀ دماغیه و عصبانیه و صدریه و معدیه و کبدیه مانند فالج و لقوه و استرخا و تشنج امتلائی و بیضه و خوذه و مالیخولیا و ریزش نزلات و نزول آب در چشم و ثقل سامعه و دوی و طنین و ضیق النفس و سرفۀ بارد و خفقان بارد و تفتیح سدد و ماساریقا و کبد و استسقا و یرقان و احتباس بول و حمیات بلغمیۀ مزمنه و بالجمله اکثر امراض مزمنۀ قدیمه و جدیده را مفید و دوائی است شریف و بی غائله حتی آنکه کفته اند باطفال و حوامل نیز می توان داد اما بهتر انست که بحوامل ندهند و مخرج اقسام دیدان کبار و صغار و حب القرع و اکثر استعمال آن با کلقند است که مصلح آنست و یا با شکر سرخ که دو دانک آن را با چهار دانک مقدار شربت که متوسط آنست بحسب سن و مزاج و قوت و ضعف بدن نرم سوده با سه چهار درم کلقند و یا شکر سرشته بخورند و هر وقت در عمل آن قصوری شود و یا تشنه شوند آب نیم کرم بنوشند و اکثر آنست که قئ و اسهال هر دو می آورد و بعضی را اسهال فقط و بعضی را کرب و اسهال بسیار و بعضی را اسهال کمی باید که تشویش و اضطراب ننمایند که تا آخر روز یا اول شب که عمل آن با تمام رسید و غذا تناول نمودند و خواب کردند طبیعت بحال می آید و اکر عمل بسیار نماید و مغص در بطن و سوزش در مخرج غایط بهم رسد قدری کلاب را با روغن بادام نیمکرم نموده بیاشامند و روغن کل بر شکم و مخرج بمالند و اکر در ابدان قویه و امراض مستحکمه با بدرقۀ نقوعات و یا مطبوخات مناسبۀ هر مرض بیاشامند بهتر است و باقی منوط برای طبیب حاذق است و نقاشان در رنک آمیزیها مستعمل دارند و قوت آن تا ده سال قوی می باشد و بعد از ان ضعیف می کردد مقدار شربت آن از دو دانک تا نیم درم و از کهنۀ آن تا چهار دانک است
///////////
عصاره ریوند چینی
نام علمی:Rheum officinale
اندام مورد استفاده:ریشه
 شکل ظاهری:پودر  قهوه ای
ماده موثره:Emodin50%-90%  Anthraquinones 2%-10%
روش آنالیز:HPLCوUV
کاربرد:صنایع دارویی،غذایی،بهداشتی.
برای اطلاعات بیشترعصاره ریوند چینی  کلیک کنید.
مشاهده لیست کامل عصاره های گیاهی و طبیعی
برچسب ها : عصاره ریوند چینی ، عصاره ریوند چینی شرکت آدونیس گل دارو ، عصاره های گیاهی ، عصاره های طبیعی ، ریوند چینی ، عصاره
//////////
ریوند چینی (نام علمی: Rheum officinale) نام یک گونه از تیره هفت‌بندیان است.[۱]

