۱۳۹۴ بهمن ۲۱, چهارشنبه

بو


10 مورد از بدبوترین گل‌های دنیا

تاریخ ارسال : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳
مطلب جالبی بود
اشتراک گذاری
چاپ این مطلب( ۲ ) نظر / نظر بدهید
گل‌ها در رنگ‌ها و شکل‌های مختلفی وجود دارند و بدون هیچ شکی، رایحه آن‌ها از تمام عطرها و اسپری‌های مدرن بهترست. ولی همة گل‌ها آن‌طور که شما فکر می‌کنید نیستند. 

10 مورد از بدبوترین گل‌های دنیا

10 مورد از بدبوترین گل‌های دنیا

زمانی که ما به گل فکر می‌کنیم، اولین چیزی که به ذهن ما می‌رسد رایحه بسیار خوب و عطری است که ما نمی‌توانیم در برابر آن مقاومت کنیم. بسیاری از ما از عطر و بوی گل‌ها در باغچه و یا در گلدان‌های خانه لذت می‌بریم. دکوراسیون مراسم مختلف، خواه ازدواج باشد و یا تولد و سالگرد ، بدون وجود گل کامل نیست. گل‌ها در رنگ‌ها و شکل‌های مختلفی وجود دارند و بدون هیچ شکی، رایحه آن‌ها از تمام عطرها و اسپری‌های مدرن بهترست. ولی همة گل‌ها آن‌طور که شما فکر می‌کنید نیستند. بعضی از گل‌ها هستند که شما نمی‌توانید در یک دسته گل و یا برای تزئینات از آن‌ها استفاده کنید، برای اینکه بوی بسیار بدی که از این گل‌ها متصاعد می‌شود، باعث فرار کردن همه افراد از آن‌ها می‌شود. در ادامه لیستی از بدبوترین گل‌های جهان آورده شده است. 

آریستولوکیا جیگنتیا (زراوند عظیم)/گل پلیکان عظیم الجثه


 آریستولوکیا جیگنتیا (زراوند عظیم) / گل پلیکان عظیم الجثه
اگر شما از میان یک باغ که این گل زینتی و جذاب در آن قرار دارد عبور کنید، به احتمال زیاد بوی سرگین و گلوله ضد بید را استشمام خواهید کرد. بوی بسیار بدی که از این گل به مشام می‌رسد، باعث شده است که این گل  در لیست بدبوترین گل‌های جهان قرار بگیرد. گل آریستولوکیا جیگنتیا که بومی مناطق برزیل است تا ارتفاع 3 متر و عرض 5/2 متر رشد می‌کند و هم به وسیله دانه و هم جوانه قابل تکثیر است. رنگ گل این گیاه قرمزرنگ بوده و موجودات گرده افشانی همانند زنبورها، پروانه‌ها و پرندگان را به خود جذب کند. شاخ و برگ این گیاه طرحی درخشان و براق دارد و رنگ زیبای آن باعث می‌شود که باعث جذب حشرات و افراد ناآگاه به سمت آن می‌شود!

کلم اسکانک شرقی / کلم مرداب شرقی


 کلم اسکانک شرقی / کلم مرداب شرقی
نام این گیاه از بویی که از گل آن به مشام می‌رسد گرفته شده است، برای اینکه وقتی قضیه ایجاد یک بوی بد باشد،  گل کلم اسکانک شرقی، کار خود را به خوبی انجام داده و بویی شبیه یک اسکانک واقعی از خود ایجاد می‌کند. این گل معمولاً در تالاب‌های باتلاقی پیدا می‌شود.  یکی از خصوصیات ویژه و منحصر به فرد این گیاه اینست که  می‌تواند با شرایط تطبیق پیدا کرده و گرمای داخلی مشابه یک جسم تازه مرده را در خود ایجاد کند تا برای گرده افشانی، حیوانات را به سمت خود جذب کند.  این گل  تا ارتفاع 10 سانتی متر رشد کرده و همچنین خواص پزشکی ای نیز دارد که برای درمان آسم و سرفه استفاده می‌شود.

