حقايقي درباره خواص روغن مار
گفته ميشود روغن مار يكي از انواع داروهايي است كه ميتواند در درمان بيماريهاي مختلفي نظير التهاب و ورم مفاصل، بيماريهاي قلبي يا حتي درمان افسردگي موثر باشد.
روغن مار از قرنها پيش به عنوان يك داروي سنتي توسط چينيها مورد استفاده قرار ميگرفت. براساس تحقيقات انجامشده در اين زمينه روغن مار آبي چيني داراي 20 درصد از يك نوع از دو نوع اسيدهاي چرب امگا 3 است كه در بدن به آساني مورد استفاده قرار ميگيرد.
اين در حالي است كه در مار زنگي تنها 5/8 درصد از اين نوع اسيد چرب و در ماهي قزلآلا كه از آن به عنوان منبعي غني از اسيدهاي چرب امگا 3 نام برده شده است. حداكثر 18 درصد از اين نوع امگا 3 يافت ميشود كه در مقايسه با روغن مار باز هم كمتر است.
تحقيقاتي كه در دهه 1980 ميلادي انجام شده است ضرورت و تاثير امگا 3 در بهبود وضعيت سلامت بدن را مورد تاييد قرار داده است. اسيدهاي چرب امگا 3 نهتنها التهاب ناشي از ورم مفاصل را در بدن كاهش ميدهند، بلكه سبب بهبود مهارتهاي شناختي و همچنين كاهش فشار خون، چربي و حتي افسردگي خواهند شد. اسيدهاي چرب امگا 3 با توجه به ساختار شيميايي منحصر به فردي كه دارند
در مقايسه با ديگر چربيها در غشاي سلولي رفتار متفاوتي از خود نشان ميدهند. اين گروه از اسيدهاي چرب حركت بيشتري دارند و تغييرات بسياري را در غـشاي سلولي به وجود ميآورند. معمولا محل فعاليت آنزيمها نيز غشاي سلولي است كه اسيدهاي چرب امگا 3 زمينه مناسبي را براي فعاليت آنها به وجود ميآورند.
براساس نتايج به دست آمده از تحقيقات انجام شده بر روي روغن ماري كه استفاده از آن از گذشتههاي دور در چين مرسوم بوده است، روغن مار آبي توانايي يادگيري و استقامت شنا را در موشها افزايش ميدهد. اگرچه پيش از اين تصور ميشد چينيها قصد دارند با تقلب و دروغگويي روغن مار را در ديگر كشورها به فروش رسانند و به اين ترتيب سود هنگفتي را نصيب خود سازند،
اما امروزه يافتهها حاكي از آن است كه اسيدهاي چرب امگا 3 براي سلامت بدن ضروري هستند. اگرچه درمان آرتروز يا ورم مفاصل يكي از مهمترين علل افزايش مصرف امگا 3 در سطح دنيا عنوان شده است، اما حقيقت اين است كه در همه سلولهاي بدن ما مقداري امگا 3 وجود دارد.
بنابراين بديهي است كه آنچه چينيهاي قديمي آن را براي كاهش درد ناشي از ورم مفاصل به كارگران ديگر كشورها توصيه ميكردهاند واقعا موثر بوده است. با توجه به اين كه مغز و قلب اندامهايي هستند كه بيشترين مقدار امگا 3 در آنها يافت ميشود،
امروزه محققان در تلاش هستند به يافتههاي جديد درباره تاثير اين نوع از اسيدهاي چرب در بهبود عملكرد مغز و قلب دست يابند. آنچه حائز اهميت است اين است كه مارهاي آبي منبع عظيمي از امگا 3 هستند و محل زندگي آنها نيز تاثيري در مقدار امگا 3 موجود در روغن به دست آمده از اين ماهيها نخواهد داشت.