جستارهای وابسته[ویرایش]
گیاهان دارویی
گیاه درمانی
پانویس[ویرایش]
///////////////////
قس راوند مخزنی در عربی:
راوند مخزني (الاسم العلمي:Rheum officinale) هو نوع من النباتات يتبع جنس الراوند من الفصيلة البطباطية[1] .
انظر أيضاً[عدل]
مراجع[عدل]
1.      ^ موقع لائحة النباتات (بالإنكليزية) The Plant List راوند مخزني تاريخ الولوج 16 شباط 2014
//////////////
قس کِلِمباک در باسای اندونزی:
Kelembak atau klembak (Rheum officinale L.suku Polygonaceae) adalah tumbuhan penghasil bahan obat dan wangi-wangian. Bagian yang dimanfaatkan adalah akarnya. Akar kelembak menjadi komponen dalam rokok"klembak menyan" yang populer di kalangan masyarakat menengah ke bawah di Yogyakarta dan Jawa Tengah.
Kelembak juga dijadikan campuran dalam pembuatan jamu. Khasiat obatnya adalah sebagai laksatif (pencahar). Dalam pengobatan Tionghoa, ia dinamakan yào yòng dà huáng (bahasa Tionghoa药用大黄). Akar dan batangnya dipakai untuk mengobati sembelit (konstipasi), dan membantu mengatasi penggumpalan darah dan nanah. Orang Indian Amerika Utara juga memakainya sebagai bagian pengobatan herbal yang dinamakan essiac tea. Kelembak diketahui sekarang juga mengandung bahan yang aktif dalam pengobatan Hepatitis B.
//////////////
قس کِلِمباک در باسای جاوی:
Klembak utawa kang dikenal ing inggris minangka Chinese rhubarb asalé saka lor kulon Cina lan Tibet.[1] Klembak digunakaké ing bidang pangobatan kurang luwih 2.000 tahun kepungkur. Ing Jawa, klembak digunakaké minangka bumbu penyedep rokok krètèk lan minangka pewarna batik lan biasané ditandur ing sela-selané tanduran kenthang.[1]
//////////
Rheum officinale
From Wikipedia, the free encyclopedia
Rheum officinale
Rheum officinale1.jpg
Kingdom:
Clade:
Clade:
Order:
Family:
Genus:
Species:
R. officinale
Rheum officinale
L.
Rheum officinale, the Chinese rhubarb[1] or Tibetan rhubarb,[2] is a rhubarb from the family Polygonaceae native to China.[3]
Contents
  [show] 
Medicinal uses[edit]
Rheum officinale is used in traditional medicine, in Chinese is called yào yòng dà huáng (Chinese药用大黄). It is also a component in the North American herbal remedy called Essiac tea.
In modern medicine, R. officinale has been studied for the treatment of hepatitis B. However, a meta-analysis of published clinical trials concluded that the quality of existing studies was "poor", but further study of R. officinale in combination with interferon is "justified".[4]
See also[edit]
·         Chinese herbology 50 fundamental herbs
Notes[edit]
1.   Jump up^ "Rheum officinale"Natural Resources Conservation Service PLANTS Database. USDA. Retrieved 20 October 2015.
2.   Jump up^ "BSBI List 2007". Botanical Society of Britain and Ireland. Archived from the original (xls) on 2015-01-25. Retrieved 2014-10-17.
3.   Jump up^ "Rheum officinale Baillon, Adansonia. 10: 246. 1871", Flora of China online, 5, 2004, retrieved 7 July 2015
4.   Jump up^ McCulloch, M; Broffman, M; Gao, J; Colford Jr, JM (2002). "Chinese Herbal Medicine and Interferon in the Treatment of Chronic Hepatitis B: A Meta-Analysis of Randomized, Controlled Trials". American Journal of Public Health. 92 (10): 1619–28. PMC 1447297Freely accessiblePMID 12356611doi:10.2105/AJPH.92.10.1619.
References[edit]
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a4/Text_document_with_red_question_mark.svg/40px-Text_document_with_red_question_mark.svg.png
This article includes a list of references, but its sources remain unclear because it has insufficient inline citations. Please help to improve this article by introducing more precise citations. (May 2015) (Learn how and when to remove this template message)

Stub icon
This Polygonaceae article is a stub. You can help Wikipedia by expanding it.
·         Rheum (plant)
·         Polygonaceae stubs
/////////
////////////
گم گوت
یکی دیگر از گیاهان دارویی که امروز به معرفی ان می پردازیم گیاه دارویی گم گوت است  صمغ رزینی است که از چند گونه درخت از جنسGarcinia از جمله درخت گارسی نیا گرفته میشود. گارسی نیا درختی است از خانواده Clusiaceae به بلندی پنج تا بیست متر. برگهای آن متقابل، همیشه سبز، بیضی شکل، پهن و نوک تیز و دارای رگبرگ اصلی مشخص و تعداد زیادی رگبرگهای فرعی است. گلهای آن دو نوع است، گل نر به رنگ آبی مایل به قرمز که در کنار برگها ظاهر می شود و گل ماده که به طور منفرد بدون دم گل روی ساقه ظاهر می گردد. میوه  آن گوشتی، کروی، بدون کرک و و در ابعاد یک گیلاس به رنگ قرمز میباشد که در آن چهار دانه قرار دارد، این میوه را به انگلیسی Mangostam گویند. از شاخ و برگهای آن به طور طبیعی ولی از پوست تنه  آن در اثر شکافی که وارد می شود و همچنین از شکافی که در میوه  آن ایجاد میگردد، عصاره و شیره خارج می شود که همان صمغ رزینی گم گوت است؛ این صمغ ابتدا به صورت مایع روان و زردرنگ می باشد ولی به تدریج سفت می شود. گم گوت که در بازار عرضه میگردد، معمولاً به شکل قطعات استوانه ای شکلی است که سطح خارجی آن براق و به رنگ زرد تیره و مقطع آن زرد مایل به قرمز است، شکننده و بی بومی باشد، طعم ضعیفی دارد و چون کمی از خوردن آن بگذرد کمی حدت در حلق احساس می شود. درختان فوق الذکر در جنوب هندوستان و در سیلان، سیام و کامبوج به طور خودرو می روید.