هیدنورا آفریکانا | Hydnora Africana


  هیدنورا آفریکانا
این گل انگلی گوشتالو، عمدتا در بیابان‌های خشک جنوب آفریقا یافت می شود. این گل نام دیگری نیز دارد و با نام " انگل ریشه ای متعفن " نیز شناخته می‌شود. بوی متعفن آن که شبیه مدفوع است، برای هیچ کس قابل تحمل نیست. دلیل بوی بد آن، این است که سوسک سرگین خور که تنها گرده افشان این گل است را به خود جذب کند. بوی بسیار بد و این حقیقت که تمام قسمت این گیاه، به جز شکوفه آن، در زیر زمین قرار دارد، باعث شده است که گل هیدنورا آفریکانا تنها  به دلایل بد معروف شود . این گل زمانی که برای اولین بار کشف شد، توسط کاشف آن در دستة قارچ‌ها قرار گرفت ولی تحقیقات بعدی مشخص کرد که در دسته گیاهان گل‌دار قرار دارد. هیدنورا آفریکانا یک گیاه گوشتخوار نیست.

استاپلیا جیگانتیا | Stapelia Gigantea


استاپلیا جیگانتیا
این گل پرمو و ستاره مانند، آن قدر جذاب است که شما را به سمت خود جلب می‌کند، ولی زمانی که شما نزدیک به آن شدید، بوی بسیار بد آن که شبیه مردار است شما را وادار به عقب نشینی می کند. استاپلیا جیگانتیا ظاهری کاکتوس مانند داشته و بویی شبیه گوشت فاسد شده از خود متصاعد می‌کند. شکوفه‌های این گل، به شکل ستاره‌های بزرگ پنج پر هستند که ساقه‌های چهاروجهی و پرمو دارند که ممکن است تا 40 سانتی‌متر رشد کنند. به دلیل ظاهر وسوسه‌انگیز و بوی بد این گیاه، مگس‌ها گرده افشان های اصلی آن هستند. ظاهر جذاب این گیاه باعث شده است که برای کشت کارها محبوب باشد، ولی معمولاً در مکان‌های وسیع و دارای جریان هوای آزاد کاشته می‌شود تا بوی بد آن کاهش پیدا کند. 

آروم دیوسکوریدیس | Arum dioscoridis


آروم دیوسکوریدیس
این گل شیپوری بومی مناطق خاورمیانه و قبرس در یونان است. این گیاه‌ها، دارای ریشه‌های غده‌ای بوده و گریبانه شنل مانندی دارند که به دور یک خوشه بلند پیچیده شده است. گیاه آروم دیوسکوریدیس، کلاهکی خال‌دار دارد و دارایی برگ‌های بسیار جذاب به رنگ سبز تیره است، ولی بویی که از آن متصاعد می‌شود، ترکیبی از سرگین و گوشت در حال فاسد شدن است. این گل در تابستان به خواب می‌رود و در فصل زمستان رشد می کند. این گل در باغچه‌ها بسیار جذاب و دیدنی است و در تمام مناطق آفتابی و نیمه سایه رشد کرده و می‌تواند تا ارتفاع 70 سانتی‌متری و عرض 60 سانتی‌متری برسد.
  

رافلسیا آرنولدی | Rafflesia arnoldii


رافلسیا آرنولدی
نام مستعار " گل جسد " که به طور مشترک به این گل و گل تیتان آروم داده شده است ، خود دلیل وارد شدن این گل به لیست بدبوترین گل های جهان را شرح می‌دهد. این گیاه که بیشتر در منطقه اندونزی یافت می‌شود ، 27 گونه مختلف گیاهان انگلی را شامل می‌شود. رافلسیا آرنولدی بزرگ‌ترین گل تکی را در میان تمام گیاهان ایجاد کرده که خیلی خارق‌العاده به نظر می‌رسد ولی دارای بوی بسیار بدی است که می‌تواند اشتهای افراد را به طور کامل از بین ببرد. گیاه رافلسیا آرنولدی چندین سازه گلبرگ مانند دارد ولی ریشه ، برگ، و یا ساقه ندارد. آن‌ها تا ارتفاع بدن انسان ممکن است رشد کرده و وزن آن‌ها تا 11 کیلوگرم می‌رسد. گیاه رافلسیا آرنولدی، برای گرده افشانی، مگس‌هایی که بر روی بدن‌های مرده تخم ریزی می‌کنند را به خود جذب می‌کند. علیرغم بوی بسیار بد، رافلسیا آرنولدی یکی از سه گل ملی اندونزی است.  