طبیعت آن: نسبتاً گرم وخشک است

نام های دیگر گیاه گم گوت در طب سنتی : غوتاغنبا-کو تاکنبا- کم کوت.

 خواص گم گوت

درمان گیاهی یبوست

اگر ۰/۲ گرم یا ۲ دسی گرم از آن را با کمی گلقند بخورید، مسهلی بسیار قوی است،

داروی گیاهی دفع کرم روده

برای دفع کرم روده ها مؤثر است،

داروی گیاهی جذب خون

موجب جذب خون به آلات و اندام واقع در حوضه می شود

درمان گیاهی سستی ، اخلاط فاسده درقسمتهای معده و کبد و سایر اعضا و فضولات سایر اعضای دیگر را دفع میکند، برای رفع بیماریهای سرد دماغی و عصبی، سینه ای و معده ای، کبدی، فلج، لقوه، سستی،

درمان گیاهی تشنج

تشنج امتلایی مالیخولیا،

درمان گیاهی تنگی نفس

نزول آب در چشم و ثقل سامعه، تنگی نفس،

درمان گیاهی سرفه

سرفه  سرد،

درمان گیاهی یرقان

استسقا، یرقان

بندآمدگی ادرار مفید میباشد.
&&&&&&&
کمون
بفتح کاف و ضم میم مشدده و سکون واو و نون لغت عربی است و یا معرب از خامون یونانی و یا از کمون سریانی و بعربی سنوت و برومی اسفیقوس و نیز بیونانی کرمینون و بفارسی زیره و بهندی نیز زیره و جیره نامند
ماهیت آن
تخم نباتی است از رازیانه باریکتر و سیاه و سبز و زرد و سفید می باشد و نبات آن از رازیانه کوچکتر و برک آن مستدیر و قبۀ آن مانند شبت و معروف است و در اکثر بلاد می شود و چهار قسم می باشد فارسی و نبطی و کرمانی و شامی و هریک بری و بستانی می باشد و کرمانی آن سیاه رنک ریزه دانه خوشبوی که بیونانی باسلیقون نامند بمعنی ملوکی و فارسی آن زرد رنک خوش بو و هریک بری و بستانی می باشد و بهترین همه بری و بستانی کرمانی تازۀ آن است پس فارسی تازۀ جید آن و بری هریک اقوی از بستانی و بدترین همه نبطی سفید بستانی است و مغشوش بکرویا می نمایند و فرق بخشبوی و استطالت زیرۀ کرمانی و اکثر مستعمل تخم آن است هم از داخل و هم از خارج و قوت آن تا هفت سال باقی می ماند و از بری نوعی می باشد ساق آن باریک بقدر یک شبر و بران چهار و یا پنج برک مشقق شبیه ببرک شاهتره و بر سر آن قبهای کوچک مستدیر پنج و یا شش و نرم و در ان ثمر چیزی مانند کاه و یا نخاله محیط بتخم آن و تخم آن بسیار تندتر از کمون بستانی منبت آن بالای تلها است و نیز نوعی می باشد از بری شبیه به بستانی و تخم آن شبیه بشونیز و قوی الحرارت و در غلافی شبیه بقرن از دو جانب آن رسته و طعم آن تلخ و تند و یحتمل که این نوع چیزی باشد که بهندی کالی زیری نامند و در همین باب مذکور شد
طبیعت آن
در دوم کرم و در سوم خشک و در سوم نیز کرم و خشک کفته اند
افعال و خواص آن
مسخن و ملطف و مقطع و محلل و مجفف و قابض اعضاء الراس سعوط نقوع خیسانیدۀ آن در سرکه و یا استشمام منقوع آن و یا پر نمودن بینی بدان حابس رعاف و قطور آب ممضوغ آن در چشم قاطع خون آن و جالی غشاوه و قرحۀ چشم و طرفه و کمنه الدم خصوصا که با زیت مخلوط نموده باشند و ممضوغ آن با نمک جهت جلای جرب و سبل و ظفره و بعد کشط آن و مانع التصاق چشم و با سفیدی تخم مرغ جهت رمد حار و مضمضه بطبیخ آن مسکن نزلات و درد دندان خصوصا با صعتر و امثال آن اعضاء النفض آشامیدن آن با سرکۀ ممزوج به آب جهت عسر نفس و نفس الانتصاب و خفقان بارد اعضاء الغذاء و النفض آشامیدن آن جهت تقویت معده و امعا و کبد و کرده و تحریک اشتها و تحلیل ریاح و نفخ و رفع فواق رطوبی و ریحی و تخمه و مغص ریحی و ورم طحال و اسهال رطوبی خصوص بریان نمودۀ آن درین امر و مدر بول و حیض و رافع تقطیر البول و چون با نمک بخایند و فرو برند قطع سیلان رطوبات معده نماید و مداومت خوردن بسرکه پرورده خشک نمودۀ آن قاطع شهوت کل خوردن و فحم و امثال آن و در سرکه خیسانیدۀ بریان کردۀ آن قوی القبض و در دفع رطوبات معده قوی الاثر و احتقان بطبیخ آن محلل ریاح و نفخ امعا و معده و کرده و حمول آن با زیت قاطع حیض و ضماد آن با زیت محلل ورم طحال السموم آشامیدن آن با شراب جهت نهش هوام الاورام ضماد آن با آرد باقلا محلل اورام و با قیروطی و یا زیت و آرد باقلا محلل ورم انثیین القروح و الجروح مدمل جراحات چون در آنها پر نمایند الزینه طلای آن و یا اغتسال بدان جالی بشره و مداومت بآشامیدن آن و یا عرق آن باعث لاغری و زردی بدن الخواص چون آب زیره را بر بدن مولود در حین ولادت بمالند کویند در مدت العمر شپش در بدن او بهم نرسد مضر رئه مصلح آن کثیرا مقدار شربت آن دو درم بدل کرمانی آن یک وزن و نیم نبطی آن و کویند بدل آن کرویا است و در طرد ریاح مغز شاهدانه و بدل فارسی نیم وزن آن کرمانی و کویند بدل آن تخم کرنب است و بدل شامی کرویا و تخم کندنا و زیره جهت مبرودین و مشایخ و بلغمی مزاجان بسیار نافع و چون با افاویه و شبت و دارچینی در طبخ لحوم غلیظه داخل نمایند آنها را لطیف و قوی و ملین و مدر بول و محلل نفخ کرداند کمون نبطی در دوم کرم و خشک و ملین طبع و کرمانی قابض و کمون بری که شبیه بشونیز است در سوم کرم و خشک
افعال و خواص آن
قویتر از بستانی اعضاء العین عصاره و صمغ آن جالی بصر و جالب دمعه و داخل ادویۀ کاری و نتف شعر منقلب می نمایند و چون بعد نتف بران بمالند دیکر نروید و چون بر جرب چشم بمالند آن را زائل کرداند و ضماد جرم آن با زیت و عسل جهت رفع سیاهی که در چشم بهم رسیده باشد نافع اعضاء الغذاء و النفض جهت تقطیر البول و اخراج سنک کرده و مثانه و تحلیل خون منجمد در معده و کرده خصوصا با آب کرفس بستانی و با سرکه جهت فواق و اخراج کرم معده السموم آشامیدن آن با شراب جهت کزیدن هوام نافع الاورام و البثور ضماد آن با روغن زیتون و عسل رافع خون مرده تحت جلد و تحلیل ورم انثیان و آشامیدن عصارۀ آن با ماء العسل مسهل و آشامیدن حشیش آن مدر بول است و دستور مدبر نمودن آن و سفوف و دوا و جوارشات و شراب کمون در قرابادین کبیر مذکور شد
مخزن الادویه عقیلی خراسانی
////////////
کمون . [ ک َم ْ مو ] (معرب ، اِ) زیره . (دهار). زیره ، معرب خامون . کرمانی و فارسی و شامی و نبطی بود... (از منتهی الارب ) (از آنندراج ). زیره . (ناظم الاطباء). معرب از «کومی نوم » ۞ لاتینی . زیره . (فرهنگ فارسی معین ). نباتی بری و بستانی است دارای دانه ، و انواع بسیاری دارد از جمله کرمانی ، سیاه و فارسی ، زرد و شامی و نبطی و کمون معمولی ، سفید است . (از اقرب الموارد). معرب از خامون یونانی است و به فارسی زیره نامند. بری و بستانی می باشد و هریک را اصناف مختلفه است : سیاه بری و بستانی را کمون کرمانی و زرد را فارسی و شامی و سفید را نبطی نامندو اخیر زیره  سبز است و در اکثر امکنه می باشد و بری هر صنفی قویتر از بستانی و صنفی از بری سیاه می باشدو شبیه است به شونیز و قوی الحرارت است و از مطلق کمون مراد کرمانی است و به یونانی او را باسلیقون نامند و به معنی ملوکی است و بهترین اقسام کرمانی است و زبون ترین ، سفید بستانی است ، و قوتش تا هفت سال باقی می ماند و نبات آن از رازیانه کوچکتر و برگش مستدیر مانند شبت است ... (از تحفه  حکیم مومن ) :
سخن به نزد تو آوردن آن چنان باشد
که سوی خطه  کرمان کسی برد کمون .
ابن یمین .