کلم مرداب غربی / کلم اسکانک غربی


کلم مرداب غربی / کلم اسکانک غربی
کلم اسکانک غربی با نام علمی لیسیکیتون آمریکانوس (Lysichiton americanus)، یک گیاه بومی آمریکا است که به طور عمده در مناطق مرطوب، باتلاقی و چوبی یافت می شود. این گل یک تغییر خوب از گیاهانی که در بالا ذکر شد که بوی جسد در حال متلاشی شدن از خود متصاعد می‌کردند است، و تنها دلیل واردشدن این گل به لیست 10 گل بدبوی جهان، این است که این گیاه می‌تواند رایحه اسکانک (راسوی بدبو) مانند خود را در تمام مناطق اطراف خود پخش کند. این رایحه در گونه‌های خشک‌شده این گیاهان نیز وجود دارد. این گیاه نیز در دسته شیپوریان قرار دارد. بوی بد این گیاه باعث جذب حشرات گرده افشانی همانند مگس‌ها و سوسک‌ها به آن می‌شود.

سوسن شیپوری اسب مرده


سوسن شیپوری اسب مرده
گیاه سوسن شیپوری اسب مرده، با نام علمی " Helicodiceros muscivorus" دارای گلی بسیار بدبو است. همان‌طور که از اسم این گیاه مشخص است، گیاه بویی همانندی یک اسب مرده دارد که بسیار متعفن است. یکی از خصوصیات عجیب این گیاه این است که می‌تواند برای جذب مگس‌ها، دمای داخلی خود را افزایش دهد. البته این گیاه برای جذب مگس‌هایی که کار گرده افشانی آن را انجام می‌دهند، از خصوصیت‌های دیگری همانند بوی بسیار بد، و گریبانه تیره رنگ خود نیز استفاده می‌کند. گریبانه این گیاه، در روزهای بارانی بسته باقی مانده و در روزهای آفتابی بازشده و بوی بسیار بد خود را برای جذب حشراتی که کار گرده افشانی را انجام می‌دهند متصاعد می‌کند. حشراتی که توسط این گیاه جذب می‌شوند، در عمق غلاف پر موی این گیاه به دام افتاده و برای یک روز در آنجا باقی می‌مانند.

ترخون ولگاریس | Dracunculus vulgaris


ترخون ولگاریس
این گل به دلیل زیبایی و بوی بسیار بد خود معروف و شناخته شده است. ترخون ولگاریس که با نام های دراکونکولوس ولگاریس، شیپوری اژدها، شیپوری سیاه و سوسن مار شناخته می شود، دارای یک گل صورتی به همراه یک غلاف ارغوانی و یا مشکی و یک ساقه خال‌دار با خال‌های ارغوانی و قرمز است و بیشتر به دلیل بوی فراموش‌نشدنی آن که شبیه به یک جسد در حال متلاشی شدن است و مگس‌ها را به خود جذب می‌کند، شناخته می‌شود. این گیاه که بومی بخش‌های از یونان است، به کشور آمریکا نیز وارد شده و در سواحل غربی و باغ‌های خصوصی در واشنگتن، کالیفرنیا و برخی شهرهای دیگر نیز وجود دارد. توصیه ما به شما این است که در صورتی که نمی‌خواهید هر روز صبح با بوی یک لاشه متعفن از خواب بیدار شوید، گول ظاهر فریبنده‌ی این گیاه را نخورده و آن را در باغچة خانه خود نکارید. 

گل جسد | The Corpse Flower


گل جسد
گیاه جسد با نام تیتان آروم هم شناخته می‌شود. این گیاه یکی از بزرگ‌ترین گل‌های جهان را دارد، ولی شکوفه آن در واقع یک گل تک نیست بلکه ترکیبی از صدها و هزاران گل کوچک است که در کنار هم قرار گرفته‌اند. آن‌ها تا ارتفاع 3 متر رشد کرده و رنگ داخل گریبانه آن، قرمز تیره و به رنگ گوشت است . آنها در جنگلهای انبوه مرکزی سوماترا ، در اندونزی یافت می‌شوند و به دلیل بوی متعفن گل آن‌ها، به نام " گل جسد " و " بدبوترین گل" شناخته می‌شوند. مگس ها و سوسک هایی که تخم خود را در داخل جسد حیوانات مرده می گذارند، گرده افشان های اصلی آن هستند. تنها چیز خوب در مورد این گل ها این است که تنها 24 تا 48 ساعت پس از هر شکوفه دهی که هر چهار تا شش سال اتفاق می‌افتد باقی می‌مانند. وقتی قضیه درست کردن بوی بد در میان گل ها باشد، هیچ گلی از گل جسد سبقت نمی‌گیرد.
http://wiki.5040.ir/fa/content/article/2151.html