و رجوع به زیره شود.
- کمون ارمنی ؛ زیره  رومی که کرویا نیزنامندش . (منتهی الارب ). کرویا. (تاج العروس ج 7 ص 322)(اقرب الموارد). کرویا که زیره  رومی نیز نامند. (ناظم الاطباء). قرنباد. (فرهنگ فارسی معین ).
- کمون اسود ؛ زیره  کرمانی است و در بعضی بلاد شونیز را به این اسم می نامند. (تحفه  حکیم مومن ). سیاه دانه . توضیح آنکه در بعض مآخذ ازآن رو که کمون مرادف با زیره  مطلق است کمون اسود را زیره  سیاه معنی کرده اند. (فرهنگ فارسی معین ).
- کمون اصغر ؛ کمون فارسی است . (از تحفه  حکیم مومن ) (از اقرب الموارد).
- کمون الجبل ؛ بسبسه . تامشاورت . تامساورت . (یادداشت به خط مرحوم دهخدا).
- کمون بری ؛کمون دشتی . (فرهنگ فارسی معین ). و رجوع به کمون دشتی شود.
- || سیاه دانه . (فرهنگ فارسی معین ).
- کمون بری اسود ؛ بهترین آن از کرمان بدست آید و از آن داروی بیخته ای بدست آورند که مشهور است . (از تاج العروس ج 7 ص 322).
- کمون حبشی ؛ زیره  بری شبیه به شونیز. (ناظم الاطباء) (آنندراج ) (منتهی الارب ). شبیه به شونیز. (از تاج العروس ) (از اقرب الموارد). کمون اسود بری است که تخم آن شبیه است در سیاهی به شونیز. (تحفه  حکیم مومن ).
- کمون حلو ؛ انیسون . (منتهی الارب ) (آنندراج ) (ناظم الاطباء) (اقرب الموارد). و رجوع به انیسون شود.
- کمون دشتی ۞ ؛گیاهی است از تیره  گواچها که پایاست و در اکثر زمینهای مزروعی است در آب و هواهای معتدل (از جمله ایران ) می روید. این گیاه بسیار شبیه اسفند و دارای برگهای متقابل و نسبةً ضخیم است . گلهایش نارنجی رنگ و در قاعده سفیدند. بویی تند و مزه ای تلخ دارد و دانه هایش سیاه رنگ و ریز و شبیه زیره می باشد. کمون بری . عذبه . قرامن کیمیونی . (فرهنگ فارسی معین ).
- کمون رومی ؛ کرویااست . (تحفه  حکیم مومن ). کرویا. زیره  رومی . کمون ارمنی . (منتهی الارب ). و رجوع به کرویا و کراویه شود.
- کمون فارسی ؛ کمون اصفر است که اهل شیراز زیره  سبز نامند. (تحفه  حکیم مومن ). و رجوع به زیره  سبز شود.
- کمون کرمانی ؛ کمون اسود که به فارسی زیره  سیاه نامند. (تحفه  حکیم مومن ). و رجوع به زیره  سیاه شود.
- کمون کوهی ۞ ؛ گیاهی است از تیره  چتریان که دارای برگهای مرکب شانه ای و گلهای کوچک سفیدرنگی است که به شکل چترهای انتهایی در بالای ساقه قرار دارند و آن در نواحی کوهستانی معتدل می روید. کمون الجبل . (فرهنگ فارسی معین ).
- کمون ملوکی ؛ نان خواه . (فرهنگ فارسی معین ). رجوع به نان خواه شود.
- کمون نبطی ؛ زیره  سبز. (منتهی الارب ) (آنندراج ) (ناظم الاطباء).
- کمون هندی ؛ شونیز است . (تحفه  حکیم مومن ).
//////////////
/////////////